Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 30, 13:33)
turguose...  rolleyes.gif

tikrai taip smile.gif dar būna pirmoj dienos pusėj močiutės stovi kur nors mieste su kibirėliais, tačiau vis tiek reiktų traukt į turgų. O kam tu džiovinsi? Kuo saldinsi? Žinau, kad arba granatų sultimis, arba obuolių sultimis saldina prieš džiovinimą. Bet tooooooks vargas jas džiovint, pernai kelias valandas kankinausi, kol paruošiau. Daug daug geriau yra jas šaldyti smile.gif bet kada išsitrauki iš kameros ir turi šviežių uogyčių smile.gif
Atsakyti
ei, GHI mėgėjos sviestui nuolaida tik šiandie.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 30, 12:58)
tikrai taip smile.gif dar būna pirmoj dienos pusėj močiutės stovi kur nors mieste su kibirėliais, tačiau vis tiek reiktų traukt į turgų. O kam tu džiovinsi? Kuo saldinsi? Žinau, kad arba granatų sultimis, arba obuolių sultimis saldina prieš džiovinimą. Bet tooooooks vargas jas džiovint, pernai kelias valandas kankinausi, kol paruošiau. Daug daug geriau yra jas šaldyti smile.gif bet kada išsitrauki iš kameros ir turi šviežių uogyčių smile.gif

ane?.....
anyta turi dziovikle, dziovina mum pomidorus ir pan gerius. tai galvojau gal imanoma ir spanguoles padziovint. nieko nesaldinciau. deciau i granola ziemai. jau senai noriu ja pagamint rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 30, 13:05)
ei, GHI mėgėjos sviestui nuolaida  tik šiandie.

jo, uzprasiau jau tecio kad pripirktu ir prilydytu man
aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 30, 14:20)
ane?.....
anyta turi dziovikle, dziovina mum pomidorus ir pan gerius. tai galvojau gal imanoma ir spanguoles padziovint. nieko nesaldinciau. deciau i granola ziemai. jau senai noriu ja pagamint rolleyes.gif

jos nesaldintos bus labai labai rūgščios ir gailėsies, jog jas ten į granolą sudėjai, nes granolą sugadino biggrin.gif Granolą šitą ar kokią kitokią darysi?aš iš Gurman's esu pirkusi obuolių sultimis saldintas ir dar berods Sveikuose produktuose yra panašiai saldintų (bet nesu pirkusi, tai negarantuoju). Geriau jau džiovintų obuoliukų ar džiovintų mėlynų dėk, jei turi galimybę pasidžiovinti jų smile.gif
O iš principo, tai gali pabandyti ir spanguolių pasidžiovinti smile.gif bus įdomu išgirsti atsiliepimus smile.gif
Aš džiovinau pagal šiuos nurodymus.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 30, 13:45)
jos nesaldintos bus labai labai rūgščios ir gailėsies, jog jas ten į granolą sudėjai, nes granolą sugadino biggrin.gif Granolą šitą ar kokią kitokią darysi?aš iš Gurman's esu pirkusi obuolių sultimis saldintas ir dar berods Sveikuose produktuose yra panašiai saldintų (bet nesu pirkusi, tai negarantuoju). Geriau jau džiovintų obuoliukų ar džiovintų mėlynų dėk, jei turi galimybę pasidžiovinti jų smile.gif
O iš principo, tai gali pabandyti ir spanguolių pasidžiovinti smile.gif bus įdomu išgirsti atsiliepimus smile.gif
Aš džiovinau pagal šiuos nurodymus.

jo, pagal sita norejau unsure.gif
gerai kad perspejai 4u.gif
Atsakyti
Skaitantiems angliškai: Paleo Mom straipsniukas apie tai, ką daryti ir į ką atkreipti dėmesį, jei neišgali finansiškai ar tiesiog neturi kur nusipirkti žole maitintų gyvulių mėsos, kiaušinių, ekologiškų daržovių, pieno produktų.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 30, 14:48)
jo, pagal sita norejau unsure.gif
gerai kad perspejai 4u.gif

nesat valgiusi spanguolių? g.gif Taigi jos rūgščios ir kartokos. Natūraliai džiovinant tikrai nepaskanėja... biggrin.gif
Atsakyti
laba 4u.gif o kaip dėl šviežiai spaustu sulčių šioje dietoje? Nuojauta sako, kad negalima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile.simona @ 2013 09 30, 15:44)
laba 4u.gif o kaip dėl šviežiai spaustu sulčių šioje dietoje? Nuojauta sako, kad negalima  ax.gif

Jei daržovių sulčių, tai dar dar, bet vaisių sulčių tai geriau nereikia, nes natūraliai organizmas negauna ląstelienos, o gauna tik fruktozės ir kalorijų duoklę. Beje, smoothie/glotnučių/putros irgi nerekomenduojama, nes daržovių ar vaisių ląstelės būna suskaidytos/supjaustytos ir taipogi iš ląstelienos nebe kažkas bėra.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 30, 15:47)
Jei daržovių sulčių, tai dar dar, bet vaisių sulčių tai geriau nereikia, nes natūraliai organizmas negauna ląstelienos, o gauna tik fruktozės ir kalorijų duoklę. Beje, smoothie/glotnučių/putros irgi nerekomenduojama, nes daržovių ar vaisių ląstelės būna suskaidytos/supjaustytos ir taipogi iš ląstelienos nebe kažkas bėra.

Labai ačiū už atsakymą. Nuo rytojaus bandysiu grįžti į doros kelią laikantis šios mitybos principų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 30, 13:32)
blink.gif  blink.gif
o as ieskau kur galima butu vilniuj(arti vilniaus) nusipirkt spanguoliu svieziu (dziovinimui)? is viso kur ieskoti, gal skelbimuose? gal kas gali uzvest ant kelio?

s perku SM temoje: misko ir darzo gerybes. Kasmet perku pas Drugeliukas, ji gyvena Lazdynuose.
http://www.supermama...;#entry64140454
Merginos, o konservuoti pomidorai be skureliu, savose sultyse be druskos, be prieskoniu - tinkami paleo??
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 30, 16:32)

Merginos, o konservuoti pomidorai be skureliu, savose sultyse be druskos, be prieskoniu - tinkami paleo??

Užduok sau klausimą- kokia tų pomidorų maistinė vertė, ką iš to gaus organizmas, ar verta knistis, kad juos išsaugoti po sezono.
Atsakyti