Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose (SB) 4 tema

QUOTE(Iden @ 2011 08 04, 21:54)
Už tokia kaina galima nupirkti netoli Vilniaus su 12 arų žemes namą ir maksimali 100 dar vidui
Mūsų pazystami nupirko neseniai ir vargo nemato

Uz tokia kaina + dar 100 tukst = puse milijono. Nemanau, kad visi gali sau tiek leisti. Kaip suprantu, siuo atveju zmogus klause patarimo, nes nori issisukti kuo pigiau.
Bet uz 360 tukst. as jau geriau irgi pirkciau plika zeme ir statyciausi. Manau, gautusi tas pats.
Atsakyti
ačiū jums labai.
Aš irgi galvoju, kad tas pats būtų statytis namą... Bėda ta, kad vis tiek teks imti paskolą iš banko (dar sklypą nusipirktumėm, bet statyboms pinigėlių tikrai neužteks..), o bankai dabar skersai žiūri į statybas (bent man DnB Nord vadybininkė aiškino, kad statantis namą duoda tik dalį sumos, paskui pažiūri ir įvertina, kas pastatyta, tada vėl dalį sumos duoda.. Ir t.t.)

O pirkti nelabai yra ką.. schmoll.gif Bent jau skelbimuose.. Mano diena prasideda ir baigiasi su aruodas.lt ....
Atsakyti
QUOTE(Svajote @ 2011 08 05, 10:53)
ačiū jums labai.
Aš irgi galvoju, kad tas pats būtų statytis namą... Bėda ta, kad vis tiek teks imti paskolą iš banko (dar sklypą nusipirktumėm, bet statyboms pinigėlių tikrai neužteks..), o bankai dabar skersai žiūri į statybas (bent man DnB Nord vadybininkė aiškino, kad statantis namą duoda tik dalį sumos, paskui pažiūri ir įvertina, kas pastatyta, tada vėl dalį sumos duoda.. Ir t.t.)

O pirkti nelabai yra ką..  schmoll.gif Bent jau skelbimuose.. Mano diena prasideda ir baigiasi su aruodas.lt ....

Mano diena taip atrodydavo kazkur metus laiko. Vyro taip pat.
Atsakyti
Sveiki,
zinau , kad rastiskas susitarimas su kaimynais del tvoros tverimo yra laisvos formos,bet galkas rase ar zino kur galima paziureti pavyzdi? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

norėjau paklausti,gal kas žinote,ar galima savo privačiame name,soduose,pasidaryti pvz. garažo patalpose keramikos dirbtuvėlę.Na,ar tam nereik kokių specialių leidimų iš gaisrininkų -turiu uomeny dėl keramkos pečiuko, tarkim 3,5kW galingumo.
Atsakyti
QUOTE(nmante @ 2011 08 09, 16:30)
Sveiki,

norėjau paklausti,gal kas žinote,ar galima savo privačiame name,soduose,pasidaryti pvz. garažo patalpose keramikos dirbtuvėlę.Na,ar tam nereik kokių specialių leidimų iš gaisrininkų -turiu uomeny dėl keramkos pečiuko, tarkim 3,5kW galingumo.

kadangi klausimas ir mums aktualus tai bandem truputi aiskintis... bet pavyko sizinoti tik tiek, kad labiausiai reikia kaimynu parasu, kad nepriestarauja...
taciau jeigu noretumem oficialiai iforminti tai kaip dirbtuves, tada ten atsiranda daug popierizmo ir biurokratijos.
o siaip tai maza kas ka garazuose dirba ir laiko ( buna kad visa cisterna su benzinu pasideda ir tyli ) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žebenkštytė @ 2011 08 11, 10:19)
kadangi klausimas ir mums aktualus tai bandem truputi aiskintis... bet pavyko sizinoti tik tiek, kad labiausiai reikia kaimynu parasu, kad nepriestarauja...
taciau jeigu noretumem oficialiai iforminti tai kaip dirbtuves, tada ten atsiranda daug popierizmo ir biurokratijos.
o siaip tai maza kas ka garazuose dirba ir laiko ( buna kad visa cisterna su benzinu pasideda ir tyli )  mirksiukas.gif

pasidomejau ir as-kaip suprantu,reiktu keisti zemes paskirti,o tai popierizmas,ir argi keisti paskirti del nedidelio peciuko.Siaip-jokios,isskyrus megejiska sodininkyste,veiklos vykdyt negalima,nepakeitus paskirties.tai va,belieka tyliai,arba su parasais.
Atsakyti
QUOTE(Svajote @ 2011 08 05, 10:53)
ačiū jums labai.

O pirkti nelabai yra ką..  schmoll.gif Bent jau skelbimuose.. Mano diena prasideda ir baigiasi su aruodas.lt ....

Mano diena tokia buvo netoli metu irgi,ryte-vakare tie patys skelbimai.kaip atsirado ko ieskojome nupirkome per 36val. biggrin.gif
Papildyta:
beje pridurciau dar nes skaityti pradejau nuo kito galo tema, blush2.gif kad uz 360 000lt.imanoma ypac dabartiniais laikais gauti geresni varianta,bent naujas namas su dalinais butinais irengimais,zinoma svarbiausia yra sildymo sistema,kanalizacija,elektros instaliacija padaryta bet ant ploto tikrai laimetumet sau ir savo busimiems ar esamiems vaikams.
Pirkomes ne VLn bet lygiai tokia pacia suma mokejome uz 210kw.bendro ploto,taigi neapsisaukit,pasisemkite kantrybes ir cia tik laiko klausimas mirksiukas.gif

Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Ko toliau nuo Vilniaus tuo kainos mažesnes o pre tai už tokia kaina negausi ką jus isvardino
Atsakyti
Sakykit, kokie reikalavimai yra tvorai sodų bendrijoje? Norime apsitverti sklypą, tvora būtų kokio 1 m. aukščio, be pamatų, medinė. Ar reikalingi kokie leidimai? ar reikia laikytis tamtikrų atstumų nuo kaimyno sklypo ribos?
Atsakyti
QUOTE(Aira* @ 2012 03 14, 13:59)
Sakykit, kokie reikalavimai yra tvorai sodų bendrijoje? Norime apsitverti sklypą, tvora būtų kokio 1 m. aukščio, be pamatų, medinė. Ar reikalingi kokie leidimai? ar reikia laikytis tamtikrų atstumų nuo kaimyno sklypo ribos?

reikia derintis su kaimynais ir is ju gauti leidimus.
Atsakyti
Laba diena.
prašau jūsų pagalbos.
Turiu sklypelį, tačiau nesu sodų bendrijos narė. Pirmininkė reikalauja kad mokėčiau į kaupiamąjį sodų bendrijos fondą susirinkimo metu nubalsuotą sumą.
Man tai skausminga suma.
Gal žinote ar tikrai ne nariai privalo mokėti visas sugalvotas(susirinkime narių nubalsuotas) įmokas npateikiant man jokių dokumentų ir net neišrašant sąskaitos, o tik pasakant žodžiu ir grasinant užsiundyt anstolius. Suprantu kad viskas atrodo keistai, bet noriu įsitikinti kad pirmininkė teisi, pasikaustyti žiniomis o tik paskiau atsisveikinti su pinigėliais.
Labai laukiu jūsų pagalbos. ax.gif
Atsakyti