QUOTE(LumiLumi @ 2013 10 05, 23:10)
Gal kas prisimenat ta kvepavimo daznumo formule, nu nerandu
noriu vyrui paskaiciuoti
aš tiek dažnai liepiau skaičiuoti visoms, maniau, kad jau visi įsiminėt.
Manau, kad ne tik kvėpavimą patikrink, bet ir dar ką gali, pulsą, spaudimą stovint ir gulint, vyzdžių dydį. Juk visai įdomu matyti, kad vieną syk vienaip, kitąsyk kitaip.
Tiriamojo asmens paprašoma atsisėsti. Tada jo paprašoma giliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau. Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas/5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį . Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja. pH indeksas išskaičiavimas yra vienintelis praktinis būdas žmonėms patiems apskaičiuoti jų kraujo pH pusiausvyrą. Šios informacijos negausime iš šlapimo ir seilių matavimų.
Visos naujokės irgi turėtų pasiskaičiuoti pačios, užsirašyti, kad vėliau, po mėnesio, pusmečio galėtų palyginti.
Papildyta:
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 10 06, 00:06)
Sveikos, merginos
Aš vis dar maitinuosi pagal Paleo, jau 5 mėnuo:)
Kitaip nebegaliu, labai patinka toks maistas ir nebeįsivazduoju, kad galėčiau valgyti kitaip. Net baisu kažkaip, kad galbūt jau niekada nebevalgysiu duonos,kruopų,bulvių...
Per tą laiką numečiau apie 10 kg. Man daugoka. Spintoje neliko man tinkančių rūbų, bet pasižiūrėjus į veidrodį esu patenkinta savo figūra, žymiai geriau atrodau nei anksčiau:) Energijos netrūksta. Jaučiuosi puikiai.
Tik pradėjusi dirbti dažnokai neprivalgau, nes nelieka laiko pasigaminti, dažnai grįžtu iš darbo 20val.
Todėl nebegaliu paskaityti Jūsų pašnekesių. Gaila...
Puiku, kad čia jungiasi naujų žmonių
Visoms merginoms sėkmės
Sveika,
kaip ir pasigedau, maniau, metei tą nesąmonę- paleo. O tu, pasirodo, vis dar tame kelyje. Neparašei svarbiausio-
ką rodo tavo medicininiai tyrimai, ar vėžio grėsmė išnyko? Labai įdomu/svarbu tai sužinoti . Juk tiek daug žmonių yra ant tos pat ribos.
Kad esi energinga, spėju, kad padėtis yra pasikeitusi.
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 06, 00:13)
. Ar as blogai darau, kad man 2/3 kartai mesa gaunasi?? Aisku, needu jos katilais.
nesuk galvos, tik mėsą kaitaliok, tai balta, tai raudona. Tu negali kitko dabar valgyti, kol nepasitikrinsi. Mažiausia per milijonus metų pasikeitęs dalykas mityboje yra mėsa, todėl visokiem alergikams, ji ir belieka, kol nurimsta organizmas. Tik stenkis ją kuo mažiau sugadinti kaitinimu.