Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(SaM*PauLi @ 2013 12 16, 22:48)
Na as atidaryto maiso nelaikau wink.gif Susipilu i litro kibiruka ir taip zaidziu biggrin.gif mano suo ir nedidelis (kiek gi to mopso). 1,5 kg suede per 1,5 sav mazdaug. Tai neapasakyciau,kad pakito wink.gif

Maniske TOW neede....Turejau keliu rusiu meginuku, tai taip ir liko isspjaudyti salia dubenelio doh.gif

Maniskis (jorksyro terjeras) taip pat neede sio TOW high prairie nu niekaip nepripratinau, pakeiciau i si TOW pacific stream tai labai gerai valge..

bet kadangi jau ilgokai tuo paciu seriu (1,5 metu) TOW pacific stream planuoju pakeisti i si Orijen 6 fish kaip manot ar geras apsisprendimas? g.gif Renkuosi zuvi manydama kaip kaip nevalge tow su bizoniena taip ir orijen kitu skoniu spjaudys... doh.gif
Atsakyti
O kam kaitalioti ėdalą, kuris tinka ir patinka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 12 17, 15:17)
O kam kaitalioti ėdalą, kuris tinka ir patinka?  g.gif

tai kad pastebiu, jau kartais "atbulais dantim" valgo nenoriai, man kazkaip gaila gal ir atsibodo tas pats maistas tiek laiko..
Atsakyti
Jei maistas tinka o šuo išrankus, bado dieta viską ištaiso mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 12 17, 14:17)
O kam kaitalioti ėdalą, kuris tinka ir patinka?  g.gif

Patarimų yra visokių. Vieni teigia, kad tai kenkimas šuniui tas pats per tą patį n metų, nes įvairovė būtina. Šiaip logiškai pritariu tam ir nesivadovaučiau logika, kad gamtoje vilkas tik vien kiškius gaudo ir laimingas. Laukinės gamtos gyvūnai yra viena, o namie augantys ant sauso maisto kita. Be to ir negirdėjau apie 20 metų išgyvenančius vilkus... Jei jūsų logika rodo kitaip, tai jūs ir darykite kitaip, niekas gi neprivers niekieno.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 17, 16:13)
Patarimų yra visokių. Vieni teigia, kad tai kenkimas šuniui tas pats per tą patį n metų, nes įvairovė būtina. Šiaip logiškai pritariu tam ir nesivadovaučiau logika, kad gamtoje vilkas tik vien kiškius gaudo ir laimingas. Laukinės gamtos gyvūnai yra viena, o namie augantys ant sauso maisto kita. Be to ir negirdėjau apie 20 metų išgyvenančius vilkus... Jei jūsų logika rodo kitaip, tai jūs ir darykite kitaip, niekas gi neprivers niekieno.

o aš tai čia labai primityviai mąstau, juk kiekvienam gyvam padarui nusibostų diena iš dienos valgyti lygiai tą patį maistą, o jei tai dar sausiakas tai išvis košmaras, pakeitus maistą, kurio sudėtis patobulinta tai ir organizmui tik į naudą, juk gautų papildomai medžiagų, kurių galbūt negavo su ankstesniu maistu g.gif
Atsakyti
vat ir man tas maisto kaitoliojimas neatrodo taip blogai blush2.gif o ,kaip ten si tiesu g.gif
Juk ir pats nenoretum metus tapati valgyti unsure.gif
Atsakyti
manrodos sausą reikia keisti kas kažkiek laiko, nes gali vystytis alergija nuo pastovaus didelio tų pačių medžiagų kiekio. o kam nekeisti? 1,5 metų jau yra daug.
Atsakyti
Sakoma sausas maistas apvalo dantis, o kaip su Platinum g.gif minkstas jis
Atsakyti
QUOTE(escada_ @ 2013 12 17, 15:51)
o aš tai čia labai primityviai mąstau, juk kiekvienam gyvam padarui nusibostų diena iš dienos valgyti lygiai tą patį maistą, o jei tai dar sausiakas tai išvis košmaras, pakeitus maistą, kurio sudėtis patobulinta tai ir organizmui tik į naudą, juk gautų papildomai medžiagų, kurių galbūt negavo su ankstesniu maistu  g.gif

Tai būtent, aš tą patį ir sakau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 12 17, 17:01)
Sakoma sausas maistas apvalo dantis, o kaip su Platinum  g.gif minkstas jis

Mitas tai daugiau. Tik kauliukai kažką ta linkme daro.
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 12 17, 15:01)

Sausas maistas dantu nevalo... Jis nera pakankamai kietas tokiam darbui. tas pats kas sakyti, kad dziuveseliais besimaitinancio zmogaus dantys butu svarus smile.gif
Siaip as pritariu, kad maista reiktu keisti kas kazkiek laiko. Bet mano manymu, kaitalioti suns maista dazniau nei kas 2-3 menesius nera prasmes, nes vien tik pastebeti skirtuma tarp maisto tinkamumo reikia bent 3-4 savaites pamaitinti. Per pirmas pora savaiciu ir virskinimas susitvarko ir skirtumas odos ir kailio buna pastebimas. As per 4 menesius ismeginau 3 maistus. Teko netycia dar ketvirta pameginti, nes per klaida ne ta nupirkau, bet jis netiko ir per 3 dienas pastebejau tad dabar po savaites mitybos raw griztu prie ankstesnio varianto. Nusipirkau 13 kg, kad uztektu 2 menesiams, o tada bandysim kitoki skoni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 12 17, 15:04)
Jei maistas tinka o šuo išrankus, bado dieta viską ištaiso  mirksiukas.gif

Asmeniskai as neradau (maniau kad nuo maisto akys asaroja) iki siol to tinkamo visiskai. Vienaip ar kitaip manes netenkina. Jei suo eda apsiputodamas, tada sudetis nekazka. Jei sudetis labai nebloga, tada eda atbulais dantim (ir bado dieta jaunam suniukui nekazkoks pasiulymas wink.gif ). Nera problema skaninti man maista, bet vis dar tikiuosi rasti tai kas jai patiks ir tiks wink.gif

Maniske eda bangom. Va visai maza net apseriau blush2.gif pries tai turejau daaaug didesni suni ir buvo nesuprantama kaip gali tiap mazai est (taip taip as gi blondine doh.gif lotuliukas.gif ) o ir tas dziaugsmas begalinis, tai vis po grudeli po grudeli iki kol suviduriavo...
Paskui ede sauniai tokia pta kaip veislyne royal ir prasidejo musu ilga kelione per kopas, nes zinojau kad royal nekazkas sudetim (o ir kaina nesveika kaip uz toki)...paskui prisidejo akiu asarojimas(vis tik istirta, kad ne nuo maisto cia -gydomes), bet pusmeti sventai tikejau kad maiste beda, tai irgi vis bandem. Tai needa, tai sikalioja, tai dar koks velnias. Sunku su tuo maistu doh.gif

QUOTE(erikiuxxx @ 2013 12 17, 17:01)

Netikiu, kad sausas maistas gali valyti dantis. Galbut zalios mesos gabalai su kaulu kazkiek, bet sausiukas tai tikrai abejoju ar ta gali.

Erikiuxx, dar Natyka ir tokios konsistencijos. Tik jau pats maistas kaip man smiiirda unsure.gif veu... daviau su vistiena ede irgi gerai.
Atsakyti