Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose (SB) 4 tema

Sveiki sodininkai 4u.gif

Vis skaitinėju jūsų pašnekesius, taip malonu girdėti gerus atsiliepimus apie gyvenimą soduose... Mes taip pat statomės namuką sode ir greitu laiku (tikiuosi apie rudenį) ten kelsimės... laukiu nesulaukiu... o jau kai oras atšilo - paukšteliai, tyla, kepamų mėsyčių kvapai... wub.gif norisi kuo greičiau ten lėkti ir ką nors veikti ax.gif minusą kol kas matau vieną - vieni kaimynai (panašu mėgstantys išgert ir parėkaut tarpusavy), tikiuosi gyvenant daugiau minusų neatsiras, tik teigiamos pusės. Beje, gal čia yra žmogiukų, gyvenančių Salininkų (Kelmijos) soduose? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupele99 @ 2014 03 21, 10:10)
Beje, gal čia yra žmogiukų, gyvenančių Salininkų (Kelmijos) soduose?  smile.gif

Yra, yra, ir labai daug, ir labai puikiu thumbup.gif
http://www.supermama...;#entry66106036
Atsakyti
Sveiki,

mes taip pat statomės gyvenamą namuką sodų bendrijoje Aronija. Kadangi sklypas nupirktas tik rudenį, tai ir darbų mažai padaryta: pasodintos tujos, nustumdytos žemės, išlieti pamatai, greitu metu jau ir mūrinimo darbai prasidės smile.gif. Bet nuvažiavus jau apvaikštau pamatus, pasižiūriu, kur bus virtuvė, svetainė, miegamieji smile.gif taip smagu smile.gif. O smagiausia, kad tai bus mūsų šeimos pirmieji namai smile.gif (db pas mano tėvus gyvename). Už kokių 500 m tvenkinukas ir mi6kas smile.gif. Vyrui labai patinka, o man tvenkinys nelabai prie širdies, nes turiu nenurimstantį sūnų, teks dar labiau saugot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leglute @ 2013 11 04, 20:33)
Pliusai prasideda vasara smile.gif

Mano nuomone vasara prasideda minusai. Tiksliau vienas pagrindinis - sodininkai doh.gif kai pripranti prie ramybes tai tos bobeles patvoriais besiknisancios, dieduliai kalantys pjaunantys nevilti varo...iir tik nebandyk pakviesti ju i talka ar pinigu bendram reikalui parinkti - jus cia gyvenat jus ir darykit, mum nereik nei kelio nei aplinkos svarios doh.gif

Nekalbant jau apie tuos kurie soda laiko savaitgaliniams baliams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murmur: 24 kovo 2014 - 15:12
Sveikutės,
Gal yra gyvenančių Drąseikių soduose? Vis dairomės namuko, o Drąseikių soduose yra neblogų, tačiau labai stabdo mintis, kaip ten su susisiekimu? Kaip vaikui į mokyklą reiktų važinėti g.gif Kaip su kelių nukasimu žiemą, kaip su apšvietimu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 03 22, 07:01)
Yra, yra, ir labai daug, ir labai puikiu thumbup.gif
http://www.supermama...;#entry66106036

Ačiū thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2014 03 24, 15:11)

Nekalbant jau apie tuos kurie soda laiko savaitgaliniams baliams.

Bet kai pagalvoji, tai reikia ir tokius žmones suprasti biggrin.gif Aš tai į juos tolerantiškai žiūriu, nes kažkada ir patys panašiai elgėmės blush2.gif
Mane labiau erzina šakų ir šiukšlių degintojai. Ir, aišku, būtinai, kai rūbus pasidžiauni. Bet stengiamės nekonfliktuoti, gražiai pasakom, kažkaip lyg susitariam.
Atsakyti
sveiki,perskaiciau jau dvi temas sodu,nes renku pliusus ir minusus,bet paskutine tema pries sita baigesi 2011 metais.o kur tolimesnes temos 2012 ir 2013 metu? g.gif nes vistiek per tuos du metus turbut daug kas ir pasikeite...bet niekaip neina rasti ax.gif aciu atsakiusioms smile.gif
Atsakyti
geras klausimas smile.gif per paiešką greituoju būdu irgi nerandu nieko....
Iš esmės galim gaivinti šią temą, pasidalinkit ką jau radot, ko neradot - kas domina. Norisi, kad būtų ne tik klausiančių bet ir diskutuojančių smile.gif
aš jau penki metai soduose gyvenu. Nelabai kokių minusų galiu privardint, na iki darbo psuavalndis kelio, bet juk pati taip pasirinkau smile.gif
važiuodama namo pravažiuoju ne vieną miesto rajoną, tai tie senieji namukai "ne soduose" tikrai ne kažkaip kitaip pastatyti nei kad pas mus soduose nameliai smile.gif nei tie sklypai super dideli, nei yra dar kokių skirtumų, kad galėtum sakyt, kad yra kažkokių skirtumų esminių. Galbūt miesto komunikacijos, bet kai mes nuotekas ir vandenį savo turim, kaip ir nėra kažkokios problemos.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2014 03 30, 19:07)
geras klausimas smile.gif per paiešką greituoju būdu irgi nerandu nieko....
Iš esmės galim gaivinti šią temą, pasidalinkit ką jau radot, ko neradot - kas domina. Norisi, kad būtų ne tik klausiančių bet ir diskutuojančių smile.gif
aš jau penki metai soduose gyvenu. Nelabai kokių minusų galiu privardint, na iki darbo psuavalndis kelio, bet juk pati taip pasirinkau smile.gif
važiuodama namo pravažiuoju ne vieną miesto rajoną, tai tie senieji namukai "ne soduose" tikrai ne kažkaip kitaip pastatyti nei kad pas mus soduose nameliai smile.gif nei tie sklypai super dideli, nei yra dar kokių skirtumų, kad galėtum sakyt, kad yra kažkokių skirtumų esminių. Galbūt miesto komunikacijos, bet kai mes nuotekas ir vandenį savo turim, kaip ir nėra kažkokios problemos.

Man iki darbo gausis apie 15-20 min (kelio apie 20 km), tai, manau, tikrai nėra toli. Šiandien vėl buvom nuvažiavę, vyrukai į pamatus smėlį vežė, o aš šiaip pabimbinėjau, prie tvenkinuko pasivaikščiojau smile.gif kaip laukiu, kai viskas bus baigta. Taip noriu to savo namuko smile.gif tik pastebėjau šiandien, kad iš vienų kaimynų namo yra nuvestas vamzdis į melioracijos griovį, iš kurio bėga kažkokios lyg muilinos nuotekos. Bet ten koks muilas ar milteliai gal nieko tokio. Iš tiesų įdomu, ką sodų gyventojai daro su nuotekomis, tualetais... Mes kadangi statom gyvenamą namą, tai pas mus bus ir gręžinukas (gal užteks ir to gręžtinio šulinio, ar kaip jis vadinas) ir nuotekų įrenginiai, o ką daro neturintys nuotekų įrenginių? Jaučiu, kad va taip ir pila į griovius. Įdomu, ar tai legalu, ir ar tai nekenks mūsų geriamam vandeniui biggrin.gif .
Atsakyti
Zinoma kad kenks. Ir vandeniui ir darzams. Pagal istatymus visi turi tureti valymo irenginius, blogiausiu atveju biotualetus.
Atsakyti
QUOTE(LaimingaRita @ 2014 03 30, 19:55)
Man iki darbo gausis apie 15-20 min (kelio apie 20 km), tai, manau, tikrai nėra toli. Šiandien vėl buvom nuvažiavę, vyrukai į pamatus smėlį vežė, o aš šiaip pabimbinėjau, prie tvenkinuko pasivaikščiojau  smile.gif kaip laukiu, kai viskas bus baigta. Taip noriu to savo namuko  smile.gif tik pastebėjau šiandien, kad iš vienų kaimynų namo yra nuvestas vamzdis į melioracijos griovį, iš kurio bėga kažkokios lyg muilinos nuotekos. Bet ten koks muilas ar milteliai gal nieko tokio. Iš tiesų įdomu, ką sodų gyventojai daro su nuotekomis, tualetais... Mes kadangi statom gyvenamą namą, tai pas mus bus ir gręžinukas (gal užteks ir to gręžtinio šulinio, ar kaip jis vadinas) ir nuotekų įrenginiai, o ką daro neturintys nuotekų įrenginių? Jaučiu, kad va taip ir pila į griovius. Įdomu, ar tai legalu, ir ar tai nekenks mūsų geriamam vandeniui biggrin.gif .

Mes turim isirenge nuoteku valymo irengini. O kaimynai del akiu karta per metus atsivaro issiurbimo masina, nors puikiai zinau, kad nuleidzia tiesiog i backa be dugno, t.y. i grunta. Ir ziurejo i mus kaip i ufonautus, kad mes metam pinigus tam irenginiui. Bet bardakas nebus amzinai, jau dabar beveik iki musu ateina miesto kanalizacija, manau maksimum metai-du ir visus situos gamtos tersejus pastatyts i vieta liepdami jungtis prie miesto kanalizacijos arba uzdedami baudas.
Atsakyti