Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(*briedis* @ 2013 09 30, 12:49)
Taip.

Triukšmus lėmė apdirbimas. Bandžiau trečdalius, bet atrodė, kad trūksta erdvės, labai suspausta.  ax.gif

Drįstu manyti, kad sutriukšmavo vis tik netinkamai parinkti nustatymai. Trečdalius, kiek suprantu, bandei priderinti jau post factum, bet jei apie juos būtum galvojusi prieš foto atsiradimą, erdvės neturėtum pritrūkti. Sakyčiau, bandyk dar kartą smile.gif Gerai apgalvojusi, 9 kartus pamatavusi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 01 spalio 2013 - 08:31
Iks, šį kartą pirma gavai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 10 01, 08:31)
Iks, šį kartą pirma gavai biggrin.gif

Tikiuos, kartas nepaskutinis wink.gif
Mangute, o jei nueisiu į R.Vaitkų paspoksot - irgi gausiu atviruką? hihihi.gif Kažko labai patiko juos gauti wink.gif Ai, šiaip ar taip gal nueisiu, ir gal spec. for Robobebras rasiu ten krūvas rakauskiškosios romantikos, kurios, rašoma, ten nėra bebe.gif

Atsiprašau, mini OT smile.gif Maggie, šį savaitgalį leisiuos pas brolius baltarusius, po LDK pilis ir į Minską. Jei teisingai supratau iš flickr įrašų, galėtum apšviesti, ar iš tiesų ten gan keblu atsiskaityti kortele, ne grynaisiais? Ačiū, jei patarsi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 01 spalio 2013 - 09:05
QUOTE(sayonara @ 2013 10 01, 06:28)
garbiosios parodinės, ar pašto dėžutes tikrinate?

p.s. labas rytas smile.gif

Mirtinai pramiegojusi su chalatu iššliaužiau pašto dėžės link.
Grobis: Arkoramos, Ogminos, Prismos, Eurovaistinės, Camelia vaistinės reklaminės šiukšlės ir A. Griškevičiaus avinas su sayonaros parašu smile.gif
Pastebėjimą apie mano adresą priimsiu kaip būsimų atvirukų pažadą biggrin.gif
Ačiū! smile.gif

QUOTE(Iks @ 2013 10 01, 08:54)
Negaliu patikėti savo akimis, gal sapnuoju, bet dežutės turinys jau mano rankose!!! Ačiū, Say♥ Parinkai itin taikliai, pamaloninai ir labai pradžiuginai smile.gif Tikrai saugosiu ir mylėsiu, tiek šį paskatinimą↓, tiek ir savo nenaudėlę, kuriai (noriu tikėt) kur kas labiau pasisekė smile.gif

Iks, koks gražuuuus tavo atvirukas! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2013 10 01, 09:41)
Iks, koks gražuuuus tavo atvirukas! smile.gif

o Tavo tai tipo negražus?? biggrin.gif yspešely fo jū, nu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 10 01, 10:54)
o Tavo tai tipo negražus?? biggrin.gif yspešely fo jū, nu smile.gif

Aš juk nesakiau, kad mano negražus! beee.gif
Specialiai man? Avinas? Bet aš tai ne aaavinas verysad.gif Nei zodiakine, nei bet kokia kita prasme verysad.gif
Serialo pabaiga, važiuoju į darbą biggrin.gif
Bet tikrai labai ačiū, gauti būtent Griškevičiaus paveikslėlį buvo labai maloniai netikėta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2013 10 01, 10:05)
Aš juk nesakiau, kad mano negražus! beee.gif
Specialiai man? Avinas? Bet aš tai ne aaavinas verysad.gif Nei zodiakine, nei bet kokia kita prasme verysad.gif
Serialo pabaiga, važiuoju į darbą biggrin.gif
Bet tikrai labai ačiū, gauti būtent Griškevičiaus paveikslėlį buvo labai maloniai netikėta smile.gif

tokia buvo esmė, nu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 01 spalio 2013 - 10:07
QUOTE(Iks @ 2013 10 01, 09:57)
Tikiuos, kartas nepaskutinis wink.gif
Mangute, o jei nueisiu į R.Vaitkų paspoksot - irgi gausiu atviruką? hihihi.gif Kažko labai patiko juos gauti wink.gif Ai, šiaip ar taip gal nueisiu, ir gal spec. for Robobebras rasiu ten krūvas rakauskiškosios romantikos, kurios, rašoma, ten nėra bebe.gif

tai lauksiu atsiliepimo ir nuomones apie jo fotografija.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 09 30, 18:24)
perkam. ir ebay žiūriu, ir amazone, ir bookdepository, ir galerijų psl., ir vaikštau visur jų ieškodama, kartais senus perku arba nutręšiu kokius artimuosius. įvairūs tie šaltiniai.

aciu. ne tai, kad as kazko special ieskau, bet kartais netgi siaip noretusi koki nusipirkti, aklai - taip kaip juostos rezultatai, taip kaip staigmenos is mylimojo (kurios gal kartais ne tokios, kokiu laukiau) - lygiai taip pat megstu ta aklaji pirkima, kuris (ne taip daznai kaip noretusi) pradziugintu. wub.gif
QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 09 30, 22:59)
Visa beda lb ribota erdve namie sad.gif. Kadangi nd tikslas fokusas tai surizikavau idet. Aciu uz nuomone, laukiu daugiau pasisakymu, nes noretusi judet toliau, o neaisku kada pavyks prieit prie 2 nd smile.gif

kad ir kokia ribota erdve butu - tai nekliudo ND. Galu gale viska ant grindu galima isdelioti patiesus balto popieriaus lapa mirksiukas.gif
QUOTE(Iks @ 2013 09 30, 21:46)
Mielas Robobebrai, likau vis dėlto nesupratusi, kas labiau Tave trikdo: tariamas Iks požiūris į minėto autoriaus fotokūrybą ar Iks paklodės apskritai?

neee, Robobebras megsta paklodes mirksiukas.gif
QUOTE(Iks @ 2013 10 01, 08:54)
Kita vertus, aš linkusi matyti tai, ko nėra ir negalėjo būti, štai įsėdau į 1G vietoj įsivaizduoto & laukto 2G ir tik per tokį savo pamatymą ir kompoziciją (hihihi.gif)

Maggie, man visai patiko Tavo pastarieji. Šilti, tikri, kitokie, nei pastaruoju metu dėjai (jau laukiau to kažko kitokio smile.gif ... ir sulaukiau). Kabinėtis gal ir būtų galima, bet šįsyk nesinori smile.gif

Diskusijoj apie seminarus linkstu į gerb. individualistės pusę smile.gif  Ypač svarstant pedagoginių gyslų problemą. Su ja esu susidūrusi akis į akį (tiesa, ne fotografijos srityje).

cha! man irgi taip neretai atsitinka su autobusais biggrin.gif po to pyktu ir galvoju: na kaip gi galima ziureti i 5 ir MATYTI 1?! shto vizhu to paju.

aciu. laukiu Tavo pastabu rolleyes.gif
QUOTE(Iks @ 2013 10 01, 09:57)
Atsiprašau, mini OT smile.gif  Maggie, šį savaitgalį leisiuos pas brolius baltarusius, po LDK pilis ir į Minską. Jei teisingai supratau iš flickr įrašų, galėtum apšviesti, ar iš tiesų ten gan keblu atsiskaityti kortele, ne grynaisiais? Ačiū, jei patarsi smile.gif

apie kulturine puse mazai ka galiu pasakyti, bet is esmes beveik visur korteles praeina (tokiose social vietose tai tikrai, parduotuvese taipogi). Bet as visada su savim turiu grynuju. Plius manau pilyje gerai tureti grynuju - smulkiu (wc, vanduo dar kazkas).
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 09 30, 16:48)
kaip tvarkyt geltonas/melynas fotkes. post factum zinoma. ir pvz kodak is esmes gal siltas, nu bet kai foto gaunasi (vakarine sviesa) visa geltona, ziauriai geltona.. as kazkaip niekada nesigilinau i wb klausima juostoje..  blush2.gif gal reiketu pasiskaityt.

juostoj WB visada teisingas, čia skaitmenoj reikia gero baltumo atskaitos tašką nustatyti, juostoj ta "gera" balta fiziškai yra. tiksliau - wb yra "užkoduotas" pačioj juostoj, pagal tos juostos paskirtį. žd, techniškai aš gal ir nebaisiai stipri, bet praktiškai su tuo, apie ka klausi, tvarkomasi parenkant tai šviesai ir situacijai tinkamas juostas, ir tai nebūtinai turi būti j/b. nebent būtent jos norisi smile.gif

galima rinktis specialiai patalpoms, dirbtiniam apšvietimui skirtas juostas. pvz., Portra 400, 800 duoda visai gražius šiltus tonus (geltoną, raudoną). atitinkamai nesirinkti juostų, kurios iš savęs ir įprastom sąlygom linkusios į geltonumą - pvz., Kodac Gold ir pan.

galima eiti "kompensacijos" keliu, pvz., beveik visos Fuji juostos yra šaltesnio kolorito (ta pati elementari Fuji superia, iš didesnio grūdo Fuji 1600 duoda šaltesnius tonus - į mėlynumą, žalsvumą, dar Ectar irgi stipriai mėlynuoja), tai jų natūralus polinkis į mėlynumą kiek kompensuotų tą vakarinės saulės geltonumą.

kitas dalykas - "post factum", tai čia skaneriai daug prisideda, ypač jei sudėtingesniam apšvietime padarytas kadras, plius ne itin prabangus skaneris, tai būna sunkiai skenuojasi, meta keistas spalvas. paprastai post factum užtenka "auto color" ir "auto level" funkcijų, šiek tiek susitvarko tos spalvos.

p.s. dar filtrus kai kurie fotkindami naudoja, bet čia jau aukštas pilotažas, man atrodo, parinkti juostą yra paprasčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 01 spalio 2013 - 11:49
Domante, ačiū wub.gif labai labai gražu smile.gif
Atsakyti
Bandau dar sykį su tuo ką turiu namie, jei nepavyks ir šį kartą reiks ieškot su kuo vaiką palikt ir eit vatmano pirkt biggrin.gif
Šiaip lyg visas pastabas pataisiau. Fotografavau šviesiausioj namų vietoj, be blykstės, horizontą nuleidau, kad nebūtų per vidurį, grįžau prie obuolių g.gif gal kažką dar pamiršau.
1 ND:

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti