Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Sveikutes, prasau labai nepykti, nes visko dar neperskaiciau 4u.gif . Renkuosi info apie PALEO mityba - ir siaip sveika maista, nes nusprendziau kardinaliai pakeisti mityba bigsmile.gif . Ir jau nebesuprantu, tai pieno produktai leidziami ar ne? Ir kaip su vaisiais? Tik tie, kur piramideje pavaizduoti, ar galima ir kitu (labiausiai domina, ar galima obuoliu blush2.gif ). ACIU
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo magucci: 01 spalio 2013 - 16:51
QUOTE(Wallis @ 2013 10 01, 13:16)
as gerkles skausma gydydavausi tik druska. imdavau grubia ir pakaitindavau keptuvej, tada idedavau i virtuvini ranskluosteli ar vilnone mociutes megzta kojine ir prisidedavau prie kaklo. Tikrai gerai veikia smile.gif tik atsargiai kaklo nenusideginkit ! smile.gif)

Ai va, dar vakar nusipirkau labai faina kopusteli. Man nuo paprasto kopusto labai rugstys kildavo, o nuo sito ne, nors jis atrodo labai panasiai, tik kiek tamsesnes zalios spalvos ir susirauksleje lapai. Gal kuri zinot, kaip jis vadinasi lietuviskai? jo ir duomenys geri labai. turi 1,1 gr (100 gr) angliu maziau nei paprastas kopustas ir 2,8 baltymu. Siandien buvo troskinys, gavosi  thumbup.gif

user posted image
Quelle Bild:inform24.de

savojinis kopustas, maxej dabar jam akcija, nusipirkau, ryt bus troskiniui su jautiena, bandysiu vel raudona mesa unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(magucci @ 2013 10 01, 17:50)
Sveikutes, prasau labai nepykti, nes visko dar neperskaiciau  4u.gif . Renkuosi info apie PALEO mityba - ir siaip sveika maista, nes nusprendziau kardinaliai pakeisti mityba bigsmile.gif . Ir jau nebesuprantu, tai pieno produktai leidziami ar ne? Ir kaip su vaisiais? Tik tie, kur piramideje pavaizduoti, ar galima ir kitu (labiausiai domina, ar galima obuoliu  blush2.gif ). ACIU

sveika, ir kas privertė kardinaliai keistis? Ko tikiesi?
Žinok, kad mes labai nesveikai valgom, lašiniai, riebalai...
Atsakyti
voresta, kam taip ziauriai biggrin.gif
Kas gali buti blogai daroma, jei kelias dienas stipriai skauda galva? Gali buti, kad persitvarko kazkas organizme? Ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 01 spalio 2013 - 19:24
Sveikutes, prasau labai nepykti, nes visko dar neperskaiciau  4u.gif . Renkuosi info apie PALEO mityba - ir siaip sveika maista, nes nusprendziau kardinaliai pakeisti mityba bigsmile.gif . Ir jau nebesuprantu, tai pieno produktai leidziami ar ne? Ir kaip su vaisiais? Tik tie, kur piramideje pavaizduoti, ar galima ir kitu (labiausiai domina, ar galima obuoliu  blush2.gif ). ACIU

Sveika smile.gif
Pieno produktai (naminiai, ne parduotuviniai virinti ir kaitinti) leidžiami, jei nekankina odos problemos, jei toleruoji laktozę ir šiaip neturi jokių bėdų smile.gif Paleo su pieno produktais vadinama primal mityba.
Vaisius galima, bet ribotai, iki dviejų per dieną ir ne vietoj valgio, o pvz., įtraukiant į patiekalą (na, tarkim salotos su obuoliu ir pan.). Galima visus vaisius, bet vynuogėmis, bananais nepiktnaudžiauti geriau smile.gif
Atsakyti

Vaisius yra vaisius, nesvarbu jos toj piramidej ar ne, nes tukstanciai ju rusiu, jei kiekviena pavaizduotu, tai neisivaizduoju kokios piramides reiketu. Jie sioje mityboje yra leidziami, tai ir obuolius galetumei valgyt.
Paleo mityba dar ne viskas, kiekviena derinasi sau produktus individualiai, nes kas vienam tinka, tas kitam ne, tik yra kai kurie produktai, kuriu cia grieztai negalima. tai visokios kruopos, grudiniai ir sojos patiekalai, pienas. Gali buti, kad Tau is paleo dar kas nors netiks, tai produktu sarasas dar labiau sumazes.
Ir idomus Tavo tikslai, kodel nori sios mitybos?
as tai jau pomidorus isbraukiau... bijau, kad ateina eile avokadui sad.gif nes ji valgau kozna diena ir man yra laaabai blogai su viduriais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wallis: 01 spalio 2013 - 19:34
Šeimos gydytoja padarė kraujo tyrimus. Kaip visada nepadaro visko, pvz., cholesterolį gavau tik bendrą, tai nematau, kiek pas mane gero, kiek blogo, bet bendras žemiau ribos (na, okay). Hemoglobiną padarė, bet geležies nepadarė, o ta visada pas mane žemiau, bet hemoglobinas okay. Skydliaukės tik vieną žymenį padarė (ir už tą susimokėjau nežmonišką kainą, nors kitur tikrai pigiau), o ATPO ir kitų nepadarė. Nu žodž. Bet turiu klausimą: mano urea/šlapalas kraujyje žemiau minimalios ribos, tai dabar galvoju, ką čia galėtų reikšti. Jei būtų per didelis, reikštų, kad inkstai prastai dirba. O kai per mažas? Gal kam teko susidurti? Man šiaip smalsu, negalvoju, jog sergu biggrin.gif
Atsakyti

blogai, tik jei padidėjęs
http://www.sorpo.lt/...b...alas_(UREA)
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 01, 20:46)

va, aš ir taip pagalvojau, bet kodėl tada yra žemutinė riba? Gal mano inkstai per daug gerai dirba? Gal reiktų juos biškį prislopinti? biggrin.gif Bet kuriuo atveju, in your face tiems, kurie man aiškina, jog valgydama mėsą sugadinsiu inkstus (neva per daug baltymų) biggrin.gif
Atsakyti
Elata, kaip cia sugalvojai tokius tyrimus darytis??
O del logojo cholesterolio, tai net savo poliklinikoje, jis yra mokamas:)
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 10 01, 14:38)
Jo bandziau ir sita, bet jo poveikis man toks pat, kaip ir nuo paprasto, kyla rugstys labai.
O stai kas man dabar atsitiko. Ryte valgiau kiausini su avokadu, per pietus troskinys kopustelio su morkom ir dar vienu kiausiniu, nes jokiu kitu baltymu neturiu. Ir WC viskas isbego, skystam pavidale su gabaliukais, grynai kaip buna, kai vemi... maistas vos apvirskintas. pas mane gal zarnu nebera, ar kas... viskas isejo tiesiai laukan, kaip anakart su zaliom morkom. zinau, kad slykstu ka parasiau, bet cia kazkokios nesamones darosi...

Man tas pats..itin daznai..o pastaruoju metu jau kelinta diena... doh.gif
Kai anksciau teip buvo, ikaldawau pica, karstu sumustiniu... Nu tikrai ne datzoviu ir uzkisdawo...
Aisku cia ne iseitis.. lotuliukas.gif

Gal kas twarkos ar zarnos bais pralaidzios... g.gif
Ir db vos laikaus, tuoj begsou vel...

Nidul, maniau anastacia avukss, sumaisius kazka busiu..as toki pasrinkus, nes jauna ir kuda buvau panasi i esama... blush2.gif

Is sawojos kopusto balandelius dariau..lb nepatiko..jis man tik grazus bet ne walgyt .. rolleyes.gif

Katinone..kaip tu?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 01, 21:22)
Elata, kaip cia sugalvojai tokius tyrimus darytis??
O del logojo cholesterolio, tai net savo poliklinikoje, jis yra mokamas:)

o aš kasmet darausi smile.gif neduokdie pasirodys, jog sergu kuom nors (užsislaptinusi hipochondrikė biggrin.gif). O šiaip tai ėjau dėl plaukų slinkimo, o šeimos gydytoja pamačiusi, jog daugybę metų nesidariau tyrimų (nes aš visada privačiai darausi ir jai nieko nerodau), nusiuntė pasidaryt. Tai savoj poliklinikoj ir dariausi smile.gif Bet pirmiausia valandą teko prasistumdyt su pensininkais eilėje (jie kažkodėl atsikelia šeštą ir ateina į polikliniką iš karto), o tada susimokėt 22 Lt už TTH tyrimą (kai už keturis žymenis būčiau tik 69 Lt sumokėjus), nors privačioje klinikoje tikrai būčiau mažiau mokėjus ir nebūtų reikėję valandą gaišti klausant bobučių pasakojimų apie Bronę ir jos kavalierių biggrin.gif
Atsakyti