Įkraunama...
Įkraunama...

Pietų Korėja arba 3 savaitės svajonės

QUOTE(zhmogeliukas @ 2014 01 27, 22:22)
Em..bučinio diena ir trečias sekmadienis...apie tai tikrai girdėti neteko  g.gif  Jeigu kažką surasit AŽ praneškit biggrin.gif

Bet galbūt jūs skaitėtė apie rožių dieną?

Kalbant apie tai (čia jau nelabai su mano kelione susiję, bet galiu papasakoti kiek žinau)
Jie turi gan daug švenčių poroms.
Prasideda tai su Vasario 14 - Valentino diena. Tik ji kiek kitokia nei pas mus.
Valentino diena nėra švenčiama visai taip kaip pas mus ar vakaruose.
Jeigu merginai patinka vaikinas, ji galį tą dieną tai parodyti padovanodama jam šokolado.
Tada po mėnesio yra "Baltoji diena" - kai yra vaikinų eilė parodyti savo jausmus. Tai jau šokoladas, gėlės, žaisliukai - ką jie sugalvoja. Tas pats kas valentino diena, tik jau iš vaikinų pusės.
Balandžio 14 - Juodoji diena. Skirta vienišiems žmonėms, kad taip liūdna nebūtų  lotuliukas.gif  dažniausiai minima valgant tradicinius korėjietiškus makaronus.
Ir Gegužės 14 - Rožių arba ktiaip geltoniji diena. Apie ją žinau nedaug, bet esmė ta, kad poros keičiasi (taip keičiasi) rožėmis ar gėlių puokštėmis. Bet man atrodo, kad šiais laikais tai vaikinai tik daugiau dovanoja  biggrin.gif

Nežinau ar apie tai skaitėt, gal ne apie tai.

Šeip pačiai dar teko skaityti apie tai, kad yra dar tokios dienos kaip: dienoraščio, bučinių, apsikabinimų, muzikos-nuotraukų, vyno ir filmų (kino) dienos. Taip pat žalioji ir sidarbinė (sužadėtuvių) dienos. Bet apie tai nelabai daug žinau, manau internete galima būtų pasiskaityti angliškai daugiau.  mirksiukas.gif

Apie 14 dienas skaičiau ir aš, bet ten buvo paminėtas būtent gegužės mėnesio sekmadienis. Bet jau baigiu akis išvarvinti, o nerandu. doh.gif
Atsakyti
Dar vienas klausimas kilo bigsmile.gif
Ar patys korėjiečiai žiūri savo doramas? Ta prasme, ar tai populiarus dalykas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mosso @ 2014 02 10, 20:44)
Dar vienas klausimas kilo bigsmile.gif
Ar patys korėjiečiai žiūri savo doramas? Ta prasme, ar tai populiarus dalykas? smile.gif

Čia panašu, kaip paklausti ar lietuviai žiūri lietuviškus serialus. biggrin.gif
Realiai labai nuo žmogaus priklauso.

Kadangi tų serialų yra tiek daug per visus kanalus, tai žinoma visi yra kažko daugiau ar mažiau matę, bet tai nėra populiarų tarp mano amžiaus grupės jaunimo.

Dažniausiai į pop pasaulį yra įsinėrusios jaunesnės (mokyklinio amžiaus) mergaitės arba namų šeimininkės. Bent jau draugės mama tai nei vienos serijos nepraleisdavo vieno serialo pamenu biggrin.gif

Bet žmonių "in their 20s-30s" aplinkoje vyrauja tokia nuomonė, kad didelė jų dalis yra labai jau vienoda, per daug klišių. Kiek pastebėjau, humoristinės laidos sulaukia didesnio populiarumo.

Tikiuosi į klausimą atsakiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmogeliukas @ 2014 02 13, 20:07)
Čia panašu, kaip paklausti ar lietuviai žiūri lietuviškus serialus.  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Tikrai kad manau, kaip visur, kas nori, tas nori, tas žiūri, kas nenori - nežiūri.

Na, pas mus viskas beveik paruošta atostogoms užsakytas puikus ir nebrangus viešbutukas-residencija (Residence hotel), o pabaigai loftas dangoraižyje, kadangi tokios kategorijos viešbučiai ne mums.
Atsakyti
Kaune "Akropoly" valgiau Kimči sriubą, jeigu tokių būna biggrin.gif laaabai patiko, tokia, kaip įsivaidavau korėjietišką, asorti kažkokių produktų ir user posted image
Atsakyti
Florestina, tai jus Kangname apsistosit?? Ar čia kitas Residence nei aš radau?
Nes Kangnamas taigi brangus baisiai doh.gif
Pasigirkit kur čia tiksliai ax.gif
Aš šiandien vieną draugą namo išlydėjau, gaila baisiausiai, kaip nekenčiu atsisveikinimų...

Vis labiau galvoju apie grįžimą ir vėl...

mjforever Kimchi sriuba yra gėris thumbup.gif
Labai pasiilgau, bet Lietuvoj dar neišdrįsau jos bandyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhmogeliukas: 14 vasario 2014 - 18:56
QUOTE(zhmogeliukas @ 2014 02 13, 21:07)
Čia panašu, kaip paklausti ar lietuviai žiūri lietuviškus serialus.  biggrin.gif

Kadangi tų serialų yra tiek daug per visus kanalus, tai žinoma visi yra kažko daugiau ar mažiau matę, bet tai nėra populiarų tarp mano amžiaus grupės jaunimo.

Dažniausiai į pop pasaulį yra įsinėrusios jaunesnės (mokyklinio amžiaus) mergaitės arba namų šeimininkės. Bent jau draugės mama tai nei vienos serijos nepraleisdavo vieno serialo pamenu  biggrin.gif

Bet žmonių "in their 20s-30s" aplinkoje vyrauja tokia nuomonė, kad didelė jų dalis yra labai jau vienoda, per daug klišių. Kiek pastebėjau, humoristinės laidos sulaukia didesnio populiarumo.

Tikiuosi į klausimą atsakiau  4u.gif

panasiai, kaip ir pas mus smile.gif kumao 4u.gif
ziurejau truputi ir ju sou, kur dalyvauja zymus aktoriai, tai pakankamai idomu, bet kai nera jokio vertimo, vis tiek vien vaizdo neuztenka.
Beje, pastebejau viena idomu desninguma, kad serialuose niekas neruko, o filmuose plesia kaip kaminai smile.gif
Kazkodel galvoju, kad korejieciai yra stipriai rukanti tauta. Ar klystu?

Florestina- kiek laiko busite? Kada laukti ispudziu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmogeliukas @ 2014 02 14, 18:55)
Florestina, tai jus Kangname apsistosit?? Ar čia kitas Residence nei aš radau?

Mes va šitam apsistosim: Morning sky residence.

O tas loftukas bus kažkur už dviejų metro stotelių žalia linija irgi Dangdemune. Ten labai gera vieta vakariniam pasivaikščiojimui ir šopingui. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2014 03 15, 15:58)
Mes va šitam apsistosim: Morning sky residence.

O tas loftukas bus kažkur už dviejų metro stotelių žalia linija irgi Dangdemune. Ten labai gera vieta vakariniam pasivaikščiojimui ir šopingui. thumbup.gif

Neblogai taip thumbup.gif
Aš tai kuo pigiau apsisuku, bet galvoju reiks kada kažką tokio išbandyt biggrin.gif

Ta jau ryt išskrendat? Geros kelionės ir lauksiu reportažo blush2.gif

Mosso Tas rūkymas/nerūkymas labai nuo žmogaus priklauso, bet žinokit labai stipraus rūkymo nepastebėjau. Tarp vyrų kiek dažniau pasitaiko, bet į rūkančias merginas jie žiūri nepalankiai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmogeliukas @ 2014 03 16, 18:01)
Ta jau ryt išskrendat? Geros kelionės ir lauksiu reportažo  blush2.gif

Tikrai taip, rytoj 11:30 iš Vilniaus. Bagažas jau sukrautas, esam registruotas visam skrydžiui. Oras mačiau ten visai fainas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 16 kovo 2014 - 18:08
Linkejimai is Seulo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2014 03 25, 13:46)
Linkejimai is Seulo. thumbup.gif

Ech neerzinkit, man visi prisiminimai sukilo biggrin.gif
Jau sužydėjo vyšnaitės Seule, ar ne?

Būtinai grįžus parašykit reportažą, o aš pati dabar bandaug bilietukus susižvejot ateičiai..
Atsakyti