Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

dar klausimas - ar perkat fotografijos albumus? random autoriu? kad turet. grozetis. ziureti. as noriu siek tiek pasipildyt ir noriu isbandyti pirkima knygu/albumu online - pigiau smile.gif nes kainos tai nemazos knygynuose. gal turit kokiu idomesniu (ivairiom prasmem) tinkalapiu kur perkat albumus?
Atsakyti

QUOTE(Maggie @ 2013 09 30, 16:44)
dar klausimas - ar perkat fotografijos albumus? random autoriu? kad turet. grozetis. ziureti. as noriu siek tiek pasipildyt ir noriu isbandyti pirkima knygu/albumu online - pigiau smile.gif nes kainos tai nemazos knygynuose. gal turit kokiu idomesniu (ivairiom prasmem) tinkalapiu kur perkat albumus?

perkam. ir ebay žiūriu, ir amazone, ir bookdepository, ir galerijų psl., ir vaikštau visur jų ieškodama, kartais senus perku arba nutręšiu kokius artimuosius. įvairūs tie šaltiniai.
Atsakyti
Būtų gerai komentarai 4u.gif

QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 09 30, 12:37)
Bandau vėl  pioneer.gif

1 ND:

user posted image
user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 09 30, 13:33)
na, nesvarbu, tebunie kontekstas ir putos. Tada tai tiesiog mano nuomone apie fotografija toje parodoje. Tiesa, nezinau ar daug skiriasi puslapio turinys nuo parodos turinio, mat vln nesilankiau.

Visi kiti atleiskit už tam tikrus asmeniškumus. Bet. Mielas Robobebrai, likau vis dėlto nesupratusi, kas labiau Tave trikdo: tariamas Iks požiūris į minėto autoriaus fotokūrybą ar Iks paklodės apskritai? Jei antrasis variantas - atvejo neanalizuosiu, keblu, nelabai kuo galėčiau padėti smile.gif Kaip sakė 1-a nelabai stipri poetė, "esu tokia, kokia esu, su savo parašu ant debesų" dirol.gif Jei vis tik pirmasis var. - tebenematau ginčo objekto smile.gif Juk būtent apie fotografijos - kaip išraiškos priemonės - specifinius dėmenis šiame kontekste (beje, sąmoningai) beveik neužsiminiau. Pasidalinau tuo, kas ± užkabino - tam tikros universaliosios idėjos, kurios man įdomios apskritai, literatūroj ir mene, gyvenime ar dar nežinia kur smile.gif Idėjos pateiktos kapotai, gana plakatiškai - mano galva, toks būdas kalbėti nėra geresnis ar blogesnis nei visi kiti. Įstabiosios šviesos ir dar kai kurių niuansų (taip pat ir idėjinių) pasigedau, bet nesu šios srities(foto) guru, tad susilaikiau ir neatbėgau dėl to skųstis, + ši tema ne apie Algį G., vargu, ar kam būtų labai įdomus diletantiškas ir dar paklodiškesnis pasikapstymas po jo daržą smile.gif P.S. Puslapio turinys nėra identiškas, parodos darbų kiekis kuklesnis, bet daugelis parodinių ar net visi yra tame psl.
Atsakyti
QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 09 30, 18:09)

Mėlynake, su teiginiu, kad komentarai būtų gerai, negaliu nesutikti smile.gif Bet šįkart man asm. labai sunku komentuoti. Kas yra fokusas - žinai, tuo neabejoju. Matau jį. Bet vaizdas nepatrauklus, neprižiebiu, tikri tie žiedai ar nelabai, bet įspūdis - dirbtina, varganoka, nelabai dailu. Gal obuoliai buvo geresnis sprendimas..?
Atsakyti
Iks, tikru tikriausios astromerijos cia smile.gif man ir paciai su obuoliukais gal labiau, bet akivaizdu, kad su mazesniais daiktais fokusas ryskesnis. Visa beda lb ribota erdve namie sad.gif. Kadangi nd tikslas fokusas tai surizikavau idet. Aciu uz nuomone, laukiu daugiau pasisakymu, nes noretusi judet toliau, o neaisku kada pavyks prieit prie 2 nd smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 09 30, 21:46)
Visi kiti atleiskit už tam tikrus asmeniškumus. Bet. Mielas Robobebrai, likau vis dėlto nesupratusi, kas labiau Tave trikdo: tariamas Iks požiūris į minėto autoriaus fotokūrybą ar Iks paklodės apskritai? Jei antrasis variantas - atvejo neanalizuosiu, keblu, nelabai kuo galėčiau padėti smile.gif Kaip sakė 1-a nelabai stipri poetė, "esu tokia, kokia esu, su savo parašu ant debesų" dirol.gif Jei vis tik pirmasis var. - tebenematau ginčo objekto smile.gif  Juk būtent apie fotografijos - kaip išraiškos priemonės - specifinius dėmenis šiame kontekste (beje, sąmoningai) beveik neužsiminiau. Pasidalinau tuo, kas ± užkabino - tam tikros universaliosios idėjos, kurios man įdomios apskritai, literatūroj ir mene, gyvenime ar dar nežinia kur smile.gif Idėjos pateiktos kapotai, gana plakatiškai - mano galva, toks būdas kalbėti nėra geresnis ar blogesnis nei visi kiti. Įstabiosios šviesos ir dar kai kurių niuansų (taip pat ir idėjinių) pasigedau, bet nesu šios srities(foto) guru, tad susilaikiau ir neatbėgau dėl to skųstis, + ši tema ne apie Algį G., vargu, ar kam būtų labai įdomus diletantiškas ir dar paklodiškesnis pasikapstymas po jo daržą smile.gif P.S. Puslapio turinys nėra identiškas, parodos darbų kiekis kuklesnis, bet daugelis parodinių ar net visi yra tame psl.

Nei pirma nei antra. Trikdo fotografija, daugiau nieko. Pries paklodes nieko neturiu smile.gif

tiesiog uzsifiksavo cia:
QUOTE(Iks @ 2013 09 28, 18:43)
...
Todėl ir kyla nemenka pagunda jo darbus gvildenti ne tik specifiniais fotografiniais aspektais (šviesa, kompozicija, pamatymų autentika), bet (ir gal net labiau) jungtis į diskusiją, filosofinius samprotavimus, susimąstymus apie mums visiems būdingas mutacijų grėsmes ir apie jų padarinius.
...

nes pamaniau, kad pripaisei jam sviesas, kompozicijas ir pamatymus.
Taip kad nulis cia asmeniskumo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 09 30, 19:09)

Mano akimis žiūrint trūksta šviesos, susidėliok daiktus arčiau lango, kad kristu graži šviesa ant objektų. Mane dar erzina horizontas per vidurį, bandyk pasinaudoti trečdaliais smile.gif Ir gal vistik margą foną pasilik 2 Nd... o šį bandyk su neutralesniu padaryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 09 30, 22:59)
Iks, tikru tikriausios astromerijos cia smile.gif man ir paciai su obuoliukais gal labiau, bet akivaizdu, kad su mazesniais daiktais fokusas ryskesnis. Visa beda lb ribota erdve namie sad.gif. Kadangi nd tikslas fokusas tai surizikavau idet. Aciu uz nuomone, laukiu daugiau pasisakymu, nes noretusi judet toliau, o neaisku kada pavyks prieit prie 2 nd smile.gif

Pirmi namų darbai lengviausi - jiems užtenka mažiausiai erdvės... su antrais truputį sunkiau, o treti (ketvirti, akivaizdžiai, irgi) yra visiškas siaubas.
Sako ta, kuri jau nežinia kiek laiko vis bando sugalvoti, ką daryti, kad ir vilkas būtų sotus (komisija patenkinta), ir avis sveika (neužsimanyčiau kapitalinio remonto su sienų griovimais svetimam bute)...
Atsakyti
garbiosios parodinės, ar pašto dėžutes tikrinate?

p.s. labas rytas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 09 30, 22:50)
tiesiog uzsifiksavo cia:
nes pamaniau, kad pripaisei jam sviesas, kompozicijas ir pamatymus.

Nei verkt, nei juoktis smile.gif Kiek sumaišties gali sukelti viena vienintelė praleista raidė (rašiau TIEK, nutransliavau TIK) wacko.gif Kita vertus, aš linkusi matyti tai, ko nėra ir negalėjo būti, štai įsėdau į 1G vietoj įsivaizduoto & laukto 2G ir tik per tokį savo pamatymą ir kompoziciją (hihihi.gif) atsidūriau Griškevičiaus pinklėse! O šiaip jau būtų įdomu išgirsti paties Algio G. versiją, kodėl jisai, kaip kad sakai, su tais dalykais nepersistengė.

QUOTE(sayonara @ 2013 10 01, 05:28)
garbiosios parodinės, ar pašto dėžutes tikrinate?

Negaliu patikėti savo akimis, gal sapnuoju, bet dežutės turinys jau mano rankose!!! Ačiū, Say♥ Parinkai itin taikliai, pamaloninai ir labai pradžiuginai smile.gif Tikrai saugosiu ir mylėsiu, tiek šį paskatinimą↓, tiek ir savo nenaudėlę, kuriai (noriu tikėt) kur kas labiau pasisekė smile.gif

user posted image

Maggie, man visai patiko Tavo pastarieji. Šilti, tikri, kitokie, nei pastaruoju metu dėjai (jau laukiau to kažko kitokio smile.gif ... ir sulaukiau). Kabinėtis gal ir būtų galima, bet šįsyk nesinori smile.gif

Diskusijoj apie seminarus linkstu į gerb. individualistės pusę smile.gif Ypač svarstant pedagoginių gyslų problemą. Su ja esu susidūrusi akis į akį (tiesa, ne fotografijos srityje).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 01 spalio 2013 - 08:17
QUOTE(Maggie @ 2013 09 30, 15:48)
hmm.
kaip tvarkyt geltonas/melynas fotkes. post factum zinoma. ir pvz kodak is esmes gal siltas, nu bet kai foto gaunasi (vakarine sviesa) visa geltona, ziauriai geltona.. as kazkaip niekada nesigilinau i wb klausima juostoje..  blush2.gif gal reiketu pasiskaityt.

Pasirodo ne man vienai taip gaunasi biggrin.gif ir ne patalpoje, o lauke...prieš vakarinę saulę..nžn kiek pas tave to geltonumo, bet man būna nugeltonina dangų labai...
Atsakyti