Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

Apsilankiau Santariškių paskaitėlėj apie gimdymą. Pagal tai, kas deklaruojama, jie turėtų būti kone natūraliausia ir naujagimiui palankiausia iš visų ligoninių: ir šviesas gimdykloje prigesinti galima, ir su akušere dėl norimų pozų tartis, ir sąrėmių metu daryti "bet ką", ir palaukia, kol virkštelė nustos pulsuoti, ir oksitocinu placentos neišvarinėja (jei nėra būtino reikalo), kūdikis iškart pagimdžius mamai ant krūtinės ir nėra niekur išnešamas ir t.t. Po cezario kūdikis mamai prie krūties arba tėčiui ant krūtinės (negi tai tiesa?) Net apie studentus pasakė, kad niekada daug nebūna, o kas SM kitaip rašo, yra melagės smile.gif Tokią jau rožinę reklaminę propagandą pavarė. Be abejo, be planšečių paminėjimo kokius penkis kartus neapsiėjo. Man tai iškilo vienas klausimas, tiesa, retorinis, užtat per paskaitą ir neklausiau: jei viskas ten taip nuostabu, ar neturėtų būti didžioji dalis atsiliepimų itin teigiami? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 16 sausio 2014 - 17:31
QUOTE(kismet @ 2014 01 16, 18:29)
Man tai iškilo vienas klausimas, tiesa, retorinis, užtat per paskaitą ir neklausiau: jei viskas ten taip nuostabu, ar neturėtų būti didžioji dalis atsiliepimų itin teigiami? smile.gif

Atsiliepimai labai subjektyvus reikalas, jie niekada nebus vien tik teigiami, o ir nuo pačios gimdyvės priklauso kaip personalas su ja elgsis. Per paskaitėlę santariškėse sakė, kad kuo daugiau rėkausit, tuo mažiau kas pas jus eis biggrin.gif Įsivaizduoju, kad tokia rėkianti gimdyvė tikrai liks viskuo nepatenkinta, nors jei pati kitaip elgtųsi, gal kitokia būtų ir priežiūra.
Atsakyti
QUOTE(Achimenė @ 2014 01 16, 20:25)
Atsiliepimai labai subjektyvus reikalas, jie niekada nebus vien tik teigiami, o ir nuo pačios gimdyvės priklauso kaip personalas su ja elgsis. Per paskaitėlę santariškėse sakė, kad kuo daugiau rėkausit, tuo mažiau kas pas jus eis biggrin.gif Įsivaizduoju, kad tokia rėkianti gimdyvė tikrai liks viskuo nepatenkinta, nors jei pati kitaip elgtųsi, gal kitokia būtų ir priežiūra.

blink.gif rimtai??? taip pasake blink.gif
Atsakyti
aha, as irgi girdejau, kad daktarai labiausiai ziuri i tylius pacientus, nes tokiems gali buti daug blogiau nei tiems, kurie dar turi jegu rekti, cia ne vien apie gimdyma smile.gif
beje, nei kai gimdziau, nei siaip iv progom lankydamasi ivairiuose gimdymo skyriuose negirdejau riksmu, man ten visada keista, kad taip tylu.
tai gal nereikia taip neigiamai ziureti i gimdyves smile.gif
o tai, kad salia stovi nors ir penki medikai, nereiskia, kad jie daro viska, kas geriausia gimdyvei ar kudikiui.
vakar per kursus akuserei issprudo fraze - visi nori, ad jus greitai pagimdytumet va del greicio tai neabejoju smile.gif) aisku, juokauju as cia is dalies ir hiperbolizuoju, kaip ir medikai apie rekiancias ir sunis i gimdyklas pasiimancias gimdyves.... bet visgi kaip nesinori savo svarbia diena susidurti su ne paciu geriausiu elgesiu.
o siaip aplinka toje ligoninej tokia tvarkinga ir rami, kad tikrai noretusi ten vaziuoti, jei ne artimuju blogi wtsiliepimai apie gimdymus nesitarus.
Atsakyti
QUOTE(Achimenė)
kad kuo daugiau rėkausit, tuo mažiau kas pas jus eis biggrin.gif

Tylėkit kaip aš, partizaniškai - išvis tuščia vieta būsit biggrin.gif
Kai jau išeidama pakėliau vėją, tai greit viskas pasikeitė...deja.
Papildyta:
QUOTE(kismet @ 2014 01 17, 10:08)

Dėl elgesio nebijokit, bus tikrai geras. Pagimdysit greitai ir taip, kaip medikams reikės.
Absoliučiai gerai sustyguotas medicininis gimdymas. Dar nesutikau nė vienos pagimdžiusios pagal paskaitėlę. Ir mano toks gimdymas nebuvo. g.gif

O tokie medikų vieši pareiškimai "prieisiu-neprieisiu", savotiški grasinimai - išvis neetiški ir prasilenkiantys su morale. Gėda.
Tiesiog net nesmagu skaityt. Gaila, kad dirba tokio požiūrio ir mentaliteto žmonės...turbūt dar negreit sulauksime atitinkamo požiūrio ir pagarbos paciento atžvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 01 17, 12:58)
O tokie medikų vieši pareiškimai "prieisiu-neprieisiu", savotiški grasinimai - išvis neetiški ir prasilenkiantys su morale.

drinks_cheers.gif man tas pats uzkliuvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 01 17, 12:58)

Aš ir necyptelėjau, bet pas mane ėjo ir ėjo, nors visos gimdyklos buvo užimtos. o kad nuolat būtų neprireikė..

Nesijaučiau tuščia vieta, veikiau globojama rūpestingų moterėlių.

Pinigų nedaviau ir su daktaru nesitariau, jei ką.

tai arba nepataikiau ant tų antžmogių daktarų, arba čia jau kitame kame reikalas...
Atsakyti
Pas mus į gimdyklą užsukdavo normaliai - nei per dažnai, nei per retai. Gimdydama ne pirmąkart, taigi jau žinau kaip, kas, kodėl, ko tikėtis.

Po gimdymo, tai jau nieko neklausiant ir pan., tai tuščia vieta. Būtent tuo pagrinde ir nusivyliau. Apie vaiko būklę irgi reikdavo pešte pešt informaciją doh.gif

Būsimų mamų lūkesčiai kitokie. Man norėjosi žmogiškumo (o ne nuostatos "aš daktaras, aš žinau", "daug norėsi -mažai gausi" ir pan.stereotipų), aiškumo (yra taip ir taip, bus taip ir taip, padaryt galim tą ir tą), paprasto ir nuoširdaus bendravimo (norint girdėti, o ne tarpduryje tarp kitko paklausus, nes taip reikia), dėmesio problemoms, kurios man kelia nerimą ar klausimų (paprasčiausios apžiūros..ne iš tolo. O prieit, išklausyt, pažiūrėt), supažindinimo su tvarka (o ne apšaukimo "po visko" kodėl vaiką atsinešiau, o ne lopšiuku vežiau, kodėl atėjo vaikai aplankyt, nes negalima...nepaaiškina, o po to demonstruoja nepasitenkinimą ir auklėja). Aš ne kasdien gimdau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 17 sausio 2014 - 12:40
bet tai kokie skirtingi atsi;iepimai. esu linkusi manyti, kad nuo sutikto personalo priklauso. ir paties požiūrio dalinai
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2014 01 17, 15:54)
bet tai kokie skirtingi atsi;iepimai. esu linkusi manyti, kad nuo sutikto personalo priklauso. ir paties požiūrio dalinai

Žinoma 4u.gif

Aš vertinu savaip, kitoms svarbūs kiti dalykai drinks_cheers.gif
Ir žmonės skirtingi dirba. Ačiū Dievui, gimdykloje personalas buvo normalus.

Man profesionalumas be žmogiškumo - niekis, kita pasiryžusi "atkentėti" net ir mediko chamiškumą; vienoms svarbu aplinka ir patogumas, man - nė kiek; vienoms nereikia nei paaiškinimų, nei lindimo į akis, kitoms ir man - reikia žinoti daugiau. Man geriau tegu ir pavaidintas nuoširdumas, paklausiant vaikučio vardo....o gal ir tiesiog pasakymas kažko mielo, ką tik pagimdžius; kitai užtenka užveržtų ant vaiko rankyčių barkodų ir laimės, kad dėl nieko nebuvo apšaukta.
Užtai ir atsiliepimai skirtingi..
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2014 01 16, 23:17)
blink.gif rimtai??? taip pasake  blink.gif

Rimtai smile.gif Suprantama, kad veikia asmeninis faktorius ir pas vienas gimdyves labiau norisi užeiti nei pas kitas. Na, bet vis tiek...
Užsiminėt apie gimdymą "greitai", tai per paskaitą ir šito linkėjo smile.gif Gal nebūtinai tai reiškia, kad skubės skatinti, nors... jei pamaina artės į pabaigą arba personalas bus pavargęs, matyt, skatins biggrin.gif
Atsakyti
Į santariškes perėjo didžioji dalis RK personalo, kuriame buvo labai gaji neigiama nuostata dėl gimdyvių riksmų ir apskritai labai emocijomis ir simpatijomis paremtas požiūris. Jau ko verti prisiminimai apie vienos gydytojos elgesį - kiek liudijimų šiame forume buvo parašyta apie neetišką jos elgesį. Arba garsioji ,,babajaga" su savo replikomis ne vietoje ir nelaiku... Ko verta visa naujausia technika, jei lemiamu momentu prie tavęs tiesiog neprieis, nes tu tiesiog kažkuo nepatinki. O jei prieis - išlazdavos? Neigiamai nusiteikęs gydytojas gali ir visai nesąmoningai kažko ir "nepastebėti". Kur čia saugumas? Ir ko verti Andriukaičio raginimai Lietuvai veistis ir daugintis, jei ligoninėse nėra svarbiausio dalyko. Geriau tada tegu sukuria robotus-akušerius - kaip iš "žvaigždžių karų" filmo.
Atsakyti