Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Elata @ 2013 09 30, 00:49)
O knyga kokia čia? Nes bent jau ISWF rašo, kad vaisius galima įkorporuoti į patiekalus, bet po maisto nevalgyti vaisių ar kitokių desertų, nes reikia atsipratinti nuo to cukraus norėjimo po maisto smile.gif

Manau, kad knyga ta pati, tik vertimas - rusiškas. Aš irgi tą patį skaičiau, kad atseit po valgio reik geriau suvalgyt. Va ką reiškia ne originalo kalba skaityt doh.gif vertėjai interpretuoja pagal save kažką vis vien.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 29, 16:02)
o kam tas riebalas pažastyse? g.gif  Aš į mažą indelį įberiu sodos, įlašinu keletą lašiukų ea. Rytais atsipraususi maža kempinėle su šia soda papudruoju pažastis...

Kokosu aliejus veikia kaip antiseptikas, slopina uzdegimus, neleidzia susidaryt prakaito kvapui. Kiek ten jo ir uztepi ant dregnos odos, tikrai nelieka riebaluotos pazastys biggrin.gif Man tai ypac aktualu, nes po skutimo buna sudirginta oda apie 2-3 dienas, tai viskas daug greiciau praeina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 29, 12:21)

Gal kas galite pasisakyti, ar yra kas kam kokoas netinka?

Sveikos smile.gif

Man kokosu aliejus puikiai, bet va pats kokosas netinka. Labai jau negerumai pilve dedasi uzvalgius kokoso g.gif ir galvos skausmas iskart.

Atsakyti
Laba diena. Esu naujokė. Apie paleo sužinojau po ilgos pertraukos užsukusi į IS forumą. Niekada nesilaikiau jokių dietų. Prie mano 1.76 m. ūgio ir 51 kg. svorio, apie dietas net minčių nekildavo. Knygų neskaičiau, nes anglų kalba mano nėra stipri. Užtat perskaičiau daug jūsų pasisakymų. Bandysiu stoti į jūsų gretas, jei priimsite...Gal ir man gausis sveikatėlę bent kiek pagerinti. Tiesą sakant, antra diena be grūdų ir cukraus (su pieno produktais aš ir taip nebendraudavau), o aš jau verkiu nuo pačio ryto...

p.s. gal turite kokių minčių, kaip galima būtų pagerinti apetitą? su savuoju, bijau, kad neįvykdysiu jokių normų...
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 09 30, 04:32)
Manau, kad knyga ta pati, tik vertimas - rusiškas. Aš irgi tą patį skaičiau, kad atseit po valgio reik geriau suvalgyt. Va ką reiškia ne originalo kalba skaityt  doh.gif  vertėjai interpretuoja pagal save kažką vis vien.

ne, šiaip manau, kad jie taip ir rašė, tik visą knygą reikia sistemiškai vertinti biggrin.gif Citatos iš ISWF skyriaus apie vaisius:
"Pradėkite su viena ar dvejomis vaisių porcijomis. Viena porcija yra maždaug kumščio dydžio. Vaisius įtraukite į patiekalus ar valgykite iškart po jų."
"Nepamirškite, fruktozė (viena iš cukraus rūšių, randamų vaisiuose) yra apdirbama kepenų. Didelis vaisių kiekis vienu metu gali per daug apkrauti kepenis, ypač jei vis dar bandote susitvarkyti su nejautrumu insulinui ar nutukimu. Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie yra nejautrūs insulinui, yra labiau pažeidžiami fruktozės, taigi dideli kiekiai vienu kartu nėra gera idėja ne tik tokiems asmenims, bet ir mums visiems."
"Galiausiai, kaip jau minėjome, jei pastebite, kad norite vaisių po kiekvieno valgio tam, kad patenkintumėte deserto troškimą, turėtumėte sustoti ir pagalvoti. Nepamirškite, įpročių įvertinimas yra svarbiausia dalis siekiant ilgalaikių mitybos pokyčių , o lepinimasis desertu gali būti vienas iš tų įpročių, kurių geriau atsisakytumėte."
"Nužudykite cukraus drakoną. Ką valgyti, kai pajuntate, jog kovojate su cukraus drakonu? Bet ką, kas nėra saldu. Kaip Dallas patinka sakyti, negalite iškart nugalėti cukraus drakono, vienintelis būdas juo atsikratyti - jį numarinti badu. Taigi sąmoningai venkite vaisių, riešutų sviestų, džiovintų vaisių batonėlių ar bet ko, kas galėtų padidintų jūsų potraukį cukrui. Jei tikrai esate alkanas, verčiau rinkite baltymus ir riebalus, nes jie labiau pasotina ir turi pakankamai kalorijų energijai palaikyti iki kito valgio. Ir vietoj vaisiaus po valgio, verčiau rinkitės žolelių arbatos puodelį - Rooibos arbata, Hartwigų mėgstama ir natūraliai be kofeino, yra stipraus skonio ir gali padėti atsikratyti įpročio pasilepinti saldžiu skanėstu po vakarienės."

Tai va, manau, gera taisyklė, kad norint ko nors saldaus, geriau to neleisti sau, po savaitės dingsta ir tas noras smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 30, 10:16)
Tai va, manau, gera taisyklė, kad norint ko nors saldaus, geriau to neleisti sau, po savaitės dingsta ir tas noras smile.gif

kam dingsta, kam ne... tongue.gif Visi esam skirtingi... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 30, 10:23)
kam dingsta, kam ne...  tongue.gif  Visi esam skirtingi...  rolleyes.gif

jei jums nedingsta, reiktų pažiūrėti, gal per mažai miegat, gal per daug kavos ar per mažai vandens geriat. Organizmas stresinėje būsenoje paprastai nori ko nors saldaus, iš ko galėtų gretai gauti energijos. Ir niekas nesako, jog daugiau niekada gyvenime nieko saldaus nebesinorės, neabejoju, jog bus toks atvejis, kad tas noras ateis. Tačiau netikiu, jog ribojant visas cukraus rūšis po kelių savaičių vis tiek ištisą dieną norisi ko nors saldaus. Nes tiek candidai esant, ji turėtų apsiraminti, tiek psichologiniam ryšiui (dopamino receptorių) turėtų pakakti laiko nors kažkiek atsieti malonumą ir laimę nuo cukraus.
O kad visi esam skirtingi, tai juk niekas neginčija. Bendra taisyklė tokia, kad neprotingas potraukis cukrui dingsta per kelias savaites, 99 atvejais iš šimto ta taisyklė veikia, bet pasitaiko ir išimčių.
Papildyta:
QUOTE(vazga @ 2013 09 30, 09:46)
Laba diena. Esu naujokė. Apie paleo sužinojau po ilgos pertraukos užsukusi į IS forumą. Niekada nesilaikiau jokių dietų. Prie mano 1.76 m. ūgio ir 51 kg. svorio, apie dietas net minčių nekildavo. Knygų neskaičiau, nes anglų kalba mano nėra stipri. Užtat perskaičiau daug jūsų pasisakymų. Bandysiu stoti į jūsų gretas, jei priimsite...Gal ir man gausis sveikatėlę bent kiek pagerinti. Tiesą sakant, antra diena be grūdų ir cukraus (su pieno produktais aš ir taip nebendraudavau), o aš jau verkiu nuo pačio ryto...

p.s. gal turite kokių minčių, kaip galima būtų pagerinti apetitą? su savuoju, bijau, kad neįvykdysiu jokių normų...

Sveika smile.gif su IS patarimų gali duoti LumiLumi ir Silver79, tad jei kils kokių klausimų, klausk smile.gif
Pirmas kelias dieneles bus sunkiau, bet po to tikrai pagerės ir verkti nebesinorės smile.gif O kaip pagerinti apetitą tikrai neturiu supratimo. Gal pakeitus mitybą, atsiras nors šioks toks apetitas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vazga @ 2013 09 30, 09:46)

Sveika,
manau labiausiai tau pagelbėti gali Silveris, kuris tuo keliu senai eina.
o svarbiausia informacija yra šiame Elatos vertime.

susitvarkysi žarnyną, pasitaisys sveikata.
Atsakyti
Sveikos smile.gif ziuriu atsiranda naujokiu, smagu. As savaitgali uzedau normalaus maisto, tai maniau i ligonine reikes vezti, o ryte saves nepazinau, veidas vien spuogai, persti oda ir WC reikalai, kaip visada - siaubo filmas. siandien kolkas tik vandeniu gyva. apie mesa ar riebalus net pagalvoti negaliu, nezinau net ka dabar suvalgyti. Gavosi pas mane visuotinis disbalansas blush2.gif vakare pasportuosiu, isprakaituosiu, gal pasitaisys sveikata.
Atsakyti
wallis, o kas tas normalus maistas? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 09 30, 11:48)
Sveikos smile.gif ziuriu atsiranda naujokiu, smagu. As savaitgali uzedau normalaus maisto, tai maniau i ligonine reikes vezti, o ryte saves nepazinau, veidas vien spuogai, persti oda ir WC reikalai, kaip visada - siaubo filmas. siandien kolkas tik vandeniu gyva. apie mesa ar riebalus net pagalvoti negaliu, nezinau net ka dabar suvalgyti. Gavosi pas mane visuotinis disbalansas  blush2.gif vakare pasportuosiu, isprakaituosiu, gal pasitaisys sveikata.

manau, jums reikėtų pasidaryti tyrimus dėl parazitų... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 09 30, 11:50)
wallis, o kas tas normalus maistas?  biggrin.gif

ai, na as dabar galvoju, kad reikejo rasyti kabutese ta zodi normalus. as nei megstu nei ka, bet geriau alaus kaip durna, kavos su pienu ir varskes pyrago, kiaulienos, sokolado pienisko, duonos su sviestuku. sausaineliu patriauskinau. cia aisku ne viskas is karto, bet va nu...
Atsakyti