QUOTE(arna @ 2015 03 02, 11:00)
Į vardą nereagavo ir mūsų vaikas. Aš net buvau suabejojus ar jis iš viso girdi. Bet tuo klausimu mane labai nuramino logopedė. Jų gi ten niekas vardais nekviečia, ne taip kaip namuose.
Dėl pliušinukų vėlgi. Ar grupėje jų yra? Paprastai tokių žaislų vengiama, nes jie greit nusitepa, per juos plinta ligos. Jei vaikas jų nečiupinėjęs, tai vien jų palietimas gali būti vaikui nemalonus.
Mes pasimatymų metu žaidėm kamuoliukais. Būtent jų mėtymas padėjo vaikui atsipalaiduoti, sumažinti įtampą. Taip šėliodami sulaukėm ir pirmųjų šypsenėlių.
O parvažiavus į namus mažajam kone didžiausias atradimas buvo žolė
Papildyta:
Dėl vaikščiojimo ir bendrai visai raidai paspartinti labai pagelbėjo ankstyvoji korekcija. Aišku dirbau su vaiku ir pati, bet iki darželio mano mažius visiškai nesiskyrė nuo bendraamžių, kai kur juos net lenkė.
Dėl pliušinukų vėlgi. Ar grupėje jų yra? Paprastai tokių žaislų vengiama, nes jie greit nusitepa, per juos plinta ligos. Jei vaikas jų nečiupinėjęs, tai vien jų palietimas gali būti vaikui nemalonus.
Mes pasimatymų metu žaidėm kamuoliukais. Būtent jų mėtymas padėjo vaikui atsipalaiduoti, sumažinti įtampą. Taip šėliodami sulaukėm ir pirmųjų šypsenėlių.
O parvažiavus į namus mažajam kone didžiausias atradimas buvo žolė
Papildyta:
Dėl vaikščiojimo ir bendrai visai raidai paspartinti labai pagelbėjo ankstyvoji korekcija. Aišku dirbau su vaiku ir pati, bet iki darželio mano mažius visiškai nesiskyrė nuo bendraamžių, kai kur juos net lenkė.
arna, o kokio amžiau Jūsų lelius dabar? Iš kokios šeimos buvo paimtas? Man dabar baisiausia, kad vėliau išlįs kokie alkoholinio vaisiaus sindromai, autizmas ar pan.,nes juk visas nėštumas praktiškai alkoholyje...
atrodo ir ruošėmės tam ir buvom nusiteikę, bet taip paveikė toks vienos auklėtojos "verdiktas", kad tiesiog pradėjom dvejoti, ar tikrai tokiam žingsniui pasiruošę esam, jei taip stipriai sunerimom...
Papildyta:
QUOTE(Amade @ 2015 03 02, 11:43)
Limaza - kaip jau rašė mamos, dėl vaikščiojimo, nereagavimo į vardą ar nežaidimo su pliušinukais nekreipkit dėmesio. Visi vaikai skirtingi. Tiek vaikščiot, kalbėt pradeda skirtingu laiku, tiek skirtingi žaidimai domina. Mano sūnus (bio) su žaislais iki 2 m beveik nežaisdavo, o dukrytė (įvaikinta) nuo pirmų mėnesių dievina žaislus. Ir dabar pasodinu prie žaislų dėžės, ramiai sėdi kokį pusvalandį.
Jei ten pat gyvena vyresni broliukai, būtinai nueikit pasikalbėt su jų auklėtojomis. Nors tikriausiai jūsų širdys geriausiai pasakys. Kaip aš sau sakydavau, iš gerų tėvų vaikų neatima. Tad galbūt tiesiog reikia susitaikyt, kad didžioji dalis bio motinų turi nemenkų problemų su alkoholiu, labai minimalaus išprusimo, tėvai nežinomi ir panašiai. O kiek gerų žmonių išauga iš jų vaikų,kai patenka į mylinčias šeimas
Jei ten pat gyvena vyresni broliukai, būtinai nueikit pasikalbėt su jų auklėtojomis. Nors tikriausiai jūsų širdys geriausiai pasakys. Kaip aš sau sakydavau, iš gerų tėvų vaikų neatima. Tad galbūt tiesiog reikia susitaikyt, kad didžioji dalis bio motinų turi nemenkų problemų su alkoholiu, labai minimalaus išprusimo, tėvai nežinomi ir panašiai. O kiek gerų žmonių išauga iš jų vaikų,kai patenka į mylinčias šeimas
na ir galvos skausmelis tas sprendimo priėmimas....
kaip būtų gerai, kad kas nors iš šalies galėtų ateiti ir pasakyti "nedvejokit, imkit, GARANTUOJU, kad viskas bus gerai"