Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(Para @ 2013 11 14, 18:53)
Na ar pelių neprisikviesit su šienu ar šiaudais. Pas mane pernai garaže pelės buvo besukančios lizdą agroplėvelėje. Misliju, gal reikėtų į tuos šiaudus kiek kokių eglės šakelių įmaišyti, gal tada graužikai neįsimestų. Jeigu nusipaisčiau, pataisykit  ax.gif

gera, man su sienu ir siaudais butu patogu - turiu ir tu ir tu kaime smile.gif gal pabandyt, jei patyre augintojos irgi tam rysis g.gif
Atsakyti
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 11 02, 19:03)
Siandien padariau didziuli darba. Savo 5 vijoklines rozes net 3 valandas ruosiau ziemos miegui smile.gif Jau nekalbu kiek kartu teko eiti i miska ir kiek teko atsinesti pusu bei egliu saku (gerai, kad kazkas kaip tik egle nupjove, o sakas ismete) smile.gif

turiu klausima,ar vijokline roze,kuri lipa tokiom kopeciom,ziemai ruosiant reikia guldyti ant zemes?gal uztenka saknis apipilti durpe,o apkloti eglisakiais ar agro visa ta stova neguldant saku ant zemes?anyta cia liepe man paziureti kaip paruosti ziemai,tai jei nusals,sakes man lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Totoria 123: 15 lapkričio 2013 - 13:45
QUOTE(Totoria 123 @ 2013 11 15, 13:44)
turiu klausima,ar vijokline roze,kuri lipa tokiom kopeciom,ziemai ruosiant reikia guldyti ant zemes?gal uztenka saknis apipilti durpe,o apkloti eglisakiais ar agro visa ta stova neguldant saku ant zemes?anyta cia liepe man paziureti kaip paruosti ziemai,tai jei nusals,sakes man lotuliukas.gif

as guldyciau ir nerizikuociau, tik pries nuimant nuo atramu, pagalgokit i kuria puse ja guldysite ir tikrai nelaukciau salnu, nes bus sunkiau ja prilenkti prie zemes
Atsakyti
Ar jau dengiate rozes? Sekiau prognozes, kaip ir nezadejo dar minuso, bet praejusia nakti jau salo ir sia, atrodo, saltukas bus. As dar neapdengiau ir apdenti galesiu tik savaitgali sad.gif Ar nesusals mano rozeles?
Atsakyti
dengsiu kai jau 5 laipsniu minusine laikysis ir diena
Atsakyti
QUOTE(siguze @ 2013 11 18, 22:24)
Ar jau dengiate rozes? Sekiau prognozes, kaip ir nezadejo dar minuso, bet praejusia nakti jau salo ir sia, atrodo, saltukas bus. As dar neapdengiau ir apdenti galesiu tik savaitgali sad.gif Ar nesusals mano rozeles?

be reikalo jaudinatės, rožės dengiamos kai jau laikosi pastovi minusinė temperatūra. Iki minus 7-8 (o kai kurioms rūšims ir iki minus 20) joms nieko nenutinka atvirkščiai - atsparesnės tampa. Aš dengiu tik prasidėjus rimtai žiemai, gruodžio mėnesį
Atsakyti
sakykit mielosios 4u.gif ,ar sliauzencia rozyte dengti kaip ir vijokline? ax.gif
Atsakyti
prasau patarkit/pasidalinkit patirtim...
auginu rozes vazonuose, auga/zydi puikiai. visada ziemai susinesdavau i ziemos soda, taciau nuo vasario jos ten pradeda zydeti + prasideda kova su amarais, siemet galvoju gal palikti lauke, bet ar nenusals??? gal reiktu kaip nors uzdengti tuos vazonus, bet kaip ir kuo?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(akbr @ 2013 11 20, 11:30)
prasau patarkit/pasidalinkit patirtim...
auginu rozes vazonuose, auga/zydi puikiai. visada ziemai susinesdavau i ziemos soda, taciau nuo vasario jos ten pradeda zydeti + prasideda kova su amarais, siemet galvoju gal palikti lauke, bet ar nenusals??? gal reiktu kaip nors uzdengti tuos vazonus, bet kaip ir kuo?? g.gif

Perkelkit tada geriau atsargiai į žemę lauke, ar įkaskit su vazonais - nes jei bus šalta žiema, peršals kiaurai vazonai (ir šaknys) - ir bus amen
Atsakyti
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 11 15, 21:12)
as guldyciau ir nerizikuociau, tik pries nuimant nuo atramu, pagalgokit i kuria puse ja guldysite ir tikrai nelaukciau salnu, nes bus sunkiau ja prilenkti prie zemes

aciu,taip ir perduosiu,tegu dengias jau,o as sode dar sakiau gruodzio palauksiu,ne smano paprastos,atsparios,apipilsiu durpem ir kokiom kartoninem dezutem apdengsiu
Atsakyti
QUOTE(vilma37 @ 2013 11 19, 11:22)
sakykit mielosios  4u.gif ,ar sliauzencia rozyte dengti kaip ir vijokline? ax.gif

Jei gyvenat šalia ir turit galimybę užmesti sniego, tai tik tiek ir tereikia. Jei pirma žiema, galit eglišakiais apdėti.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 11 20, 10:33)
Perkelkit tada geriau atsargiai į žemę lauke, ar įkaskit su vazonais - nes jei bus šalta žiema, peršals kiaurai vazonai (ir šaknys) - ir bus amen

4u.gif
nera net menkiausios galimybes ikasti i zeme.... :-(
teks reiskias ir vel susitempti i ziemos soda....
lai dar kazkiek pastovi lauke, kol nesalta, o paskui kraustysimes i namus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akbr: 20 lapkričio 2013 - 13:53