Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2013 10 08, 06:49)
čia ne mokykla, tai nesielkime kaip pirmokai, kuriems pritrūko dėmesio.

Beje, jei tema ir būtų grynaveislė mokyklos kopija, nuo to mokinių gyvenimas neturėtų smarkiai pagerėti (taip, kaip jie tą geidžiamą pagerėjimą įsivaizduoja). Mokykloje irgi ND sočiai, juos atlikti privaloma, o ar būsi konkrečiai įvertintas priklauso nuo begalės veiksnių, nuo to paties laiko taupymo - t.p. Juolab, kad retas mokytojas, raudonu rašalu pabraukęs, tarkim, žodį, sakinį ar pastraipą ir paraštėj nurodęs (kad ir) "stiliaus klaida", imsis detaliai nagrinėti, kame toji klaida slypi, kokiu būdu ją būtų galima ištaisyti, kaip apversti tą sakinį, kad jis būtų be priekaištų. Apeliuojama į tai, kad ND yra jau gautų žinių patikrinimas ir kad mokinys turėtų gebėti tomis žiniomis tinkamai pasinaudoti. Taip ir čia. Jei stebite temą, daugelis bendrųjų ND dalykų yra skersai išilgai "išdėstyti", reikėtų tik nepatingėti ir įsidėti juos į nuosavą galvą. Ir jau dabar pratintis savikritiškai pasižiūrėti į savo darbus, bandyti juos analizuoti, pasvarstyti, ko trūksta, kad prie ND supultų kleketuojanti minia smile.gif Winter Garden, imkim Tavąjį pvz. Daugybę milijonų kartų yra sakyta - atitraukite objektus nuo fono, tiek dėl sėkmingesnio jo suliejimo, tiek ir dėl to, kad fonas yra fonas, jis ir turi atlikti fono, o ne uždangos vaidmenį. Tokia tad šių ND prasmė - žaisdami nustatymais, keisdami atstumą, rakursą ir t.t., siekiame tinkamo rezultato, nuotraukos, kuri kalbėtų, objektų, kurie lyg magnetas pritrauktų žvilgsnį, fono (aplinkos), kuri derėtų, neblaškytų arba organiškai papildytų bendrą vaizdą.
P.S. tie, kas čia linksmai pokštaudami bendrauja, nebūtinai neturi kur dėti laisvo laiko. Skirtumas gal tik toks, kad paleidę į eterį savo paklodę, nebūtinai pasilieka prikepę prie kompo, nuožmiai laukdami reakcijos į savuosius pokštus smile.gif, nervingai spaudydami refresh klavišą ir akylai sekdami, kas prisijungė, kiek tupėjo prisijungęs, svarstydami, kodėl tupėjo, nors nieko neišperėjo smile.gif Aš, tarkim, einu pokštauti prie puodų, arba pabendrauju su vaiku, pranokdama 7 min./d. vidurkį, išplaunu kokią lėkštę arba sureguliuoju, kad ji būtų išplauta biggrin.gif, galop einu tingėti ant krosnies ir lydekai paliepus, man panorėjus visom prasmėm atsijungiu nuo visokių prisikonektinimų rolleyes.gif

Say, faina savaitės užduotis. Toji sfera jau seniai vilioja. Bėda tik, kad beveik be išimčių tenka keliauti iki uždusimo pritrombuotais ešalonais, kur nė uodas nosies neįkištų, ką jau kalbėti apie gana masyvų nikono straublį biggrin.gif Svarstau, gal muilinę traukti, vis daugiau šansų. Atnešiu, jei ką sumedžiosiu. Arba vėliau, nes vienas pusiau vaidybinis, pusiau dokumentinis projektas jau ne nuo vakar ar užvakar sukasi galvoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 08 spalio 2013 - 07:46
QUOTE(Iks @ 2013 10 08, 07:40)
Beje, jei tema ir būtų grynaveislė mokyklos kopija, nuo to mokinių gyvenimas neturėtų smarkiai pagerėti (taip, kaip jie tą geidžiamą pagerėjimą įsivaizduoja). Mokykloje irgi ND sočiai, juos atlikti privaloma, o ar būsi konkrečiai įvertintas priklauso nuo begalės veiksnių, nuo to paties laiko taupymo - t.p. Juolab, kad retas mokytojas, raudonu rašalu pabraukęs, tarkim, žodį, sakinį ar pastraipą ir paraštėj nurodęs (kad ir) "stiliaus klaida", imsis detaliai nagrinėti, kame toji klaida slypi, kokiu būdu ją būtų galima ištaisyti, kaip apversti tą sakinį, kad jis būtų be priekaištų. Apeliuojama į tai, kad ND yra jau gautų žinių patikrinimas ir kad mokinys turėtų gebėti tomis žiniomis tinkamai pasinaudoti. Taip ir čia. Jei stebite temą, daugelis bendrųjų ND dalykų yra skersai išilgai "išdėstyti", reikėtų tik nepatingėti ir įsidėti juos į nuosavą galvą. Ir jau dabar pratintis savikritiškai pasižiūrėti į savo darbus, bandyti juos analizuoti, pasvarstyti, ko trūksta, kad prie ND supultų kleketuojanti minia smile.gif Winter Garden, imkim Tavąjį pvz. Daugybę milijonų kartų yra sakyta - atitraukite objektus nuo fono, tiek dėl sėkmingesnio jo suliejimo, tiek ir dėl to, kad fonas yra fonas, jis ir turi atlikti fono, o ne uždangos vaidmenį. Tokia tad šių ND prasmė - žaisdami nustatymais, keisdami atstumą, rakursą ir t.t., siekiame tinkamo rezultato, nuotraukos, kuri kalbėtų, objektų, kurie lyg magnetas pritrauktų žvilgsnį, fono (aplinkos), kuri derėtų, neblaškytų arba organiškai papildytų bendrą vaizdą.
P.S. tie, kas čia linksmai pokštaudami bendrauja, nebūtinai neturi kur dėti laisvo laiko. Skirtumas gal tik toks, kad paleidę į eterį savo paklodę, nebūtinai pasilieka prikepę prie kompo, nuožmiai laukdami reakcijos į savuosius pokštus smile.gif, nervingai spaudydami refresh klavišą ir akylai sekdami, kas prisijungė, kiek tupėjo prisijungęs, svarstydami, kodėl tupėjo, nors nieko neišperėjo smile.gif Aš, tarkim, einu pokštauti prie puodų, arba pabendrauju su vaiku, pranokdama 7 min./d. vidurkį, išplaunu kokią lėkštę arba sureguliuoju, kad ji būtų išplauta biggrin.gif, galop einu tingėti ant krosnies ir lydekai paliepus, man panorėjus visom prasmėm atsijungiu nuo visokių prisikonektinimų rolleyes.gif

labai geras komentaras. pritariu šimtu proc.

absurdiška yra kaltinti kitus, jeigu pati savo dieną padarai "prarasta". pff smile.gif

Ryto žiūriniai: Max Yavno

DAR

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 08 spalio 2013 - 07:48
QUOTE(sayonara @ 2013 10 08, 07:43)
labai geras komentaras. pritariu šimtu proc.
absurdiška yra kaltinti kitus, jeigu pati savo dieną padarai "prarasta". pff smile.gif

smile.gif
Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad yra tekę ir man keletą kartų užsižaisti, bet dėl atsivėrusios tuštumos kaltų ieškot nė bandyt nebandžiau, puikiai suvokdama "виноватая я, он сам не пришел" biggrin.gif

Mėlynake, pritariu Koretės nuomonei. Beje, visi tie parduotuviniai popierėliai ar jų liekanos (antroji žvakė) vaizdo nepapuošia.
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 10 08, 08:40)
...Apeliuojama į tai, kad ND yra jau gautų žinių patikrinimas ir kad mokinys turėtų gebėti tomis žiniomis tinkamai pasinaudoti....

Winter Garden, imkim Tavąjį pvz. Daugybę milijonų kartų yra sakyta - atitraukite objektus nuo fono,

Tai va ir norisi, kad jas nors kažkas "tikrintų", o ne ignoruotų 4u.gif Nes jei jau viešame forume sukuriamos dvi "stovyklos" ir įvedamos griežtos taisyklės, tai norėtųsi, kad jų laikytųsi abi pusės. Na, pripažinkit, juk ne viena aš taip jaučiuosi, nebuvo turbūt temos, kad kas dėl to nepriekaištautų ir nedingtų iš temos. Ne todėl, kad nenori mokytis, o todėl, kad ignoravimas ir ne kurių narių arogancija labai jau "neskani". Tikrai netaikau konkrečiai Iks, ji ir Ka yra bene vienintelės narės, kurios pastebi kiekvieną ND 4u.gif

Mano atveju fonas buvo už maždaug 2,5 metro. Trauktis dar turiu kur, bet atsiranda problemos su šviesa.
Atsakyti
QUOTE(Winter Garden @ 2013 10 08, 08:10)
Tai va ir norisi, kad jas nors kažkas "tikrintų", o ne ignoruotų 4u.gif  Nes jei jau viešame forume sukuriamos dvi "stovyklos" ir įvedamos griežtos taisyklės, tai norėtųsi, kad jų laikytųsi abi pusės. Na, pripažinkit, juk ne viena aš taip jaučiuosi, nebuvo turbūt temos, kad kas dėl to nepriekaištautų ir nedingtų iš temos. Ne todėl, kad nenori mokytis, o todėl, kad  ignoravimas ir ne kurių narių arogancija labai jau "neskani". Tikrai netaikau konkrečiai Iks, ji ir Ka  yra bene vienintelės narės, kurios pastebi kiekvieną ND 4u.gif

Mano atveju fonas buvo už maždaug 2,5 metro. Trauktis dar turiu kur, bet atsiranda problemos su šviesa.

čia tikriausiai mano daržan akmenukas apie aroganciją? smile.gif tebūnie. good start smile.gif

problema, kad per tiek metų niekaip nesugebame įrodyti naujokams, jog neprivalome nieko čia daryti ir tikriausiai tiesiog reiktų nustoti tai įrodinėti, ar ne? ir kad tai ne arogancija, o tiesiog tingėjimas, neturėjimas laiko, noro arba turinio, kurį galima būtų išspinduliuoti.

bet ne, lietuvYs juk beveik visada nedėmesingume įžvelgs aroganciją, kažkokį būtinai tyčinį piktybiškumą, mat yra nepakankamai įvertintas ir mylimas. ak. ot įtari tauta biggrin.gif

man asmeniškai ND yra nuobodu, ir tiek. labai retai kas tikrai gerai juos padaro ir nustebina. ne aš juos sugalvojau, ne aš juos prižiūriu. nors kartais ir pakomentuoju arba užskaitau. aš labiau laukiu, kol juos padarysite ir pradėsite dėti foto. ir tada gal pakomentuosiu. be jokių išankstinių įsipareigojimų. man įdomūs visai kiti dalykai. mes visi čia darome tai, ką norime. Jūs, pvz., norite, kad čia būtų griežtai laikomasi taisyklių ir daroma tai tada, kai Jums to norisi. aš to kartais irgi noriu. o kartais nenoriu. šiandien, pvz., norėčiau, kad kuri nors iš temos dalyvių įdėtų šokiruojančiai tobulą nuotrauką, kad galėčiau pablauzdžiui leisti iš pasigėrėjimo. arba tobulus ND. ar lemta mano norui išsipildyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 08 spalio 2013 - 08:50
Tai va ir norisi, kad jas nors kažkas "tikrintų", o ne ignoruotų 4u.gif  Nes jei jau viešame forume sukuriamos dvi "stovyklos" ir įvedamos griežtos taisyklės, tai norėtųsi, kad jų laikytųsi abi pusės. Na, pripažinkit, juk ne viena aš taip jaučiuosi, nebuvo turbūt temos, kad kas dėl to nepriekaištautų ir nedingtų iš temos. Ne todėl, kad nenori mokytis, o todėl, kad  ignoravimas ir ne kurių narių arogancija labai jau "neskani". Tikrai netaikau konkrečiai Iks, ji ir Ka  yra bene vienintelės narės, kurios pastebi kiekvieną ND 4u.gif

Na, buvau ir aš naujokė. Ir daugybė arogantiškų tetų biggrin.gif nepasakė man nei labas, nei sudie. Nei skaniai, nei neskaniai. O jei ir buvo kas neskaniai, tai nepamenu, susivirškino, vadinasi, skaniai - irgi hihihi.gif Tik žiūrėjau į tas griežtas taisykles ir vadinamąsias stovyklas kaip į žaidimą, neieškojau čia idealiosios visuomenės. Gal dėl to ir išvengiau neplanuotų galvos skausmų ir tulžies refliuksų smile.gif Juk, sutik, į bet kurį jau susiformavusį ir veikiantį sąjūdį, sambruzdį ar kažką panašaus įsiliejant prireikia ir pastangų, ir laiko, ir kantrybės. Ko ir linkiu, jaukinkis, kol arogantiškosios tetulytės pačios pasijus atsakingos už dar vieną prisijaukintą lapę. Arba ne, egziuperizmas yra siektina būsena, bet ne taip lengvai ir pasiekiama, jei ką smile.gif
Dėl fono. Ne tik atstumas viską lemia. Yra dar rakursas - fotografavimo taškas, kompozicija, trečdaliai, aukso pjūviai ir t.t. Jei viena gudrybė neveikia, galima pasibandyti ir kitą arba 2in1 smile.gif Tavo atveju, galbūt tikrai padėtų Ka pasiūlymas, užgriebtum kažkokią ritmiką, fonas įgautų aiškesnį vaidmenį, sumanymas atrodytų sėkmingesnis.

Et, Say, kaip norėčiau Tau suteikt šansą čia ir dabar jau pat pablauzdžiui susileisti (šitą terminą leidžiu sau copy paste į gyvenimą - thumbup.gif), bet nesuteiksiu, tyčia, kad nesivartytum kaip koks inkstas ir nacionalinių tragikų savo laime neerzintum biggrin.gif

A.., toli gražu ne visus ND aptariu. Kitados tikrai neišsilemena nė 1 žodis. Nebūtinai todėl, kad galbūt jokio blogumo ten ir nėra (kaip kad sakei), ir ne todėl, kad ėmė ir šovė į galvą - va imsiu ir praeisiu nudelbusi akis, arogantiškai švilpaudama ir piktdžiugiškai palikdama bėdžių kankintis nei prarytam, nei išspjautam. Būna, kad ir kokias baisiausiai man aktulias diskusijas suignoruoju, ir kokį dėmesio vertą darbą ar pasisakymą, ar ryto/vakaro žiūrinį, nes nekalbadienis ir taškas. Jei užteks vidinių motyvacijų, ryžto ir kantrybės, atsisėsite ir Jūs žiuri vietoje, ir galbūt negalėsite patikėti, kad kartais neužtenka vien empatijos ir gerų norų stebint naujokų daiginimąsi, nutylėsite, nepastebėsite, praleisite, net jei dabar muštumėtės į krūtinę ir dievagotumėtės, kad to niekados nebus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 08 spalio 2013 - 09:05

o aš pvz dabar nebeužskaitinėju nd nes nebenoriu blogų emocijų kai žmogus nemokantis priimti kritikos pradeda burnotis, arba kyla konfliktų kaip kažkas sau leido suabejoti kaip atlikti nd, čia neprievolė už kuria reikia atidirbinėti, čia mano malonumas tai kai turiu noro parašau, kai matau kad galiu pagirti pagiriu ir niekam aiškitis neprivaloma. Čia viešas bendras forumas kur geru noru žmonės dalijasi savo patirtimi. Tai gal visos/visi pakvėpuojam

p.s šiaip būtu smagu daugiau foto matyti temoj, nes dabar daug plepesiu o akim paganyti kur akis mažoka

labas rytas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 10 07, 22:38)
Kaip tik turėtų kurstyti užsispyrimą ir norą padaryti tobulai smile.gif
p.s. gal kas pritartų koliažų foto siuntimą pratęsti bent iki savaitgalio? labai norisi dalyvauti, bet kolkas neturiu nieko reikiamo. Norisi ne dukros foto atsiųsti, kad iškart nebūtų aišku, kas ir prie ko smile.gif)))))

As tai labai pritarciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2013 10 08, 08:54)

Tai gal visos/visi pakvėpuojam

smile.gif , pakvėpuojam drinks_cheers.gif
Ka, prašančių atidėt terminą daugėja, ką manai? Mane, tarkim, žaidimas tikrai vilioja, apgailestaučiau nepabandžiusi, bet iki rytdienos mažai šansų paruošti savąjį variantą (juk ruošiant, manau, būtina apgalvoti, ar variantas tinkamas, ar įmanoma jį pratęsti, ar pati pratęsčiau tokį gavusi, ar netektų susiėmus už galvos slėptis krūmuose ir t.t.).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 08 spalio 2013 - 09:17
QUOTE(Iks @ 2013 10 08, 09:15)
smile.gif , pakvėpuojam  drinks_cheers.gif
Ka, prašančių atidėt terminą daugėja, ką manai? Mane, tarkim, žaidimas tikrai vilioja, apgailestaučiau nepabandžiusi, bet iki rytdienos mažai šansų paruošti savąjį variantą (juk ruošiant, manau, būtina apgalvoti, ar variantas tinkamas, ar įmanoma jį pratęsti, ar pati pratęsčiau tokį gavusi, ar netektų susiėmus už galvos slėptis krūmuose ir t.t.).

o aš Ka vietoj nenusileisčiau, laiko buvo, taip ir išsitempia žaidimai, juo lab kad leidžiama naudoti archyvine nuotrauką. Terminai kurie nuolat nukeliami leidžia ir toliau tinginiauti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2013 10 08, 09:31)
o aš Ka vietoj nenusileisčiau, laiko buvo, taip ir išsitempia žaidimai, juo lab kad leidžiama naudoti archyvine nuotrauką.  Terminai kurie nuolat nukeliami leidžia ir toliau tinginiauti tongue.gif

Na, neimčiau bliaut krokodilo ašaromis, jei Ka nenusileistų smile.gif Teisybės yra tame, ką sakai. Aš asmeniškai vis tik netingėjau. Archyvų be flickro beveik neturiu ar neturiu kaip nors tinkamų. Ir padėtį taisyt bandžiau, bet nesėkmingai. Ale bet, sutinku, kad ne apie mane daina, tad kaip jau bus nuspręsta, taip bus. Galop, pamėginsiu dar ir į šį reisą suspėti, nepasidaviau kol kas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 10 08, 08:43)

drinks_cheers.gif
Dekui uz ziurinius 4u.gif

QUOTE(vienintelė @ 2013 10 08, 09:54)
p.s šiaip būtu smagu daugiau foto matyti temoj, nes dabar daug plepesiu o akim paganyti kur akis mažoka

tikrai mazoka nuotrauku.. Dauguma nuo vasaros dar dingusios.. Ir man atrodo, kad temoje sumazejo aktyvumas, kai merginos susiskirste mokiniais - mokytojais, nors gal cia tik sutapimas ax.gif

Kad irgi tik tusciai nesneket, atnesu viena nuotrauka is vasaros smile.gif Kritikia visada laukiama 4u.gif

user posted image
Atsakyti