Įkraunama...
Įkraunama...

Žgutai.IV tema

sveikos gyvos, turiu klausima, buvau kazkurioj temoj skaiciusi, bet jau neatkasu kurioj, o ir ne visai apie tai kalbama buvo. pradejau pagaliau ir nerti zgutuka, gavosi. bet pradziai neriu su storoku siulu ir biseriuku storesniu, ieskausi internete kur nusipirkt 50 numerio siulu nerimui. kazkuri buvo imetusi nuotrauka, kad siulai nepatogus nerimui, sukasi, painiojasi ir t.t. gal galit pasakyt gal sitie?

http://www.kasiulai....lai-p-3246.html

dar radau tokius: sitei gal geresni?
http://www.kuriupati...isterio-siulai/

arba tokie:
bet cia tik balti
http://www.e-midara.lt/ab-klasik.htm

Atsakyti
Aš tik medvilninius naudoju. Sintetiniai man slysta, jokio sukibimo, išsiardymo greitis reaktyvinis.
http://www.kuriupati...lniniai-siulai/
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2014 01 10, 10:28)
Aš tik medvilninius naudoju. Sintetiniai man slysta, jokio sukibimo, išsiardymo greitis reaktyvinis.
http://www.kuriupati...lniniai-siulai/

aciu uz patarimaus, man kazkodel irgi toptelejo mintis, kad gali buti nepatogu. o Jus perkate internetu is cia? ar dar yra kur gyvai tokiu? nes atrodo kvaila, bet kiek ziurejau siulu parduotuvese neturi 50 nr siulu ;( o siustis kol dar neivaldziusi technikos ir nzn kiek ko kaip cia man gausis, del vieno kamuoliuko nepasimoka. o is tokio vieno 20gr kamuoliuko kiek iseina nunert zguto?
Atsakyti
Aš ir parduotuvėse nerandu. Tai perku 50 nr. tik turguj.
Atsakyti
QUOTE(Akva0004 @ 2014 01 10, 11:20)
...bet pradziai neriu su storoku siulu ir biseriuku storesniu, ieskausi internete kur nusipirkt 50 numerio siulu nerimui. kazkuri buvo imetusi nuotrauka, kad siulai nepatogus nerimui, sukasi, painiojasi ir t.t

Neriu storuliukus (biseris 11/0 ir 12/0) ant sintetinio siūlo. Taip, jis susisuka darbo metu, kaskart reikia "atsukti" visą darbelį, kad vėl tiesus siūlas būtų, bet gerai laikomas (ir darbo metu, ir net transportuojant) nesusivelia (laikau kiekvieną pradėtą darbelį su visom reikalingom jam supakuotom furnitūrom ir akmenukais sandarioje dežutėje, kurioje nelieka daug vietos judėti siūlams). Man jie geresni už medvilninius tuom, kad užbaigtas žgutas nėra pūkuotas- jokie mikrosiūleliai nestyro iš vidaus, siūlas net traukiant kilometrus karoliukų išlieka glotnus, 0.5 mm vašeliu sintetinio siūlo neišskaidau į atskirus siūlus, kas dažnai pasitaikydavo dirbant su medvilniniais. Net žgutus iš 5 karoliukų rate dabar neriu vien su tais pačiais Nr. 50 sintetiniais siūlais- atkrito storesnių siūlų paieška ir pirkimas.
Anksčiau 20 g siūlų kamuoliukus pirkau Gariūnuose, turkiški "Kaplan" Polyester dantel ipligi, No 50, 20 g. Spalvų pasirinkimas didelis. Dabar po vieną nepardavinėja, perki iš karto urmu- įpakavimas 10 kamuoliukų. Kainos nepamenu...
O realiose parduotuvėse nėra Nr. 50 siūlų ir net neplanuojama turėti, kaip viena pardavėja pasakė: "...per maža paklausa...".
QUOTE(Akva0004 @ 2014 01 10, 12:18)
...o is tokio vieno 20gr kamuoliuko kiek iseina nunert zguto?

Žiūrint kokiu būdu nersite, kokio ilgio gaminys ir kiek karoliukų rate. Nėriau 15 k. žgutą (38 cm), kai karoliukai atsistoja kampu, siūlų liko. Manau laisvai dar galima nusinerti apyrankę.
Atsakyti
nu Jus, merginos, pavaret, maniau pazersit 100 adresu kur as nemoku susirasti siulu.... pasirodo istikro beda... nu aisku, tada. Reiks siustis internetu tada (kas manes kolkas nezavi), arba pirkti Kaune is parduotuves Kasiulai sintetinius ir pabandyti, gal visai neblogai gausis.
Atsakyti
Nėriau aš su sintetiniu....mano žgutas stovi kaip kuolas, jokio lankstumo ir grožio ....o kiek kartų iro iro iro.....tai buvo pirmas ir paskutinis bandymas doh.gif
O dėl storulio išplėtimo : aš tarp vieno rašto dalies ir kito įveriu kitokį karoliuką ir žinau jog raštas baigės, o tą karoliuką paprasta suskaldyti...kai reikia plėsti raštą - plečiu pačioj pirmoj rašto eilutėj po 2 karoliukus ir kaip taisyklė reikia plėsti fone , o ne pačiame rašte ir negalima įnerti dviejų karoliukų greta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmute35 @ 2014 01 10, 22:34)
Nėriau aš su sintetiniu....mano žgutas stovi kaip kuolas, jokio lankstumo ir grožio ....o kiek kartų iro iro iro.....tai buvo pirmas ir paskutinis bandymas doh.gif

Kokiu būdu nėrėte? Koks vąšelis? Ir kodėl iro? Man dar pliusas sintetinių tame, kad praktiškai siūlo neįmanoma nutraukti ir pažeistas ne taip jau lengvai pasiduoda, jei užkabini. Buvo keletas kartu kai suklydau karoliukų rinkime ir teko traiškyti net su adata viduje- medvilninis siūlas iš karto "praranda" vieną ar dvi gijas iš trijų doh.gif tada pradedi mąstyti- ar nutraukti darbą ir darbe atsiranda mazgas ar viską pradėti nuo pradžių... šiuo konkrečiu atveju aš už sintetinius.
Vėliau įdėsiu pvz mano žgutų ir parodysiu suspaudimą bei lankstumą.
Atsakyti
user posted image
Stai mano "sintetinis žgutas"...net nuotraukoj matos koks standus...neriau kaip plona žgutą su vąšeliu Nr.0,7...suprantu , kad čia galėjo reikšmės turėti patys karoliukai , vąšelis ir t.t.bet esu mėrus su medvilniniais tokį pat variantą ir viskas buvo gerai...o čia siūlas tiesiog slydo iš rankų....esu įsigudrinusi ir karoliukus skaldyti ...medvilninis siūlas netrugdo...aš tiesiog su nukandimo replytėmis (na ir kaip jos vadinasi g.gif ) kandu viršūnėlę ir karoliukas susitraiško...nereikia net adatos į vidurį durti...na ir pripasakojau
Atsakyti
taip dabar ir suglumau, kokius siulus rinktis... nors dabar neriu su medvilniniais, tai labai gerai, knieti pabandyt ir su poliesteriniais
Atsakyti
Siūlau pabandyti , žinosi tada - verta , ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmute35 @ 2014 01 11, 20:53)
...esu įsigudrinusi ir karoliukus skaldyti...aš tiesiog su nukandimo replytėmis (na ir kaip jos vadinasi g.gif ) kandu viršūnėlę ir karoliukas susitraiško...nereikia net adatos į vidurį durti...na ir pripasakojau

Vilmute35, nerodo man nuotraukos lens.gif
O Jūsų karoliukų skaldymo variantas labai geras thumbup.gif
Štai žadėti žgutai:
1 nuotrauka- kairysis naudojant medvilninius siūlus, dešinysis- sintetinius. Jis ir lankstesnis (karoliukai 10/0, tas pats kiekis ratuke). 2 nuotrauka- jau prikimštas 25 k. storuliukas:
user posted image user posted image

Mano storuliukai labai lengvai susispaudžia iki plokščio vaizdo:
user posted image user posted image

Tad turiu juos kimšti norint išlaikyti jų formą:
user posted image
Atsakyti