Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(Jolka_jv @ 2013 12 27, 10:53)
Nu va, tiek daug nenorinčių tapti "mokomąja medžiaga", o po to stebimasi, kad daktarai nemoka susiųt... ir kaip mokėsi, jei net pamatyt kaip tai daroma neįmanoma. :-D

Įvairiomis aplinkybėmis esu buvusi mokomąja medžiaga gal kokius penkis kartus. Pagalvojau, kad risdamasi į antrą ketvirtos dešimties pusę jau nebenoriu būti mokomąja medžiaga.
Atsakyti
QUOTE(Jolka_jv @ 2013 12 27, 10:53)
Nu va, tiek daug nenorinčių tapti "mokomąja medžiaga", o po to stebimasi, kad daktarai nemoka susiųt... ir kaip mokėsi, jei net pamatyt kaip tai daroma neįmanoma. :-D

Tai, kad pas mus kažkaip nesureguliuoti šitie dalykai. Aš tikrai nieko prieš būčiau, jei vienas na max. du žmonės dalyvautų, bet, kiek teko girdėti (pačiai kol kas tik vasarą teko gimdyti, tai studentų klausimas buvo neaktualus), sugriūna visas pulkas tų besimokančių ir ne visada būtinai tų, kurie ateityje tokį darbą dirbs (kaip kažkuri čia juokavo pvz. būsimųjų odontologų). Galų gale ir žmonės esam skirtingi, vienai gal vienodai rodo, kad dar minia dalyvauja, o kitai tai gali didelį diskomfortą sukelti.

Aš, beje, sūnelį savo gimdžiau super mažoje kompanijoje: tik aš ir gydytoja, net akušerės pačiu gimimo momentu gimdykloje nebuvo, nes kaip tik buvo didžiulis gimdyvių antplūdis, tai visas personalas tiesiog draskėsi, kad visur spėtų.
Atsakyti
Aš neabejoju, jog kaip yra griežtai nesutinkančių, kad studentai dalyvautų gimdymo procese, taip yra ir kita dalis, kuris sutinka. Kiek žmonių tiek nuomonių, ir neapmokytų studentų neliks mirksiukas.gif Ne veltui į Santariškes suvažiuoja su pačiais sudėtingiausiais atvejais - gydytojų kvalifikacija atitinkama mirksiukas.gif ir jie visi tą kvalifikaciją kažkaip įgijo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 12 26, 23:43)
Ir taip, ir ne. Atvykusi į universitetinę kliniką, t.y. gydymo įstaigą, kurioje mokomi būsimi gydytojai, a priori sutinki būti įtraukta į mokymo procesą. Ir tik atskiru raštišku prašymu išreiškiamas nesutikimas. Žr. LR pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo 11 str. 3 ir 4 dalis.
Prieiga prie aktualios įstatymo redakcijos.

Pats atvykimo faktas a priori neišreiškia paciento sutikimo dalyvauti mokymuose - jį išreiškia paciento parašas po vidaus tvarkos taisyklėmis, kuriose privaloma tvarka turi būti informacija apie dalyvavimą mokyme. Pacientas, nesutinkantis dalyvauti mokymo procese, apie nesutikimą turi informuoti raštu ir pasirašytinai. Įstatymas nedetalizuoja kur - galbūt ant tų pačių vidaus tvarkos taisyklių. Manau, kad geriausia būtent ten būtų savo norus išreikšti ir pasirašyti po tuo įrašu.

QUOTE(Jolka_jv @ 2013 12 27, 09:53)

pilnas youtubas filmuotos medžiagos apie siuvimą. Praktikuotis ant kiaulienos galima rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2014 01 02, 14:26)
Pats atvykimo faktas a priori neišreiškia paciento sutikimo dalyvauti mokymuose - jį išreiškia paciento parašas po vidaus tvarkos taisyklėmis, kuriose privaloma tvarka turi būti informacija apie dalyvavimą mokyme. Pacientas, nesutinkantis dalyvauti mokymo procese, apie nesutikimą turi informuoti raštu ir pasirašytinai. Įstatymas nedetalizuoja kur - galbūt ant tų pačių vidaus tvarkos taisyklių. Manau, kad geriausia būtent ten būtų savo norus išreikšti ir pasirašyti po tuo įrašu.

Jo, tik vienas iš punktų standartiniame lape - "Susipažinau su gydymo įstaigos vidaus taisyklėmis". Nesusipažinai - neteikia paslaugos. Susipažinai - sutinki. Šššš...das. Užtat ir reikia ranka prirašyti apie nesutikimą dalyvauti mokymo procese.
Atsakyti
Aš tai nelabai suprantu ko jūs važiuojat gimdyt į universitetinę ligoninę jei paniškai bijot rezidentų? g.gif Suprantu kai gimdymas priešlaikinis, tada kito pasirinkimo nėra, bet jei gimdymas prasideda laiku ko ten lįst ir paskui zyzt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Achimenė @ 2014 01 03, 14:54)
Aš tai nelabai suprantu ko jūs važiuojat gimdyt į universitetinę ligoninę jei paniškai bijot rezidentų?  g.gif Suprantu kai gimdymas priešlaikinis, tada kito pasirinkimo nėra, bet jei gimdymas prasideda laiku ko ten lįst ir paskui zyzt?  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Achimenė @ 2014 01 03, 13:54)
Aš tai nelabai suprantu ko jūs važiuojat gimdyt į universitetinę ligoninę jei paniškai bijot rezidentų?  g.gif Suprantu kai gimdymas priešlaikinis, tada kito pasirinkimo nėra, bet jei gimdymas prasideda laiku ko ten lįst ir paskui zyzt?  g.gif

Nes važiuot gimdyt į geriausią infrastruktūrą turinčią įstaigą ir, dažniausiai, pas konkretų gydytoją. O ne pas vienos iš dviejų universitetinių aukštųjų ketvirto kurso studentus praktikantus. Ir ne zyzt, o pasirinkt. Savo valia. Ir jei jau prie grubios retorikos pereinam: tegu mokosi ant pirmakarčių. Nors bus mutual learning procesas: vienos mokysis stangintis, kiti - siūt tarpvietes. Deal? cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neverk, mama: 03 sausio 2014 - 17:37
QUOTE(Achimenė @ 2014 01 03, 12:54)

Super pastebėta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2014 01 02, 14:26)
pilnas youtubas filmuotos medžiagos apie siuvimą. Praktikuotis ant kiaulienos galima  rolleyes.gif

lotuliukas.gif Einu youtube įsijungsiu, pasipraktikuosiu ant mėsytės ir jau tapsiu kvalifikuota siuvėja. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2014 01 02, 13:26)
pilnas youtubas filmuotos medžiagos apie siuvimą. Praktikuotis ant kiaulienos galima  rolleyes.gif

Man įdomu, kaip Jūs sureaguotumėte, jeigu Jus siuvantis gydytojas prasitartų, kad praktikavosi visą studijavimo laiką ant kiaulienos/veršienos/jautienos ir visų kitų mėsgalių ir praktiškai skirtumo nemato wink.gif
Pagal jūsų požiūrį - ir bet kokią operaciją galimą atlikti pasižiūrėjus youtube vaizdelius (kaip ir tą patį cezarį, pasipraktikavus ant tų pačių kiaulių/karvių/paršų ir panašiai), juk kas čia tėra smartass.gif nail.gif
Atsakyti
QUOTE(sheila1988 @ 2014 01 04, 13:17)
Man įdomu, kaip Jūs sureaguotumėte, jeigu Jus siuvantis gydytojas prasitartų, kad praktikavosi visą studijavimo laiką ant kiaulienos/veršienos/jautienos ir visų kitų mėsgalių ir praktiškai skirtumo nemato wink.gif
Pagal jūsų požiūrį - ir bet kokią operaciją galimą atlikti pasižiūrėjus youtube vaizdelius (kaip ir tą patį cezarį, pasipraktikavus ant tų pačių kiaulių/karvių/paršų ir panašiai), juk kas čia tėra  smartass.gif  nail.gif

O ant ko galvojat medikai išbando naują operacinę įrangą? Ant žmonių? biggrin.gif
Aš savo akim ką kita mačiau.
Būtent - viskas išbandoma ant gyvulių.

Ir siūti niekas ant gyvo žmogaus nemokina. Pjauti, siūti ir pan. gaunama, kai jau mokama tai daryt. Iki tol ir ant audinio, ir ant mėsgalių...
Todėl visiškai normaliai gyvenu ir reaguoju, nes nesimaitinu iliuzijom. Pati taip studijavau ir mokiausi.
Atsakyti