Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2013 10 11, 14:32)
Svtg tema - triptikas. 

o jei paprasciau - koliazhas is 3 susijusiu foto. tik spalvota.  smile.gif
Papildyta:

daryk tarpelius tarp nuotrauku (sviestas sviestuotas heh).
as duociau taip, bet neuztikrinta. ideja faina, tik kazkas trukdo kaireje (virshuj), noretusi glotnaus balto pagrindo ir tik fishkiu. o mintis mano tokia, kad pirmoje foto deciau viena "fishke", antroje - 3, trecioje 5-7. didejancia tvarka. nu bet cia idejiniai reikalai, neprivalomi. kas privaloma - ko gero ne is vieno tasko fotografuota, matosi nuotrauku apacioje, raudonos kruveles kraste. sukinejau fotika smile.gif
puse taip. galbut perdaryk?

Ten virsuje kortu kalade smile.gif Perdarysiu smile.gif Aciu uzh komentara smile.gif

Na tikiuos geriau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LuoBa: 11 spalio 2013 - 16:39
QUOTE(LuoBa @ 2013 10 11, 15:00)
Ten virsuje kortu kalade smile.gif  Perdarysiu smile.gif Aciu uzh komentara smile.gif

Na tikiuos geriau smile.gif

Dar taisaus smile.gif 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Na tikiuos geriausia smile.gif persiprashau smile.gif Jei uz "call" inau smile.gif Laukiu Jusu Bet'u smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 10 09, 19:14)
pakomentavau wink.gif grazus ruduo pas jus

Ačiū smile.gif Ir Maggie ačiū, ir Iks Y, bandysiu dar blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 10 11, 14:31)
žiūriu, kad nelabai daug ir belekę tų naujokų, na tokių kaip aš smile.gif

Tai mes gi kursiokės buvom, tik aš pasyvi temos dalyvė smile.gif

Paskutiniams ND ne.. nežinau ar karpyta nuotrauka ir nelygiai nukirpta ar šiai ranka sujudėjo.. smile.gif prie pirmojo raudono žetono matyt, vienur beveik prie krašto nuotraukos, kitur - labiau atitolęs smile.gif Reikėtų sužiūrėti net ir tokias smulkmes.
Atsakyti
Louba, as uzskaitau 1Nd, ir paskutinius uzskaitau bandymus, bet galejai ne is virsaus fotografuoti, o is to pacios lygio, objektu aukstyje.
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 10 11, 12:36)
vakar per telefoną žiūrėjau tai man ta mergina atrodo bėgantis ir iškvėpianti šaltą orą, nebūtum parašius, jog apie rūkalius, net nebūčiau įžvelgus, kad ji rankoje laiko cigaretę  g.gif

Na man tai matosi normaliai cigarete rankose g.gif Ir bent jau man nelabai panasu, kad ji cia begiotu biggrin.gif Bet dekui uz nuomone ir kad bent jau pastebejai smile.gif Reiks bandyti dar, nes komentaru nesulaukiau vadinasi visiskas s... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2013 10 10, 19:14)
iš meilės "Senajai fotografijai", kurios nebėr, kartais įlendu ir čia paskaityt. tikiuosi, nieko prieš, jei retkarčiais pakomentuosiu.

Maggie, beveik visose tavo įdėtose foto, yra problemų su kompozicija - jos gana sudėtingos, bet neišbaigos.

Dar tavo vietoj drąsiau naudočiau "užkadravimą"

dar su šarpu, mano akim, perspausta, bet čia skonio reikalas

nugi aciu uz komentara. faina, kad uzeini, nors retokai mirksiukas.gif
is tiesu aciu ir uz komentara. kazkaip mazai kas komentuoja mano foto - o tokia sveika kritika is salies labai gelbsti. kazkaip anksciau man dar visai patiko mano nuotraukos, o dabar kaskart matant naujus savo kadrus, kuriuose kaip ir all nice & good (esu patenkinta technika, sviesa ir t.t.), bet tik NE kompozicija. matau, kad o, butu super, jei ne .... Nezinau net ka skaityt, kad isgyti bendra suvokima (be to lyg ir skaicius, internete pilna visko). plius atrode, kad bendras suvokimas yra. dabar nebeatrodo biggrin.gif
ir - ne pasiteisinimas, bet nejaugi gerai kompozicijai nereiketu dekingo laiko (zmones, gamta, situacijos, sviesa ir t.t.)? pas mane daznai pasifotkinimas vyksta be jokios didesnes idejos, i seimos albuma (uhh, kaip nemegstu taip pabrezti, atskirti ir pan) - nors aisku noretusi, kad jos ziuretusi is kitos puses, menines ir pan.

uzkadravima vis bandau ir man nepatinka biggrin.gif tada nucropinu foto, kol galiausiai nesimato jo. bet bandau ir toliau, nes zinau, kad tai geras budas idomesnei nuotraukai.

sharpo flickr pridejo, as gan atsargiai su juo ax.gif
QUOTE(sayonara @ 2013 10 10, 22:26)
Kita vertus, aš asmeniškai nesijaučiu tiek stipri kompozicijoje, kad turinčiam gana specifinį stilių žmogui labai konkrečiai patarinėčiau, kaip daryt.

Kompozicijos absoliučiai visiems reik pasimokyt; labai retas kuris ją ir mato, ir dar pritaikyt sugeba.

kaip matau, kuo labiau gilinuos, tuo prasciau man gaunasi. kame reikalas?
nepasakyciau, kad daug skaitau sia tema, na bet basic'us ismanau. nelauzau as specialiai taisykliu, bet darau taip, kaip matau pro akute. kai skenuoju juosta, 60% kadru iseina taip, kaip norejau. cia NE pasiteisinimas. bet ne pirma karta girdziu, kad mano matymas neteisingas, galbut prastokas. aaaahhhrrr. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tyliai.. @ 2013 10 11, 16:11)
Tai mes gi kursiokės buvom, tik aš pasyvi temos dalyvė smile.gif
Paskutiniams ND ne.. nežinau ar karpyta nuotrauka ir nelygiai nukirpta ar šiai ranka sujudėjo.. smile.gif  prie pirmojo raudono žetono matyt, vienur beveik prie krašto nuotraukos, kitur - labiau atitolęs smile.gif  Reikėtų sužiūrėti net ir tokias smulkmes.

Nekarpiau, tycia. Klausimas, kaip Jus darot perfokusavima? As dariau nukreipdama kas kart foto aparata kitur ( i erdve), ir atsukdama ir fokusuoju i norima objekta ir perneshu, kad sutalpinchiau visus tris. To pasekoje ir gaunas netikslumas, bet ar ne tikslas ishmokt perfokusuoti? Jei ka nors darau ne taip, prasau pataisyt. Fotografuoju fiksu.

QUOTE(lunameja @ 2013 10 11, 16:16)
Louba, as uzskaitau 1Nd, ir paskutinius uzskaitau bandymus, bet galejai ne is virsaus fotografuoti, o is to pacios lygio, objektu aukstyje.

Achiu. Laukiu daugiau nuomuoniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LuoBa @ 2013 10 11, 17:27)
Achiu. Laukiu daugiau nuomuoniu smile.gif

Hmm, o man kaip tik pirmasis variantas, kur ne tik fiškės dalyvavo namų darbuose, patiko labiau. Antrasis - kur kas nuobodesnis. Tik gaila, kad pirmajam variante raudonieji po kadrą lakstė, nenustygo vietoje wink.gif Vis tik sudėjus + ir - išeitų TAIP. Pirmasis ND, paraiška Nr.1 visai patiko, tad skatinu smile.gif
(LuoBa, taip, fokusuojama perkadruojant, netikslumai galimi, bet pageidautina, kad būtų kone nepastebimi. Jei fotografuoji iš rankos, o ne su trikoju ar jo pakaitalu, suprantama, kur kas kebliau sugrįžti ten, nuo ko pradėjai ir gauti ideliai tapačius kadrus, tik su skirtinga fokuso lokalizacija)
Atsakyti
Pareklamuosiu mirksiukas.gif Jei kas netyčia Ukmergėj būsit ar pro šalį važiuosit - užsukit į Arūno Kulikausko parodą.

user posted image
Atsakyti
Ar gerai supratau, kad kazkokios parolimpines koliazu zaidynes organizuojamos? g.gif Dar galima registruotis? Bet tik jei terminas ilgas, kitaip zinau jau dabar, kad neistesesiu, o geda butu rolleyes.gif

Noriu kazkaip atgauti motyvacija ir vel pradeti fotografuoti ne tik kelionese ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LuoBa @ 2013 10 11, 15:23)
Sveikos, kazkada pradejau namu darbus smile.gif Gavau pylos ir uzmeciau.  Labai nemegstu, nebaigtu darbu. Tai vat, taisausi ir bandau is naujo.

man šis ,pirmasis bandymas, geriausias, be to, ne toks ir nuobodus- kadre ne vien fiškės, jį ir užskaityčiau smile.gif
Atsakyti