Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlomų vaikų sveikata

Pats nerimastingiausias ir baugiausias šis laikotarpis - apsisprendimo. Kai sprendėm dėl savo dukros, nemiegojau, nevalgiau, nerimas mane tiesiog ėdė. Baimės akys dėl diagnozių milžiniškos, juk tai sprendimas visad gyvenimui, viską pakeisiantis. Iš savo patirties galiu pasakyt, kad pirmą kartą pamačius tokį stipriai pažeistą vaiką, rimto sprendimo priimti neįmanoma.
Po pirmo pasimatymo su mūsų tada 10 mėn. būsima dukryte, išvažiavom iš KN su vyru kaip apmirę. Pamenu, sėdim mašinoj, tylim, abu bijom pasakyt - vaikas pasirodė protiškai atsilikęs. Kur nepasirodys - akys is siaubo išpūstos, žvilgsnis sustingęs į vieną tašką, nė garselio neišleido, šnekinama tik žiūrėjo, jokios šypsenos. Nu aišku, aš irgi ne geriau atrodžiau, ėmiau ją į rankas tokiom pat iš baimės išpūstom akim su viena mintim "o jezau, kad tik nepradėtų verkti", šalia stovi ir spokso į mane direktorė, auklėtojos ir tas persigandęs pakraupęs vaikas. Vyras tada prie jos net nesiartino. Aš kaip pamišėlė puldinėjau nuo savo mergaitės prie kitų dėmesio ištroškusių mažiukų, dar iki šiol pamenu kai kurių iš jų veidukus. Mūsiškė buvo tokia lėta, flegmatiška, visi vaikai juda, kruta, slenkas artyn, mūsiškei dzinguliukai, paguldėm į maniežą ir guli ramiakė. Grižę namo susimąstėm: jos bio motina turi lengvą protinę negalią, tėvo nėra. Įkalbinti ir primokyti artimųjų po poros dienų nulėkėm lankyti vėl. Ir tada aš vaiką pamačiau tarsi kitom akim - po geros minutės šnekinimo ir jai įdėmiai žiūrint man į veidą, ji mane pažino, šyptelėjo ir tą susitikimą jau sučiauškėjo kažką, šypsojos daug daugiau, tai buvo visiškai kitas įspūdis. Prašiau, kad leistų ją pamaitinti, kad stebėt, kaip ji ryja maistą, klaksėjau pirštais, ar reaguoja į garsą, žodžiu, elementarius eksperimentus dariau. Ir kaskart mums ją lankant ji tiesiog skleidėsi, todėl sprendimas atėjo visai greit. Taip, fiziškai ji atrodė apgailėtinai, raumenukai nusilpę, nesusiformavę normaliai, tiesiai net nepasėdėdavo, vos apsiversdavo (11 mėn). Parsivežus ją namo, neurologė liepė daug su ja dirbt, nes atsilikimas nuo bendraamžių buvo kraupokas. O po 4 mėn namie su šeima, ji ne tik pasivijo, bet ir pralenkė bendraamžius, o dabar auga protinga, tikra gražuolė wub.gif jau varau romanus vėl.... blush2.gif
Mano patarimas: lankykit daug ir dažnai, jei tik įmanoma. Nusivežkit gydytoją, kad būtų bent kiek ramiau. Įvertinkit, kur vaikas auga, nelyginkit per daug su įprastais vaikais. Auklėtojom per daug netikėkit, nei tom, kurios giria, nei kurios peikia. Kaip pvz apie mūsiškę nesakė nieko blogo, bet ją piešė kaip ramią, klusnią, flegmutę, o ji absoliuti to priešingybė. Tiesa, dėl ligų nemelavo, mūsiškė tikrai mažai serga, bet išlindo bjauri alergija, su kuria sunkiai kovojam, kurios niekas neįtarė.
Linkiu Jums vidinės ramybės ir stiprybės šiame, mano manymu, sunkiausiame etape. Neleiskit baimėms užgožti širdies balso. Tai, kokį vaiką matote dabar ir kokį pamatytumėte parsivežę namo - tai du skirtingi vaikai. Kad ir kaip banaliai beskambėtų, bet tik augindama paliktukę įsitikinau, kad meilė iš tikrųjų daro stebuklus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(166cm @ 2015 03 03, 11:58)
Limaza, kad būtų ramiau, tikrai neskubėk gąsdintis - reikia laiko, kol vaikutis ims jus pažinti, pelnysit pasitikėjimą, jis atsipalaiduos. Tęsiantis susitikimams, stebėkit, ar jis ima į jus labiau reaguoti, ar fiksuoja žvilgsnį į jį kalbinančius veidus, domisi kūdikiškais "ku-kū" tipo žaidimais ir kita. Savo vardo kūdikių namų vaikas gali nepripažint, nes per retai jį girdi, kaip ir bijoti jūsų vyro, išvis būti abejingas ir susikaustęs.

Kai man teko būti globos namuose, dalis vaikų, ypač mažų berniukų, iš pirmo žvilgsnio atrodė pakankamai autistiški - atsiriboję nuo svečių, nes nepasitiki, bet tai nereiškia, kad jie yra autistai. Jie tiesiog auga kitose sąlygose. Skirkite daugiau laiko pažinčiai ir stebėkit, ar bus nors minimalus progresas, domėjimasis žaidimais, žmonėmis, socialinis kontaktas.

Vaikutis mus jau gana ramiai prisileido per antrąjį susitikimą. Jo metu mes buvome kartu lankymui skirtame atskiram kambarėlyje. Mes mėginome žaisti su juo, vaikas rodė kažkokį susidomėjimą, stebėjo mus. Nėra taip, kad jis visiškai nerodytų jokių reakcijų. Netgi sakyčiau buvo sąlyginai ilgą laiką sutelkęs dėmesį į žaidimą su kamuokiukais, kaladėlėmis, vėliau rodė šypseną kai pakutenau jį. Į susitikimo pabaigą, ištiesiau rankas į jį ir pakviečiau, jis taip pat ištiesė rankytes ir noriai ėjo pas mane ant kelių. Gana ramiai sėdėjo pas mane, leidosi nešiojamas.
Ryšį, esu tikra, pavyks užmegzti galutinai, bet kas mane labiausiai neramina, visos ligos, kurių dabar negalime surasti, pastebėti ir kurios tik po tam tikro laiko paaiškės. Po paskutinio vizito metu išgirstų "diagnozių" man kažkaip viskas pradėjo slįsti iš po kojų ir pradėjau stipriai dvejoti, ar aš sugebėsiu suimti save į rankas ir padaryti viską, kas geriausia vaikui. Esu labai jautruolė visą gyvenimą, iškart graudenuose vien paskaičius tam tikrų sutrikimų aprašymus ir pagalvojus, kad jie greičiausiai atsiras mūsų realybėje, apsibliaunu ir nebežinau ar galiu tokia eiti "toliau".
Dėl to dar pradėjau ir dvejoti ar turėtume vaikiuką lankyti, kol tarkim bus padaryti kažkokie papildomi tyrimai, kad neatsirastų didelis prisirišimas, o kaip tada bus, jei vis tik suvoksiu, kad aš nepajėgi to panešti? verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(biski tinginiuke @ 2015 03 03, 12:47)
Pats nerimastingiausias ir baugiausias šis laikotarpis - apsisprendimo. Kai sprendėm dėl savo dukros, nemiegojau, nevalgiau, nerimas mane tiesiog ėdė. Baimės akys dėl diagnozių milžiniškos, juk tai sprendimas visad gyvenimui, viską pakeisiantis. Iš savo patirties galiu pasakyt, kad pirmą kartą pamačius tokį stipriai pažeistą vaiką, rimto sprendimo priimti neįmanoma.
Po pirmo pasimatymo su mūsų tada 10 mėn. būsima dukryte, išvažiavom iš KN su vyru kaip apmirę. Pamenu, sėdim mašinoj, tylim, abu bijom pasakyt - vaikas pasirodė protiškai atsilikęs. Kur nepasirodys - akys is siaubo išpūstos, žvilgsnis sustingęs į vieną tašką, nė garselio neišleido, šnekinama tik žiūrėjo, jokios šypsenos. Nu aišku, aš irgi ne geriau atrodžiau, ėmiau ją į rankas tokiom pat iš baimės išpūstom akim su viena mintim "o jezau, kad tik nepradėtų verkti", šalia stovi ir spokso į mane direktorė, auklėtojos ir tas persigandęs pakraupęs vaikas. Vyras tada prie jos net nesiartino. Aš kaip pamišėlė puldinėjau nuo savo mergaitės prie kitų dėmesio ištroškusių mažiukų, dar iki šiol pamenu kai kurių iš jų veidukus. Mūsiškė buvo tokia lėta, flegmatiška, visi vaikai juda, kruta, slenkas artyn, mūsiškei dzinguliukai, paguldėm į maniežą ir guli ramiakė. Grižę namo susimąstėm: jos bio motina turi lengvą protinę negalią, tėvo nėra. Įkalbinti ir primokyti artimųjų po poros dienų nulėkėm lankyti vėl. Ir tada aš vaiką pamačiau tarsi kitom akim - po geros minutės šnekinimo ir jai įdėmiai žiūrint man į veidą, ji mane pažino, šyptelėjo ir tą susitikimą jau sučiauškėjo kažką, šypsojos daug daugiau, tai buvo visiškai kitas įspūdis. Prašiau, kad leistų ją pamaitinti, kad stebėt, kaip ji ryja maistą, klaksėjau pirštais, ar reaguoja į garsą, žodžiu, elementarius eksperimentus dariau. Ir kaskart mums ją lankant ji tiesiog skleidėsi, todėl sprendimas atėjo visai greit. Taip, fiziškai ji atrodė apgailėtinai, raumenukai nusilpę, nesusiformavę normaliai, tiesiai net nepasėdėdavo, vos apsiversdavo (11 mėn). Parsivežus ją namo, neurologė liepė daug su ja dirbt, nes atsilikimas nuo bendraamžių buvo kraupokas. O po 4 mėn namie su šeima, ji ne tik pasivijo, bet ir pralenkė bendraamžius, o dabar auga protinga, tikra gražuolė  wub.gif jau varau romanus vėl....  blush2.gif
Mano patarimas: lankykit daug ir dažnai, jei tik įmanoma. Nusivežkit gydytoją, kad būtų bent kiek ramiau. Įvertinkit, kur vaikas auga, nelyginkit per daug su įprastais vaikais. Auklėtojom per daug netikėkit, nei tom, kurios giria, nei kurios peikia. Kaip pvz apie mūsiškę nesakė nieko blogo, bet ją piešė kaip ramią, klusnią, flegmutę, o ji absoliuti to priešingybė. Tiesa, dėl ligų nemelavo, mūsiškė tikrai mažai serga, bet išlindo bjauri alergija, su kuria sunkiai kovojam, kurios niekas neįtarė.
Linkiu Jums vidinės ramybės ir stiprybės šiame, mano manymu, sunkiausiame etape. Neleiskit baimėms užgožti širdies balso. Tai, kokį vaiką matote dabar ir kokį pamatytumėte parsivežę namo - tai du skirtingi vaikai. Kad ir kaip banaliai beskambėtų, bet tik augindama paliktukę įsitikinau, kad meilė iš tikrųjų daro stebuklus  4u.gif

na štai, vėl sėdžiu, skaitau ir ašaros byra savaime.. blush2.gif doh.gif
labai džiaugiuosi Jūsų išsamia žinute, ačiū už palaikymą ir savo išsakytus pavyzdžius 4u.gif atrodo kiek begalvočiau, kiek beskaityčiau, mano nusiteikimas per dieną pasikeičia N kartų..tai jau pasakau, kad mielas vaikiukas, mus labai sužavėjo, padarysim daugiau tyrimų dėl šventos ramybės ir bet kokiu atveju atėjus laikui parkeliausim namo. Kitą minutę vėl kažkur užsikabinu už kokios baisios ligos aprašymo ir vėl raudu, nebežinau kur dėtis.. verysad.gif nejaugi taip visiems būna prieš pasiimant lelių iš GN? Taip ir pareina mintys, kad nesu stabili ir negaliu tokia priimti dar vaikučio, kuriam paskui su tokiais savo marazmais ne tik, kad nepadėsiu, bet net ir pakenksiu, nes nesugebėsiu duoti tiek, kiek reikės... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Limaza @ 2015 03 03, 15:08)
Vaikutis mus jau gana ramiai prisileido per antrąjį susitikimą. Jo metu mes buvome kartu lankymui skirtame atskiram kambarėlyje. Mes mėginome žaisti su juo, vaikas rodė kažkokį susidomėjimą, stebėjo mus. Nėra taip, kad jis visiškai nerodytų jokių reakcijų. Netgi sakyčiau buvo sąlyginai ilgą laiką sutelkęs dėmesį į žaidimą su kamuokiukais, kaladėlėmis, vėliau rodė šypseną kai pakutenau jį. Į susitikimo pabaigą, ištiesiau rankas į jį ir pakviečiau, jis taip pat ištiesė rankytes ir noriai ėjo pas mane ant kelių. Gana ramiai sėdėjo pas mane, leidosi nešiojamas.
Ryšį, esu tikra, pavyks užmegzti galutinai, bet kas mane labiausiai neramina, visos ligos, kurių dabar negalime surasti, pastebėti ir kurios tik po tam tikro laiko paaiškės. Po paskutinio vizito metu išgirstų "diagnozių" man kažkaip viskas pradėjo slįsti iš po kojų ir pradėjau stipriai dvejoti, ar aš sugebėsiu suimti save į rankas ir padaryti viską, kas geriausia vaikui. Esu labai jautruolė visą gyvenimą, iškart graudenuose vien paskaičius tam tikrų sutrikimų aprašymus ir pagalvojus, kad jie greičiausiai atsiras mūsų realybėje, apsibliaunu ir nebežinau ar galiu tokia eiti "toliau".
Dėl to dar pradėjau ir dvejoti ar turėtume vaikiuką lankyti, kol tarkim bus padaryti kažkokie papildomi tyrimai, kad neatsirastų didelis prisirišimas, o kaip tada bus, jei vis tik suvoksiu, kad aš nepajėgi to panešti?  verysad.gif
Papildyta:
na štai, vėl sėdžiu, skaitau ir ašaros byra savaime..  blush2.gif  doh.gif
labai džiaugiuosi Jūsų išsamia žinute, ačiū už palaikymą ir savo išsakytus pavyzdžius  4u.gif  atrodo kiek begalvočiau, kiek beskaityčiau, mano nusiteikimas per dieną pasikeičia N kartų..tai jau pasakau, kad mielas vaikiukas, mus labai sužavėjo, padarysim daugiau tyrimų dėl šventos ramybės ir bet kokiu atveju atėjus laikui parkeliausim namo. Kitą minutę vėl kažkur užsikabinu už kokios baisios ligos aprašymo ir vėl raudu, nebežinau kur dėtis..  verysad.gif  nejaugi taip visiems būna prieš pasiimant lelių iš GN? Taip ir pareina mintys, kad nesu stabili ir negaliu tokia priimti dar vaikučio, kuriam paskui su tokiais savo marazmais ne tik, kad nepadėsiu, bet net ir pakenksiu, nes nesugebėsiu duoti tiek, kiek reikės...  unsure.gif

Aciu labai, kad dalinates savo baimemis ir nerimu, manau visi mes ju turime. Man visa ta procedura dar priesaky ir jau pradejau nerimauti kartu su jumis. O ka jusu vyras sako? kaip jis jauciasi?
Atsakyti
QUOTE(Strawberry Milkshake @ 2015 03 03, 16:24)
Aciu labai, kad dalinates savo baimemis ir nerimu, manau visi mes ju turime. Man visa ta procedura dar priesaky ir jau pradejau nerimauti kartu su jumis. O ka jusu vyras sako? kaip jis jauciasi?

Dalindamasi tikiuosi atrasti panašius išgyvenimus patyrusių žmonių, kurie kažkaip padės man susivokti savo baimėse. Kai suvoki, kad ne viena taip bijai ir dar matai, kad po tokių baimių kiti žmonės sugebėjo susitvarkyti, kažkiek nuramina.. smile.gif
Vyras yra sutrikęs kaip ir aš panašiai.. Tas pirmas nuvykimas į GN abiems paliko vienodai gerą įspūdį, o antras vienodai stipriai sukrėtė ir išmušė iš "stabilių pasiruošimo vėžių"... Buvome netgi susitikę su savo mokymų vadovais pasikonsultuoti. Žinoma, mus mėgino raminti, kad tai lyg ir normalu, bet iš kitos pusės tiesiai šviesiai pasakė, kad kol patys TVIRTAI ir neklibėdami nepajausime, kad baimės nėra tokios svarbios kaip tas mažiukas, tokiu atveju reikės viską atidėti.. šiuo metu mėginame abu su vyru susitvarkyt su savo vidiniais demonais ir kažkaip susivokti, ką toliau daryt. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Limaza @ 2015 03 04, 18:37)
Dalindamasi tikiuosi atrasti panašius išgyvenimus patyrusių žmonių, kurie kažkaip padės man susivokti savo baimėse. Kai suvoki, kad ne viena taip bijai ir dar matai, kad po tokių baimių kiti žmonės sugebėjo susitvarkyti, kažkiek nuramina.. smile.gif
Vyras yra sutrikęs kaip ir aš panašiai.. Tas pirmas nuvykimas į GN abiems paliko vienodai gerą įspūdį, o antras vienodai stipriai sukrėtė ir išmušė iš "stabilių pasiruošimo vėžių"... Buvome netgi susitikę su savo mokymų vadovais pasikonsultuoti. Žinoma, mus mėgino raminti, kad tai lyg ir normalu, bet iš kitos pusės tiesiai šviesiai pasakė, kad kol patys TVIRTAI ir neklibėdami nepajausime, kad baimės nėra tokios svarbios kaip tas mažiukas, tokiu atveju reikės viską atidėti.. šiuo metu mėginame abu su vyru susitvarkyt su savo vidiniais demonais ir kažkaip susivokti, ką toliau daryt.  unsure.gif

Sveiki.Man jūsų nerimas pažystamas.Kaip jau anksčiau rašiau pirmieji mažylio sveikatos aprašai nieko tobulo nežadėjo,bet mes visgi nuspredėm ji aplankyti ir kolkas nesigailim savo poelgio.Jums reikėtu susirasti tarp savo draugų ar artimųjų rato gerą mediką kuris jums padėtų susigaudyti visose tose diagnozėse.Jie ten vietoje leidzia pavartyti sveikatos kortelę.Mes juk ne daktarai,todėl atrodo viskas labai baugiai.O tokioms gerasirdems auklėtojoms tai nežinau ką padaryti reikėtu....Linkiu ,kad greiciau rastumėt sprendimą ir ramybę sirdyje 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, mes jau trecia sav kaip parsiveze berniuka namo. Laukiam datos kada bus paskirta teismas. Kaip vyras mano sako, jog vaikas skiriasi kaip du vandens lasai ten kaip lankem buvo ramus, o namuos tai viskas skamba begalo judrus, nebijo svetimu zmoniu, kas pasnekina tai ir nueit galetu su juo. Tik viena beda turiu gal kuri nors is jusu tai patyrusi ir kaip elgtis patartu. Naktim musu vaikutis labai cepsi, kaip lyk ciunktu bonkute arba soske liezuviu toki garsa skleidzia. Kazin ka daryt tokioj situacijoj?
Atsakyti
QUOTE(vaidagad @ 2015 03 19, 09:29)
Laba diena, mes jau trecia sav kaip parsiveze berniuka namo. Laukiam datos kada bus paskirta teismas. Kaip vyras mano sako, jog vaikas skiriasi kaip du vandens lasai ten kaip lankem buvo ramus, o namuos tai viskas skamba begalo judrus, nebijo svetimu zmoniu, kas pasnekina tai ir nueit galetu su juo. Tik viena beda turiu gal kuri nors is jusu tai patyrusi ir kaip elgtis patartu. Naktim musu vaikutis labai cepsi, kaip lyk ciunktu bonkute arba soske liezuviu toki garsa skleidzia. Kazin ka daryt tokioj situacijoj?

Sveikinu labai labai 4u.gif 4u.gif
o mes dar laukime..Žinau,kad jau visi ivertinimai ir išvados jau išsiūstos to miesto vaiku teisem,belieka laukt skambučio..Sekmadieni mergytei 5 metai..Taip norejau,kad savo pirmaji mini jubilieju sutiktu jau namie.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2015 03 19, 10:26)
Sveikinu labai labai 4u.gif  4u.gif
o mes dar laukime..Žinau,kad jau visi ivertinimai ir išvados jau išsiūstos to miesto vaiku teisem,belieka laukt skambučio..Sekmadieni mergytei 5 metai..Taip norejau,kad savo pirmaji mini jubilieju sutiktu jau namie.. verysad.gif

Ar jums negalejo sutvarkyti laikinos globos iki ivaikinimo?
Atsakyti
Tai cia ir tvarko laikina globa
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2015 03 19, 13:12)
Tai cia ir tvarko laikina globa

Tai gal greitai sutvarkys gaila mazyles galejo pasiskubint vaiku teises. Mums labai greit sutvarke apie sav. laiko uztruko neskaitant kol viska nusiunte i Vilniu. Na tikekimes ir jums greit sutvarkys ir galesit gryze atsvest mergaites gimtadieni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidagad @ 2015 03 19, 10:29)

Jei norit, kad vaikas greičiau suvoktų, kas yra šeima, nereikėtų plataus rato žmonių. O dėl čepsėjimo, manau, čia įprotis - savęs raminimas.
Atsakyti
QUOTE(arna @ 2015 03 19, 14:21)
Jei norit, kad vaikas greičiau suvoktų, kas yra šeima, nereikėtų plataus rato žmonių. O dėl čepsėjimo, manau, čia įprotis - savęs raminimas.

Tai as ir galvoju, kad gal iprotis, bet kaip ji isnaikint. Mergaite kaip parsivezem ji pirsta ciunke, tai greit praejo ta beda, o sia beda nezinau kaip iveikt mirksiukas.gif arba nemoku biggrin.gif
Atsakyti