labas
iš meilės "Senajai fotografijai", kurios nebėr, kartais įlendu ir čia paskaityt. tikiuosi, nieko prieš, jei retkarčiais pakomentuosiu.
Maggie, beveik visose tavo įdėtose foto, yra problemų su kompozicija - jos gana sudėtingos, bet neišbaigos. Sunku čia i-netu paaiškinti, reikėtų atskirai kiekvieną foto paanalizuoti, bet iš esmės, tu pati pabandyk pažiūrėti, kaip žvilgsnis po tavo kadrus vaikšto - sunkūs turėklai žvilgsnį nori nenori veda, bet į jokį reikšmingą objektą nenuveda, kai kur nedovanotinai kirstas pirmam plane esantis objektas, nemažai kur viena kadro pusė tamsi ir sunki, ir jos kitoj kadro pusėj niekas neatsveria, kai kur nėra suvestas balansas tarp kelių pagrindinių objektų (pvz., mergaitė ir moteris kadre) - žvilgsnis šokinėja, neaišku kas svarbiau, ką nori parodyti. Tos stilingos ar nestiliovos kepurės visai ne esmė, tokius dalykus visada galima išryškinti komponuojant arba kaip tik nukreipti nuo jos dėmesį, jeigu reikia. Pabandyk komponuoti paprasčiau, bet švariau. gal net su kokiais elementariais objektais reiktų pažaisti, kad tą suprastum - kur veda linijos, kur svoris, kas padeda išlaikyt balansą tarp tamsos-šviesos, tarp pagrindinių objektų.
Dar tavo vietoj drąsiau naudočiau "užkadravimą", taip aš tą dalyką vadinu - kai fotkini per kažką, tarkim per medžio lapus pirmam plane. Tada aiškiau daugiau planų tavo foto pasimatytų, daugiau gylio atsirastų, o ir kompoziciją aiškiau matytum, jei ką nors naudotum kaip "rėmelį" (lapus, meldus, pastato siena, turėkla ir pan.)
dar su šarpu, mano akim, perspausta, bet čia skonio reikalas
aišku, tai tik mano nuomonė, bet tas ir taip aišku