QUOTE(Roche vivante @ 2012 04 07, 20:14)
dėkoju, šį dokumentą jau skaičiau kelis kartus. Sutarties nepasirašiau, nes man sakė kad privalėsiu sumokėti mokesčius už tiek metų kiek egzistuoja bendrija nežiūrint kad iki tol mano tėvas buvo bendrijos narys.
Dar grasino kad sutartyje ne bendrijos nariui man padarys neįmanomus mokesčius kurie sieks tiek kiek užsimanys bendrijos susirinkimas, todėl vienintelis kelias- stoti į bendriją mokant labai didelį stojamąjį mokestį.
Taigi atėjau čia pagalbos. Nejaugi nėra jokių normalių priemonių išskyrus bylinėjimąsi? Ar tikrai tas sodinikų įstatymas turi tiek spragų kad gali bendrija reikalauti absurdiškų įmokų ir bus teisūs? Ar tikrai gali rinkti kažkokias kaupiamas įmokas kai aiškiai pasakė kad ne bendrijos nario mokesčiai yra bendrijos nuosavybė ir neprivalo atsiskaityti pašaliniam kur dėjo tuos pinigus arba kodėl prašo tiek įmokėti. Kaip apsiginti nuo tokio absurdo?
Gaila kad supermamoje nėra teisininko konsultacijų
Nu nesamones kazkokias jums pasakoja.. Gi pirkdamas buta nemoki mokesciu uz tuos metus, nuo kuriu namas stovi
Paaukokit tuos keliasdesimt litu,ir pasikalbekit su realiu teisininku. Pradziai-isvis-siulau nusiust i bendrija registruotu pastu uzklausima apie mokescius-kokius, uz ka ir kokiu pagrindu reik sumoket - gave rastu, rastu turi ir atsakyt, nes ka jie sako-niekur nepridesit, issigins ir tiek, o turedami rasta - turesit argumentus.
Tas uzklausimas visiskai nereiskia bylinejimosi, ir teisininkas nereiskia bylinejimosi - iki to nedaeis, nesigasdinkit
Tiesiog-matau du budus sprest sita reikala-arba tylit ir nesigilinat,mokat,kiek jie nori ir tiek,arba,jei jau gilinates-tuomet reikia gilintis su profesionalia pagalba-ka ir duotu teisininkas. Ir tada-tas,zinoma,negarantuoja,kad reiks maziau sumoket-bet bent jau suzinosit tiksliai,uz ka ,del ko ir kiek.. Privalu teikti tokia info, na negalima pasakot zmogui,is kurio imi pinigus,kad cia ne jo reikalas, arba gasdint ji, kad pakels kiek nores.. Tas - pasikartosiu-priestarauja tesingumo principui. Bendrija negali susaukt susirinkima ir nusprest jums asmeniskai didesniu mokesciu, vos tik uzmane. Mokesciai ne nariams jau turetu but numatyti ir nuspresti - nebent jus esat pirmieji ir vieninteliai,nestoje i bendrija. Bet ta viska turit aiskintis,ir ,pageidautina,rastu.
Tiesa,ar turit bendrijos istatus? Ten turetu but apibrezta visa stojimo i bendrija,isstojimo tvarka.