QUOTE(gitana36 @ 2013 09 25, 07:30)
Sveikos , vakar po soc darbuotoju apsilankymo. ( nes lankau kursus) iskilo daug klausymu ir nerimo del vaiko paveldimu ligu. Gal galite labiau kas papasakoti kas susidurete jau?
jai tevao psihiskai nesveiki tai vaikai butinai tai paveldi ?
jai mama narkomane tai vaikas taip pat bus ?? kiek procentaliai?
jai mama alchoholike ar vaikui tai labai atsilieps??
......t.t.
Norisi kad jai imsime vaika tai galetume jam padeti......
Mes įvardinom, kad nenorim vaiko, kurio bent vienas iš tėvų turi nustatytą psichinę negalią. O alkoholikų, narkomanų greičiausiai sunku išvengti, nes juk vaikus palieka arba juos atima ne už gerą auklėjimą.
Dė paveldėjimo - na, kai kurias konkrečias ligas paveldi. Vieniems stipriau pasireiškia, kiti būna sveiki. Aš nežinau, kol kas tik laukiam pasiūlymo, bet, neturiu iliuzijų gauti visiškai sveiko vaiko. Turiu ribas, su kokiomis jau žinomomis problemomis susitvarkytume, o kokių - bijau ir neimčiau vaiko, kuris turi jas.
Bet konkrečių atsakymų, kad jei mama narkomanė, tai ir vaikas toks bus ar panašiai. Jei nekalbėjot, tai dar kalbėsit per kursus. Ta prasme - dar apsidairykit į savo aplinką, tikrai rasit pažįstamų ar giminaičių, kurie turi problemų su alkoholiu, tada pagalvokit, kokie jų vaikai. Na ir turbūt skirsis - vienų vaikai taip pat turės problemų, kitų - kuo puikiausi žmonės. Labai didelę, pagrindinę reikšmę turi aplinka, kurioje žmogus auga. Augant ir auklėjant tinkamai, net turintis polinkį netaps alkoholiku ar narkomanu. Taigi tas "paveldimums" yra turbūt labiau pasiteisinimas, baimė... Pvz aš bijau vaiko su alkoholiniu sindromu, kuris paveikia vystymąsi, mąstymą, tačiau vėlgi - konkrečiu atveju tas sindromas pasireiškia skirtingai, vieni būna stipriai neįgalūs, kiti - tiesiog "sunkesni" žmonės...
Einant šituo keliu, bent jau man, kyla kaskart vis daugiau klausimų, apmąstymų. Taip pat ir per kursus buvo, kaskart vis naujų minčių galvoje. Tačiau kol kas nei vienos abejonės dėl to, ką darom.
Verta visą gyvenimą lipti į viršūnę, kad kartelį iš ten spjauti apačion