QUOTE(Elata @ 2013 09 27, 16:46)
ale tikrai, silkė sūdyta būna...
ir lašiša, ir visokios vytintos - rūkytos mėsos irgi iš esmės žalios
QUOTE(taša @ 2013 09 27, 18:06)
ou, a s lasinius megau vaikystei - raugintas agurkas ir sudytas lasiniukas buvo geriausias skanestas mano!
o dabar nevalgai sūdyto?
QUOTE(taša @ 2013 09 27, 18:09)
as tik neseniai ju paragavau- butent kraujiniu! jetau koks skanumelis! valgyciau ri valgyciau! anksciau galvojau akd jie turi smirdet, zarnos - visa kita.. bet turbut priklauso kas ir kaip daro. tai V giminaites daro laaaaabai skaniai. bet turbut be ryziu jie nieko verti. ty.... net negaminami..todel nebevalgau
aga, ir aš valgyčiau ir valgyčiau. Tik jau seniai naminių niekur negavau Mano močiutė darydavo ne su ryžiais, o su perlinėm. su ryžiais tai net nesu ragavus
QUOTE(Akutee @ 2013 09 27, 20:03)
Galima placiau..? Is pardes mesa, didelis smotas? Ka tik baigiau pirkta sudyta nugarine..lb skanu! Bet pati bijau gamint, nusiyrucyt..net lasisa sudau irbijau valgyt, nu valgau, bet paranoja kazkokia...
Aš ėmiau pusės kg kažkur gabaliuką, gal mažesnį. Galima ir smulkiau papjaustyti. Nešaldžiau, tiesiog tokią ir sūdžiau. Per keturias ar penkias dienas spalva visos normali. Viduriukas, aišku, mažiau įsisūrėjęs, nei kraštai, bet šiaip iš esmės jinai man atrodo kaip pirktinė iš spalvos. Yra supermamoj kažkur tema apie rūkymą/sūdymą/vytinimą, tai ten paskaičiau, kad taip daro, ir kad nenusigrybauju, ir viskas Bet vat mūsų psichologija - parduotuvinių tai nematai, kaip gamina, kiek laiko, ar šaldo, ar nešaldo, ir kažkaip nebaisu, ane? O savo jau baisu. Man iš pradžių irgi toks jausmelis sukirbėjęs buvo, bet po to pamąsčiau, kad nėr ko kirbėt