Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Iks @ 2013 09 30, 07:57)
Iš dalies linkusi sutikti su paryškinta mintimi. Žiūrėdama į jo darbus vis galvojau, kad fotografija čia gana atsitiktinė (ne svarbiausioji) priemonė (jei dalyvautų SM, kabinčiausi prie JB, beje biggrin.gif). Nors... stabdytis gal ir nereikėjo, ai, nebūtum labai smarkiai numutavusi biggrin.gif

taip, bet kažkaip praėjusi savaitė buvo gana intensyvi, o aš tokia nuvytus, kad leidau sau nepersistengti, nors šalia dirbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 09 30, 07:59)
taip, bet kažkaip praėjusi savaitė buvo gana intensyvi, o aš tokia nuvytus, kad leidau sau nepersistengti, nors šalia dirbu smile.gif

Net akyse prašviesėjo, kad ne man vienai šitaip nutikę wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2013 09 29, 22:59)
Buvo verta nueiti wink.gif
Įspūdis: fotografija yra psichologinis striptizas biggrin.gif

QUOTE(o la la la @ 2013 09 30, 00:16)
Seminaras fainas. Nori fotografuoti įdomiau - turi laužyti savo kompleksus ir veikti dabar, nežiūrėdamas ką pasakys kiti smile.gif

uch.... o as tikejausi ispudziu panasiu kaip Opšros paklotes blush2.gif labai norejau nuvaziuoti, tik kad sis savaitgalis bais netinkamas pasikulturinimui buvo doh.gif

Tikiu, kad seminaras tu pinigu vertas...todel reiks bandyti, kada "susimedzioti" kita jo seminara bigsmile.gif
Atsakyti
aš tai teip (kaip jaunikis Jonas) pasakysiu apie tuos stebuklinius seminarus. bet prašau įsidėmėti, kad kalbės individualistė.

tokie seminarai, kiek tenka stebėti, dažnai padaro meškos paslaugą. nes "mokiniai" ateina, susimoka nemažus pinigus ir už juos nusiperka svetimą požiūrį (net ne požiūrį, o autoriteto lūpomis pakartotas seniausiai žinomas tiesas), jį parsineša namo ir susiinstaliavę sėkmingai naudoja.

aš tai visada atvirkščiai linkusi daryti: geriau aplinkui, purvais brisiu, snukį šakomis apsibraižysiu arba išvis neisiu, bet pati. o labiausiai man įtarimą kelia tie, kurie brangiausiai "ima". ir štai dėl ko: sėkmingas fotografas nebūtinai yra sėkmingas pedagogas. todėl dažniausiai iš tokių kursų parsinešamos arba plikos žinios, arba kažkokie receptai, bet ne kūrybinis įkvėpimas.

va o tas, katras sugeba iš tiesų įkvėpti, stumtelėti eiti savu keliu, sunkiai ir ilgai ieškoti - retenybė. o tas gero pedagogo ir gabaus mokinio tandemas pasitaiko išvis labai retai.

todėl bent jau aš savęs tai neapgaudinėju. aš nekudyšna mokinė, plius, bėda su autoritetais, tai net negadinsiu niekam nervų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 30 rugsėjo 2013 - 08:25
QUOTE(Iks @ 2013 09 30, 08:57)
Iš dalies linkusi sutikti su paryškinta mintimi. Žiūrėdama į jo darbus vis galvojau, kad fotografija čia gana atsitiktinė (ne svarbiausioji) priemonė (jei dalyvautų SM, kabinčiausi prie JB, beje biggrin.gif). Nors... stabdytis gal ir nereikėjo, ai, nebūtum labai smarkiai numutavusi biggrin.gif

IMHO su fotografija ten ne trupucio nepasistengta. Ir kai rasei "sviesa, kompozicija, pamatymas", kazkaip vos i puoda neikritau smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2013 09 30, 09:23)
... bėda su autoritetais, tai net negadinsiu niekam nervų biggrin.gif

kuria prasme "beda" ? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 09 30, 09:46)
kuria prasme "beda" ? biggrin.gif

tiesiogine biggrin.gif retai kas man tampa autoritetais, tame ir bėda. nepripažįstu autoritetų, nu.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Kolkas trumpai as cia pasiveidensiu - laukia itempta savaite, pradedant nuo pirmadienio, dabar bigsmile.gif

Bet noriu pasakyti Opsrai (O jeigu aš neatsiskaičiusi ir nepatekusi[/i, ar aš galiu debiutantams, pavyzdžiui, bakstelti, kad jų vazos iš mano ekrano čiuožia, jei tuo metu nėra akredituotos komisijos, kuri tai pasakytų, o debiutantui rankos niežti atsiskaityti čia ir dabar?):

buna isimciu zinoma, yra negi kelios neatsikusios namu darbu (pykstu hehe), bet visgi stengiames laikytis taisykliu, no matter what. bet dazniausiai nariai neatlike ND ir pradedantieji, tikrai nemato ciuoziancio horizonto ar melyno sniego, todel netgi jei turi kazkoki bendra supratima, turetu susilaikyti pradzioje (kiekvienam ji individuali, vieni sparciai mokosi, kiti letokai) nuo komentaru, nes jie paprasciausiai gali suklaidinti ir padaryti meskos paslauga. tik tiek. bet tikrai nera jokio griezto laiko tarpo, kuris turetu praeiti, kad butu leidimas komentuot. mirksiukas.gif

mano keli nauji juostiniai is neseniai prabegusios vasaros.

buvo nuostabi sviesa vakarine dukros kambary, bet turejau versti i jb, nes labai geltonavo. isvis - kaip tvarkyti wb juostoje?? kaip susitvarkyti su labai geltonais/melynais atspalviais? Say..?
user posted image

user posted image

sitas kadras buvo konkurseliui vasaros jausmas biggrin.gif paveluotai, bet rodau:
user posted image

teisnys - buvo nerealiai karsta, bet tik atskanavus, is karto maciau tuos kadrus jb, ir cia dingo visi stereotipai, isitikinimai, kad vasarishki kadrai turi buti butinai spalvoti. toks jausmas, kad praregejau hehe. nes dabar man nespalvoti kadrai dar labiau vasariski negu spalvoti. nezinau kas cia taip itakojo ;]
user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 09 30, 09:46)
IMHO su fotografija ten ne trupucio nepasistengta. Ir kai rasei "sviesa, kompozicija, pamatymas", kazkaip vos i puoda neikritau smile.gif.

Nematau reikalo kritinėt į tą puodą (neatsibodo? smile.gif ); apie nurodytą šv. trejybę savo rašliavoj būtent ir nekalbėjau, gal negraibom putų nuo konteksto, a?
Atsakyti
Bandau vėl pioneer.gif

1 ND:

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 09 30, 12:16)
Nematau reikalo kritinėt į tą puodą (neatsibodo? smile.gif ); apie nurodytą šv. trejybę savo rašliavoj būtent ir nekalbėjau, gal negraibom putų nuo konteksto, a?

tai kas tau tavo paklodes raso? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 09 30, 12:07)
tai kas tau tavo paklodes raso? biggrin.gif

nuoširdžiai - nesupratau apie ką ir kodėl klausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 09 30, 09:23)
tokie seminarai, kiek tenka stebėti, dažnai padaro meškos paslaugą. nes "mokiniai" ateina, susimoka nemažus pinigus ir už juos nusiperka svetimą požiūrį (net ne požiūrį, o  autoriteto lūpomis pakartotas seniausiai žinomas tiesas), jį parsineša namo ir susiinstaliavę sėkmingai naudoja.

...bet reikia tureti "pasiskolinta pagrinda" ant ko stoveti ir nuo ko pradeti... Juk fotografijos taisykles irgi kazkieno sukurtos, kad pagerinta pati vaizda, sukurti matyma - jas ismokstame pradzioje tobulai ivykdyti, o tik po to lauzome smile.gif
Kol patys neturime vizijos, ideju, nesukuriame ziurimo kadro, kol esame "mokinukai" turime imti viska kas geriausia is geriausiu (kaip Sayonara ir minejai, kad geriausias dar nereiskai geriausiu - bet siuo atveju zinau, kad Pocejus daug geresnis uz mane fotografijoje) bigsmile.gif
...o ir si foruma ateina mokytis - atrodo kad padarai maximuma, o jus imate taip parastai ir "sulyginate su zeme" - tada kita diena viskas permastai is naujo ir tikrai suvoki, kad jei nepadarysi VIRS maximumo - tada tobulejimo ir nebus blush2.gif
Atsakyti