o rūsio neturit?
Merginos, gal galetumete patarti kokia veisle rinktis roziu, kuri butu atspari salciui. Noreciau ant kapo pasodinti. Bet nezinau, ar turesiu galimybe kiekvienais metais apdengti... Siaip rozes perku is Sibirkos.
Aš savo Knirps ® jau 6 metai niekuo nedengiu ir nėra nušalusi nei viena šaka, nors auga nelabai kokioj vietoj
QUOTE(voveriukstis @ 2013 11 20, 20:06)
o rūsio neturit?
nea
t.y. turim, bet jis sildomas turim garaza ten tempdavau hortenzijas, bijunus ir pakalnutes, tai ir gerokai per silta....
QUOTE(akbr @ 2013 11 21, 14:57)
nea
t.y. turim, bet jis sildomas turim garaza ten tempdavau hortenzijas, bijunus ir pakalnutes, tai ir gerokai per silta....
o tai cia taip idomiai Troba- turit, ziemos soda- turit, o zemes- ne? Viskas aplink trinkelem isklota?
visgi augalas turi pailseti, kitaip greit susens. gal galima tada bandyt i kokias dezes prideti sausu lapu ir sudeti tuos vazonus
QUOTE(vobla @ 2013 11 21, 14:38)
o tai cia taip idomiai Troba- turit, ziemos soda- turit, o zemes- ne? Viskas aplink trinkelem isklota?
visgi augalas turi pailseti, kitaip greit susens. gal galima tada bandyt i kokias dezes prideti sausu lapu ir sudeti tuos vazonus
nea, trinkelem tik ivaziavimas, cia tik tokio dydzio sklypas
darysiu eksperimenta.... pora vazonu paliksiu lauke (pati vazona kokiu putplasciu, agroplevele apsuksiu, virsu eglisakem pridengsiu ir paliksiu) kitus susitempsiu... ziuresim kuo baigsis
QUOTE(akbr @ 2013 11 22, 11:04)
nea, trinkelem tik ivaziavimas, cia tik tokio dydzio sklypas
darysiu eksperimenta.... pora vazonu paliksiu lauke (pati vazona kokiu putplasciu, agroplevele apsuksiu, virsu eglisakem pridengsiu ir paliksiu) kitus susitempsiu... ziuresim kuo baigsis
labai daug niuansu- nelygu kokia ziema bus. kur tas vazonas stoves. gali prilyti ir susales vanduo vazona suskaldyt. arba jei bus per sausa augalas gali zuti
Pas mane dar vasara šios savaitės foto..ir kitos rožės dar pilnos pumpurų,gaila kad nespės išsiskleist..
man padovanojo problemą - rožės krūmą vazone. Perdavė per kitą žmogų, įdėjo jam į mašiną ir liepė atvežti man . Sako, kad lauke auga. Ką man dabar daryt? Aiškinti su dovanotoju, kas per rūšis, kur per žiemą laikyt, ar sodint dabar? Merginos, patarkit. Neturiu tokių prabangių gėlių, bijau iš tolo, neįsivaizduoju, ką su ja daryt
QUOTE(Modeen @ 2013 11 23, 20:33)
man padovanojo problemą - rožės krūmą vazone. Perdavė per kitą žmogų, įdėjo jam į mašiną ir liepė atvežti man . Sako, kad lauke auga. Ką man dabar daryt? Aiškinti su dovanotoju, kas per rūšis, kur per žiemą laikyt, ar sodint dabar? Merginos, patarkit. Neturiu tokių prabangių gėlių, bijau iš tolo, neįsivaizduoju, ką su ja daryt
Sugalvojot problemą
Šiaip, vienintelė problema yra dabartinis metų laikas.. kad taip mėnesiu ar bent keliomis savaitėmis anksčiau taip būt atsitikę, sakyčiau drąsiai į lauką galit sodint, o dabar jau nežinau.
Tikėtina, kad vazonėlyje žydinčią gavote, tą paprastą maximinę miniatiūrinę, iš kurios išauga kažkas, ko nieks jums neįvardins, kas. Bus, arba maža, arba didėlesnė ir tiek. Lauke jos žiemoja pridengtos, bet vat, ką būtent šiandien daryti, lapričio pabaigoje, tai nežinau.. namie jai tikrai blogai bus
dydį tik rytoj pamatysiu. O kaip elgtis dėl to vazono? Palikti visai lauke ir dengti su vazonu? Žiemą jai reikia drėgmės, ar galiu įnešti į nešildomą vasaros namą?