Įkraunama...
Įkraunama...

Žgutai.IV tema

Akva0004, dėl biserio- mano patirtis rodo, kad nelygiausi (per ploni, stori, aukšti, daug šoninių deformacijų) yra balti, juodi blizgūs, pilki (bent jau man pasitaikė trys pakeliai su ryškiai per aukštais savo numeriui karoliukais) bei geltoni. Lygiausi (labai mažai broko- iš viso pakelio ~30 vnt) yra skaidrūs, su kvadratine skylute bei su folija (tik paskutinieji turi kitą defektą- kai tenka kilometrais stumdyti biserį, folija kai kur pasitrina). Aj dar, jei sugalvosite pirkti "auskinius" ar "sidarbinius"- jų viršutinis sluoksnis labai greitai prasitrina iki tikro karoliuko spalvos dar žguto gamybos metu, tik svajojant kaip atrodys ant kaklo doh.gif
P.S. Jei reikia nr., vakare surašysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 24 spalio 2013 - 10:05
QUOTE(medūzytė @ 2013 10 24, 07:38)
Sveikutės, as patarsiu taip: nuneriu ratuką iš penkių kilpučių, ir neriu didinant akis žgutui iki reikiamo storio ir tada jau įvedu karoliukus, tuomet niekas nesiriečia į vidų ir graži pradžia, ir panerus kokias penkias / šešias eiles dedu didesnį karoliuką į vidų...

AČIŪ už idealų patarimą mirksiukas.gif Vat taip ir išspręsiu storo žguto pradžios užbaigimą plokščia kepurėle. Aš irgi visiems savo žgutams (ir tuos po 30 k.) galus užbaiginėju tinkamu karoliuku viduje- jokių smeigtukų kabliukų kabinimų už siūlų ir pan.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 24, 11:26)
AČIŪ už idealų patarimą  mirksiukas.gif Vat taip ir išspręsiu storo žguto pradžios užbaigimą plokščia kepurėle. Aš irgi visiems savo žgutams (ir tuos po 30 k.) galus užbaiginėju tinkamu karoliuku viduje- jokių smeigtukų kabliukų kabinimų už siūlų ir pan.

o galit kazkaip parodyti foto ar internete kur nors kaip tai daroma, nes is paaiskinimo nelabai supratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(I.J. @ 2013 10 24, 13:24)
o galit kazkaip parodyti foto ar internete kur nors kaip tai daroma, nes is paaiskinimo nelabai supratau blush2.gif

Kuri vieta konkrečiai neaiški? Aš kalbėjau apie plonų žgutų galų užbaigimą. Žgutą pagaminote, paimate karoliuką (pagal skersmenį tinkantį į žguto vidų, spalva čia nesvarbi, jis gi nebus matomas), smeigtuką, praveriate karoliuką ir ji su smeigtuku įstatote į žgutą (smeigtuko kilputė lieka žguto viduje, aš ją dar sulenkiu 90 laipsnių kampu, kad prisiglaustų prie karoliuko), apneriate karoliuką, klijuojate tinkamą pagal skersmenį žgutui kepurėlę, užmaunate ant kyšančio smeigtuko patinkantį akmenuką/karoliuką ir padarote iš jo kilputę.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 24, 10:03)
Akva0004, dėl biserio- mano patirtis rodo, kad nelygiausi (per ploni, stori, aukšti, daug šoninių deformacijų) yra balti, juodi blizgūs, pilki (bent jau man pasitaikė trys pakeliai su ryškiai per aukštais savo numeriui karoliukais) bei geltoni. Lygiausi (labai mažai broko- iš viso pakelio ~30 vnt) yra skaidrūs, su kvadratine skylute bei su folija (tik paskutinieji turi kitą defektą- kai tenka kilometrais stumdyti biserį, folija kai kur pasitrina). Aj dar, jei sugalvosite pirkti "auskinius" ar "sidarbinius"- jų viršutinis sluoksnis labai greitai prasitrina iki tikro karoliuko spalvos dar žguto gamybos metu, tik svajojant kaip atrodys ant kaklo  doh.gif
P.S. Jei reikia nr., vakare surašysiu  mirksiukas.gif

visa info labai reiksminga, aciu 4u.gif

QUOTE(yerena @ 2013 10 24, 13:06)
Kuri vieta konkrečiai neaiški? Aš kalbėjau apie plonų žgutų galų užbaigimą. Žgutą pagaminote, paimate karoliuką (pagal skersmenį tinkantį į žguto vidų, spalva čia nesvarbi, jis gi nebus matomas), smeigtuką, praveriate karoliuką ir ji su smeigtuku įstatote į žgutą (smeigtuko kilputė lieka žguto viduje, aš ją dar sulenkiu 90 laipsnių kampu, kad prisiglaustų prie karoliuko), apneriate karoliuką, klijuojate tinkamą pagal skersmenį žgutui kepurėlę, užmaunate ant kyšančio smeigtuko patinkantį akmenuką/karoliuką ir padarote iš jo kilputę.

cia man irgi reikia pasigilinti, taip staigiai nesuvirskinau kaip ten ji (karoliuka) imegzti
Atsakyti
QUOTE(Akva0004 @ 2013 10 24, 14:24)
cia man irgi reikia pasigilinti, taip staigiai nesuvirskinau kaip ten ji (karoliuka) imegzti

Nu gi į žguto vidų įkišt ir žguto galą užnert, kad neiškristų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvaigždėta*: 24 spalio 2013 - 13:30
QUOTE(Akva0004 @ 2013 10 24, 14:24)
visa info labai reiksminga, aciu  4u.gif

Karoliukus perku tik 10/0 ir 11/0 dydžio. Dežutėje radau kol kas tokius maišelius:
Juodas 23980 (10/0 ir 11/0)- labai daug plonesnių negu reikia karoliukų
Baltas 03050 (10/0)- tragedija neriant raštuotus žgutus (labai plokšti karoliukai), labai daug deformuotų vnt
Pilkas 43020 (11/0)- per aukštas karoliukas savo numeriui
Geltonas 83130 (11/0)- daug siaurų bei plačių karoliukų

Iš baltų galėčiau nuoširdžiai rekomenduoti:
matinis 02090 (11/0)- lygūs, vienodi karoliukai, tik toks nemalonus jausmas, kai girgžda pakelyje (lyg sniegas po kojomis) ir vąšeliu perbraukus lyg kreida per lentą... brrr..
pieno spalvos irgi kodas tas pats blink.gif 02090 (10/0)- galima užsimerkus rinkti karoliukus, broko nėra.
Skaidrių mėlynų yra didelis pasirinkimas- jie lygūs, violetiniai irgi geri. Aš radau tamsiai tamsiai violetinius (skaidrius, lygius) vietoj juodų thumbup.gif
Beje, juodi matiniai irgi pusė velnio, galima dirbti.

O dėl įmezgimo- jei skaitote rusiškai- rusaičių forume toks variantas yra aptariamas, tik dabar nepasakysiu kurioje temoje (numeryje).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 24 spalio 2013 - 13:52
QUOTE(yerena @ 2013 10 24, 14:06)

viskas kaip ir aisku dabar, tik nemoku apnert karoliuka blush2.gif Rusiskai suprantu puikiai. Ir nelabai suprantu, jus padarote kilpute, ja paslepet zguto viduje, paskui apneriat, klijuojate kepurele, tai is kur vel atsirado smeigtukas ir uz ka jis kabinasi? unsure.gif
Atsakyti
I.J., vakare galėsiu parodyti nuotraukomis, o dabar papasakosiu:
paimate karoliuką, persmeigiate ilgesniu smeigtuku su plokščia galvute ar su kilpute (nesvarbu), visą tai įstatote į žguto vidų (smeigtuko plokščia galvutė ar kilputė bus nukreipta į žguto vidų), apneriate mažinant akis (tiesą pasakius bet kaip (vėliau ir to apnėrimo nesimatys po kepurėle), svarbu, kad vėliau per tą apnėrimą neiškristų viduj esantis karoliukas), klijais patepate apnertą vietą, uždedate kepurėlę, užmaunate arba ir ne karoliuką/swarovski ir pan. ir padarote kilputę užsegimui.
Papildyta:
ir gaunate tokį užbaigimą:
QUOTE(yerena @ 2013 10 23, 23:29)

Viduje yra karoliukas, jis neduoda deformuotis žguto galams- jie išlieka tokio pat storio kaip ir visas žgutas.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 24, 15:16)
I.J., vakare galėsiu parodyti nuotraukomis, o dabar papasakosiu:
paimate karoliuką, persmeigiate ilgesniu smeigtuku su plokščia galvute ar su kilpute (nesvarbu), visą tai įstatote į žguto vidų (smeigtuko plokščia galvutė ar kilputė bus nukreipta į žguto vidų), apneriate mažinant akis (tiesą pasakius bet kaip (vėliau ir to apnėrimo nesimatys po kepurėle), svarbu, kad vėliau per tą apnėrimą neiškristų viduj esantis karoliukas), klijais patepate apnertą vietą, uždedate kepurėlę, užmaunate arba ir ne karoliuką/swarovski ir pan. ir padarote kilputę užsegimui.
Papildyta:
ir gaunate tokį užbaigimą:
Viduje yra karoliukas, jis neduoda deformuotis žguto galams- jie išlieka tokio pat storio kaip ir visas žgutas.

aciu Jums labai- dabar aisku thumbup.gif thumbup.gif
gal dar duosit kokia gera nuoroda, kur galima ismokti apnert karoliuka? kiek ziurejau is paveiksliuku kai buna paeiliui parodyta internete- vistiek nesigauna man. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo I.J.: 24 spalio 2013 - 15:03
Karoliukų apnerimas su kiekvienu žingsniu yra pas rusaites forume, youtube yra filmukų. Kokiu būdu norite tai daryti? Skirtingo dydžio (3 dydžiais) karoliukais ar vienodo?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 24, 16:08)
Karoliukų apnerimas su kiekvienu žingsniu yra pas rusaites forume, youtube yra filmukų. Kokiu būdu norite tai daryti? Skirtingo dydžio (3 dydžiais) karoliukais ar vienodo?

parodykit kur ir su vienu ir su kitu budu rolleyes.gif aciu 4u.gif
Atsakyti