Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Nidulia @ 2013 09 29, 00:43)
Paziurejau sudetis, tai juose daugiau polinesociuju nei sociuju, reiskia jie nera tinkami?. As kazka ne taip supratau?

Nesupratai, jų dalis nėra didžiausia, nes sotieji +mononesotieji vis vien didesnę dalį užima? polinesočiųjų yra, bet ne tiek daug kaip, pvz. saulėgražų, ar sojų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 29 rugsėjo 2013 - 08:15
aš nusipirkau avokadų aliejaus. dabar galvoju, kur naudoti... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 29 rugsėjo 2013 - 10:14
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 29, 11:13)
aš nusipirkau avokadų aliejaus. dabar galvoju, kur naudoti...  biggrin.gif

Labas rytas visiems 4u.gif
Salotom pagardint 4u.gif As megstu aliejaus uzpilt net ant raugintu kopustu, kazkaip skaniai susivalgo ax.gif
Vakar uzsipirkau daug darzoviu, siandien eisiu kepeneliu pirkt, darysiu kokia makle a la pasteta su darzovem - gal bus skaniau nei vienos smile.gif
Plaukai slenka vis dar baisiniu tempu doh.gif
Del prakaito kvapo, tai as prakaituoju baisiai, del skydliaukes. Bet teka kaip vanduo, kvapo astraus jokio schmoll.gif To negaleciau pasakyt apie wc reikalus blush2.gif
Siandien uzsimaniau apelsino, tai issispaudziau puse jo sulciu y puodely vandens ir mazais gurksneliais geriu. Geriau butu buves greipfrutas - per saldu kazkaip schmoll.gif
Pyragai ir manes netraukia, man tik mesos duok dabar lotuliukas.gif
Atsakyti
Nusivyliau angel_sadangel.gif verysad.gif
Su paleo uzsiauginau 2 kg, o blogiausia,kad tie 2 kg nusedo ant klubu doh.gif Per puse metu sumazinau savo minkstaja 5 cm, o cia sats ir 2.5 cm per menesi grizo atgal verysad.gif
Valgiau 3 kart per diena
Baltymai - kiausiniai, kalakutiena, kialienos nedaug
riebalai - lasiniai (sudyti ir salto rukymo), kokosu aliejus, avokadai
Darzoviu daug
Valgiau vaisiu, bet po pagrindinio maisto, tai daug netilpdavo...
Pieno produktu nevartojau
Riesutu 2 kartus teko paragaut...
Lyg ir viskas teisingai... Tai ko tas svoris auga ? unsure.gif
Emiausi paleo del odos. Spuogu lyg ir apmazejo g.gif reikia dar menesiniu sulaukt,tada tikrai pamatysiu, ar veikia dieta ... Savijauta gera, WC reikalai pagerejo... Noreciau ir toliau taip maitintis del sveikatos... Bet tai ka del svorio daryt? doh.gif Vaisiu visai atsisakyt? bet ar galima tik del vaisiu tiek priaugt? g.gif Riebalu mazint? g.gif Bijau isalkt greitai ... Tada tikrai neuzteks man triju valgymu per diena...
Pasimeciau..... verysad.gif Reikia pagalbos
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 29, 11:23)
Salotom pagardint 4u.gif As megstu aliejaus uzpilt net ant raugintu kopustu, kazkaip skaniai susivalgo ax.gif

Del prakaito kvapo, tai as prakaituoju baisiai, del skydliaukes. Bet teka kaip vanduo, kvapo astraus jokio schmoll.gif To negaleciau pasakyt apie wc reikalus  blush2.gif

aha, bandysiu ant salotų.
Man su WC kvapais viskas gerai.. biggrin.gif

QUOTE(anira12 @ 2013 09 29, 11:31)
Nusivyliau  angel_sadangel.gif   verysad.gif
Su paleo uzsiauginau 2 kg, o blogiausia,kad tie 2 kg nusedo ant klubu  doh.gif  Per puse metu sumazinau savo minkstaja 5 cm, o cia sats ir 2.5 cm per menesi grizo atgal  verysad.gif
Valgiau 3 kart per diena
Darzoviu daug
Lyg ir viskas teisingai... Tai ko tas svoris auga ?  unsure.gif 
Emiausi paleo del odos. Spuogu lyg ir apmazejo g.gif  reikia dar menesiniu sulaukt,tada tikrai pamatysiu, ar veikia dieta ... Savijauta gera, WC reikalai pagerejo...  Noreciau ir toliau taip maitintis del sveikatos... Bet tai ka del svorio daryt?  doh.gif Vaisiu visai atsisakyt? bet ar galima tik del vaisiu tiek priaugt?  g.gif  Riebalu mazint?  g.gif  Bijau isalkt greitai ... Tada tikrai neuzteks man triju valgymu per diena... 
Pasimeciau.....  verysad.gif  Reikia pagalbos

vaisių po valgio valgyti negalima. Pasidomėkit, kaip virškinami vaisiai ir kas darosi, kai jų valgai, kai skrandis prikimštas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 29 rugsėjo 2013 - 11:00
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 29, 11:59)

vaisių po valgio valgyti negalima. Pasidomėkit, kaip virškinami vaisiai ir kas darosi, kai jų valgai, kai skrandis prikimštas...

drinks_cheers.gif tikrai negalima.
dar- suskaičiuok kiek angliavandenių kasdien gaudavai iš vaisių. Svorio metimas nelabai derinasi su vaisiais didesniais kiekiais.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 29, 11:59)
aha, bandysiu ant salotų.
Man su WC kvapais viskas gerai..  biggrin.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 29, 12:15)
drinks_cheers.gif  tikrai negalima.
dar- suskaičiuok kiek angliavandenių kasdien gaudavai iš vaisių. Svorio metimas  nelabai derinasi su vaisiais didesniais kiekiais.

Is knygos :
• Начните с одной или двух порций фруктов в день.
• Порция – размером примерно с кулак.
Не бойтесь либо добавить несколько фруктов в блюда, либо съесть их сразу после при-
ема пищи.
(Но помните, что фрукты не должны занимать на тарелке место овощей

buvau tikra,kad viska teisingai darau blush2.gif

Aisku, pabandysiu dar pora savaiciu taip pasimaitint, tik be vaisiu... drinks_cheers.gif ziuresiu,kas bus
Atsakyti
o mane prikele wc reikalai. visgi moliugas man netinka- kankinausi wc gal pusvalandi sad.gif tfu

labas rytas:)
isiderino mano grazus rytas, db kai sirgau meigojau iki 12. ir db svtgaliais irgi nebe 9 atsikeliu. nu rytoj i darba jau, gal pavyks ivaziuot i rita.
varom i ikea smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 29 rugsėjo 2013 - 11:45
O aš pabundu 6- 7 val ryto... Išmiegojusi.. clap.gif
Atsakyti
QUOTE(anira12 @ 2013 09 29, 12:23)
Is knygos :

Nė vienas autorius negali aprėpti visko. Toje knygoje daugmaž viskas teisingai sudėliota, bet kultūriniai vaisiai visgi nieko gera mums neduoda.

Perskaityk Tiesa yra tai, kad fruktozė tik šiek tiek nusileidžia savo kenksmingumu kitiems cukrums, bet tik tuo atveju, jeigu ji vartojama kaip vienintelis kalorijų šaltinis ir tik badaujant. Jeigu fruktozė vartojama, pavyzdžiui, kaip desertas po pietų, tai yra kartu su kitais angliavandeniais ir baltymais, tai pasekmės organizmui kur kas sunkesnės, nei tuo atveju, jei vartosite tik gryną rafinuotą cukrų. Žala, kurią sukelia augalinių riebalų vartojimas, vienaip ar kitaip siejasi su laisvųjų radikalų oksidacija. Žala, kurią sukelia fruktozės vartojimas, taip pat siejasi su laisvaisiais radikalais. Patologinis senėjimo procesas lemiamas fruktozės vadinamas glikacija.
O kas nori senti be laiko? Pastebėjau, kad aktorės, kurios sakosi nemėgstančios saldumynų, žymiai jauniau atrodo.

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 28, 16:12)
vėžys tikrai nėra gydomas mėsa, niekur to netvirtinau.  Mano vėžį prieš 6 metus gydė chemoterapija, o jau paskui  atradau  HS informaciją apie metabolizmą.
Aš laikausi šios mitybos todėl, kad vėl su vėžiu netektų bendrauti. Ji neišbalansuoja organizmo .
Kaip galima gydytis kruopomis, nežinau.

nenorėjau taip išsirekšti, suprantu, kad vėžys nėra gydyomas mityba, tiesiog norėjau pasakyti pristabdomas atsinaujinimas ir pan. atleiskite wub.gif

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 28, 16:36)
hmmm, įdomu dėl prakaito kvapo. Gaila, kad daugiau niekas neparašo- matyt nebeprakaituoja...  biggrin.gif

aš pradėsiu nebetepti pažastuko ir stebėsiu, mano prakaito kvapas šiaip būdavo aštrus, reikės stebėti dabar rolleyes.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 09 29, 00:43)
voresta, as jau nieko nesuprantu. Zintyje isvardinta migdolu, avokadu aliejai, kaip tinkami naudoti. Paziurejau sudetis, tai juose daugiau polinesociuju nei sociuju, reiskia jie nera tinkami?. As kazka ne taip supratau?

svarbus santykis tarp poli ir mono reibalų, tik koks jis negaliu pasakyti. g.gif

Štai paleo apie aliejus:
http://paleodietlife...com/paleo-fats/

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 29, 11:13)
aš nusipirkau avokadų aliejaus. dabar galvoju, kur naudoti...  biggrin.gif

avokadų tinka naudoti, kur pirkai? iherbe?

QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 29, 11:23)
Plaukai slenka vis dar baisiniu tempu doh.gif

plaukai ri man slenka, bijau, kad liksiu plika, bet galvoju, kad čia rudeninis palukų slinkimas? Nes nagai auga nerealiais greičiais? thumbup.gif

QUOTE(anira12 @ 2013 09 29, 11:31)
Nusivyliau  angel_sadangel.gif  verysad.gif
Su paleo uzsiauginau 2 kg, o blogiausia,kad tie 2 kg nusedo ant klubu  doh.gif  Per puse metu sumazinau savo minkstaja 5 cm, o cia sats ir 2.5 cm per menesi grizo atgal  verysad.gif
Valgiau 3 kart per diena
Darzoviu daug
Lyg ir viskas teisingai... Tai ko tas svoris auga ?  unsure.gif 
Emiausi paleo del odos. Spuogu lyg ir apmazejo g.gif  reikia dar menesiniu sulaukt,tada tikrai pamatysiu, ar veikia dieta ... Savijauta gera, WC reikalai pagerejo...  Noreciau ir toliau taip maitintis del sveikatos... Bet tai ka del svorio daryt?  doh.gif Vaisiu visai atsisakyt? bet ar galima tik del vaisiu tiek priaugt?  g.gif  Riebalu mazint?  g.gif  Bijau isalkt greitai ... Tada tikrai neuzteks man triju valgymu per diena... 
Pasimeciau.....  verysad.gif  Reikia pagalbos

Aš paleo irgi dėl aknės. Atsisakius visų pieno tipo baltymų, situacija pagerėjo. Kepu ant alyv. aliejaus ir kokoso al. (bet įtariu, kad jis man irgi netinka).
Reišutų geriau vengti paleo. Skatiną aknę, uždegimą ir riebalų santykis netinkamas juose.
Patarčiau vengti vaisių, juose labai daug cukraus, o kaip sako paleolistės - cukrus yra cukrus tuo labiau ant pilno pilvo ar galvojant, kad tai desertas, nes saldumo poreikis su laiku tik didės. Patyriau tai savo kailiu, dar supratau, kad obuoliai man netinka.
Mažinčiau ir lašinius, pasilikčiau prie avokadų.

Citata iš knygos the dietary cure for acne:
"Except for peanuts, nuts and seeds have been poorly studied when it comes to whether or not they contain lectins that can get past the gut and into the bloodstream. It is known that walnuts, hazelnuts and coconuts contain lectins that cause red blood cells in glass dishes to clump (agglutinate).
However, no follow-up studies have ever been conduc ted to determine which specific lectins are involved or if they can enter the bloodstream. "

Gal kas galite pasisakyti, ar yra kas kam kokoas netinka? Aš galvojau, kad kai pradėjau paleo, kepiau ant sviesto, kokoso al., alyv. aliejaus. Sviesto nebenaudoju, kokosą naudoju, alyv. naudoju. Bet štai knygoje rašo, kad kokoas turi tų lectins ir jų reikėtų vengti?

Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 29, 13:21)

O kodel kepi ant alyvuogiu aliejaus?Juk skaniau siaip uzpiltas, plius jis is tu alieju, kury negerai kaitinti g.gif zinau, kad paleo leidzia, bet..aisku geriau nei augalinis aliejus, cia faktas cool.gif
Vietoj dezodoranto naudoju kokosu alieju, sumaisyta su soda ( veikia kaip talkas ) plius kelis laselius EA pagal norus del kvapo 4u.gif
Atsakyti