QUOTE(Gabijoli @ 2014 01 04, 17:19)
Gimdziau Santariskese, t.y. dare cezari ir esu viskuom patenkinta! Reikia tik sakyt personalui ir netyleti ko nori, kokie tavo pageidavimai!
o cezaris planinis ar kaip?
QUOTE(Rasma @ 2014 01 04, 14:04)
O ant ko galvojat medikai išbando naują operacinę įrangą? Ant žmonių?
Aš savo akim ką kita mačiau.
Būtent - viskas išbandoma ant gyvulių.
Ir siūti niekas ant gyvo žmogaus nemokina. Pjauti, siūti ir pan. gaunama, kai jau mokama tai daryt. Iki tol ir ant audinio, ir ant mėsgalių...
Todėl visiškai normaliai gyvenu ir reaguoju, nes nesimaitinu iliuzijom. Pati taip studijavau ir mokiausi.
Aš savo akim ką kita mačiau.
Būtent - viskas išbandoma ant gyvulių.
Ir siūti niekas ant gyvo žmogaus nemokina. Pjauti, siūti ir pan. gaunama, kai jau mokama tai daryt. Iki tol ir ant audinio, ir ant mėsgalių...
Todėl visiškai normaliai gyvenu ir reaguoju, nes nesimaitinu iliuzijom. Pati taip studijavau ir mokiausi.
Aš nieko ir nesakau negero Tiesiog jeigu visą gyvenimą pjaustytų mėsgalius gydytojai ir neturėtų net vizualinės praktikos, kaip viskas vyksta su žmogumi - ar jūs su dideliu noru leistumėtės pirmą kartą siuvama tokio gydytojo ? Kalba eina apie tai, kad ne vien tik gyvūnai turi būti "bandomieji triušiai", bet kokiu atveju ateina tas momentas, kai ir žmones reikia "sutvarkyti". Asmeniškai aš neturiu nieko prieš, jeigu mano gimdymą stebės KELI studentai/rezidentai. Galbūt mano dukra gimdys kažkada pas būtent tą, kuris dalyvaus mano gimdyme. Na, bet čia mano asmeninis nusistatymas - aš nesiruošiu nei pyktis nei ginčytis- juk visi turim teisę į savo nuomonę
QUOTE(sheila1988)
Asmeniškai aš neturiu nieko prieš, jeigu mano gimdymą stebės KELI studentai/rezidentai. Galbūt mano dukra gimdys kažkada pas būtent tą, kuris dalyvaus mano gimdyme. Na, bet čia mano asmeninis nusistatymas - aš nesiruošiu nei pyktis nei ginčytis- juk visi turim teisę į savo nuomonę
Mane yra operavęs rezidentas ir gimdymą priėmė, tarpvietę siuvo rezidentė.
Per visą pilvą esu idealiai susiūta, po gimdymo gijimas irgi buvo geras.
Bet 4 kurso studentų man nesinorėjo..gaila, nieks nesiteiravo nuomonės ir net nesiteikė informuot. Sugužėjo, pažiūrėjo. Bent jau "laba diena" būtų pasakę Bet būsimieji medikai nei kultūros, nei bendravimo su pacientu nemokomi...tą po to ir matome, kai tenka kreiptis į gyd.
Iš to ir priešiškumas. Kaip bendrauji su pacientu, tą ir turi..jeigu būtų kitaip elgiamąsi, gal ir įspūdis būtų kitas.
Tad kaip jau ir rašyta, lai moterys, kurios nenori studentų, paskaito žinutes ir žino kaip to išvengti, o kam jokio skirtumo - lai nesirūpina norėdamos perauklėti kitas
O jei skaito kas iš dirbančiųjų, tai raginu į pacientus ir į būsimas mamas žiūrėti taip, kaip į savo artimus...taip geriausiai žinot ko reikia žmogui tokiais gyvenimo momentais, kai jis tikisi supratimo, palaikymo ir pagalbos.
QUOTE(Neverk @ mama,2014 01 03, 18:36)
vienos mokysis stangintis, kiti - siūt tarpvietes. Deal?
Geriau, kad tų tarpviečių visai siūt nereikėtų
QUOTE(Rasma @ 2014 01 04, 20:58)
Mane yra operavęs rezidentas ir gimdymą priėmė, tarpvietę siuvo rezidentė.
Bet 4 kurso studentų man nesinorėjo..gaila, nieks nesiteiravo nuomonės ir net nesiteikė informuot. Sugužėjo, pažiūrėjo. Bent jau "laba diena" būtų pasakę Bet būsimieji medikai nei kultūros, nei bendravimo su pacientu nemokomi...tą po to ir matome, kai tenka kreiptis į gyd.
Iš to ir priešiškumas. Kaip bendrauji su pacientu, tą ir turi..jeigu būtų kitaip elgiamąsi, gal ir įspūdis būtų kitas.
Tad kaip jau ir rašyta, lai moterys, kurios nenori studentų, paskaito žinutes ir žino kaip to išvengti, o kam jokio skirtumo - lai nesirūpina norėdamos perauklėti kitas
O jei skaito kas iš dirbančiųjų, tai raginu į pacientus ir į būsimas mamas žiūrėti taip, kaip į savo artimus...taip geriausiai žinot ko reikia žmogui tokiais gyvenimo momentais, kai jis tikisi supratimo, palaikymo ir pagalbos.
Parašėte tai, ką labai norėjau parašyti. Absoliut pritariu.
QUOTE(flight @ 2014 01 05, 00:23)
Geriau, kad tų tarpviečių visai siūt nereikėtų
Neabejotinai - geriau nereikėtų. Ir būtų gerai, kad kirpti taip pat nereikėtų
QUOTE(Auštara @ 2014 01 04, 20:11)
o cezaris planinis ar kaip?
taip, planinis
Papildyta:
Santariskese vyksta paskaiteles nesciosiom ir jei jus kas neramina, turit klausymu kad ir del tu paciu studentu galit viska issiaiskinti per paskaiteles. Tikrai geranoriskai jums viska paaiskins ir atsakys i jums rupimus klausimus. As pati taip pat lankiausi siose paskaitelese ir tikrai drasiau buvo vaziuoti gimdyti, nes po paskaiteles su kitom busimom mamytem issiaiskinom rupimus klausymus ir apziurejom gimdyklas, palatas, net operacine parode
As gymdziau Santariskese ir galiu pasakyti kad pogimdyvine prieziura "keistoka". ispudis susidare toks kad nelabai rupi jiems kudikeliai. net bendro kraujo nepadaro.
dar nepatiko kad ginekologine apziura vyko palatoje na aiskuma kad visos esam moterys, bet nepatinka man visvien prie svetimu zergtis
dar nepatiko kad ginekologine apziura vyko palatoje na aiskuma kad visos esam moterys, bet nepatinka man visvien prie svetimu zergtis
QUOTE(Pixy123 @ 2014 01 09, 13:05)
hmm, tikrai visoms taip vyksta? tada tikrai nelabai malonu ir net sakyčiau nelabai patogu
kai gimdžiau RK, tai pakviesdavo į spec.kambarėlį apžiūrai ant kėdės.
dar klausimas gal žinote, ar gimdant savaitgalį būna mažiau daktarų, ypač tų senbuvių profesionalų? ir šiaip ar pradeda savaitgalį skatinti, ar visgi laukia pirmadienio?
QUOTE(vittie @ 2014 01 09, 15:40)
hmm, tikrai visoms taip vyksta? tada tikrai nelabai malonu ir net sakyčiau nelabai patogu
dar klausimas gal žinote, ar gimdant savaitgalį būna mažiau daktarų, ypač tų senbuvių profesionalų? ir šiaip ar pradeda savaitgalį skatinti, ar visgi laukia pirmadienio?
Na tikrai nelaukia pirmadienio , o savaitgaliais kaip ir po pietu lieka tik budintis gyd.ir akuseres , tai ju tikrai maziau buna negu paprasta darbo diena
Sveikos Kiek žmonių tiek nuomonių. Man asmeniškai ir priežiūra prieš gimdymą ir cezario operacija ir priežiūra po operacijos bei leliuko apžiūra buvo tobula!