Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Stikline @ 2013 10 03, 08:23)
Kad sako nikonas su heliosu ne kažką  g.gif

jo, taip sako.

aš tokiu atveju rekomenduočiau zenitą su heliosu, o ne nikoną su heliosu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 10 02, 18:17)
Gal kas taip konkreciai apie Nikon heliosa parasytu-koks vertas demesio ir kokia jungti imti? Gal kas turit ir pasidalintumet? Visai idomu butu smile.gif

As vakar uzsisakiau is ebay nauja adapteri su fokusu i begalybe ir kad tiktu ant D600, tai dabar labai laukiu, kad isbandyt. Anksciau turejau visiskai paprasta uz kelis svarus ant nikon D3000, tai man patikdavo su juo fotografuot, aisku gal ne toks efektas kaip su canonu, bet man patiko smile.gif
Atsakyti
pasitikslinu dėl koliažų: pirmoji foto gali būti archyvinė, bet būtinai (???) nematyta, ar iš bėdos galima ir jau rodytą siųsti? Pradedu galvot, kad nerodytų tinkamų neturiu, ir nesu tikra, ar spėčiau ką naujo sumeistraut iki reikiamos datos...
Atsakyti
Jei kažką naujo išgimdysiu, naujo, tai jungsiuos į koliažus, nes archyviniai daugumai žinomi smile.gif

ir dbr dar klausimėlis, gal kas norit padėt man išbristi iš to taško kuriam esu, nes nu su kompozicija aš ryškiai susipykusi, kiekvienam kadre tas pats... doh.gif gal ką rekomenduotumėt, nu net nžn, nes jau pačią nervuoja g.gif
Atsakyti
2 ND

f/5,6 ISO 640
user posted image
f/8 ISO 1250
user posted image
f/11 ISO 2000
user posted image
Atsakyti
Mėlynake, TAIP smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 10 03, 13:13)

ar čia tik man vienai taip atrodo, ar iš tiesų yra svyrimas į kairę? g.gif
Šiaip gražu, lengva. Nežinau dar kaip dėl skirtumų, kiek pamenu, visos lyg ir ryškesnio antro plano pasigesdavo prie didžiausios f reikšmės, palauk ką šiuo atveju sakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*briedis* @ 2013 10 03, 14:14)
Mėlynake, TAIP smile.gif

Ačiū labai 4u.gif

QUOTE(korete @ 2013 10 03, 14:38)
ar čia tik man vienai taip atrodo, ar iš tiesų yra svyrimas į kairę?  g.gif
Šiaip gražu, lengva. Nežinau dar kaip dėl skirtumų, kiek pamenu, visos lyg ir ryškesnio antro plano pasigesdavo prie didžiausios f reikšmės, palauk ką šiuo atveju sakys  smile.gif

Laukiam smile.gif

O dėl antro plano, jei tikrai reikia ryškesnio tada gal riktų prie ND ir paminėti g.gif nors perskaičiau nemažai temų neužkliuvo kažkaip niekur blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(korete @ 2013 10 03, 13:38)
ar čia tik man vienai taip atrodo, ar iš tiesų yra svyrimas į kairę?  g.gif

ne, ne tau vienai smile.gif Svyra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 03 spalio 2013 - 13:58
QUOTE(Iks @ 2013 10 03, 11:38)
pasitikslinu dėl koliažų: pirmoji foto gali būti archyvinė, bet būtinai (???) nematyta, ar iš bėdos galima ir jau rodytą siųsti? Pradedu galvot, kad nerodytų tinkamų neturiu, ir nesu tikra, ar spėčiau ką naujo sumeistraut iki reikiamos datos...

Kiek atsimenu, dalyviai siųsdavo dar nematytas archyvines. ax.gif O ar būtų blogai, jei matytas darbas - nežinau. unsure.gif Kita vertus iš nuotraukų herojų irgi galima numanyti autorių.

QUOTE(kristalines @ 2013 10 03, 11:55)
Jei kažką naujo išgimdysiu, naujo, tai jungsiuos į koliažus, nes archyviniai daugumai žinomi  smile.gif
ir dbr dar klausimėlis, gal kas norit padėt man išbristi iš to taško kuriam esu, nes nu su kompozicija aš ryškiai susipykusi, kiekvienam kadre tas pats... doh.gif gal ką rekomenduotumėt, nu net nžn, nes jau pačią nervuoja  g.gif

Galbūt pabandyk pažaisti kuriant pagal kompozicijas (1/3, uždara, atvira, perspektyva) arba lipk kaip nors iš tos komforto zonos, ką nors visai kitokio padaryk. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 10 03, 15:48)
Kiek atsimenu, dalyviai siųsdavo dar nematytas archyvines.  ax.gif O ar būtų blogai, jei matytas darbas - nežinau.  unsure.gif Kita vertus iš nuotraukų herojų irgi galima numanyti autorių.
Galbūt pabandyk pažaisti kuriant pagal kompozicijas (1/3, uždara, atvira, perspektyva) arba lipk kaip nors iš tos komforto zonos, ką nors visai kitokio padaryk.  4u.gif

tai man siųsti kitą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 10 03, 10:55)
Jei kažką naujo išgimdysiu, naujo, tai jungsiuos į koliažus, nes archyviniai daugumai žinomi  smile.gif
ir dbr dar klausimėlis, gal kas norit padėt man išbristi iš to taško kuriam esu, nes nu su kompozicija aš ryškiai susipykusi, kiekvienam kadre tas pats... doh.gif gal ką rekomenduotumėt, nu net nžn, nes jau pačią nervuoja  g.gif

Nezinau, koks tavo tikslas ar ''gyvenimo'' projektas fotogafijoje, bet sakyciau duok pailseti dukrytei mirksiukas.gif su sviesa tau neblogai sekasi bendrauti, ir su technine puse neprazutum, bet kompozicija reik tikrai keisti.uzsidek kazkokius terminus sau lotuliukas.gif kad viskas, sia savaite ar menesi laiko vaiko nefotografuoju.gali fotografuoti gamta, gatve, save, drauges, daiktus... na yra is ko rinktis. neuzsistovek vienoj vietoj. butu malonu, jei aki padziugintum ir kitoniska kompozicija ir modeliais smile.gif sekmes.
Atsakyti