sviesa ten kur sviesu
kur tamsu ten tamsa....... bet jei ten praslystu ar butu pakviestas sviesos blyksnis - issklaidytu tamsa
samoninga harmonija
Kaip kur radau gražius žodžius. Pasaka, alegorija. Tai ne taip svarbu.
...Keliavo kartą sufijus su mokiniais ir sutemus pasipraše jie nakvynės pas turtinga ūkininką. Turtuolis buvo šykstuolis, tad įsileido keliauninkus tik į seną darzinę.
Iškeliaujant ryte, sufijus liepė visiems mokiniams surinkti turimus pinigus ir atiduoti juos ūkininkui.
Kitą vakarą sustojo keliauninkai prie bėdžiaus lūšnos. Šeimininkas, nors ir didelę šeimyną turėdamas, sukvietė visus į vidų ir pavaišino kuo turėjo.
Iškeliaujant ryte, sufijus liepė mokiniams padegti lūšną.
Nukeliavus gera kelio gabalą, mokiniai neiškentė ir pradėjo piktai teirautis mokytojo, kodėl turčiui, kuris buvo toks nesvetingas, atsilygino geru, o su geruoliu vargšu taip negerai pasielgė.
- Nespręskite pagal poelgio išorę, - atsakė mokytojas, - turtuolis gautus pinigus panaudos nevykusiam sandoriui ir visiškai bankrutuos, o varguolis valydamas degėsius, suras pamatuose paslėptą lobį ir pasistatęs naujus trobesius, gyvens su šeima šiltai ir sočiai. Jeigu turtuoliui nebūtume davę pinigų, jis nepatirtu bankroto, o jeigu nebūtume padegę vargšo lūšnos, jis niekad nebūtu atradęs lobio ir vargtų visą likusę gyvenimą...
O kas jei turtuolis nebankrutuos, o vargšas nepastebės lobio?
Visi pamokymai turi dar kažką giliau, nei Sutvėrėjo teisingumo jausmas. Mes visada norime turėti kažką, kas mus globoja ir linki gero, nes mes juk geri.
Mamos glėbį pakeičia aukščiausiasis, angelai sargai ir išminčiai. Bet mes patys savyje nešiojamės dieviškąjį pradą ir patys sau kuriamės ateitį. Net kai kiti stipriai skriaudžia, turime išlikti savimi ir nepalūžti.
Vieni tai vadina karma, kiti išbandymais. Kaip bepavadintume savo bėdas, kam bepriskirtume jų autorystę, mūsų tikslas yra būti laimingiems, ramiems, išmintingiems.
...Keliavo kartą sufijus su mokiniais ir sutemus pasipraše jie nakvynės pas turtinga ūkininką. Turtuolis buvo šykstuolis, tad įsileido keliauninkus tik į seną darzinę.
Iškeliaujant ryte, sufijus liepė visiems mokiniams surinkti turimus pinigus ir atiduoti juos ūkininkui.
Kitą vakarą sustojo keliauninkai prie bėdžiaus lūšnos. Šeimininkas, nors ir didelę šeimyną turėdamas, sukvietė visus į vidų ir pavaišino kuo turėjo.
Iškeliaujant ryte, sufijus liepė mokiniams padegti lūšną.
Nukeliavus gera kelio gabalą, mokiniai neiškentė ir pradėjo piktai teirautis mokytojo, kodėl turčiui, kuris buvo toks nesvetingas, atsilygino geru, o su geruoliu vargšu taip negerai pasielgė.
- Nespręskite pagal poelgio išorę, - atsakė mokytojas, - turtuolis gautus pinigus panaudos nevykusiam sandoriui ir visiškai bankrutuos, o varguolis valydamas degėsius, suras pamatuose paslėptą lobį ir pasistatęs naujus trobesius, gyvens su šeima šiltai ir sočiai. Jeigu turtuoliui nebūtume davę pinigų, jis nepatirtu bankroto, o jeigu nebūtume padegę vargšo lūšnos, jis niekad nebūtu atradęs lobio ir vargtų visą likusę gyvenimą...
O kas jei turtuolis nebankrutuos, o vargšas nepastebės lobio?
Visi pamokymai turi dar kažką giliau, nei Sutvėrėjo teisingumo jausmas. Mes visada norime turėti kažką, kas mus globoja ir linki gero, nes mes juk geri.
Mamos glėbį pakeičia aukščiausiasis, angelai sargai ir išminčiai. Bet mes patys savyje nešiojamės dieviškąjį pradą ir patys sau kuriamės ateitį. Net kai kiti stipriai skriaudžia, turime išlikti savimi ir nepalūžti.
Vieni tai vadina karma, kiti išbandymais. Kaip bepavadintume savo bėdas, kam bepriskirtume jų autorystę, mūsų tikslas yra būti laimingiems, ramiems, išmintingiems.
pritariu
sviesios mintys
ir nesvarbu kaip atai atrodo is sono..... viduje visa esme
kazi kodel Dievas sukure zmogaus sirdi viduje, o ne kur ant galvos ant rankos ar kabaliuojancia kurnors...
gal del to,kad ieskotume giliau
jis sumanus
yra tokia istorija, kaip Dievas tvere zmogu
viska suplanavo, dabar galvoja, kur padeti tai,aks svarbiausia...
uzkasti i giliausia griovi,
nuleisti i gudziausia ezera...
abu varijantai - netinka - vis tiek gali surasti
ir sugalvojo, paslepti tai zmoguje...
kol susiprotes ieskoti ten ... praeis laiko..
o jei ras, kiti vis tiek NEPATIKES
sviesios mintys
ir nesvarbu kaip atai atrodo is sono..... viduje visa esme
kazi kodel Dievas sukure zmogaus sirdi viduje, o ne kur ant galvos ant rankos ar kabaliuojancia kurnors...
gal del to,kad ieskotume giliau
jis sumanus
yra tokia istorija, kaip Dievas tvere zmogu
viska suplanavo, dabar galvoja, kur padeti tai,aks svarbiausia...
uzkasti i giliausia griovi,
nuleisti i gudziausia ezera...
abu varijantai - netinka - vis tiek gali surasti
ir sugalvojo, paslepti tai zmoguje...
kol susiprotes ieskoti ten ... praeis laiko..
o jei ras, kiti vis tiek NEPATIKES
QUOTE(MamaLupa @ 2006 06 13, 17:03)
Saulele, as tik priminsiu, kad akmenimis besimetant tikejimas tik silpsta...kai ta suvoksi, galesim toliau diskutuoti apie tikejima.
Jei apsieitume be reklamos, gal ir būtų galima tai pavadinti diskusija. Bet kai kažkoks forumo dalyvis, pernelyg įsijautęs į aukščiau stovinčiojo rolę, ima, atsiprašant, dar ir asmeninėmis žinutėmis savo paslaugas siūlyti, tai jau nepamokslaukite, gerbiamoji, apie neva mėtymąsi akmenimis. Ne skęstančiajam skęstančius gelbėti - tik tiek.
smalsute, o jusu busimasis vyraws panasus i jus ar priesingybe ????
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 06 14, 06:27)
Jei apsieitume be reklamos, gal ir būtų galima tai pavadinti diskusija. Bet kai kažkoks forumo dalyvis, pernelyg įsijautęs į aukščiau stovinčiojo rolę, ima, atsiprašant, dar ir asmeninėmis žinutėmis savo paslaugas siūlyti, tai jau nepamokslaukite, gerbiamoji, apie neva mėtymąsi akmenimis. Ne skęstančiajam skęstančius gelbėti - tik tiek.
Dziugu matyti jog supratai , kad skesti.Tad galima bus pradeti ir bendrauti artimiausioje ateityje.Tikejimas tai nera elgesys.Tikejimas tai gyvenimo budas ir pedantiskai sutvarkyta spinta dar nerodo tikejimo gilumo.Pries pradedama diskusija perkaiciau pacios visus be isimties pasisakymus - turiu supratima ir savo nuomone apie pacia.Tad lauksiu argumentuotu ir abipusiai naudingu diskusiju.dar tik pridursiu - turiu dukra pacios amziaus, ir mastymo stereotipai amziaus kategorijoje ryskus, kas velgi - man tik padeda giliau pazvelgti i situacija.
QUOTE(samoninga harmonija @ 2006 06 14, 18:45)
smalsute, o jusu busimasis vyraws panasus i jus ar priesingybe ????
O kuo Jums tai aktualu?
Papildyta:
QUOTE(MamaLupa @ 2006 06 14, 19:58)
Pries pradedama diskusija perkaiciau pacios visus be isimties pasisakymus - turiu supratima ir savo nuomone apie pacia.
Ir už ką gi man tokia neišpasakyta garbė? Beje, kaip pastebėjote, aš šiame forume dar labai, oi kaip labai neseniai, o kaikas jau dedasi mane pažystąs kaip nuluptą - ar tik ne paradoksalu?
Papildyta:
Dziugu matyti jog supratai , kad skesti.
Plačiąja prasme - taip. Parodyk man nenuodėmingą ir tvirtai pasakysiu - jis neskęstantis.
Papildyta:
pedantiskai sutvarkyta spinta dar nerodo tikejimo gilumo.
Ir man malonu, jog gerai įsiskaitėte, ką bandžiau pasakyti, kalbėdama apie spintų tvarkymą.
vieni kitu kritika - siekis pateisinti savo virseniskuma, geresni ismanyma ar pan...
tai ne is meiles erdves..
labai butu saunu kasdien visiems, kas nori cia pasidalinti tos dienos sekmemis...
cia butu kasdienos dziaugsmas,,
labai idomu, nes matysime, kad kiekvienam tai taip skirtinga....
pasidziaukim bet kuom
tai ne is meiles erdves..
labai butu saunu kasdien visiems, kas nori cia pasidalinti tos dienos sekmemis...
labai idomu, nes matysime, kad kiekvienam tai taip skirtinga....
pasidziaukim bet kuom
QUOTE(samoninga harmonija @ 2006 06 15, 13:22)
Na jei kažkam džiaugsmą sukelia kapstymasis po kitų forumo dalyvių asmeninį gyvenimą, tai...
Papildyta:
QUOTE(sandle @ 2006 06 15, 10:53)
ar ne keista? Kokia tema bepradetume, viskas baigiasi tuom, kad bandome vieni kitiems irodyti savo tiesa
Mane tai kiek šokiruoja, kai yra pareiškiama, jog mano argumentai, kokie jie bebūtų, visvien tik atspindės tam tikro amžiaus žmogaus mąstymo stereotipą, arba kai temoje apie tikėjimą pradedama domėtis apie mano būsimo vyro būdo bruožus. Na jūs jau man, nesusipratėlei, atleiskite, bet toks reiškinys nepanašus nei į dalinimąsi džiaugsmu, nei civilizuoto bendravimo rėmuose bandymus įrodyti savo tiesą, nei į elementarią diskusiją tam tikra pakankamai tiksliai apibrėžta tema.
QUOTE(samoninga harmonija @ 2006 06 12, 09:54)
dziaugiuosi jumis
siuo metu mokau viena zmogu - perduodu patirti.. (tai pagrindine mano veikla dabar - apytiksliai puse metu mokyti, kol zmogus igyja dar daugiau pasitikejimo savimi ir mato kaip realiai keiciasi jis ir jo aplinka, jis laimingesnis ir ramesnis tampa, moka medituoti, buti disciplinoje su savimi, sportuoti, svajoti ir kartu buti laisvam rinktis....)
kaip manote, kas yra tie zmones, kurie neigia tikejimo galia - tai aplinka, kuri priesinasi....
virsmas gyvenime yra amzinas - belieka ji priimti.... su juo gyventi
pasakyti sau ir pasauliui ACIU, KAD ESU, ir kad tai,kas mane supa mane moko ir mane papildo....
jei kas jauciate, kad norite kazka ismokti, mielai rasykite man i AZ, ka jauciate, kad galiu pamokyti arba yra siuo metu kirbanciu minciu.....
siuo metu mokau viena zmogu - perduodu patirti.. (tai pagrindine mano veikla dabar - apytiksliai puse metu mokyti, kol zmogus igyja dar daugiau pasitikejimo savimi ir mato kaip realiai keiciasi jis ir jo aplinka, jis laimingesnis ir ramesnis tampa, moka medituoti, buti disciplinoje su savimi, sportuoti, svajoti ir kartu buti laisvam rinktis....)
kaip manote, kas yra tie zmones, kurie neigia tikejimo galia - tai aplinka, kuri priesinasi....
virsmas gyvenime yra amzinas - belieka ji priimti.... su juo gyventi
pasakyti sau ir pasauliui ACIU, KAD ESU, ir kad tai,kas mane supa mane moko ir mane papildo....
jei kas jauciate, kad norite kazka ismokti, mielai rasykite man i AZ, ka jauciate, kad galiu pamokyti arba yra siuo metu kirbanciu minciu.....
ar pastebėjai, harmonija, kad tavo postai sukelia kitiems pyktį?
žinoma, gali juos priskirti "besipriešinančiai aplinkai", bet ar nebūtų teisingiau susimąstyti ar teisingai supratai ESMĘ, ar tikrai tu JAU GALI MOKYTI KITUS? būti tuo dvasiniu vadovu? m?
kad perduotum savo pasaulėžiūrą, tą Tikėjimą kitiems, pirma pats turi gerai suprasti,
o knygose išsakytų teorijų perfrazavimas, perpasakojimas rodo, kad prisiskaitei, bet nelabai dar gaudaisi kas yra kas
P.S. dabar į temą: Mano Gyvenime Mano Tikėjimas padarė labai daug, tiek Tikėjimas blogais dalykais, tiek gerais bet tik dabar pradedu suvokti Tą Galią, ir mokausi ja naudotis ne tam, kad tapčiau "geresniu žmogumi", o tam, kad gyventi būtų gera, smagu, faina
"Sergėkitės netikrų pranašų, kurie ateina pas jus avių kailyje, o viduje yra plėšrūs vilkai. Jūs pažinsite juos iš vaisių. Argi kas gali pasiskinti vynuogių nuo erškėčių ir figų nuo usnių?! Juk geras medis duoda gerus vaisius, o netikęs medis - blogus. Geras medis negali duoti blogų vaisių, o netikęs - gerų. Kiekvienas medis, kuris neduoda gerų vaisių, bus iškirstas ir įmestas į ugnį. Taigi jūs pažinsite juos iš vaisių." (Mt 7,15-20)
"Atsiras daug netikrų pranašų, kurie daugelį suvedžios". (Mt 24,11)
"Jei tada kas nors jums sakytų: 'Štai čia Mesijas', - arba: 'Jis tenai!' - netikėkite. Atsiras netikrų mesijų ir netikrų pranašų, ir jie darys didelių ženklų bei stebuklų, mėgindami suklaidinti, jei tai įmanoma, net išrinktuosius. Štai jus apie tai iš anksto perspėjau!" (Mt 24,23-25)
"Atsiras daug netikrų pranašų, kurie daugelį suvedžios". (Mt 24,11)
"Jei tada kas nors jums sakytų: 'Štai čia Mesijas', - arba: 'Jis tenai!' - netikėkite. Atsiras netikrų mesijų ir netikrų pranašų, ir jie darys didelių ženklų bei stebuklų, mėgindami suklaidinti, jei tai įmanoma, net išrinktuosius. Štai jus apie tai iš anksto perspėjau!" (Mt 24,23-25)