Siandien vienoj zoo parduotuvej man pasiule toki maista. Gal kas nors galite pasidalinti ziniomis.
http://www.auau.lt/k...as-sunu-maistas
Is anksto dekoju
QUOTE(prinsese @ 2014 02 03, 14:40)
Siandien vienoj zoo parduotuvej man pasiule toki maista. Gal kas nors galite pasidalinti ziniomis.
Is anksto dekoju
Is anksto dekoju
Tie mieziai pirmu numeriu labai nevykes reikalas Buvom varzybose laimeje panasaus, tik su eriena, ne sensitive...nu kadangi "dovanotas arklys", tai is taupumo suseriau, bet labai nepatiko - sune sikaliojo daznai ir skystokai. Jau tada sakyciau geriau kikinis Natures protection eriena su ryziais.
QUOTE(cile @ 2014 02 03, 16:36)
Tie mieziai pirmu numeriu labai nevykes reikalas Buvom varzybose laimeje panasaus, tik su eriena, ne sensitive...nu kadangi "dovanotas arklys", tai is taupumo suseriau, bet labai nepatiko - sune sikaliojo daznai ir skystokai. Jau tada sakyciau geriau kikinis Natures protection eriena su ryziais.
Tai bazeje parduotuvele,kurioje prekiauja tik boschu, tai labai siule butent si sensitiva. Ispejo irgi, kad gali paskysteti viduriai, bet po to viskas susitvarko. Man asmeniskai labiau patinka mieziai negu kvieciai. Nezinau, gal pabandysiu koki kg., paziuresiu kaip reaguos.
QUOTE(prinsese @ 2014 02 03, 23:20)
Tai bazeje parduotuvele,kurioje prekiauja tik boschu, tai labai siule butent si sensitiva. Ispejo irgi, kad gali paskysteti viduriai, bet po to viskas susitvarko. Man asmeniskai labiau patinka mieziai negu kvieciai. Nezinau, gal pabandysiu koki kg., paziuresiu kaip reaguos.
nepabandes nezinosi
man boch atrodo vertingiau nei tas kikinis
Nupirkau Adult ir 6 Fish (viena daviau ryte, kita vakare).
Aš nesuprantu kam maišyti vistą su žuvim? Žuvis neturėtu alergizuoti. Tai ir duokit tik žuvi.Vistiena alergizuot gali.
Aš nesuprantu kam maišyti vistą su žuvim? Žuvis neturėtu alergizuoti. Tai ir duokit tik žuvi.Vistiena alergizuot gali.
Laba,
būsiu dėkinga, sulaukusi jūsų patarimų/komentarų
mūsų retriveriukei 8mėn. iki šiol maitinau tuom, kuom rekomendavo veisėjai - per daug nesukau sau galvos (Gilpa pup, Dr.John's silver). dabar rekomendavo Arkwrights beef, nes reikia apmažinti svorį. kai susiekiau su vienais tiekėjais, labai nustebo dėl tokios rekomendacijos - sako, mes jį naudojam svoriui priauginti o bet to, čia dar nesuaugęs, jam reikia pupsių maisto o dr.Johns kurį davėm iki šiol - aktyviems, sportuojantiems šunims, tai gal dėl to ir svorio per daug priaugo
šita istorija mane davedė iki šitos temos nepykit, jei klausimai bus banalūs esu dar tik pradedanti tyrinėtoja šunų maisto reikalų
mėginau sakaityti šią temą, bet manau, jau elementarūs klausimai viso0ms aiškūs, tai gal apie tai jau net nediskutuojat, arba kažką pražiūrėjau
mane domina, į ką pirmiausia kreipti dėmesį renkantis maistą - mėsos kiekį? baltymų kiekį?
norėtųsi rasti pakankamai gerą maistą už nekosminę kainą (idealiu atveju iki 200lt, nu ne už 1kg aišku )
kažkaip iki šiol niekur negirdėjau apie šitą maistą - gal kam tekę susidurti ar bent galėtumėt pakomentuoti, ar vertas jis dėmesio? http://www.zoomaistas.lt/article/4
be to, rašo kad "super premium klasės maistas tinkantis visiems šunims, nepriklausomai nuo šuns amžiaus ar veislės"... čia sąmonė? kad tinka bet kokios veislės ir amžiaus? ar čia iš serijos "kas tinka viskam - netinka niekam"???
tai pirmai pažinčiai tiek
būsiu dėkinga, sulaukusi jūsų patarimų/komentarų
mūsų retriveriukei 8mėn. iki šiol maitinau tuom, kuom rekomendavo veisėjai - per daug nesukau sau galvos (Gilpa pup, Dr.John's silver). dabar rekomendavo Arkwrights beef, nes reikia apmažinti svorį. kai susiekiau su vienais tiekėjais, labai nustebo dėl tokios rekomendacijos - sako, mes jį naudojam svoriui priauginti o bet to, čia dar nesuaugęs, jam reikia pupsių maisto o dr.Johns kurį davėm iki šiol - aktyviems, sportuojantiems šunims, tai gal dėl to ir svorio per daug priaugo
šita istorija mane davedė iki šitos temos nepykit, jei klausimai bus banalūs esu dar tik pradedanti tyrinėtoja šunų maisto reikalų
mėginau sakaityti šią temą, bet manau, jau elementarūs klausimai viso0ms aiškūs, tai gal apie tai jau net nediskutuojat, arba kažką pražiūrėjau
mane domina, į ką pirmiausia kreipti dėmesį renkantis maistą - mėsos kiekį? baltymų kiekį?
norėtųsi rasti pakankamai gerą maistą už nekosminę kainą (idealiu atveju iki 200lt, nu ne už 1kg aišku )
kažkaip iki šiol niekur negirdėjau apie šitą maistą - gal kam tekę susidurti ar bent galėtumėt pakomentuoti, ar vertas jis dėmesio? http://www.zoomaistas.lt/article/4
be to, rašo kad "super premium klasės maistas tinkantis visiems šunims, nepriklausomai nuo šuns amžiaus ar veislės"... čia sąmonė? kad tinka bet kokios veislės ir amžiaus? ar čia iš serijos "kas tinka viskam - netinka niekam"???
Straipsnis apie etikečių skaitymą
http://gyvunai.lt/st...-etikete-723657
http://gyvunai.lt/st...-etikete-723657
QUOTE(elifė @ 2014 02 05, 20:41)
gali buti samone, o gali buti ir ne visai. Tam reikia vel gi etikete skaityti. Pirmiausia del tinkamumo "visoms veislems" - visi maistai gali tikti visoms veislems. Tai, kad Royal Canin turi maistus skirtingoms veislems yra komercinis triukas. Koki maista valgo vokieciu aviganis, labradoras ar prancuzu buldogas nera skirtumo. Visi gali valgyti ta pati. Kuo tu veisliu virskinimas skiriasi? Niekuo. Tas pats maistas gali tikti vienam vokieciui ir vienam labriui, arba tikti vienam labriui, o kitas prades alergizuoti. Ar maistas tinka ar ne priklauso nuo INDIVIDUALAUS suns, o ne nuo jo veisles. Todel kai zmones pradeda klausineti "Koki maista rinktis jorksyrui" ar dar kitai veislei.. vieno atsakymo niekada nebus. Aisku, labai kaloringo maisto neduotumet ant sofkutes visa diena gulinejanciam mazam suniukui, bet jei tas suo prades kiekviena diena sportuoti tada tas maistas gali tikti.
Kitas reikalas yra maistai "tinkantys visoms amziaus grupems". Cia vienareiksmio atsakymo nera. Reikia ziureti i etiketes dali, kur nurodo kacio ir fosforo procentus. Jaunam, auganciam suniui (bent iki metu) ypac didesnems veislems siu procentu santykis turetu buti kuo arciau 1:1. Taip pat, kalcio kiekis turetu buti maziau nei 2%. Kaip pavyzdi paimkime Taste of the wild maista. Pries pora metu visos jo rusys buvo reklamuojamos kaip tinkancios visoms amziaus grupems. Pries metus jie isleido nauja linija, kuri yra skirtams pupiams (dvi tos pacios maisto rusys, bet jos labiau tinkamos augantiems suniukams). High Prairie Canine® Formula suniukams kalcio ir fosforo procentai yra 1.4% ir 1.0%, o suaugusiu formuleje jau 2.1% ir 1.4%. Tuo tarpu Sierra mountain formuleje (ji skirta tik suaugusiems) procentai yra 1.6% ir 1.0%. Tad tai nera didziulis kiekis kalcio ir skirtumas nera didelis, tad galimas variantas ir jaunesniam suniui. As saviski prie jo pervedziau 8 menesiu.
Keista, kad jums buvo patarta maitinti aktyviems sunims skirtu maistu auganti labradora Vis tik tokiuose maituose labai didelis kiekis kaloriju, kurios tikrai nera butinos auganciam dideles veisles suniukui... Manyciau, kad svorio tikrai priaugo butent del to. Aisku dar priklauso ir nuo porciju dydzio ir kiek skanuku suo gauna tarp maitinimu
Papildyta:
QUOTE(elifė @ 2014 02 05, 20:41)
Dar del Farm food... Buvo apie ji jau kalbeta rodos praeitoje temoje. Vieniems tinka ir patinka, kitiems netinka, o tretiems nepatinka net nepabandzius. Bent jau as neperku maistu jei ten yra grudu. Na, gal pirkciau jei ten tik ryziai, bet tai vieninteliai grudai kuriuos leisciau. Sitam maiste ir ryziai, ir kvieciai ir kukuruzai... mano manymu per daug grudu. Kitiems tai netrukdo ir sunims rodos maistas tinka.
QUOTE(..seNse.. @ 2014 01 24, 14:57)
Esu ne tiek išmananti, kiek patyrusi.
Visų pirma - liaukitės šitaip tankiai keitinėti maistą, juk prie vieno maisto priprasti reikia net kelių mėn, o jūs tuo pat metu net du šėrėt. Antras dalykas - nebeleiskit vaistų, bent jau man aiškino, kad jie žiauriai kepenims kenkia. Vartokit Claritin. Ir trečia, kokį mėnesį (kol išsivalys organizmas) šerkit vien tik virtais ryžiais ir vandeniu, be absoliučiai jokių priedų ar skanėstų. Kai alergija praeis, nupirkit alergiškiems šunims maisto ir juo šerkit. Jei alergija grįš, viską iš naujo.
Tai va, nežinau, kiek teisingas būdas, bet padėjo ne man vienai, su veterinaro palaiminimu.
Visų pirma - liaukitės šitaip tankiai keitinėti maistą, juk prie vieno maisto priprasti reikia net kelių mėn, o jūs tuo pat metu net du šėrėt. Antras dalykas - nebeleiskit vaistų, bent jau man aiškino, kad jie žiauriai kepenims kenkia. Vartokit Claritin. Ir trečia, kokį mėnesį (kol išsivalys organizmas) šerkit vien tik virtais ryžiais ir vandeniu, be absoliučiai jokių priedų ar skanėstų. Kai alergija praeis, nupirkit alergiškiems šunims maisto ir juo šerkit. Jei alergija grįš, viską iš naujo.
Tai va, nežinau, kiek teisingas būdas, bet padėjo ne man vienai, su veterinaro palaiminimu.
Labai gaila, bet dieta nepadeda... Itariu, kad jokios alergijos maistui nera, nes jau, itariu, butu praejusi... Kasosi, kaip isprotejusi. Gal kokie niezai ar erkes, bet vetas nieko nemato... Ir ka daryt net neisivaizduoju. Gal kas minciu turite?
Dekoju
QUOTE(Jolleee @ 2014 02 06, 00:35)
QUOTE(k_azu @ 2014 02 06, 01:59)
gali buti samone, o gali buti ir ne visai...
dėkoju, kad nepatingėjot pasivarginti einu virškinti informacijos ir grįšiu su krūva naujų klausimų ...pažadu
QUOTE(prinsese @ 2014 02 04, 00:20)
Na, pardaveja pasiule geriausia ka turi, toks jos darbas
Nei mieziai nei kvieciai sunims nieko gero - siulyciau pasidairyt i tuos, kur deda vien ryzius arba bulves, o ne visko po truputi....
QUOTE(erikiuxxx @ 2014 02 04, 09:08)
man boch atrodo vertingiau nei tas kikinis
Isbandziau abu ir kikinis tikrai labai neblogas pasirode...ypac eriena su ryziais, jokiu priekaistu. Bosch turejau 12 kg, natures protection berods sportuojantiems ir eriena su ryziais gerokai daugiau.
Nesu kikos myletoja jokiu budu, bet patirtis tokia, o abejus pasarus mergos uzsidirbo varzybose
Pagaliau ir pagal aprasyma man rods natures protection su eriena vertesnis demesio
QUOTE(k_azu @ 2014 02 06, 01:59)
Kitas reikalas yra maistai "tinkantys visoms amziaus grupems". Cia vienareiksmio atsakymo nera. Reikia ziureti i etiketes dali, kur nurodo kacio ir fosforo procentus. Jaunam, auganciam suniui (bent iki metu) ypac didesnems veislems siu procentu santykis turetu buti kuo arciau 1:1. Taip pat, kalcio kiekis turetu buti maziau nei 2%.
o kuom blogai daug kalcio? kad nesukaulėtų ir nenustotų augti per anskti?
pažiūrėjau dabartinį maistą ir supanikavau - ten rašo Ca 3,1mg, bet k_azu suprantu minėjot procentus. tai čia kaip dabar palyginti? o fosforo iš viso nerašo
kadangi kalytė suslogavo, vežiau pas vet. pasakiau dar kad kasosi, sako gali būti alergija, o kai ptik maistas mūsų su vištiena dabartinis, ir prieš tai buvo vištieninis
žodžiu, kuo giliau į mišką, tuo malkų daugiau