Yerena, man rodos, apie skirtingos rūšies siūlus kalbam, jei neri iš tos didelės špūlės
Aš turiu vieną vienintelį "tašką" - maža krautuvėlė IIa Madoje. Kaina 2 Lt
Sintetinio minusai man tp kaip ir rašė Vilmutė35
medvilninio - labiausiai nervina neviedodas storis (nesvarbu, kad tp 50), susukimas ir... nesujungtas siūlas. Ty nevientisas - prisivėriau karoliukų, neriu neriu, perstuminėju ir ups... Ir vsiką iš naujo veri, ir karoliukų pribyra
Beje, sintetinius naudojau dviejų rūšių. Vienas atrodo kaip medvilninis (Atlas polyesteris), bet storokas ir kietas. O kito lapelį jau pametus - atrodo žvilgus ir žiauriai slidus
QUOTE(Edora @ 2014 01 14, 00:50)
Yerena, man rodos, apie skirtingos rūšies siūlus kalbam, jei neri iš tos didelės špūlės
...Vienas atrodo kaip medvilninis (Atlas polyesteris)...
...Vienas atrodo kaip medvilninis (Atlas polyesteris)...
Nekreipkite dėmesio į tas siūlų špules- jos siuvimui skirtos. Pasidėjau po žgutu, kad patogiau fotografuoti būtų
Mano siūlai turkiški "Kaplan" Polyester dantel ipligi, No 50, 20 g. Žinočiau, kad bus idealūs žgutams, savo laiku įsigyčiau vagoną
štai, kairėj Nr. 50 medvilniniai, pavadinimo nepasakysiu, nes pasimetė etiketė, likę du- sintetiniai "Kaplan" Polyester dantel ipligi, No 50:
Medvilninis siūlas "erdvesnis", labai lengva išsluoksniuoti, o štai sintetiniai labai gerai susukti.
Papildyta:
Bent jau man dar vienas esminis minusas medvilninių- nusiperki didelį kamuolį siūlų, tuos po 100 g (4 kartus pasitaikė Altin Basak gamintojo), susirenki visą raštą žgutui, neri, neri, neri, o čia bac... ir už 50 m stringa karoliukų judėjimas, nes kamuoliuko viduje atsiranda mazgas, ne toks, kurį dar galima išnarplioti, o toks, kai siūlas nutrūko ir darbuotojai tiesiog surišo du galus
Su medvilniniais siūlais ..kad neri neri ir ups dideeelis mazgas buvo tik kartą....lai džiaugias ta mezgėja , kad jos nepažįstu ......pamačiau , kad storulius kemšat sinteponu....ar jis laikui bėgant neišlenda kaip iš striukių...nes aš senukuose perku šlangeles ir įstatau o, kartais norėtųsi minkštesnio kažko ....
QUOTE(Vilmute35 @ 2014 01 14, 21:57)
pamačiau , kad storulius kemšat sinteponu....ar jis laikui bėgant neišlenda kaip iš striukių...nes aš senukuose perku šlangeles ir įstatau o, kartais norėtųsi minkštesnio kažko ....
Žgutus kemšu sinteponu "granuliniu", pirkau sveriamą. Neišlenda niekas, nešioju jau trečius metus. Bandžiau vamzdelius, bet man tokie žgutai buvo per kieti, nebuvo to laisvumo. Žinau vieną merginą, kuri kemša ryžiais. Rimtai
Storas kaklo papuošalas
Jau kaip noriu nunert storuliuką žgutą, tai nebegaliu Gaila tik, kad nedraugauju su nėrimu visai, o ir pradėt nuo storuliuko turbūt neprotinga būtų
Yerena, o kur būna to granulinio sintepono? (man tamsus miškas tie sinteponai, maniau, kad tik vienos rūšies jie )
Ryžiai - puiki mintis, bet man iškart fantazija suveikė - kas bus, jei drėgmėje pabus tas papuošalas. Ryžiai juk brinksta
Aš irgi dėjau šlangelę (lašelinės) - irgi nepatiko atsiradęs kietumas...
Kaplan siūlų man neteko užmatyti ir išmėginti. gal šie ir iš tiesų idealūs
Papildyta:
Cindy, nieko nebus - jei nori nerti (nesvarbu ką), teks arba "susidraugauti" su nėrimu, arba nustoti norėti
Ryžiai - puiki mintis, bet man iškart fantazija suveikė - kas bus, jei drėgmėje pabus tas papuošalas. Ryžiai juk brinksta
Aš irgi dėjau šlangelę (lašelinės) - irgi nepatiko atsiradęs kietumas...
Kaplan siūlų man neteko užmatyti ir išmėginti. gal šie ir iš tiesų idealūs
Papildyta:
QUOTE(cindy @ 2014 01 22, 12:16)
Jau kaip noriu nunert storuliuką žgutą, tai nebegaliu Gaila tik, kad nedraugauju su nėrimu visai, o ir pradėt nuo storuliuko turbūt neprotinga būtų
Cindy, nieko nebus - jei nori nerti (nesvarbu ką), teks arba "susidraugauti" su nėrimu, arba nustoti norėti
QUOTE(Edora @ 2014 01 22, 11:27)
Mokyklos laikais esu nunėrus kelias servetėles, bet tik tiek.. Bandysiu draugaut gal, bet reikia susikaupt morališkai pirmiausia
Ilgai as jaukinausi zguta ir pagaliau prisijaukinau Dabar bandau susidraugauti su storuliukais
QUOTE(Edora @ 2014 01 22, 12:27)
Yerena, o kur būna to granulinio sintepono? (man tamsus miškas tie sinteponai, maniau, kad tik vienos rūšies jie )
Nežinau ar čia būna, pati siunčiaus. Ryt įdėsiu nuotrauką, kaip jis atrodo.
Dėl ryžių- turiu jos vieną dovanotą- žgutas koks buvo, toks ir išliko, tiesa, per lietų jo nenešiojau, ryžiai neišbrinko.
QUOTE(cindy @ 2014 01 22, 12:16)
QUOTE(cindy @ 2014 01 22, 12:57)
Mokyklos laikais esu nunėrus kelias servetėles, bet tik tiek.. Bandysiu draugaut gal, bet reikia susikaupt morališkai pirmiausia
cindy, kadangi buvo pradžia ir jei dar pamenate kaip laikyti vąšelį, kas yra pynutės kilpa ar stulpelis be užmetimo- pirmyn, bandykite. Alternatyva vąšeliui šiuo atveju gali būti Kumihimo žgutų su karoliukais pinimo būdas
Iš savo praktikos galiu pasakyti- nesvarbu nuo kurio pradėsite- abiejų pradžios skirtingos (ta prasme vienam užtenka papildomų 4-5 eilių su karoliukais, kitam- plokščio pagrindo, t.y. kelių eilių be karoliukų (servetėlės viduriuko)), skirtingas jų nerimo būdas. Siūlyčiau pradėti nuo storuliuko vien dėl patogumo laikyti jį rankoje ir supratimo dėl tų kelių pirmų eilių, kai viskas raitosi, sukasi ir nepatyrusi akis neįžvelgia atskirų eilių (įstačius pieštuką į žgutą, kelių pirmų eilių karoliukai atsistoja į savo vietas ir aišku kur įnerti sekantį. Arba dar geras variantas yra panaudoti mažus apvalius daiktus- pvz. medinius karoliukus). Kai tas bus įvaldyta- bus lengviau su mažesniais žgutais ir jų pradžiomis (bent jau aš nenaudojau ploniems skirtingų spalvų pradžios karoliukų, ką siūlo kai kurios merginos kitose forumose).
Tik pirmiems pabandymams siūlyčiau imti didesnius karoliukus ir storesnius siūlus- bus geriau matyti kas prie ko.
Prakseda, gražuoliai
Aciu mergaites