Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Iks @ 2013 10 10, 16:54)
irnesakyk.gif, treniruokis - įrašyta su klaustuku ir 2 E vietoj 2 D biggrin.gif Man šiandien kažkas pučia ir kaišo pagalius į ratus unsure.gif

Gladiole, man mergičkos patiko visuomeniniame smile.gif

Ačiū kad neisbrokijai! smile.gif pastabos irgi laukiamos ir priimamos smile.gif
Uztrukau 1,5h, skiriant daugiau laiko visokiu idomybiu galim prisiziureti! O kaip jaunimas keikiasi, o siauuuubas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gladiole: 10 spalio 2013 - 17:11
QUOTE(Maggie @ 2013 10 10, 16:29)
Ka, ar priimsi garbe sugalvoti svtg tema?

Why me? ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 10 10, 17:10)

Nes Tu privalai hihihi.gif ir mes Tau sumokėsime console.gif
Papildyta:
QUOTE(gladiole @ 2013 10 10, 17:07)
Uztrukau 1,5h, skiriant daugiau laiko visokiu idomybiu galim prisiziureti! O kaip jaunimas keikiasi, o siauuuubas!

1. Oho g.gif, tai Tu gal ratais važinėjaisi? Įdomybių ten pilna, kai kurių ir drąsiausiam sapne nesusapnuosi smile.gif
2. Pagal abu kriterijus tai buvau ne aš biggrin.gif Važiuodama dabar dairausi, ar nėra Say darbininkų su įrankiais wink.gif

P.S. Dėl kritikos. Manau, kad tai gana specifinis žanras neįgudusiam šio žanro naujokui. Negali atsidėjęs planuoti kadro, laukti šviesulių iš dangaus, keisti detalių. Reikia veikti operatyviai ir dar likti nepastebėtam (kiek suprantu, stengeisi likti nematoma). Tad daug kas čia priklausė nuo įnoringojo pono Atsitiktinumo. Ne tik nuo Tavo gebėjimų ir pagavos. O šiaip - visuomeninis transportas labai fotogeniška vieta, šitiek tipažų, šitiek istorijų, pati aplinka labai dėkinga (norėčiau būti nematomas žmogus su nematomu fotoaparatu; dabar keliaudama tik primečiau, kad ir ne piko valandomis traukti fotiką nebūtų baisiai jauku)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 10 spalio 2013 - 17:31
Ištikrųjų norėčiau susigrudusiame autobuse dar pabandyti. Atsimenu kai vaziuodavau į mokykla autobusai būdavo sausakimsi, o islipant vos kuprine is minios istraukdavau:)
Ir aš norėčiau būti nematomas žmogus su fotoaparatu!
O dėl jaukumo bandelę nusipirkau:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gladiole: 10 spalio 2013 - 18:05
labas 4u.gif

iš meilės "Senajai fotografijai", kurios nebėr, kartais įlendu ir čia paskaityt. tikiuosi, nieko prieš, jei retkarčiais pakomentuosiu.

Maggie, beveik visose tavo įdėtose foto, yra problemų su kompozicija - jos gana sudėtingos, bet neišbaigos. Sunku čia i-netu paaiškinti, reikėtų atskirai kiekvieną foto paanalizuoti, bet iš esmės, tu pati pabandyk pažiūrėti, kaip žvilgsnis po tavo kadrus vaikšto - sunkūs turėklai žvilgsnį nori nenori veda, bet į jokį reikšmingą objektą nenuveda, kai kur nedovanotinai kirstas pirmam plane esantis objektas, nemažai kur viena kadro pusė tamsi ir sunki, ir jos kitoj kadro pusėj niekas neatsveria, kai kur nėra suvestas balansas tarp kelių pagrindinių objektų (pvz., mergaitė ir moteris kadre) - žvilgsnis šokinėja, neaišku kas svarbiau, ką nori parodyti. Tos stilingos ar nestiliovos kepurės visai ne esmė, tokius dalykus visada galima išryškinti komponuojant arba kaip tik nukreipti nuo jos dėmesį, jeigu reikia. Pabandyk komponuoti paprasčiau, bet švariau. gal net su kokiais elementariais objektais reiktų pažaisti, kad tą suprastum - kur veda linijos, kur svoris, kas padeda išlaikyt balansą tarp tamsos-šviesos, tarp pagrindinių objektų.

Dar tavo vietoj drąsiau naudočiau "užkadravimą", taip aš tą dalyką vadinu - kai fotkini per kažką, tarkim per medžio lapus pirmam plane. Tada aiškiau daugiau planų tavo foto pasimatytų, daugiau gylio atsirastų, o ir kompoziciją aiškiau matytum, jei ką nors naudotum kaip "rėmelį" (lapus, meldus, pastato siena, turėkla ir pan.)

dar su šarpu, mano akim, perspausta, bet čia skonio reikalas

aišku, tai tik mano nuomonė, bet tas ir taip aišku mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2013 10 10, 18:14)
labas 4u.gif

iš meilės "Senajai fotografijai", kurios nebėr, kartais įlendu ir čia paskaityt. tikiuosi, nieko prieš, jei retkarčiais pakomentuosiu.

Maggie, beveik visose tavo įdėtose foto, yra problemų su kompozicija - jos gana sudėtingos, bet neišbaigos. Sunku čia i-netu paaiškinti, reikėtų atskirai kiekvieną foto paanalizuoti, bet iš esmės, tu pati pabandyk pažiūrėti, kaip žvilgsnis po tavo kadrus vaikšto - sunkūs turėklai žvilgsnį nori nenori veda, bet į jokį reikšmingą objektą nenuveda, kai kur nedovanotinai kirstas pirmam plane esantis objektas, nemažai kur viena kadro pusė tamsi ir sunki, ir jos kitoj kadro pusėj niekas neatsveria, kai kur nėra suvestas balansas tarp kelių pagrindinių objektų (pvz., mergaitė ir moteris kadre) - žvilgsnis šokinėja, neaišku kas svarbiau, ką nori parodyti. Tos stilingos ar nestiliovos kepurės visai ne esmė, tokius dalykus visada galima išryškinti komponuojant arba kaip tik nukreipti nuo jos dėmesį, jeigu reikia. Pabandyk komponuoti paprasčiau, bet švariau. gal net su kokiais elementariais objektais reiktų pažaisti, kad tą suprastum - kur veda linijos, kur svoris, kas padeda išlaikyt balansą tarp tamsos-šviesos, tarp pagrindinių objektų.

Dar tavo vietoj drąsiau naudočiau "užkadravimą", taip aš tą dalyką vadinu - kai fotkini per kažką, tarkim per medžio lapus pirmam plane. Tada aiškiau daugiau planų tavo foto pasimatytų, daugiau gylio atsirastų, o ir kompoziciją aiškiau matytum, jei ką nors naudotum kaip "rėmelį" (lapus, meldus, pastato siena, turėkla ir pan.)

Kadangi Maggie foto seniai stebiu, sutinku su Tavo pastabomis, bet tuo pačiu galiu pasakyti, kad tai tipiškos jos foto. Ji taip komponuoja ir fotkina. Jos toks receptas, ji iš to jaučia malonumą. Plius centravimas yra jos įprotis, siekis beveik visada pagauti žvilgsnį į objektyvą ir pan.

Kita vertus, aš asmeniškai nesijaučiu tiek stipri kompozicijoje, kad turinčiam gana specifinį stilių žmogui labai konkrečiai patarinėčiau, kaip daryt.

Kompozicijos absoliučiai visiems reik pasimokyt; labai retas kuris ją ir mato, ir dar pritaikyt sugeba.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 10 10, 22:26)
Kadangi Maggie foto seniai stebiu, sutinku su Tavo pastabomis, bet tuo pačiu galiu pasakyti, kad tai tipiškos jos foto. Ji taip komponuoja ir fotkina. Jos toks receptas, ji iš to jaučia malonumą. Plius centravimas yra jos įprotis, siekis beveik visada pagauti žvilgsnį į objektyvą ir pan.

Kita vertus, aš asmeniškai nesijaučiu tiek stipri kompozicijoje, kad turinčiam gana specifinį stilių žmogui labai konkrečiai patarinėčiau, kaip daryt.

Kompozicijos absoliučiai visiems reik pasimokyt; labai retas kuris ją ir mato, ir dar pritaikyt sugeba.

dėl malonumo ir co - aišku, kad lai kiekvienas fotkina, kaip jam patinka, kol tai kitų neliečia smile.gif

bet šiaip tvarka kadre turi būti, ir ji yra vienas iš universalesnių dalykų - kompozicija tiesiog yra gera, arba nėra gera. Centravimas ne vietoj ir yra centravimas ne vietoj, kad ir kokį specifinį žvilgsnį turėtum. Gali komponuoti siekiant suerzint, sutrikdyti, sudaryti atsitiktinai pagautos foto įspūdį, bet tada tu aiškiai, visom priemonėm tą ir darai, ir tas matosi. Maggie foto man to nesimato - matosi neišbaigtumas. man atrodo, l.tipiška savo komponavimo klaidas vadinti "čia mano toks savitas stilius", ir aš pati tą dariau (ir tebe), bet mielai atsukčiau juostą atgal, ir patikėčiau žmogum, kuris prieš penketą metų man būtų pasakęs - paprasčiau, tvarkingiau, gražiai komponuok...
Atsakyti
Gal kam gintaro? Jūržolių apsode?.. smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 10 10, 13:45)
istorija kai nuvaziavom su artimaisiais i sodyba.

Faina istorija smile.gif Paskutine labiausiai patiko smile.gif
Atsakyti
Neseniai cia buvo ikelta nuoroda su smoking portrait, tai prisiziurejus uzsimaniau ir as pabandyti smile.gif Keliu viena ir cia ax.gif

user posted image

Dar pora flickre smile.gif Kritika, nuomones, patarimai visada laukiami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 10 10, 12:45)
Ruduo (tas grazus, auksinis) kiekvienais metais taip greitai praena, ir as vis nesuspeju nufotografuoti lapus.

Siaip patiko, fotografijos tikros, nenuciustytos ir papasakojo istorija apie jusu isvyka i sodyba. Kazkada bus neikainojamas prisiminimas seimos albume.
Taipogi sutinku su Gaziulkos pastebejimais apie tavo foto 4u.gif

Noriu padekoti Giniattei uz grazu idekla diskui kuri jau gavau pries savaite (jei ne seniau)... Pasirodo cia merginos ne tik fotografuoja, vet dar ir nerealius rankdarbius daro wub.gif thumbup.gif Aciuu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(gizzy @ 2013 10 10, 23:24)
Neseniai cia buvo ikelta nuoroda su smoking portrait, tai prisiziurejus uzsimaniau ir as pabandyti  smile.gif Keliu viena ir cia  ax.gif

Patinka j/b sioje fotografijoje, o daugiau paliksiu komentuoti kitoms...nepatinka rukalai, tai ir nesikomentuoja ax.gif
Papildyta:
Bandau ir as kazka ideti...

user posted image

user posted image
Atsakyti
Jurzole, as jau flickr apziurejau tavo berniuka ir niekaip nepamenu kaip to berniuko aktoriaus vardas i kuri panasus taviskis. Na tas filmas kai berniukas norejo buti tikras, o buvo robotas atrodantis kaip zmogus. Dar tas berniukas vaidino filme su Briusu Wilisu, kai mate numirelius. Nu gal zinosi apoe ka as smile.gif
Atsakyti