Įkraunama...
Įkraunama...

Žgutai.IV tema

QUOTE(yerena @ 2014 02 14, 15:31)
Dabar supratau.
Jie labai tvirtai neriate- žgutas bus tvirtas, bet mano atveju aš ir 30 k. turiu kimšti, nes suspaudus pirštu susiploja pilnai.

tai as reiskiasi suverztai neriu, nes kolkas (dar tik kokia 8cm nunerta) tai man jis toks uj koks tvirtas atrodo, nors va is 12 kai neriau, tai labia lankstus per visur gavosi. nu ziuresim kas cia gausis. zodziu, kuo daugiau praktikos, ivairiu budu, storiu, ilgiu ir t.t., tuo daugiau asmenines patirties
Atsakyti
QUOTE(Akva0004 @ 2014 02 14, 18:33)
tai as reiskiasi suverztai neriu, nes kolkas (dar tik kokia 8cm nunerta) tai man jis toks uj koks tvirtas atrodo, nors va is 12 kai neriau, tai labia lankstus per visur gavosi...

O vąšelį keičiate ar su tuo pačiu dirbate? Ir kiek k. dabar neriate?
Vąšelis irgi turi įtakos žguto laisvumui. Kuo jis smulkesnis, tuo žgutas bus tvirtesnis nesistengiant įtempti labai siūlo. Taip, daug kas ateina su praktika, bet ir iš tos praktikos reikia mokėti daryti išvadas ir matyti sąsajas ax.gif
Pagrindiniai nežinomieji: siūlas-vąšelis-įtempimas.
Atsakyti
HHHHHHHmmmmmmmmm, bet butent ta papildoma kilpa ir priduoda zgutui lankstumo ir iskilumo.....aisku kaip kam patogiau, bet storuli neriu ne kaip paprasta....o ir ant storulio galima atrasti kepureliu...pradzia galima nerti be karoliuku, t.p. pradedant nuo mazesnio kiekio....cia kiekvienas atranda savo buda ir tikrai tik su igudziais atsiranda tiesa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmute35 @ 2014 02 14, 22:04)
bet butent ta papildoma kilpa ir priduoda zgutui lankstumo ir iskilumo.....aisku kaip kam patogiau, bet storuli neriu ne kaip paprasta....o ir ant storulio galima atrasti kepureliu...

Drįsčiau nesutikti- toji papildoma kilputė reikalinga vidinės sienutės reikalingam aukščiui išgauti, t.y. kai karoliukas guldomas horizontaliai, užtenka už jo kilputę (lygiagrečiai) išnerti ir turime naują aukštą, o kai pastatomas kampu, tą aukštį reikia kažkaip "užauginti" iš apatinio taško-pynutės (pamenu kai atėjau čia prieš porą mėnesių būtent su šia storulių problema ir nuotraukomis, kai man žgutas žiauriai sukosi į vidų. O sprendimas buvo paprastutis- neužteko ir tos papildomos kilpos sienutei užauginti, nes siūlai buvo pernelyg ploni).
Be to, lankstumas turi savo ribą- karoliukas ir jo sąlyčio taškai, jei dar labiau spausime, karoliukai tiesiog bus sutraiškyti gaminyje.
Dėl lankstumo, jau rašiau, kad "... kuo storesnis gaminys, tuo didesnis yra jo išlenkimo spindulys...". Analogiškai- plonas vamzdelis pvz. nuo lašelinės turės kur kas mažesni lenkimo (bet ne lūžio) spindulį lyginant pvz. su daržo laistymo žarna. Ir storuliai yra lankstūs, tik ne taip kaip 5 k. sliekiukai.
O dėl kepurėlių- jau 15 mm sunkiai randamos, nekalbant apie reikalingą spalvą, formą, raštą ar išlenkimus. Labai dažnai vietoj jų naudoju intarpus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 14 vasario 2014 - 22:09
QUOTE(yerena @ 2014 02 14, 17:47)
O vąšelį keičiate ar su tuo pačiu dirbate? Ir kiek k. dabar neriate?
Vąšelis irgi turi įtakos žguto laisvumui. Kuo jis smulkesnis, tuo žgutas bus tvirtesnis nesistengiant įtempti labai siūlo. Taip, daug kas ateina su praktika, bet ir iš tos praktikos reikia mokėti daryti išvadas ir matyti sąsajas  ax.gif
Pagrindiniai nežinomieji: siūlas-vąšelis-įtempimas.

aha keiciu. tas kur lankstus, tai is toresniu siulu, nr 9 karoliuku, eileje 12 buvo, ir vaselis 0.8
Dabar gi, siulas nr 50, karoliukai nr 11/0, eieleje 18, ir vaselis 0.6
nors storas zgutas pas mane vizijoj bus trumpas, tik aplink kakla, tai baisaus lankstumo ir nereikia, o vat plonas- tai ilgas, ir visaip kaip risamas ir perkisamas naudojamas pas mane.

aciu uz pasidalinta informacija, paaiskinimus ir t.t. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilmute35 @ 2014 02 14, 21:04)
o ir ant storulio galima atrasti kepureliu...

pasidalinkite turima informacija, kur randate? 4u.gif
Atsakyti
user posted image
stai tokie yra veriame.lt jie man apgaubia 18 karoliuku rata ...dar apsiuvu valu ir liuks...stai pvz
user posted image
user posted image
tos pirkau Klaipedoj Mezginiu pasaulyje
o dazniausiai as tiesiog be karoliuku pasidarau manketuka ir ant jo galima uzmauti bet kokio dydzio kepurele pvz..
user posted image...
Atsakyti
na, štai, mano pirmas bandymas su storu žgutu. Aprašys ir skaityt kaip tai daroma man sunku, lengviausia mokytis iš nuotraukų ir vaizdinės medžiagos.
Karoliukai lyg tai 10/0. ratukas iš 16. Šiaip labai lankstus karolis gavosi, norisi kažko į vidų įdėt kad tvirtesnis būtų. Kepurėlės tinkamos neturėjau, tai uždėjau plokščia. Bus ale apyrankės tipo smile.gif
Tik dabar idomu,kaip kitokiu budu neriant tie karoliukai gultų, ar taip svirtu i viena pusę.. Čia vėl reikės aiškintis tik bandymo būdų, kol pati pamatysiu ir suprasi.
Šiaip labai patiko verti, labiau nei ploną žgutą.

Ačiū už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Isia, labai dailus gavosi thumbup.gif

O kad kitaip gultu karoliukai, tai neri zemais stulpeliais.
Atsakyti
QUOTE(Isia @ 2014 02 17, 13:51)
na, štai, mano pirmas bandymas su storu žgutu.

thumbup.gif nu super
labai lygiai ir graziai.
pas mane taip lygiai nesigauna... aisku, mezginyje isryskeja ir karoliuku nelygumas, tai ziurek koks issisokes, tai kitas jau plonesnis, tai automatiskai jau toj vietoj kazkaip klaiposi...o ir siulo suverzimo dar niekaip neatreguliuoju iki galo, tai per tampriai, tai ziurek jau laisvoka doh.gif nu bet neriu, nuardau kartais kelias eiles, ir vel letai I prieki, tik dirbant igauni igudzius, o as dar kvaisa is 2 spalvu su rastu, tai kai kur man atrodo biseris ne taip suvertas gal, bet nieko.... sau paciai praktikuotis gerai. kai is toil ziuri, tai graziai atrodo, kol neprisikisi ir nepamatai biski... nelygumu, netikslumu.
Atsakyti
aš jau seniai įsitikinau, kad gražiausi darbai gražiausiai žiūrėsis tik iš labai lygiu karoliukų smile.gif
o dėl nėrimo, tiek neriant visokio storio žgutą,tiek servetėles naudoju viena tą pati vašelį. 1,0 mm. Kitaip nemoku nert kaitaliojant jų dydžius.
Atsakyti
"Laiškas butelyje"

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Isia @ 2014 02 17, 14:51)

Graži gavos. O reikiamai įtempt su laiku išmokstama irnesakyk.gif
Atsakyti
o, koks grožis blink.gif 4u.gif
o iš kur tokių kepurėlių perkat??? ax.gif
Atsakyti