Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(SOWELU @ 2013 10 05, 08:25)
Sveikos smile.gif
As naujoke busiu - dar tik skaitau temas visas, <.....> Is tiesu, net nezinau ar man to reikia - tokios mitybos. Su sveikata problemu dideliu nera, svoris irgi tenkina.

Sveikia, žinai, į blogą tokia mityba tikrai neišeis. O vėliau pasjusi skirtumą kaip jautiesi pavalgius paleo, o kaip po savaitgalio su keksiukais. 4u.gif

Merginos, turiu klausimą apie kokoso aliejų. Kažkada prisiskaičiau, kad kai kuris aliejus gaminamas iš kokoso kopros. O ta kopra irgi visokia būna ir švariai džiovinta, ir ne visai. Dabar gi paskaičiau kad Aniros aliejus kaip tik iš jos spaustas. Kaip manot jis vis tiek geras, ar aš stresuoju be reikalo?
Čia STRAIPSNIS kuris mane subalamutino. g.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 05, 07:42)
nu, ot kokia...  beee.gif

Aii, koks fainas smailis bigsmile.gif

QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 10 05, 08:45)

Ačiū, buvau pametusi nepaskaitytą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 05, 08:50)
Sveikia, žinai, į blogą tokia mityba tikrai neišeis. O vėliau pasjusi skirtumą kaip jautiesi pavalgius paleo, o kaip po savaitgalio su keksiukais.  4u.gif

Merginos, turiu klausimą apie kokoso aliejų. Kažkada prisiskaičiau, kad kai kuris aliejus gaminamas iš kokoso kopros. O ta kopra irgi visokia būna ir švariai džiovinta, ir ne visai. Dabar gi paskaičiau kad Aniros aliejus kaip tik iš jos spaustas. Kaip manot jis vis tiek geras, ar aš stresuoju be reikalo?
Čia STRAIPSNIS kuris mane subalamutino.  g.gif

Aniros kokosų aliejaus nevartoju ir nevartosiu. Rafinuoto kokosų aliejaus taip pat. Ir straipsnyje aiškiai parašyta iš kokios kokybės žaliavos gaminamas rafinuotas aliejus. Taigi logiškai pagalvokit, nejaugi ims pačios geriausios kokybės riešutus ir iš jų išspaustą aliejų rafinuos. Tikrai ne.

Visada perku tik ekologišką nerafinuotą šalto spaudimo kokosų aliejų.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 05, 08:57)

Tai ant mano irgi užrašyta kad "Tyras kokosų aliejus ekologiškas. Virgin coconut oil organic". TOKS.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 05, 09:10)
Tai ant mano irgi užrašyta kad "Tyras kokosų aliejus ekologiškas. Virgin coconut oil organic". TOKS.

tai jis rafinuotas, ar nerafinuotas?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 05, 09:13)

yra ir toks, ir toks. Bet šiuo atveju kalba apie nerafinuotą.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 05, 08:57)

O ant jo ir kepat?
Atsakyti

Ar tyras aliejus būna rafinuotas?
Papildyta:
QUOTE(o-pa-pa @ 2013 10 05, 09:18)
O ant jo ir kepat?

Teip, kepam. Smagu kad jis nesvyla ir nesispjaudo. Tik gal prie skonio iš pradžių reikia įprasti. Bet jis visai malonus ir įdomus, net su žuvimi. mirksiukas.gif
Atsakyti

Žinokit, rafinuoto kaina 10 kart mažesnė. Jei brangus- tai nerafinuotas. Jei anksčiau čirškinot ant visokių natura ir brolio pilnų polinesočiųjų, ir nenumirėt, tai žinokit, kad kokosų, tegu ir rafinuotas, bus šimtus kartų geriau.
Ponia kosmetologė nusipeza
Rafinuoti aliejai genda dar greičiau, ir tai galioja visiems aliejams, ne tik kokosų.

Tam ir rafinuojama, kad kuo ilgiau išlaikyti. Aš jį perku savo paukščiams, tačiau nebijau ir sau maistą su juo gaminti. Nekepu, troškinu.

Dėl antioksidantų- ne visada jų perteklius mums yra naudingas.
Atsakyti
Yahooo yahoo.gif siandien ant svarstykliu pamaciau ilgai laukta skaiciuka priekyje -6 biggrin.gif nu va, mano tikslas pasiektas, daugiau svorio galiu ir nebemest lotuliukas.gif

Naujoke, pamirsau nika blush2.gif teisingai Pur-pur sako -pasimaitink taip truputeli ir paskui jau pati pajausi, koks skirtumas pavalgius vieno ar kito maisto, gal nebenoresi tu pyrageliu tongue.gif o siaip nesutinku , kad naudos jokios, jeigu maitiniesi paleo bet su nukrypimais...vistiek geriau negu ant bulkuciu istisai sedet. Tas pats italas ziurekit sako, kad reikia 90 proc paleo, 10 proc nuokrypiu biggrin.gif na bet cia tiem, kas neturi ligu.....
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 10 05, 09:33)
Yahooo  yahoo.gif siandien ant svarstykliu pamaciau ilgai laukta skaiciuka priekyje -6  biggrin.gif nu va, mano tikslas pasiektas, daugiau svorio galiu ir nebemest  lotuliukas.gif

WoooooHOooooooo thumbup.gif Pupmpica šaunuolė!
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 10 05, 08:25)
Sveikos smile.gif
As naujoke busiu - dar tik skaitau temas visas, straipsnius. Ir jau 4 dienos nevalgau grudiniu, miltiniu patiekalu, cukraus meginu atsisakyti - na liko tik kava ir pora obuoliuku per sias dienas. Is tiesu, net nezinau ar man to reikia - tokios mitybos. Su sveikata problemu dideliu nera, svoris irgi tenkina. O kai pagalvoju, kad vaikams kepsiu pyragelius, saisainukus, torciukus - o pati ju negalesiu valgyti  unsure.gif
Tad toks klausimas - ar tures kokia nauda mano organizmas is to, kad is dalies maitinsiuos pagal Paleo, bet su tam tikrais nukrypimais (sventes, savaitgaliai ar kazkas nenumatyto). Itariu, kad nelabai ta nauda bus..  blush2.gif

patarimas - bėk iš temos ir kuo greičiau, nes čia pasiskaičiusi nustosi savo vaikams tuos pyragėlius ir torčiukus kepti, nes imsi suprasti koks tai "gėris". lotuliukas.gif
Ateisi vėl, kai jau sveikatą reiks remontuoti. Čia juokais.
O dabar rimtai- jei tavo nukrypimai bus kokių grūdų užvalgymas (pvz duonos riekė, sausainis), kurie tau nesukelia problemų, tai nieko tokio nenutiks. Bet jei savaitgaliais kimši saldumynus, tortus, majonezus, keptą duoną su česnakais ir užsipilsi alumi- tai nieko gera.
Tačiau duos ar neduos ką tavo sveikatai tai iš tiesų imsi suprasti po keletos sav grynai pasilaikiusi.
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 10 01, 10:15)
Labas rytas  4u.gif Cia neseniai buvo serganciu gerkles ligomis, slogomis ir pan. Gal galit pasidalinti ar radot kokiu pastiliu purskalu gerklei be cukraus ir saldikliu. Narsau po interneta, tai be cukraus dar galima rasti, o va be saldikliu tai nors nusisauk nerandu. Uzpuole mane toks ziaurus"gerklitas" ir sloga, kad vos vandeni nuryju ir kvepuoju per burna kaip suo. Fui  blink.gif

nors paveluotai,bet pasakysou,kad pries pora savaiciu man labai skaudejo gerkle,tonziles jau su pulinukais buvo-ka as dariau? skalavau su arbatmedzio al.,kaitintos druskos kompresai,purskalas yox,ir 1 diena gryno bado,tik vandenukas,baigesi manoji angina po 3 deinu,pati net nustebau smile.gif
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 03, 09:12)
niekur mes nepabėgom...  pioneers.gif
Kitoje temoje plačiau diskutuojama, kartais tos diskusijos liečia ne vien Paleo....  mirksiukas.gif

kas cia per tema? unsure.gif

pumpica,saunuole-sveikinu thumbup.gif
Atsakyti