Įkraunama...
Įkraunama...

Žgutai.IV tema

QUOTE(yerena @ 2014 02 04, 18:32)
Bet įmanoma parduotuvėje įsigyti jo sufasuoto ir po 10 g. O dėl pirmo karto- jei *Ciau ciau* planuoja naudoti tik japonišką- tai kam vargti su ne visada lygiu Preciosa?

Aš butent ir parašiau, jog "mano nuomone" smile.gif Nes aš asmeniškai pradžioja daug ardžiau, vel nėriau, kol gavau rezultata kokio noriu, tai buvau nusprendus nemėtyt pinigų TOHO biseriukui ir pasirinkau pigesnį variantą. Kiekvieno asmeninis reikalas, aš tiesiog pasidalinau savo patirtimi 4u.gif

Žinau, jog realioje parduotuvėje galima įsigyti mažesniais kiekiais, tik internetinėje mačiau gamyklines pakuotes smile.gif
Atsakyti
Prakseda, visiškai sutinku su Jumis mirksiukas.gif tik jei *Ciau ciau* tai investicija su noru turėti iš to naudos (materialinės irgi), imčiau iš karto brangesnį japonišką. Niekas gi nedingsta- pasipraktikavus, net jei nepatinka žgutas, galima išardyti ir panaudoti turimas dvi spalvas kitam projektui (pvz. sudėtingas raštas) arba galų gale nerti žgutus derinant su Preciosa biseriu.
Man gaila mesti pinigus į balą perkant pvz. juodą Preciosa biserį, nes min 1/3 pakelio keliauja į šiukšliadežę, darbo atrinkinėjant gerus karoliukus daug, o žgutui su sudėtingu raštu ir pvz. juodu fonu man vieno 50 g pakelio neužtenka... Tad juodą, auksinį ir sidabrinį biserį perku vien japonišką ax.gif
Atsakyti
Merginos as jau db pasimeciau. As ziurejau cia
http://www.akmenelia...661/Puslapis-4/
cia po 10g. Ar jus apie sita japoniska kalbate? Jis geras, ar apsimoka pirkti toki? Ar geriau kazkoki kita? pvz sita
http://www.akmenelia...172/Puslapis-1/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ciau ciau*: 04 vasario 2014 - 19:05
QUOTE(*Ciau ciau* @ 2014 02 04, 19:59)
Merginos as jau db pasimeciau...

Po 10 g japoniškas. Man labai jis patinka, nes karoliukai identiški, jokio broko, kreivų, šleivų vienetų, labai platus spalvų pasirinkimas. Lyginant su čekišku, jo plonesnės sienelės, bet jis vos aukštesnis, kaip miniatiūrinės bačkutės.
Atsakyti
QUOTE(*Ciau ciau* @ 2014 02 04, 18:59)
Merginos as jau db pasimeciau. As ziurejau cia
http://www.akmenelia...661/Puslapis-4/
cia po 10g. Ar jus apie sita japoniska kalbate? Jis geras, ar apsimoka pirkti toki? Ar geriau kazkoki kita? pvz sita
http://www.akmenelia...172/Puslapis-1/

pirma nuoroda- japoniskas
antra nuoroda- cekiskas
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2014 02 03, 11:41)
Siūlyčiau nuo Nr 8 pradėti. Pas mane irgi einamiausias Nr 10, nors yra nemažai turiu ir 11 (bet čia jau neriu tik toms klientės, kurios moka vertinti wink.gif

as pirma neriau preciosa nr9, man atrodo pakankamai stambus, didesnio jau nesinorejo, o va antra iskart bandau 11 nr, jezau, zymiai smulkesnis... ir dar bandau rasteli sioki toki.... ziuresim kas gausis... kolkas tai baisiai letai sitas narpliojasi.... is 18 karoliuku eilutej.

Vis pagailiu pinigu japoniskam biseriui, bet kai iprasiu, jauciu pirksiu japoniska, nes kol neturejau Preciosa, atrode sitas lygus, bet kai pradedi dibti, oj kaip pasimato karoliuku dydis... brokas ta prasme.
Nors mano seses kai savo aplinkoj nebuvo net mate zgutu, tai joms iki nualpimo grazu ir tas, kuris nelygus ir t.t. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva0004 @ 2014 02 05, 21:28)
...Vis pagailiu pinigu japoniskam biseriui, bet kai iprasiu, jauciu pirksiu japoniska, nes kol neturejau Preciosa, atrode sitas lygus, bet kai pradedi dibti, oj kaip pasimato karoliuku dydis... brokas ta prasme.
Nors mano seses kai savo aplinkoj nebuvo net mate zgutu, tai joms iki nualpimo grazu ir tas, kuris nelygus ir t.t.  tongue.gif

blush2.gif Žiūrint į mano pirmus darbelius ir juos prisiminus, oj kaip gėda būtent dėl nelygaus Preciosa biserio. Tuo metu atrodė TOBULA, o dabar doh.gif Visus dovanotus žgutus susirinkau ir perdariau.
Nesakau kad Preciosa blogas, bent jau su kvadratine skylute iš viso pakelio pasitaiko iki 20 vnt kreivų, plokštesnių, aš su mielu noru jį perku ir darbelyje kombinuoju su japonišku. Jei naudoti vien japonišką, žgutas atsieina gan brangiai... žinant kad dauguma (?) iš mūsų tiesiog neria savo malonumui.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 05, 21:42)
blush2.gif Žiūrint į mano pirmus darbelius ir juos prisiminus, oj kaip gėda būtent dėl nelygaus Preciosa biserio. Tuo metu atrodė TOBULA, o dabar  doh.gif Visus dovanotus žgutus susirinkau ir perdariau.
Nesakau kad Preciosa blogas, bent jau su kvadratine skylute iš viso pakelio pasitaiko iki 20 vnt kreivų, plokštesnių, aš su mielu noru jį perku ir darbelyje kombinuoju su japonišku. Jei naudoti vien japonišką, žgutas atsieina gan brangiai... žinant kad dauguma (?) iš mūsų tiesiog neria savo malonumui.

tai vat, kad brangiai atsieina. tai kol praktikuojuosi, veriu ir neriu is Preciosa, su atrinkinejimu, tai man irgi beda, nesigauna man jie vienodi vis tiek... 9 nr tai bandziau atrinkinet, nes ten tai is isvis skirtumas kokiais 3 numeriais turbut karoliukai, o vat 11 arba maziau nelygus, arba tiesiog mazi ne taip ziauriai matosi... tai situos 11 kur db bandau nert, neatrinkinejau beveik isvis, ziuresiu kaip atrodys...
Atsakyti
QUOTE(Akva0004 @ 2014 02 06, 09:54)
... su atrinkinejimu, tai man irgi beda, nesigauna man jie vienodi vis tiek...
9 nr tai bandziau atrinkinet, nes ten tai is isvis skirtumas kokiais 3 numeriais turbut karoliukai, o vat 11 arba maziau nelygus, arba tiesiog mazi ne taip ziauriai matosi...neatrinkinejau beveik isvis, ziuresiu kaip atrodys...

Atrinkinėjimas užima labai daug laiko, kol kas neskaičiuojant rašto surinkimo. 9/0 nebandžiau, bet maišeliuose mačiau tų karoliukų kratinius. Nekas. 11/0 mažiau pastebimas aukščio nelygumai, nes pats karoliukas smulkus, bet gaminyje labai gerai išryškėja tos vietos, kur karoliukai plokštesni ir ypač jei "susirinko" keli iš eilės wacko.gif Taip pat galutinį vaizdą labai gadina platesni karoliukai (aukštis jų geras, bet skersmuo čiut didesnis)- krenta į akis tas "spuoguotumas":
user posted image user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 06, 10:54)
Atrinkinėjimas užima labai daug laiko, kol kas neskaičiuojant rašto surinkimo. 9/0 nebandžiau, bet maišeliuose mačiau tų karoliukų kratinius. Nekas. 11/0 mažiau pastebimas aukščio nelygumai, nes pats karoliukas smulkus, bet gaminyje labai gerai išryškėja tos vietos, kur karoliukai plokštesni ir ypač jei "susirinko" keli iš eilės wacko.gif Taip pat galutinį vaizdą labai gadina platesni karoliukai (aukštis jų geras, bet skersmuo čiut didesnis)- krenta į akis tas "spuoguotumas":

tai isryskeja, bet mane nervuoja, nes nezinau pagal kuri karoliuka mazdaug lygiuoti....
nu tiek to, dabar sitas tegu bus toks, jei ka- isardysiu, o dabar tai praktikuotis reikia nerime. su 9 nr visai greit eidavosi nert, ir atrodo pagavau karoliuku guldymo technika, nu su sitais.... doh.gif ar suverziu per daug, ar siaip kad smulkus.... kai kuriuos karoliukus kol tinkamai paguldau, 5 kartus is eiles bandau inerti.... nu negula, nors tu ka, nezinau kokiu budu, bet neina istatyt tinkamai ir susiraizge abu (senos eiles ir naujai neriamas karoliukas) guli doh.gif tai galit isivaizduot greiti nerimo... nu reiks atidirbt , matyt, nes sakau, su 9 nr jau atrodo gerai (salyginai) ejosi.
Atsakyti
Tuomet as busiu paskubejusi,nusipirkau 11nr biseri,kaip nepatyrusiai bus sunkoka,bet nieko-liks ateiciai.kai atsius,jei netiks vaziuosiu pirktis 9nr. Del siulu-maximoje nerimo siulai tik medvilne. Niekaip nematau to nr 50,kaip jus rasete. Cia parasyta Nr 8. Vaselis 1.25/1.50. 50gr. Ar tokie tinkami merginos, ar nelabai? 4u.gif Veliau imesiu ju foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ciau ciau*: 08 vasario 2014 - 21:37
*Ciau ciau*, nesigailėkite- jei vąšelis Jums draugas, 11/0 irgi pavyks nunerti. Tiesa, ne iš pirmo karto, nes pirmą reikia suprasti ir matyti kuris po kurio karoliuko tam žgute eina (sunkiausios yra 1-4 eilės, vėliau viskas labai gerai susidėlioja mirksiukas.gif ).
Dėl siūlų- gal iriso tipo įsigyjote? Nebus per stori 11/0 karoliukams?
O vąšelis 1.25/1.5 tai tikrai per didelis tokiems darbeliams. Aš turėjau tik vieną, labai mažą vąšelį (nr. nežinojau), kuriuo sėkmingai nėriau plonus ir vėliau storus žgutus, tad įsigyjau dar keletą tokių pat (pasirodo manasis 0.5 mm). Jei turite dar kitų vąšelių- bandykite, kuriuo darytas žgutas Jums patiks labiausiai.

Gal kitos narės patars dažniausiai naudojamų vąšelių numeriukus?
Atsakyti