Įkraunama...
Įkraunama...

Tikėjimo galia

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 06 15, 13:59)
Na jei kažkam džiaugsmą sukelia kapstymasis po kitų forumo dalyvių asmeninį gyvenimą, tai...
Papildyta:

Mane tai kiek šokiruoja, kai yra pareiškiama, jog mano argumentai, kokie jie bebūtų, visvien tik atspindės tam tikro amžiaus žmogaus mąstymo stereotipą, arba kai temoje apie tikėjimą pradedama domėtis apie mano būsimo vyro būdo bruožus. Na jūs jau man, nesusipratėlei, atleiskite, bet toks reiškinys nepanašus nei į dalinimąsi džiaugsmu, nei civilizuoto bendravimo rėmuose bandymus įrodyti savo tiesą, nei į elementarią diskusiją tam tikra pakankamai tiksliai apibrėžta tema.

Skaitau ir galvoju: o kodėl atsakinėji į tokius klausimus, kurie Tau nepriimtini. Nepatiko klausimas- apsisukai ir nuėjai. Gatvėje juk irgi nepulsi atsakinėti į visų praeivių klausimus.
Pasaulis didelis, yra sunkiai vienas kitą suprantančių žmonių, bet iš esmės nei vieni niei kiti nėra blogi.
Mastymas tikrai labai keičiasi pereinant iš vienos amžiaus grupės į kitą. Juk šešiasdešimtmetė niekada nemąstys kaip šešiolikmetė ir atvirkščiai. Vargu ar tai turėtų įžeisti. Tai greičiau komplimentas- esi jauna tiek kūnu, tiek- dvasia. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 06 16, 17:31)
Skaitau ir galvoju: o kodėl atsakinėji į tokius klausimus, kurie Tau nepriimtini. Nepatiko klausimas- apsisukai ir nuėjai. Gatvėje juk irgi nepulsi atsakinėti į visų praeivių klausimus.

g.gif Kaip čia pasakius - visada maniau, jog to reikalauja elementarus etiketas. biggrin.gif O gatvėje kažkaip su tokiais klausimais dar nieks nėra prie manęs prisikabinęs. unsure.gif Va nebent į paskaitas apie tyrą meilę laiks nuo laiko pakviečia. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Enija @ 2006 06 16, 17:31)
Tai greičiau komplimentas- esi jauna tiek kūnu, tiek- dvasia.  mirksiukas.gif

2.gif Dėkui. nail.gif
Atsakyti
Nu blyn.
Galvojau paskaitysiu gražią temą. Ale pabaigoj net šlykštu pasidarė doh.gif Gaila kai sugadinamos tokios temos (čia niekam asmeniškai netaikysiu).
TAI GAL PRADEDAM IŠ NAUJO - gal neliks mazgo surišus virvę... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 06 15, 04:59)
Na jei kažkam džiaugsmą sukelia kapstymasis po kitų forumo dalyvių asmeninį gyvenimą, tai...
Papildyta:

Mane tai kiek šokiruoja, kai yra pareiškiama, jog mano argumentai, kokie jie bebūtų, visvien tik atspindės tam tikro amžiaus žmogaus mąstymo stereotipą, arba kai temoje apie tikėjimą pradedama domėtis apie mano būsimo vyro būdo bruožus. Na jūs jau man, nesusipratėlei, atleiskite, bet toks reiškinys nepanašus nei į dalinimąsi džiaugsmu, nei civilizuoto bendravimo rėmuose bandymus įrodyti savo tiesą, nei į elementarią diskusiją tam tikra pakankamai tiksliai apibrėžta tema.

Labai teisingi patebejimai su viena islyga - nekaltink veidzrodzio , kad snukis kreivas , sako liaudies ismintis.Tik tau zinoti, kodel taip viska priimi asmeniskai.
o gryztant prie temos , tikejimas kaip rasoma biblijoje kalnus nuvercia, o abejones naujus supila.
Atsakyti
QUOTE(Diotima @ 2006 06 16, 20:11)
TAI GAL PRADEDAM IŠ NAUJO

O ar kas nors trukdo? Visada prašom.
Papildyta:
QUOTE(MamaLupa @ 2006 06 16, 22:26)
o gryztant prie temos , tikejimas kaip rasoma biblijoje kalnus nuvercia, o abejones naujus supila.

Tikėjimas vieninteliu gyvuoju Dievu.
Papildyta:
QUOTE(MamaLupa @ 2006 06 16, 22:26)
Tik tau zinoti, kodel taip viska priimi asmeniskai.

O kaip kitaip jei ne asmeniškai galima priimti tai, kas sakoma asmeniškai tau? Bet gal jau baikim apie tai?
Atsakyti
Ne veltui, sako yra viena burna ir dvi ausys - kad klausytumemes zymiai daugiau nei kalbetume (paprastai atvirksciai). Bet siais kompiuteriu laikais to nepasakysi apie pirstus - ju per daug, daugiau nei skaitanciu akiu smile.gif

Kaip jau rasiau, mano tikejimas kasdien patvirtinamas. Ir dziaugiesi mazais dalykais.. Kad ir buitine situacija, kasdieniska: buvau pas kirpeja. Jo padejeja plove galva ir su tokia nemeile.. net agresyviai sakyciau.. O as tokia gera viduj tadien ir sakyti jai nieko nenoriu, nenoriu priekaistauti.. Ir mintis: "Dieve, na tegu atsitinka kas nors, kas pakeistu sito zmogaus elgesi".. ir po minutes ji netycia pripyla man vandens i akis, pasimeta, puola atsiprasyti, visa susvelneja ir procedura baigiama taip, kaip as to norejau smile.gif

Kai kazkada desperacijoje drauges klausia: "Na, argi Jis mane girdi?" Ji man atsake: "Jis sukure ausis, kaip jis gali negirdeti" smile.gif

Beje, pries desimtmeti visa tai buciau tikriausiai pavadinusi paistalais. Todel suprantu zmoniu pykti, kai neturi isminties vidines, patirties, o kiti kalba apie tau nezinomus, tavo nepatirtus dalykus.... bet gal kartais reikia leisti pirstams tiesiog pailseti...smile.gif
taikos ir ramybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ievalota @ 2006 06 19, 10:01)
Beje, pries desimtmeti visa tai buciau tikriausiai pavadinusi paistalais. Todel suprantu zmoniu pykti, kai neturi isminties vidines, patirties, o kiti kalba apie tau nezinomus, tavo nepatirtus dalykus....

"(...) nes jeigu tu tikrai pradedi sekti Kristumi ir Evangelija, tai žmonės, ypač tie, kurie lanko bažnyčią ir yra išsprendę visas sąžinės problemas, kurie vienodai nutolę ir nuo dangaus, ir nuo žemės, kurie džiaugiasi "čia" ir yra užsitikrinę "ten" - tie žmonės pradeda tave vadinti pamišėliu, vos tik tavo gyvenimo būdas ima skirtis nuo jiems įprasto." (Carlo Carretto)

Deja toks gyvenimas, galbūt netgi toks tikinčiojo pašaukimas - būti keistuoliu. Kaip aš kartais sakau, kiekvienas tikintysis yra buvęs didesniu ar mažesniu ateistu, o ateistas - tik vienoje iš šių "barikadų" pusių. Taigi tikėjimas arba visiškas pamišimas, arba patirtis, kuri ateistui tiesiog nepažįstama ir nori nenori turi būti bent jau toleruotina.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 06 21, 10:07)
Deja toks gyvenimas, galbūt netgi toks tikinčiojo pašaukimas - būti keistuoliu. Kaip aš kartais sakau, kiekvienas tikintysis yra buvęs didesniu ar mažesniu ateistu, o ateistas - tik vienoje iš šių "barikadų" pusių. Taigi tikėjimas arba visiškas pamišimas, arba patirtis, kuri ateistui tiesiog nepažįstama ir nori nenori turi būti bent jau toleruotina.

Bet juk jei tiki Dieva - tai myli.. Jei myli, ismoksti nepykti.. Myleti ir tikincius, ir kitaip galvojancius.
Argi taip jau svarbu, kaip vadini savo Dieva.. kaip i ji meldiesi, jei meldiesi i grozi ir geri, jei maldose linki kitiems meiles ir ramybes
As tikiu Dieva, bet jo tebeieskau. Einu i kataliku baznycia, bet domiuosi ir kitomis religijomis..
Visas musu gyvenimas yra Dievo paieskos.. Jei paziuresi aplink save ir pazvelgsi i visu kaip i Dievo ieskancius, gal pradesi juos myleti?
Atsakyti
kaip tikesi taip ir bus... kas tai bebutu ir koks tai bebutu tikejimas...

tikejimas artina minties, energijos ir materijos sasajos galimybe

meiles ir ramybes Jums

mudu planuojam isskristi iki 16 liepos...

dar kelias dieneles pabusim ir leksim..
Atsakyti
TO samoninga harmonija

kaip mokėti save įtikinti?
kaip patikėti, kad kažką gali?

kaip dirbti su savo tikėjimu, kad jis duotų geresnių rezultatų?
Atsakyti
O as vakar suabejojau.. sad.gif
Atsakyti
aš kasdien abejoju tai dėl vieno, tai dėl kito
ir nekenčiu dėl to savęs
nes abejonės trukdo gyventi ir siekti tikslų
Atsakyti