Įkraunama...
Įkraunama...

Tikėjimo galia

Žmogus žemėje yra bandomas materija. Ar susivilios, ar atsispirs , ar pakilsi dvasines aukštumas?
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 06 21, 14:48)
kaip mokėti save įtikinti?
kaip patikėti, kad kažką gali?
kaip dirbti su savo tikėjimu, kad jis duotų geresnių rezultatų?

Tikėjimas gimsta tuomet, kai supranti, jog negali nieko - kai nukeli savąjį "aš" nuo pakylos ir užleidi šią vietą Tam, kuriam ten ir dera būti - Tam, be kurio niekada nebūtum niekas daugiau, nei dulkė, be kurio niekada nesužinotum, ką reiškia įkvėpti tyro oro, ką reiškia gyventi... Tik tuomet, kai tampi, Biblijos žodžiais, mažutėliu, gali atsiverti Dievui, o nuoširdžiai Jo ieškančiam visa kita pridedama. Ir visiškai nesvarbu, ar tikėjimas tėra vos girdimas šnabždesys kažkur toli toli, ar jau tvirtai žengi jo keliu daugelį metų - jei pameti suvokimą, kad esi dangiškojo Tėvo akivaizdoje tik nuolat klystantis vaikas, prarandi viską. Genealu tai, kas paprasta - gal skamba banaliai, bet visgi ne dvasinių praktikų įmantrumas turtina žmogų.

Tikėjimas yra dovana - jo gauni tiek, kiek palieki savo širdyje jam vietos.
Papildyta:
QUOTE(ievalota @ 2006 06 21, 13:51)
Bet juk jei tiki Dieva - tai myli.. Jei myli, ismoksti nepykti.. Myleti ir tikincius, ir kitaip galvojancius.
(...)
Jei paziuresi aplink save ir pazvelgsi i visu kaip i Dievo ieskancius, gal pradesi juos myleti?

Tikrai taip, Ievalota. smile.gif Tik ar meilė gali išmokinti nusigręžti nuo klystančio brolio vien dėl to, kad tai jo laisvas pasirinkimas? Ar perspeti brolį, kad nesiliestų prie to, nuo ko pats esi nudegęs - nemeilės ir pykčio apraiška? Manau, kad gyvenimas pertrumpas, jog didžiuotumėmės pasimokyti iš svetimų klaidų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 06 21, 15:49)
Tikrai taip, Ievalota. smile.gif Tik ar meilė gali išmokinti nusigręžti nuo klystančio brolio vien dėl to, kad tai jo laisvas pasirinkimas? Ar perspeti brolį, kad nesiliestų prie to, nuo ko pats esi nudegęs - nemeilės ir pykčio apraiška? Manau, kad gyvenimas pertrumpas, jog didžiuotumėmės pasimokyti iš svetimų klaidų. g.gif

Kiekvieno tikinciojo pareiga mokyti SAVO PAVYZDZIU smile.gif Tai stipriau nei zodziai.. ir daug stipriau nei pyktis smile.gif

Ir priimti kiekviena kaip tvas priima savo paklydusia avele.. Nes Dievas myli tuos, kurie klysta ir pradeda is naujo..
Grazi knygele "Kalbeti su Dievu"... Daug kartu skaiciau vieta, kur Judas isduoda Kristu.. Ir tai zinodamas jis ji mylejo, su zodziai"s "Biciuli, ka tu darai?" su meile - biciuli
Papildyta:
QUOTE(Bajm @ 2006 06 21, 14:42)
aš kasdien abejoju tai dėl vieno, tai dėl kito
ir nekenčiu dėl to savęs
nes abejonės trukdo gyventi ir siekti tikslų

Tai ir yra kelias smile.gif o jis buna visoks - ir tiesus, ir vingiuotas, ir duobetas.. svarbiausia, kad juo eini - Jis myli ir abejojancius. Jis myli visus, Jo ieskancius..

musu tikejimas yra isbandomas ir isbandymuose tvirteja

tikriausiai visas musu gyvenimas yra nesibaigiancios Dievo paieskos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievalota: 23 birželio 2006 - 11:05
Psalmiu 32,NAUJASIS TESTAMENTAS
Palaimintas,kuriam neteisybes atleistos,kurio nuodemes padengtos.
Palaimintas zmogus,kuriam Viespats neiskaito kaltes ir kurio dvasiojenera klastos.
koltylejau,nyko mano kaulai nuo kazdieninio vaitojimo.
Diena ir nakti sunkiai slege mane Tavo ranka.Mano jegos seko,lyg vasaros kaitros dziovinamos.
Savo nuodeme Tau ispazinauir savo kaltes neslepiau.Tariau"Ispazinsiu savo nusikaltimus Viespaciui".Tada atleidai man kalte.
Del to kiekvienas teisusis melsis Tau.kai Tave galima surasti,kol didelis tvanas nepriartejo prie ju.
....................
Daug kanciu turi nedorelis,bet tas,kuris pasitiki Viespaciu,bus apsuptas gailestingumo.

Atsakyti
QUOTE(RasaS @ 2006 06 23, 02:10)
Palaimintas,kuriam neteisybes atleistos,kurio nuodemes padengtos.
Palaimintas zmogus,kuriam Viespats neiskaito kaltes ir kurio dvasiojenera klastos.
koltylejau,nyko mano kaulai nuo kazdieninio vaitojimo.
Diena ir nakti sunkiai slege mane Tavo ranka.Mano jegos seko,lyg vasaros kaitros dziovinamos.
Savo nuodeme Tau ispazinauir savo kaltes neslepiau.Tariau"Ispazinsiu savo nusikaltimus Viespaciui".Tada atleidai man kalte.
Del to kiekvienas teisusis melsis Tau.kai Tave galima surasti,kol didelis tvanas nepriartejo prie ju.
....................
Daug kanciu turi nedorelis,bet tas,kuris pasitiki Viespaciu,bus apsuptas gailestingumo.

Grazi knygele "Kalbeti su Dievu"... Daug kartu skaiciau vieta, kur Judas isduoda Kristu.. Ir tai zinodamas jis ji mylejo, su zodziai"s "Biciuli, ka tu darai?" su meile - biciuli mirksiukas.gif

Dar daugiau - abu zinojo, kad tai turi buti atlikta ir tai ka daro, yra Dieviskojo plano dalis ir abu samoningai pasirinko tai atlikti, o galejo ir atsisakyti...
Atsakyti
QUOTE(RasaS @ 2006 06 23, 12:10)

Psalmių knyga priklauso Senajam, o ne Naujajam Testamentui, tik neretai būna pridedama prie Naujojo leidimų.
Bet čia tik tarp kitko žinoma. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(MamaLupa @ 2006 06 23, 14:38)
Grazi knygele "Kalbeti su Dievu"... Daug kartu skaiciau vieta, kur Judas isduoda Kristu.. Ir tai zinodamas jis ji mylejo, su zodziai"s "Biciuli, ka tu darai?" su meile - biciuli    mirksiukas.gif

Dar daugiau - abu zinojo, kad tai turi buti atlikta ir tai ka daro, yra Dieviskojo plano dalis ir abu samoningai pasirinko tai atlikti, o galejo ir atsisakyti...

Judas padarė nuodėmę, kuri anaiptol nebuvo sąmoningas Dievo plano vykdymas. Jis turėjo visišką laisvę (kaip ir bet kuris iš mūsų) neišduoti Kristaus ir taip būtų įvykdęs Dievo valią. Viešpats nereikalauja susinaikinimo amžinybei aukos - nebūtų Judas, būtų kas nors kitas - tas, kuris pasirinktų nusigręžti nuo Dievo. Tai, kad Dievas, kuris žino viską, žinojo, jog išdavikas atsiras, dar nereiškia, jog toks buvo Jo iš anksto neginčytinai apspręstas planas šiam konkrečiam žmogui.
Atsakyti
Perskaičiau visą temą ir pritariu tau, smalsute. O tai, ką daro Harmonija, vadinkim tikruoju vardu - verbavimas. Čia suplakta viskas į vieną krūvą. Harmonija kalba apie tikėjimą ir pasitikėjimą SAVIMI, mes (matyt iš post'ų -katalikiškos pakraipos) apie tikėjimą DIEVU. Negalima dėti lygybės tarp šių dalykų. Galbūt ir esi geras, mylintis žmogus, tačiau nebūtinai tau seksis (iki Jobo pagal teisumą mums, žinoma, toli, bet prisiminkim, kad ir jį). Pažįstu žmogų, kuris gyvena dorai ir garbingai, yra mylintis, tačiau visą gyvenimą kenčia ir kenčia todėl, kad jo artimieji-mylimi žmonės gyvena netinkamai. O juk atsiriboti nuo mylimų ir artimų žmonių negali, todėl ir kenčia. Kenčia dėl jų poelgių, dėl tų poelgių pasekmių ir nieko pakeisti negali. Bet juk tai doras, Dievą tikintis žmogus.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 06 23, 05:05)
Psalmių knyga priklauso Senajam, o ne Naujajam Testamentui, tik neretai būna pridedama prie Naujojo leidimų.
Bet čia tik tarp kitko žinoma. 4u.gif
Papildyta:

Judas padarė nuodėmę, kuri anaiptol nebuvo sąmoningas Dievo plano vykdymas. Jis turėjo visišką laisvę (kaip ir bet kuris iš mūsų) neišduoti Kristaus ir taip būtų įvykdęs Dievo valią. Viešpats nereikalauja susinaikinimo amžinybei aukos - nebūtų Judas, būtų kas nors kitas - tas, kuris pasirinktų nusigręžti nuo Dievo. Tai, kad Dievas, kuris žino viską, žinojo, jog išdavikas atsiras, dar nereiškia, jog toks buvo Jo iš anksto neginčytinai apspręstas planas šiam konkrečiam žmogui.

Tu teisi ar tu teisi? lotuliukas.gif
Atsakyti
As irgi pritariu Smalsutes pasisakymui,del Judo nuodemes...
Taip Psalmes Senajame Testamente...(suklydau pries tai,netycia)
Atsakyti
QUOTE(MamaLupa @ 2006 06 24, 00:23)
Tu teisi ar tu teisi?  lotuliukas.gif

Na ir kam gi tas nuolatinis "kandžiojimasis"?
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 06 21, 14:42)
aš kasdien abejoju tai dėl vieno, tai dėl kito
ir nekenčiu dėl to savęs
nes abejonės trukdo gyventi ir siekti tikslų

Kai besikaunantis karys suzeidziamas ar siek tiek atsitraukia, niekas nera toks reiklus ar neismanantis karybos, kad laikytu ti nusikaltimu. Nesuzeidziami tik tie, kurie nekovoja; o su didesniu ikarsciu puolantieji priesa susilaukia smugiu. (sv.Jonas Auksaburnis, II paraginimas Teodorui)
Papildyta:
QUOTE(Libra @ 2006 06 21, 14:36)
O as vakar suabejojau.. sad.gif

Atkaklumas - ne niekada neparpulti, o visada atsikelti.
Atsakyti
saulelios, grisiu pas Jus Liepos 17 dienele smile.gif

Tikejimo Galios JUms

Tikim savo sekme smile.gif
Atsakyti