Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Iks @ 2013 09 30, 08:40)
Briedi, čia projekto "Arbata/knyga" tęsinys? Gali papasakoti, kas lėmė šitokį triukšmingumą? Ir, kiek suprantu, šįkart numojai ranka į trečdalių t. - kodėl?

Taip.

Triukšmus lėmė apdirbimas. Bandžiau trečdalius, bet atrodė, kad trūksta erdvės, labai suspausta. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-kitsune- @ 2013 09 30, 12:27)
...bet reikia tureti "pasiskolinta pagrinda" ant ko stoveti ir nuo ko pradeti... Juk fotografijos taisykles irgi kazkieno sukurtos, kad pagerinta pati vaizda, sukurti matyma - jas ismokstame pradzioje tobulai ivykdyti, o tik po to lauzome smile.gif
Kol patys neturime vizijos, ideju, nesukuriame ziurimo kadro, kol esame "mokinukai" turime imti viska kas geriausia is geriausiu (kaip Sayonara ir minejai, kad geriausias dar nereiskai geriausiu - bet siuo atveju zinau, kad Pocejus daug geresnis uz mane fotografijoje)  bigsmile.gif
...o ir si foruma ateina mokytis - atrodo kad padarai maximuma, o jus imate taip parastai ir "sulyginate su zeme" - tada kita diena viskas permastai is naujo ir tikrai suvoki, kad  jei nepadarysi VIRS maximumo - tada tobulejimo ir nebus  blush2.gif

aš nesakau, kad nereikia mokytis. žinoma, reikia, bet man asmeniškai yra nepriimtinas tas madingas ir toks tarsi automatizuotas kursų ėmimas pas išgarsėjusius fotografus. nes mokytis gali visi, o štai mokyti - ne kiekvienas. nepakanka būti garsiu fotografu, reikia dar ir būti pedagogu. o baisiausia (man) yra, kai einama pas kelis iš eilės. pas vieną, paskui pas kitą, paskui pas trečią. va šito tai jau nesuprantu. dar galiu bandyti suprasti, kai žmogus dievina kokį fotografą, sektų paskui jį valyti Somalio vaikams snarglių, jis jį įkvepia, apžavi ir dirba kelrode žvaigžde. O tas pasikratymas per kelis skirtingus tai man kelia įtarimą. Net nežinau, kodėl. Gal todėl, kad labai dažnai toks žmogus blaškosi, tingi pats dirbti ir likti su savimi, todėl tikisi, kad sumokėjus pinigus ir nuėjus pas "garsų" kažkaip automatiškai jis ko nors išmoks? Nežinau, neteisiu, bet tik nesuprantu ir įtariu bites biggrin.gif

pagyrimams ir švelniems pasiglostymams skirtos kelios gretimos temos, ten galima eiti ir nebūti :sulygintam su žeme", ir dar paprastai biggrin.gif beje, nepagalvojai, kad gal lygindamas su žeme tas lygintojas visai nepaprastai jaučiasi, a? biggrin.gif

p.s. tas Pocėjus tai tik pretekstas parašyti buvo, nieko asmeniško.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 30 rugsėjo 2013 - 13:37
QUOTE(Iks @ 2013 09 30, 13:13)
nuoširdžiai - nesupratau apie ką ir kodėl klausi smile.gif

na, nesvarbu, tebunie kontekstas ir putos. Tada tai tiesiog mano nuomone apie fotografija toje parodoje. Tiesa, nezinau ar daug skiriasi puslapio turinys nuo parodos turinio, mat vln nesilankiau.
Atsakyti
Maggie, kaip aš dievinu tavo nuotraukas wub.gif Pagrindinė priežastis, kodėl atėjau čia - išmokti gražiai pateikti savo kasdienybę. Man tavosios nuotraukos tiek daug kalbančios, nors, tarsi, jos ir paprastos, kasdieniškos... smile.gif

Kadangi esu su spirgu šiknoj biggrin.gif Labai norėtųsi išlipti iš tų ND duobės kuo greičiau, bet dabar yra kaip yra, laiko turiu tiek, kiek turiu biggrin.gif Kada nors vis tiek padarysiu visus. Ir kažkada tikiuosi, sugebėsiu bent kokį septintadalį panašiai padaryti su savo kinderiukais wub.gif
Atsakyti
Maggie, ką turi galvoje klausdama, kaip su wb daryti su juostiniais kadrais?
Atsakyti
Et, gal tai ženklas. Nuskrido viskas į dausas. Tikrai. Velniop tas paklodes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 30 rugsėjo 2013 - 14:36
QUOTE(sayonara @ 2013 09 30, 14:28)
pagyrimams ir švelniems pasiglostymams skirtos kelios gretimos temos, ten galima eiti ir nebūti :sulygintam su žeme", ir dar paprastai biggrin.gif beje, nepagalvojai, kad gal lygindamas su žeme tas lygintojas visai nepaprastai jaučiasi, a? biggrin.gif

ziuriu is savo pozicijos, nes i kito mintis tikrai neilisiu jei nepasisakys pati smile.gif o paprastuma izvelgiu tame - kad jau seniai fotografuojancioms naujokiu klaidos akivaizdzios, vien tik zvilkterejusios gali pasakyti kas negerai, kas taisytina...o tuo tarpu man atrodo, kad as viska tobulai "sudeliojau" (sviesa, kompozicija, ryskuma ir etc.) ax.gif
o vat jau pazengusiuju nuotraukas analizuoti tikrai ne "sumustinio uztepimas" - cia reikia zvelgti kur kas giliau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aster @ 2013 09 30, 14:49)
Maggie, kaip aš dievinu tavo nuotraukas  wub.gif Pagrindinė priežastis, kodėl atėjau čia - išmokti gražiai pateikti savo kasdienybę. Man tavosios nuotraukos tiek daug kalbančios, nors, tarsi, jos ir paprastos, kasdieniškos... smile.gif

kaip aciu wub.gif malonu tai girdeti, visada kai idedu, kaip ir turbut kiekviena (nu apart R.Kavos ko gero hehe) laukiu kritikos, komentaru. daznai nesulaukiu biggrin.gif
Bet zinai - jos keiciasi, daug kas buvo isbandyta. Nesakau, kad visada, bet dabar man "top'ine" tema - buitis, nes tik i ja galiu ziureti ir ziureti, ir vel ziureti (vartyti albumus) - prisiminimai mat uzplusta, lyg tai buvo vakar. todel imant pavyzdi is kai kuriu cia besilankanciu, arba kurios nebesilanko smile.gif(tarp ju Svajone, kuri nepaprastai sugeba parodyti buiti) pradejau pati bandyti fotografuoti "nuobodzia buiti", paprastus sekmadienius, seima, tevus, butus (kad ir kokie jie butu "netinkantys", senamadiski ar dar kazkokie). ir man tai turi nerealia verte. pripazistu, autoportretus nepamenu kada ziurejau paskutini karta. arba kazkokias temines fs. arba draugus. cia siaip OT.
QUOTE(sayonara @ 2013 09 30, 09:23)
aš tai teip (kaip jaunikis Jonas) pasakysiu apie tuos stebuklinius seminarus. bet prašau įsidėmėti, kad kalbės individualistė.

nors daznai musu nuomones skyriasi - cia tau pritariu. mano asmenine nuomone tokia pat. tik as su autoritetais beda atvirkstine turiu - man vos ne visi autoritetai, o as 0 smile.gif va toks mastymas.
dar galiu bandyti suprasti, kai žmogus dievina kokį fotografą, sektų paskui jį valyti Somalio vaikams snarglių, jis jį įkvepia, apžavi ir dirba kelrode žvaigžde.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(Iks @ 2013 09 28, 19:24)
Jei Maggie buvo (kaip kad žadėjo) 14:30, tada didžiausia lemputė jos smile.gif

Iks as nuvytusi, ir dar sirguliuojanti.. niekuo padziuginti negaliu.
QUOTE(Iks @ 2013 09 27, 23:44)
p.s. Maggie, atleisk man dėl tų puponautų. Nekovoju su jais aktyviai, nežinau, apie kokį ten purvą kalbėjai. Nesigilinau. Bet tam tikrą unifikavimo, įjunkymo, medžiojimo problemą juose matau.

viskas ok. ir taip. problema tame yra. bet jie faaaaini rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2013 09 30, 14:51)
Maggie, ką turi galvoje klausdama, kaip su wb daryti su juostiniais kadrais?

hmm.
kaip tvarkyt geltonas/melynas fotkes. post factum zinoma. ir pvz kodak is esmes gal siltas, nu bet kai foto gaunasi (vakarine sviesa) visa geltona, ziauriai geltona.. as kazkaip niekada nesigilinau i wb klausima juostoje.. blush2.gif gal reiketu pasiskaityt.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 09 30, 14:48)
hmm.
kaip tvarkyt geltonas/melynas fotkes. post factum zinoma. ir pvz kodak is esmes gal siltas, nu bet kai foto gaunasi (vakarine sviesa) visa geltona, ziauriai geltona.. as kazkaip niekada nesigilinau i wb klausima juostoje..  blush2.gif gal reiketu pasiskaityt.

tvarkyt kaip ir visas kitas skaitmenines - su PS biggrin.gif
o fotografuot, kad spalvos gražios būtų, ypač patalpose vakare?.. menas.. nežinau.. stebėti spalvas.. nes persiko spalvos sienų apsupty neverta tikėtis, kad gausis nuostabios ir kažkokios kitokios spalvos. jei geltona, tai ir rodo geltoną.
nežinau. jei galiu, vakare patalpose renkuosi nefotkinti arba naudoju jb juostą.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 09 30, 14:48)
kaip aciu* wub.gif malonu tai girdeti, visada kai idedu, kaip ir turbut kiekviena (nu apart R.Kavos** ko gero hehe) laukiu kritikos, komentaru. daznai nesulaukiu biggrin.gif
Bet zinai - jos keiciasi, daug kas buvo isbandyta. Nesakau, kad visada, bet dabar man "top'ine" tema - buitis, nes tik i ja galiu ziureti ir ziureti, ir vel ziureti (vartyti albumus) - prisiminimai mat uzplusta, lyg tai buvo vakar. todel imant pavyzdi is kai kuriu cia besilankanciu, arba kurios nebesilanko smile.gif(tarp ju Svajone***, kuri nepaprastai sugeba parodyti buiti) pradejau pati bandyti fotografuoti "nuobodzia buiti", paprastus sekmadienius, seima, tevus, butus (kad ir kokie jie butu "netinkantys", senamadiski ar dar kazkokie). ir man tai turi nerealia verte****. pripazistu, autoportretus nepamenu kada ziurejau paskutini karta. arba kazkokias temines fs. arba draugus. cia siaip OT.

*Nėra už ką 4u.gif
** Hihihi hihihi.gif
*** Man atrodo, žinau, apie ką tu kalbi. Jos nuotraukos man irgi labai labai thumbup.gif
**** Vat aš tyliai savęs vis klausiu, ar tai nėra ženklas, kad atsiradus vaikams su kiekviena diena vis vištėju hihihi.gif , bet gal nieko nėra tame blogo, kad mane žavi tai kas nuolat yra aplinkui. Aš nuolat save pagaunu ant to, kad net jūsų žaidimų temas apsvarstydama, kaip jas galėčiau įgyvendinti, visur įsivaizduoju tą pačią kasdienybę kaip išeities tašką.

Bet gal tuo mes visi ir žavūs, kad visi esam skirtingi.
Atsakyti
kai einama pas kelis iš eilės. pas vieną, paskui pas kitą, paskui pas trečią. va šito tai jau nesuprantu.

Man kaip tik atrodo, kad reikia eiti ne pas vieną. Iš vieno išmoksti vieno, iš kito - kitko, atsirenki, kas tau priimti, kuri savo stilių. O jeigu tampi kieno nors mokiniu, tai labai įtaka didelė gali pasijausti tavo kūriniuose.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 09 30, 16:01)
o fotografuot, kad spalvos gražios būtų, ypač patalpose vakare?.. menas.. nežinau.. stebėti spalvas.. nes persiko spalvos sienų apsupty neverta tikėtis, kad gausis nuostabios ir kažkokios kitokios spalvos. jei geltona, tai ir rodo geltoną.
nežinau. jei galiu, vakare patalpose renkuosi nefotkinti arba naudoju jb juostą.

dukros kambaryje baltos sienos - na dramblio kaulo. as parodysiu vakare originalia versija, idesiu i SM. tikrai keista.
na variantas kaip nefotografuoti - netinka. visada nufotografuosiu jeigu Im into it. Visada lieka galimybe jb wink.gif Kadangi ir taip mazai fotkinu, galimybe prarasti kadra del blogu sienu - ne man. Galima praziopsoti kazka tikrai grazaus.
Atsakyti