QUOTE(ptashka @ 2014 03 31, 08:01)
Mes turim isirenge nuoteku valymo irengini. O kaimynai del akiu karta per metus atsivaro issiurbimo masina, nors puikiai zinau, kad nuleidzia tiesiog i backa be dugno, t.y. i grunta. Ir ziurejo i mus kaip i ufonautus, kad mes metam pinigus tam irenginiui. Bet bardakas nebus amzinai, jau dabar beveik iki musu ateina miesto kanalizacija, manau maksimum metai-du ir visus situos gamtos tersejus pastatyts i vieta liepdami jungtis prie miesto kanalizacijos arba uzdedami baudas.
O mes net nežinom, kaip elgtis. Gyveno sau žmonės, ramiai visą savo šššš leido į griovį ( ), atvažiavo čia kokie jaunikliai (mes ) ir tvarką daro . Dar nieko nesakėm šiaip. Jei ten kokį muiliną vandenį leidžia (nu pvz rankas nusiplovę), tai gal nieko tokio, bet jei ten bėga ir nuotekos iš tūliko, tai nieko gero tada... Gal būtume išvis negalvoję, ar sakyti kažką ar ne, bet kad senis (po pamatų liejimo) atėjo ir pradėjo aiškintis, ar ne per arti sklypo ribos (nors jo sklypą nuo mūsiškio skiria kokių dviejų metrų griovys), ar mes žinom įstatymus ir t.t. . Beje, mūsų namas yra 5 metrų atstumu nuo MŪSŲ sklypo ribos ir dar toks pasipiktinęs..matyt, pavydas graužia. Tikrai ten nebuvo ko prie mūsų kabinėtis.
Iš kitos pusės gyvena kitas kaimynas (ne sodininkas, bet gyventojas), iš jo pusės nrėjom tujas susisodint (na ten nekaip atrodantis sklypukas, dar ir vištų gardas atsuktas į mus ). Susisodinom tas tujas, atėję su žmona pradėjo klausinėt, ar žinom, kokie atstumai turi būti iki sklypo ribos, aceit, jiems saulę užstos (nors tujos būtų buvę mūsų sklypo maždaug rytonėj pusėj, niekas ten jiem tos saulės nebūtų užstoję) ir t.t. Nenorėjom pyktis, išsirovėm tujas, kitur persisodinom . Bet kuo toliau aš matau tą jų šeimynėlę, tuo man labiau noris iš jų pusės akliną tvorą dėt . Iš tikrųjų, tai tas mūsų atsiradimas soduose, sukėlė tokį šurmulį . Kai kam turbūt net lauko tūliką reikės pasitraukt. Aš nesuprantu, kam iškart reikia pradėt kabinėtis prie dalykų, kurie tikrai nėra problematiški, ir vaidint baisius žinovus. Kaimyno draugas dar man liepė internete pasiskaityt dėl tų tujų ačiū, kad pasakė, kad toks daiktas kaip internetas yra