Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(Suqernova01 @ 2013 11 20, 07:52)
Seniau temoj buvo diskutuota apie kalcio - fosforo santykį, bet niekaip nerandu. Koks tas santykis turi būti ir kodėl?

Kalcio ir fosforo santykis turi buti kuo mazesnis kai maistas renkamas auganciam suniukui. Tada augimas proporcingas ir letesnis, nes staigus isstypimas kai kojos ir visa kita auga skirtingu tempu. Suniukams tas santykis turetu buti kuo arciau 1:1.
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 11 20, 02:03)
bet taip ydomiai skamba

''

to gamybai naudojamos tik aukščiausios klasės žalevos (gryna mėsa)
Maisto gamybai naudojama temperatūra yra žemesnė nei 750, dėl to nėra prarandamos maistinės medžiagos, kurios palaiko sveiką šuns žarnyno mikroflorą.
Aukštas maisto pasisavinimas, net iki 87%.
Gaminamas be konservantų

Sudėtis:
Olandijos jautienos miltai, jautienos riebalai ''

Visas maistas sumaltas į miltus ir supresuotas, gal todėl taip rašo? unsure.gif
Paėmus granulę (vis prie jų nepriprantu) galėtum ją nesunkiai sutrupint, lengvai byra į miltelius.
Atsakyti
QUOTE(Suqernova01 @ 2013 11 20, 10:52)
Seniau temoj buvo diskutuota apie kalcio - fosforo santykį, bet niekaip nerandu. Koks tas santykis turi būti ir kodėl?

Kiek užsifiksavę iš senų mokslo laikų, papilduose mažiems šuniukams Ca:P santykis turi būti 2:1, suaugusiems šunims - 3:1 (čia maždaug). Čia papilduose, duodamuose prie pagrindinio pašaro. O šiaip literatūra teigia, kad šuniui Ca:P santykis turi būti (1-2):1.
Atsakyti
tie jūsų miltai juk iš anglų meal išversta, pvz. chicken meal, taigi viskas čia gerai, taip pat kaip ir kitų maistų sudėtyse, valgykit ir nesibaiminkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 11 20, 14:06)
tie jūsų miltai juk iš anglų meal išversta, pvz. chicken meal, taigi viskas čia gerai, taip pat kaip ir kitų maistų sudėtyse, valgykit ir nesibaiminkit smile.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 11 12, 14:24)
maniske badavusi,nevalgius..ir dzin jai, as  net desra pries nosi kisu  doh.gif
gal kaip ir zmones vieni valgus,kiti ne  g.gif

Dėl nevalgumo, dabar prisipažink kiek parų prieš dresūrą nešeri šuns smile.gif ? Ir Nolda, manau, čia vistiek užsuks, draugiškai abi paklauskim (na, aš tai žinau, bet manim ne visi tiki smile.gif ), kiek parų jos jaunas šuo negauna maisto prieš dresūrą? Tarpt kitko, dešra nebūtinai skanėstas schmoll.gif . Mano Luna šlapiankės net į burną neima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuse @ 2013 11 20, 19:07)
Dėl nevalgumo, dabar prisipažink kiek parų prieš dresūrą nešeri šuns smile.gif ? Ir Nolda, manau, čia vistiek užsuks, draugiškai abi paklauskim (na, aš tai žinau, bet manim ne visi tiki smile.gif ), kiek parų jos jaunas šuo negauna maisto prieš dresūrą? Tarpt kitko, dešra nebūtinai skanėstas schmoll.gif . Mano Luna šlapiankės net į burną neima schmoll.gif

3 paras dėl 3 min klausymo pirmiems keliems kąsniams, auginu praktiškai skeletą biggrin.gif yra buvę kokie 3-4 kartai 5 parų bado, yra buvę du savaitės badai - net jos organizmas stiprus, ji po tiek pat laiko nevalgo iš išpindėjimo ir laksto laiminga, žaidžia, neliūdi, jei nelabai skanų gabaliuką paduosi tai ir po savaitės neės. po dvejų dienų pakišus gabaliuką gali neėsti išvis, nusisuks, nežiūrės ir net arti neis, po trijų tas pats, ketvirtą jau ima gabaliuką prieš tai pakariavus. bet čia kitokia problema - spaudimas jai nevertas maisto smile.gif bet badą duodu ir duodu dažnai, kad ji to maisto norėtų, ir kitą šunį prieš jos akis maitinu ir jai neduodu, ir parodau maistą ir jai neduodu. mažo labai labai ėdraus šuns 24-48 valandas prieš dresūrą irgi nemaitinu smile.gif geriau mokosi mirksiukas.gif

norit kad šuo irgi būtų pagatavas viską daryt kaip kiti, - maitinat tik tam tikru laiku, už kažką, iš rankų, už komandas, nepermaitinat smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 20 lapkričio 2013 - 20:03
QUOTE(Nolda @ 2013 11 20, 19:54)
3 paras dėl 3 min klausymo pirmiems keliems kąsniams, auginu praktiškai skeletą  biggrin.gif yra buvę kokie 3-4 kartai 5 parų bado, yra buvę du savaitės badai - net jos organizmas stiprus, ji po tiek pat laiko nevalgo iš išpindėjimo ir laksto laiminga, žaidžia, neliūdi, jei nelabai skanų gabaliuką paduosi tai ir po savaitės neės. po dvejų dienų pakišus gabaliuką gali neėsti išvis, nusisuks, nežiūrės ir net arti neis, po trijų tas pats, ketvirtą jau ima gabaliuką prieš tai pakariavus. bet čia kitokia problema - spaudimas jai nevertas maisto smile.gif bet badą duodu ir duodu dažnai, kad ji to maisto norėtų, ir kitą šunį prieš jos akis maitinu ir jai neduodu, ir parodau maistą ir jai neduodu. mažo labai labai ėdraus šuns 24-48 valandas prieš dresūrą irgi nemaitinu smile.gif geriau mokosi  mirksiukas.gif

Jėzulėli, mano šuo tave suėstų, sutriauškintų tiesiog pačepsėdama, po gabalėlį, po kąsnelį ir po to alkanom ir kaltom akelėm atsiriaugėjus pažiūrėtų ir paprašytų antros tokios tavęs doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
tai ir aš pati turiu antrą tokį kuris mane suvalgytų jei tik pakankamai ilgai gulėčiau ir nejudėčiau biggrin.gif
šiaip buvau nustebusi kad kai ieškojau sauso maisto, orijen jei neklįstu apprašyme buvo paminėta, kad ir sausiaku šeriamiems šunims bado diena - į naudą smile.gif tai ir sausu maitindama darydavau, būtent prieš dresūrą. man alkanas šuo - protingas šuo. užtat ta mano nevalganti kalė labai graži biggrin.gif
bet šiaip savų metodų nerekomenduoju ir nesiųlau, pas mane su būtent ta kale ir maitinimu yra problema, badadienis gerai, dvi, trys dienos - šuniui normalu, 4, 5 ar 6 dienos jau ekstra atveju ir rimtoms problemoms ar prieš rimtus renginius. geriau išmokti gudriai maitinti, kad šuo norėtų maisto, nei nemaitinti dėl to pačio rezultato. mano būtent ta kalė atrodo gerai, blizga, yra žvali ir sveika, ji maitinama kas antrą - trečią dieną didesnėm porcijom ir tik mėsa, bet manau jei koks kitas šuo mistų pagal tokį tvarkaraštį, ta gali pakenkt sveikatai, čia jau yra kraštutinumas smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 20 lapkričio 2013 - 20:18
QUOTE(Tuse @ 2013 11 20, 19:07)

para blush2.gif sirdis neleidzia ilgiau jos nemaitinti doh.gif tada is vis sudziutu doh.gif ir taip jos nesimato biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 11 20, 22:13)
para blush2.gif sirdis neleidzia ilgiau jos nemaitinti  doh.gif tada is vis sudziutu  doh.gif ir taip jos nesimato  biggrin.gif

matot, tas nesimato biggrin.gif kai šuo norės valgyt, jis norės ir dresūroj, jei šuo maistas yra nėra, gal pabimbinėt įdomiau - jis nenori valgyt ir yra nepakankamai alkanas. Kai šuo žinodamas, kad maistas pas jus, stovės priešais įsitempęs kaip styga ir reaguos per sekundę - va tada šuo yra alkanas. Jei jis įpratintas kad gaus valgyt kasdien, tuo pačiu metu, iš bliūduko šiaip sau, jam po truputį ir nyks tas instinktas stengtis dėl maisto, nes kam jam stengtis, jei bliūdukas savo laiku atsiras savo vietoj. o kai bliūdukas kartais neatsiranda, kartais pamatai tą bliūduką bet negauni valgyt, nes kažko nepadarei, kai maistas gaunamas iš rankos ir šuo įpranta, kad jis turės daryt kažką už jį, ir daryt gerai - tada jis labiau vertins ir labiau stengsis.
Atsakyti
o as turiu kitokios praktikos..kol nepatekom pas dresuotoja ir marinomes badais,susivarem skrandi,o rezultatu nebuvo.ir tik dresuotojas pasake,kad ne visi sunys turi stipriai isreiksta maitinimosi inkstinkta,ne visiems tinka ir veikia tie badai.
Atsakyti