Įkraunama...
Įkraunama...

Pietų Korėja arba 3 savaitės svajonės

Liuks aprašymai, matosi, kad turistauta nepaviršutiniškai 4u.gif

Teko skaityti, kad Korėjoje gyvena 99% korėjiečių, tai matyt, emigrantų bėda negresia. Bet smalsu, kaip jie žiūrėtų į kolegas užsieniečius.

Sodžu būtinai paragausiu, laukia lauktuvinis butelaitis , tik niekaip į svečius neišsiruošiu ax.gif

Jei važiuoti, tai norėtųsi pavasarį, kai žydėjimas prasideda. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprantama @ 2014 01 27, 15:40)
Jei važiuoti, tai norėtųsi pavasarį, kai žydėjimas prasideda.  wub.gif

Šiaip rudenį irgi labai faina. Aš buvau spalio mėn- tai pakankamai šilta (be trumpų rankovių, bet ir striukių nereikėjo). Dabar žiūrėsiu kaip bus pavasarį, jau laukiu nesulaukiu.
Atsakyti
Tiesa, dar pamiršau Žmogeliuko, ir visų kitų, kurie ten jau buvo, paklausti- o kaipgi sekėsi valgyti su lazdelėmis? bigsmile.gif Ar jau mokėjot nuvažiuojant, ar vietoj mokėtės? Ar pasiūlo vargšams užsieniečiams šakutes? Ir ar tikrai visi čepsi?
Man yra tekę su rytiečiais valgyti prie vieno stalo, tai negalėjau sulaikyti juoko nuo to garso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprantama @ 2014 01 27, 15:40)
Teko skaityti, kad Korėjoje gyvena 99% korėjiečių, tai matyt, emigrantų bėda negresia. Bet smalsu, kaip jie žiūrėtų į kolegas užsieniečius.

Didžioji dauguma tikrai korėjiečių, bet pastaraisiais metais daugėja užsieniečių (visi plešiasi ten tik popkultūra susidomėję, kas nėra labai gerai mano manymu...)
Bet kiek mačiau užsieniečius jie priima mokytojauti kaip anglų kalbos mokytojus (nežinau kodėl, bet reikalauja, kad anglų kalba būtų gimtoji...)

Nors draugė lietuvė dirbo pusę etato vienoj kavinukėj/kare vasarą rolleyes.gif

QUOTE(Suprantama @ 2014 01 27, 15:52)
Tiesa, dar pamiršau Žmogeliuko, ir visų kitų, kurie ten jau buvo, paklausti- o kaipgi sekėsi valgyti su lazdelėmis?  bigsmile.gif  Ar jau mokėjot nuvažiuojant, ar vietoj mokėtės? Ar pasiūlo vargšams užsieniečiams šakutes? Ir ar tikrai visi čepsi?
Man yra tekę su rytiečiais valgyti prie vieno stalo, tai negalėjau sulaikyti juoko nuo to garso  smile.gif

Lazdelės bigsmile.gif
Visa mano paauglystė su lazdelmis rankose praėjo, tad čia jokių problemų lotuliukas.gif

Bet visi labai stebisi "vaaaa moki valgyt?" Tai ne nemoku, tik apsimetu, kad moku, lol.

Šakučių kavinėse ir restoranuose niekas nesiūlė. Su lazdelėmis yra šauštas, nori valgyk juo.

Bet namuose kartą man buvo pasiūlyta šakutė, bet atsisakiau.

Beje, teko lankytis Daegu Kyungpooko universiteto pastate esančiame vakarietiškame restorane, tai ten ir įrankiai vakarietiški.
Bet labai nepatiko man ta vieta...

Dėl čepsėjimo - arba aš pripratus arba negirdžiu. Bet čepsi kažkiek dabar kai įdėmiau pagalvojau. reikės atkreipti dėmesį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhmogeliukas: 27 sausio 2014 - 18:28
QUOTE(Suprantama @ 2014 01 27, 15:52)
Tiesa, dar pamiršau Žmogeliuko, ir visų kitų, kurie ten jau buvo, paklausti- o kaipgi sekėsi valgyti su lazdelėmis?  bigsmile.gif  Ar jau mokėjot nuvažiuojant, ar vietoj mokėtės? Ar pasiūlo vargšams užsieniečiams šakutes? Ir ar tikrai visi čepsi?
Man yra tekę su rytiečiais valgyti prie vieno stalo, tai negalėjau sulaikyti juoko nuo to garso  smile.gif

Šiaip duoda šakutes. Aš su medinėm lazdelėm galiu valgyti, bet jie dažnai paduoda metalines lazdeles, šios tai man nuslysta nuo pirštų.
Atsakyti
Na va, matote, mūsų ir florestinos įspūdžiai dėl to skiriasi.
Man lazdelės nebuvo pasiūlytos nei karto
(bet matyt todėl,kad aš niekada nevalgiau viena, o būdavau su korėjiečiais draugais).

Beje, dėl lazdelių priminėt.
Korėjiečių tradicinės lazdelės yra metalinės. Ir jos man daug labiau patinka. thumbup.gif
Medines lazdeles naudoja japonai ir kinai daugiausia
(apie kitų šalių azijos virtuvę daug neišmanau), bet net ir jos tarpusavyje skiriasi.
Korėjoje kartais taip pat pasitaiko medinių
(jomis valgyti teko lauko užkandinėje, nes tiesiog yra išmetamos po naudojimo.
Bet visur kitur - metalinės + šaukštas.

Ir kalbant apie maitinimo įstaigas dar turiu pastebėjimą apie barus.
Aišku norėsit soju ar makoli paragauti.
Tai va - jeigu užsieniečiai ateina vieni - jie gali užsisakyti tik gėrimus.
Bet jeigu yra nors vienas korėjietis - yra privaloma užsisakyti ir užkandžių.
Taip yra todėl kad korėjiečiai kai geria alkoholį, visada turi ir valgyti.
Nesvarbu jei tas užkandis bus nedidukas, bet jau turi užsisakyti.

P.S. Peržvelgiau žinutes..Ir kur aš taip skubėjau rašyt, tiek žioplų klaidų, praleistos raidės. Tikiuose esmę supratot, pataisyt nebeleidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhmogeliukas: 27 sausio 2014 - 18:45
Su medinėmis man visai pakenčiamai sekasi valgyti, o su metalinėm nebuvo kur bandyti biggrin.gif bet dar bus laiko pasipraktikuoti mirksiukas.gif
Norėčiau bent kiek pramokti kalbos, bet man ji atrodo beviltiškai sunki. Prie tų pačių žodžių pridedamos skirtingos galūnės- kaip suprantu, tai daroma pagal situacijos oficialumą,- tai atrodo išvis kosmosas.

Atsakyti
Labai idomus keliones aprasymas bei grazios nuotraukos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmogeliukas @ 2014 01 27, 18:44)
Na va, matote, mūsų ir florestinos įspūdžiai dėl to skiriasi.
Man lazdelės nebuvo pasiūlytos nei karto
(bet matyt todėl,kad aš niekada nevalgiau viena, o būdavau su korėjiečiais draugais).

Mes gal irgi tik kokius du kartus valgėm užkandinėse. Dažniausiai imdavom maistą išsinešimui- tai medines lazdeles įdėdavo.
Atsakyti
QUOTE(Suprantama @ 2014 01 27, 19:31)
Su medinėmis man visai pakenčiamai sekasi valgyti, o su metalinėm nebuvo kur bandyti  biggrin.gif bet dar bus laiko pasipraktikuoti

Iš pradžių gal kiek sunkiau (kaip ir Florestina minėjo), tačiau dabar jeigu turiu galimybę, visada renkuosi metalines.
Ir labai gailiuosi, kad tik kelias poras nusipirkau Korėjoje (beje, jei vžiuosit ir planuosit pirkti, nepirkite turistų krautuvėlėse. Lygiai tokios pačios mano reportaže minėjote "Daiso" parduotuvėje yra daug pigiau. O ir gražesnių ir dar komplekte su šaukštu būna). Išdalinau draugams, sau porą pasilikau ir...nu mažai biggrin.gif

QUOTE(Florestina @ 2014 01 27, 19:40)
Dažniausiai imdavom maistą išsinešimui- tai medines lazdeles įdėdavo.

Išsinešimui pirkti neteko, bet va turguj valgyt teko - tai irgi gavom medines ir džiaukitės tik.
Bet manau čia dėl to, kad jos yra pigesnės ir šeip - vienkartinės naturalios - "saugom gamtą" (bet ne elektrą su savo kondicionieriais ir elkalatoriais)

QUOTE(Suprantama @ 2014 01 27, 19:31)
Norėčiau bent kiek pramokti kalbos, bet man ji atrodo beviltiškai sunki. Prie tų pačių žodžių pridedamos skirtingos galūnės- kaip suprantu, tai daroma pagal situacijos oficialumą,- tai atrodo išvis kosmosas.

Na, norint kalbos pramokti minimaliam susikalbėjimui, tikrai nėra sunku.
Bet bent jau man asmeniškai buvo labai sunkų perprasti viską kai pradėjau mokytis savarankiškai.
Nuėjus į paskaitas supratau - ne iš tos pusės aš mokytis pradėjau blush2.gif
Mandagumo lygiai ir laikai taip pat yra gan paprasta, bet va toliau kiek įvairių formų eina...tai nė pažiūrėt nenoriu schmoll.gif

Beje - lengviausia yra išmokt skaityt.
O tada skaitai ir nesupranti ką čia perskaitei.
Bet pavadinimams ir praktikai gerai biggrin.gif

QUOTE(Tresor @ 2014 01 27, 19:37)
Labai idomus keliones aprasymas bei grazios nuotraukos smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Tiesa, viename forume skaičiau, (bet dabar niekaip nebegaliu surasti verysad.gif ), kad gegužės mėnesio, berods, trečiąjį sekmadienį yra švenčiama kažkas panašaus į bučinio dieną, kai merginai yra dovanojama gėlė, šokoladas ar saldainiai. Ir kad ta diena yra svarbi merginai. Gal teko kažką panašaus girdėti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprantama @ 2014 01 27, 20:51)
Tiesa, viename forume skaičiau, (bet dabar niekaip nebegaliu surasti  verysad.gif ), kad gegužės mėnesio, berods, trečiąjį sekmadienį yra švenčiama kažkas panašaus į bučinio dieną, kai merginai yra dovanojama gėlė, šokoladas ar saldainiai. Ir kad ta diena yra svarbi merginai. Gal teko kažką panašaus girdėti? blush2.gif

Em..bučinio diena ir trečias sekmadienis...apie tai tikrai girdėti neteko g.gif Jeigu kažką surasit AŽ praneškit biggrin.gif

Bet galbūt jūs skaitėtė apie rožių dieną?

Kalbant apie tai (čia jau nelabai su mano kelione susiję, bet galiu papasakoti kiek žinau)
Jie turi gan daug švenčių poroms.
Prasideda tai su Vasario 14 - Valentino diena. Tik ji kiek kitokia nei pas mus.
Valentino diena nėra švenčiama visai taip kaip pas mus ar vakaruose.
Jeigu merginai patinka vaikinas, ji galį tą dieną tai parodyti padovanodama jam šokolado.
Tada po mėnesio yra "Baltoji diena" - kai yra vaikinų eilė parodyti savo jausmus. Tai jau šokoladas, gėlės, žaisliukai - ką jie sugalvoja. Tas pats kas valentino diena, tik jau iš vaikinų pusės.
Balandžio 14 - Juodoji diena. Skirta vienišiems žmonėms, kad taip liūdna nebūtų lotuliukas.gif dažniausiai minima valgant tradicinius korėjietiškus makaronus.
Ir Gegužės 14 - Rožių arba ktiaip geltoniji diena. Apie ją žinau nedaug, bet esmė ta, kad poros keičiasi (taip keičiasi) rožėmis ar gėlių puokštėmis. Bet man atrodo, kad šiais laikais tai vaikinai tik daugiau dovanoja biggrin.gif

Nežinau ar apie tai skaitėt, gal ne apie tai.

Šeip pačiai dar teko skaityti apie tai, kad yra dar tokios dienos kaip: dienoraščio, būčinių, apsikabinimų, muzikos-nuotraukų, vyno ir filmų (kino) dienos. Taip pat žalioji ir sidarbinė (sužadėtuvių) dienos. Bet apie tai nelabai daug žinau, manau internete galima būtų pasiskaityti angliškai daugiau. mirksiukas.gif
Atsakyti