Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikinu ir aš laimėtojas thumbup.gif

QUOTE(Iks @ 2013 10 15, 13:10)

Mėlynake, kaži - netrūksta fokuso 3-oje? Tarnybinis monitorius be kelių varžtų, tad privengiu teiginių iš darbo vietos smile.gif

Tie pipirai pirmam plane tokį įspūdį sudaro, bet fokusuota į pjaustytą papriką, o man su ji lyg tvarkoj unsure.gif

Palauksim, ka kitoms rodys akelės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 10 15, 13:19)
Tie pipirai pirmam plane tokį įspūdį sudaro, bet fokusuota į pjaustytą papriką, o man su ji lyg tvarkoj  unsure.gif

Palauksim, ka kitoms rodys akelės  smile.gif

Man taip pat trūksta fokuso trečioje nuotraukoje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 10 15, 06:41)
gotte, aš šalia Gaziulkos rekomenduotų siūlau permesti akimis Carolee Schneeman ir Joel Peter Vitkin darbus.

ačiū

Keletas gatvės kadrų

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Pirmose trijose gaudžiau atspindžius mieste.

Paskutinėje susimokėjau šiam žmogeliui porą svarų už tai, kad galėčiau padaryt centrinę kompoziciją arkos fone biggrin.gif o šiaip jis iš to gyvena , nes jeigu žmonės nori foto su krūva balandžių jis tiesiog ima mėtyt į tą pusę grūdus, balandžiai suskrenda na ir aišku jis tikisi atlygio.

keletas kitų kadrų čia

Papildyta:
Beje vakar buvau parodoj "Photographers gallery" (čia, tai aplankė jausmas "ir kur aš tai mačiau" biggrin.gif ogi kur kitur nei SM biggrin.gif žiūrėjau Elinor Carucci darbus, kurie kiek pamenu susilaukė atgarsių ir įvairių vertinimų SM. Buvo ir kitų fotografų darbų.
Sužavėjo Jacques Henri Lartigue serija "Bibi", nuostabiai įamžintos jo žmonos, jų šeimos akimirkos, tarsi dienoraštis.

Labai patiko atskira nedidelė salytė, kur kabo viena foto, yra suoliukas prieš ją ir pieštukų bei lapukų. Viskas vadinasi "What do you see". Jei nori, gali tiesiog pareikšti nuomonę apie šį darbą, ką jame matai ir pan. Po savaitės išrenkamas vienas, kaip jie teigia "favourite" vertinimas. na žodžiu, įdomu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 15 spalio 2013 - 13:18
QUOTE(gotte @ 2013 10 15, 13:06)
Beje vakar buvau parodoj "Photographers gallery" (čia, tai aplankė jausmas "ir kur aš tai mačiau" biggrin.gif ogi kur kitur nei SM biggrin.gif žiūrėjau Elinor Carucci darbus, kurie kiek pamenu susilaukė atgarsių ir įvairių vertinimų SM. Buvo ir kitų fotografų darbų.
Sužavėjo Jacques Henri Lartigue serija "Bibi", nuostabiai įamžintos jo žmonos, jų šeimos akimirkos, tarsi dienoraštis.

Labai patiko atskira nedidelė salytė, kur kabo viena foto, yra suoliukas prieš ją ir pieštukų bei lapukų. Viskas vadinasi "What do you see". Jei nori, gali tiesiog pareikšti nuomonę apie šį darbą, ką jame matai ir pan. Po savaitės išrenkamas vienas, kaip jie teigia "favourite" vertinimas. na žodžiu, įdomu ax.gif

jie jau atsidarė? gi buvo užsidarę kuriam laikui, remontavosi. aš ten Sally Mann parodą mačiau.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 10 15, 13:31)
jie jau atsidarė? gi buvo užsidarę kuriam laikui, remontavosi. aš ten Sally Mann parodą mačiau.

Aham, veikia. Aš buvau prieš savaitę pirmadienį, keitė ekspoziciją, tai sugrįžau vakar jau į naują parodą. Nežinau net kada atsidarė iš tiesų, gėda pelėda, bet per du metus UK vakar buvau ten pirmą kartą blush2.gif

Na dabar galėsiu dažniau lankytis, nes nuo mano mokslo įstaigos apie 5-7 minutės pėsčiomis iki ten thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 15 spalio 2013 - 13:35
Gal tikrai laikas okilistui pasirodyt g.gif

Kartoju 4 ND:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 10 15, 14:06)
ačiū
Keletas gatvės kadrų

buvo įdomu peržvelgt, palikau flickr'ėj ir komentarų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 10 15, 11:28)
na va, specialiai grįžau atgal ir pamačiau, kad buvau praleidusi Tavo įdėtą nuorodą biggrin.gif nors paprastai visas atsidarau, bet, tiesą sakant, ne visas pražiūriu atsidarius. būna, užmetu akį, pamatau, kad ne mano ir uždarau.

pvz., Mangutės įdėta foto iš parodos. Iš pateikimo matosi, kad paroda neprofesionali, pigiai sukabinta, išdėstymas bet koks ir kažkaip man nebelieka prasmės bandyti ją pamatyti arba analizuoti. vis tik tas išorinis pateikimas yra svarbus, sudėliojami tam tikri prasminiai akcentai, nuosekliai pamatoma tai, ką autorius norėjo parodyti, o ne sumetama viskas bet kaip į kratinį, štai, grožėkitės. ir žolės, ir senutė, ir vaikai, ir diedas žvejyboje, ir mergina ant motociklo, demonstruojanti savo gebėjimą išsiriesti.. not my style visiškai.

aprašymas buvo, kad tai gyvenimo akimirkos g.gif nu man žinokit irgi nelabai, nu tikrai nekabina. pirma foto krikšto akimirka, po vėl kažkas... man vienintelė foto, kuri įsiminė, tai vyras su šampano buteliu, kuriam ant veido tiško šampanas, nes juokinga buvo. Nu bet čia tikrai ne parodinė nuotrauka. Ką aš žinau, aš galvojau, kad blem aš gal nesuprantu, gal reikėjo giliau žvelgti. na bet nekabino ilgiau žiūrėti,tai dabar suprantu kodėl smile.gif
Papildyta:
mėlynake, gal reikėjo fokusuoti į storiausią tą paprikos dalį? nes aš matau, kad fokusas yra, bet jis ne ten (na man taip atrodo). arba reikėjo priverti diafragmą ;/
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 10 15, 14:06)

Keletas gatvės kadrų

Pirmose trijose gaudžiau atspindžius mieste.

Paskutinėje susimokėjau šiam žmogeliui porą svarų už tai, kad galėčiau padaryt centrinę kompoziciją arkos fone biggrin.gif o šiaip jis iš to gyvena , nes jeigu žmonės nori foto su krūva balandžių jis tiesiog ima mėtyt į tą pusę grūdus, balandžiai suskrenda na ir aišku jis tikisi atlygio.

kodel pirma ir paskutine nuotraukos griuva?
pirmoje - didelis vyras vedasi mazyte moteri, o stulpas irgi man toks nesmagus "mergeris".
labiau patiko trecia ir ketvirta. Ketvirtoj tas diedas toks smagus, kad jokiu arku nereik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 10 15, 14:25)
kodel pirma ir paskutine nuotraukos griuva?
pirmoje - didelis vyras vedasi mazyte moteri, o stulpas irgi man toks nesmagus "mergeris".
labiau patiko trecia ir ketvirta. Ketvirtoj tas diedas toks smagus, kad jokiu arku nereik smile.gif

pirma griūva, nes man patinka taip biggrin.gif specialiai netiesinau, gal blogai padariau g.gif tiesiog pagal savo "supratimą" palikau, kaip man arčiau širdies, ginkdie nesakau, kad taip gerai, ar teisingai...net nežinau unsure.gif ir stulpas man patinka, kaip jis dalina kadrą...taip "pasvirai" biggrin.gif

paskutinė griūva, nes tiesinau pagal kolonas/vertikalias linijas, jeigu tiesinčiau pagal viršų, griūtų kitaip g.gif kaži kaip tą bėdą reiktų spręsti? g.gif
Atsakyti
Hmmm.. ar įmanoma identiškai nufotografuoti tą patį objektą? rolleyes.gif Štai koks klausimas.
Net jei autoriai vienas kito nepažįsta ir nebuvo tuo pačiu metu kartu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 15 spalio 2013 - 14:47
Kadangi savaitgalio triptiką "atsiskaičiau", bet noras nepraėjo jų nebedaryt biggrin.gif
Tai šiandien vėl pabandžiau. Tiesą sakant , anksčiau niekada ir nebuvau jų darius... Tai ačiū, Maggie, už tokią temą 4u.gif
O kaip man pasisekė šįkart, kas turėsit noro, žvilgterkit

čia
Atsakyti