Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 26, 12:51)
Tačiau, kadangi nuo pieno su antibiotikais trinka pieno produktų gamyba, vargiai rastum  pieno statytoją, kuris rizikuotų tokį pieną pilti į pienovežį. Nes po to gali pieno iš tavęs neimti mėnesį. Kur dėsi- laukus laistysi?

o tu šventas naivume... biggrin.gif
Mano uošviai daug metų ūkininkavo. Būtent pienininkystės srityje. Savo akimis mačiau, kaip karvėms būdavo leidžiami antibiotikai, nuo mastito, nuo gimdos uždegimo ir pan., taip pat mačiau, kaip mastitinis pienas buvo pilamas į bendrą pieno talpą ir koštuvyje likdavo pūliai. Mačiau, kaip priduodamo pieno kiekis buvo didinamas vandeniu. Tai vykdavo pastoviai, tai ne vienkartiniai atvejai. Visa tai keliaudavo į bendrą katilą ir nemanau, kad kas kada nors nors litrą to pieno išpylė, kaip netinkamą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 26 rugsėjo 2013 - 12:04
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 25, 20:55)
pasinagrinejau http://www.homosanit...nis_disbalansas, tai musiet esu kataboliniam disbalanse g.gif

drinks_cheers.gif
Papildyta:
as visisiskai nedraugauju su sportu. kazkoks kosmaras. uzsipirkau 4 men abonimenta i sporto kluba. pirma savaite nuejau, antra- pakliuvau i ligonine. biuletenis 3 sav. ir jokio sporto menesi. ok. tik atsigavau, pavaiksciojau gal 2 sav - apgamo operacija. vel 3 sava.... tik nusprendziau vel eit - susirgau. vel negaliu. nu ir pasibaige mano abonimentas.. doh.gif
db kai erdves namuose yra, parsitempiau kamuoli dideli , zadu kai pasveiksiu mankstintis
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 26, 12:01)
o tu šventas naivume...  biggrin.gif
Mano uošviai daug metų ūkininkavo. Būtent pienininkystės srityje. Savo akimis mačiau, kaip karvėms būdavo leidžiami antibiotikai, nuo mastito, nuo gimdos uždegimo ir pan.,  taip pat mačiau, kaip mastitinis pienas buvo pilamas į bendrą pieno talpą ir koštuvyje likdavo pūliai.  Mačiau, kaip priduodamo pieno kiekis buvo didinamas vandeniu. Tai vykdavo pastoviai, tai ne vienkartiniai atvejai. Visa tai keliaudavo į bendrą katilą ir nemanau, kad kas kada nors nors litrą to pieno išpylė, kaip netinkamą.

vos neapsivemiau...
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 09 26, 12:53)
na ir nudziuvus  thumbup.gif ziuriu pirma foto ir galvoju -gerai atrodo, tai kazi kaip ji atrodys su dar minus 10??  g.gif  tik nebekudek daugiau  mirksiukas.gif

ja ja, tą pat galiu pasakyti ir tau . Bet kaip matau ir organizmas tavo nusprendė- stop
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 26, 13:35)
as visisiskai nedraugauju su sportu. kazkoks kosmaras. uzsipirkau 4 men abonimenta i sporto kluba. pirma savaite nuejau, antra- pakliuvau i ligonine. biuletenis 3 sav. ir jokio sporto menesi. ok. tik atsigavau, pavaiksciojau gal 2 sav - apgamo operacija. vel 3 sava.... tik nusprendziau vel eit - susirgau. vel negaliu. nu ir pasibaige mano abonimentas..  doh.gif
db kai erdves namuose yra, parsitempiau kamuoli dideli , zadu kai pasveiksiu mankstintis

vos neapsivemiau...

aš irgi buvau masažinį lanką išsitraukus, nusprendžiau kasdien pasukti, o tas bjaurybė ėmė ir sulūžo... doh.gif Priėmiau kaip ženklą, kad man dar nereikia sportuoti... lotuliukas.gif

Deja, tokia realybė... verysad.gif Taip neturėtų būti, bet yra toks visagalis dalykas- pinigai, kurie negalimą paverčia galimu... ax.gif

Kaip pagaminti triušieną, kad būtų skanu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 26 rugsėjo 2013 - 13:22
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 26, 12:57)
ja ja, tą pat galiu pasakyti ir tau . Bet kaip matau ir organizmas tavo nusprendė- stop

tongue.gif iveiksiu vistiek as ta pora kg, kad 6 pamatyciau priekyje lotuliukas.gif cia jau principo reikalas gaunasi lotuliukas.gif
siaip tai gerai kaip yra, tik va visa ta liulanti reikala liemens srityje gerai butu kazkaip sutvarkyt... blush2.gif sporto sporto ! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 26, 13:01)
o tu šventas naivume...  biggrin.gif
Mano uošviai daug metų ūkininkavo. Būtent pienininkystės srityje. Savo akimis mačiau, kaip karvėms būdavo leidžiami antibiotikai, nuo mastito, nuo gimdos uždegimo ir pan.,  taip pat mačiau, kaip mastitinis pienas buvo pilamas į bendrą pieno talpą ir koštuvyje likdavo pūliai.  Mačiau, kaip priduodamo pieno kiekis buvo didinamas vandeniu. Tai vykdavo pastoviai, tai ne vienkartiniai atvejai. Visa tai keliaudavo į bendrą katilą ir nemanau, kad kas kada nors nors litrą to pieno išpylė, kaip netinkamą.

na gal ir naivi, nes kai esi pats sąžiningas, manai ir kitus tokius esant. Vandens pylimo į pieną prasmės nelabai supratau. Mokama tai už pieno riebumą, ir vandens pylimas skiedžia pieną, mažėja riebumas, kokia to prasmė?
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 09 26, 07:27)
Labas rytas  smile.gif
Aš jau po sočių pusryčių. Čia kažkas rašė, kad sotumas greičiau ateina. spuogas.

Nidulia, galima sportuoti namuose, nebūtina į sporto klubą eit. Pilna visokių programų. Pora metų jau taip ir nepabosta thumbup.gif  Paskaitinėk temą "sportas namuose" (nemoku nuorodos įdėt blush2.gif )

As sakiau, kad nesuvalgau pasigamintos porcijos, nes sotumas ateiga greiciau.
Ne, namie nieko nebus, nesigauna, jau ir masazinis lankas du metus laukia, kada gi as su juo draugausiu. Kai vaikai buvo mazi, sportavau namie pagal Sindy Crowford kasete, buvo supper. Dabar man reikia eiti I sportsal, nes namie rasiu 100 priezasciu, kad tik nepasportuoti.

QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 26, 09:44)
Nidulia - o kodel tu plauku nedazai?Naturaliste patapai? 4u.gif Yra juk Naturtint, Herbatint, gan neblogai nudazo 4u.gif Koks tavo ATPO beja? g.gif
Man jau irgi reikia pradet judet, sustojo viskas ties 77 kg ir nei is vietos doh.gif
Man tfu tfu tfu neber aknes, nors ir varske kasdien kapoju cool.gif Kitu pieno produktu nevartoju, kartais sury ax.gif
Wallis - kaip savijauta? 4u.gif
Aciu uz nauja tema thumbup.gif

Naturaliste as jau seniai. Pas mane kosmetika, prausimo, valymo ir t.t. priemones, jau seniai rik naturalios.
Plauku nedazau, ns bijau, kad dazas prisilies prie galvos odos ir dar labiau ja suerzins:( Asjuk sviesinau sruogeles.
O kas tas ATPO ?

QUOTE(nomore @ 2013 09 26, 10:48)
Tu vis sakai, kad psoriazės tau nenustatė, tai noriu paklausti, ar buvai pas gydytoją odos? Nes pagal tai, ką rašai, man labai panašu į mano galvos būklę. Tik maniškė apsiraminus. O šiaip, negalima kasytis, jokiu būdu, nes kuo daugiau draskai, tuo daugiau plečiasi. Ir tikrai turi ryšį psoriazė su vitaminu D, tepaluose būna ir vit d pridedamas, tik lt neleidžia produktų su juo. Kažkada turėjau amerikinius tepalus nuo pso su vit d, labai padėdavo.

Buvau pas keturis. Vieni sako, kad 100 proc galvos odos seboreja, kitam "lyg" ir panasu I psoriaze, treciam - paprastas oros sudirginimas (tikrai nesamone), ketvirtam -dermatitis nerviniu pagrindu, tipo eik tu, antidepresiku pagerk. Eina jie nx visi tie dermatologai.
As teturi spec sampunus slykscius ir tepala su sierra ir saliciliu, kiaules tauku pagrindu (universiteto vaistine gamuna) Ne kazi ka man padeda. Nekasyti neimanoma, nes kartais net sirdis apsala ziauriai, rodos, mirsiu, jei tuoj pat nepakasysiu. Bijau uzkretima koki uzsinesti, sitaip dreskiant oda nuo makaules.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 26, 14:39)
na gal ir naivi, nes kai esi pats sąžiningas, manai ir kitus tokius esant. Vandens pylimo  į pieną prasmės nelabai supratau. Mokama tai už  pieno riebumą, ir vandens pylimas skiedžia pieną, mažėja riebumas, kokia to prasmė?

tai va, tik kad tų sąžiningų nelabai daug pasitaiko. Man tai žiauriai tokie dalykai nepatinka ir pati niekada taip nedaryčiau. Kažkada jiems tai pasakiau. Sulaukiau ironiškos šypsenos ir žodžių- "baik tu, visi taip daro"...
Pieno riebumas nenustatinėjamas kiekvieną dieną, kas kiek laiko paimamas mėginys tyrimams, tada ir nustatomas riebumas, o visą kitą laiką mokama už litražą ir riebumas rašomas toks, koks buvo nustatytas tyrimo metu.
Atsakyti
Nu zodziu panos, ir atrodot pasakiskai wub.gif Visas manekeniu klubas ziurau ysikures sioj temoj thumbup.gif thumbup.gif Pumpica ir cushy - be zodziu! Vytis man reikia jus, juodai vytis cool.gif Ydetumet y zurnala su straipsniu, tai visi iskart pradetu paleolintis biggrin.gif biggrin.gif Saunuoles visos thumbup.gif
Nidulia - laisvai ir gali buti dermatitas nerviniu pagrindu. As kai susinervuoju, pradedu nevalingai rankas draskytis, nes nieztet pradeda, po to apserpetojusios ir paraudusios kita ryta buna doh.gif Nenori pabandyt vien su soda plaut galva ir perskalaut actu kuriam laikui? g.gif Gal tu padaugini ir savo EA ar kazkas sampunuose netinka g.gif O gal ir nuo vandens, tai perskalauk actu baigiant su virintu vandeniu, gal pageres. As irgi prie naturalisciu, kas liecia galvos oda, galams ir sh.. sueina, svarbu poveiky duoda, kokio noriu biggrin.gif biggrin.gif
ATPO tai yra:

Antikūnai prieš skydliaukės peroksidazę (ATPO)

Dauguma skydliaukės ligų yra autoimuninės kilmės. Autoimuninio proceso metu gaminami Anti-TPO antikūnai (ATPO), nukreipti prieš skydliaukės specifinį baltymą – skydliaukės peroksidazę. Anti-TPO yra dažniausiai naudojamas rodiklis autoimuninėms skydliaukės ligoms diagnozuoti ir sekti.

Ankstyvas ATPO nustatymas leidžia laiku diagnozuoti autoimuninį procesą tokioje stadijoje, kai ryškios skydliaukės patologijos dar nėra. Tipiškas pavyzdys, klinikinė situacija, kai nustatomas TTH padidėjimas, o LT4 normalus. Tuomet ATPO nustatymas leidžia diagnozuoti ankstyvą autoimuninį procesą ir laiku jį koreguoti. Hipotiroze (nepakankama skydliaukės funkcija) sergama dažnai ir pagrindinė jos priežastis yra skydliaukės destrukcija dėl autoimuninių ligų. Jeigu skydliaukėje yra mazgas ir ATPO reikšmė padidėjusi, tai tas mazgas greičiausiai yra autoimuninės kilmės (būtina atlikti citologinį skydliaukės tyrimą).

Sergančiojo autoimuniniu tiroiditu (skydliaukės uždegimu) šeimos nariai taip pat turi didesnę šios patologijos riziką. ATPO nustatymas leidžia anksti išaiškinti sergančiuosius padidėjusios rizikos grupėse.

Nėštumo metu ATPO nustatymas leidžia numatyti pogimdyminę skydliaukės disfunkciją. ATPO padidėjimas gali būti persileidimų rizikos veiksnys. Nustatyta, kad maždaug 8-10 proc. gimdyvių atsiranda pogimdyminė skydliaukės patologija. Kuo didesnis ATPO padidėjimas nėštumo metu, tuo didesnė tikimybė, kad pagimdžiusiai moteriai bus randama autoimuninė skydliaukės patologija.

ATPO norma: <10,0-35,0 IU/mL.

Maniskis yra 1300>
Atsakyti
turiu ir as situ antikuniu .. jau simtas metu turiu, nieks nieko nedaro del ju.
aj mergos, zinokit kartais norisi gimti is naujo.. tiek visko..
angel_sadangel.gif
Atsakyti
Egliukasz, sampunai mano eko sertifikuoti, be sls, als. Eteriniu jau nebelasinu, megnu visus variantus. Vanduo istirtas, yra filtras nukalkinimui, visi kiti rodiklai vandens - geri. Perplauju obuoliu actu su vandeniu ir mineraliniu - ismeginau kruva variaciju. Nervu pagrindu negali buti , nes kitaip vis tai atrodo. Turejau ir toki. Su galvos oda, pagal visus aprasymus, grynai seboreja. Aisku, nesrvai prie sveikimo neprisideda.
APTO gal ir net nezinau. Kadangi ji as mane seniai neveikia, as eile metu geriu tiroksina ir kas pusmeti darausi tyrimus TTH, FT4, kad matyti, ar nereikia koreguoti tiroksino dozes.
Prie mano, neeikiancios skydliaukes, man tikslinga pasidaryti ATPO. Paskutiniu metu tik ir laidau pinigus tyrimams:) Ple, moki, moki mokescius, o kaip mokami tyrimai, taip mokami blink.gif Net savo poliklinikoje, skydliaukes tyrimai yra mokami,nors juos ne is smalsumo privalau pastoviai darytis.
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 09 26, 15:17)
turiu ir as situ antikuniu .. jau simtas metu turiu, nieks nieko nedaro del ju.
aj mergos, zinokit kartais norisi gimti is naujo.. tiek visko..
angel_sadangel.gif

Nu cia dabar? Jauna, grazi ir tokios mintys ax.gif
Atsakyti
Voresta, tu toki alieju naudoji?
http://www.sveikipro...logiskas-250-ml
Papildyta:

Nu cia dabar? Jauna, grazi ir tokios mintys ax.gif

tai kad.... sveikata ni k ciortu sad.gif

Papildyta:
vakar kepiau mesa. tai biski per anksti istraukiau- paspaudus sultys su kraujuku buvo, jetau kaip skanu buvo....minkstutele ax.gif
Atsakyti