Noriu jūsų patarimo.
Pernai pasodinau rožes pirmas savo gyvenime. Pirkau parko ir vijoklinę, kad būtų atsparesnės iš Maximos "Sodo rožė" parko rožę "Astrid Grafin" ir vijoklinę "Westerland".
Pasodinau vakarinėj, pusiau šiaurės vakarinėj pusėj, vakarinės saulės pakankamai gauna. Gal man jas perkelti labiau į pietų pusę? Nenukepa jos ant saulės, pietų pusėj labai karšta būna vasarą.
rozes megsta saule, jei tik galiu sodinu tik pietineje puseje, vakarineje is bedos.. bet cia tik mano patirtis
Pas mane atokaitoj visos Rožės saulės vaikai
Kai kurių išblunka žiedai kažkiek nuo saulės, bet daugumai geriausia pietūs ir rytai. Yra ir kurioms mažiau saulės užtenka, bet ir tos menkiau žydi be saulės...
Ingushka, nežinau, ar būna "Westerland" vijoklinė, bet paprasta tai nėra atspari - atvirkščiai, viena jautresnių šalčiui, bet šiaip galinga ir graži ją reiktų kažkiek užuovėjoj sodinti, nes žiedai dideli ant liaunų šakų.
Nelabai supratau, ar visos rožės Jūsų maximinės, bet ten sako dažnai nebūna tas, kas parašyta
Kai kurių išblunka žiedai kažkiek nuo saulės, bet daugumai geriausia pietūs ir rytai. Yra ir kurioms mažiau saulės užtenka, bet ir tos menkiau žydi be saulės...
Ingushka, nežinau, ar būna "Westerland" vijoklinė, bet paprasta tai nėra atspari - atvirkščiai, viena jautresnių šalčiui, bet šiaip galinga ir graži ją reiktų kažkiek užuovėjoj sodinti, nes žiedai dideli ant liaunų šakų.
Nelabai supratau, ar visos rožės Jūsų maximinės, bet ten sako dažnai nebūna tas, kas parašyta
Westerland tikrai vijoklinė, nes net ir į googlą visagalį įmetus paveiksliukus meta vijoklinės rožės foto, oranžiniais žiedais. Ji pas mane jau pernai rudenį po pasodinimo žydėjo, tikrai žiedas buvo toks kaip foto, o ir toji parko Astrid Grafin buvo pražydusi , irgi absoliučiai ta. Spėjau dar ir prisiuostyti Tikrai šį kartą pataikiau, nesumaišytos. Jos abi "Sodo rožė" firmos.
Tik šias dvi ir teturiu, pirkau pigias, kad pabandyčiau auginti/eksperimentuoti. Jos nenušalo,mačiau sprogsta abi puikiai, nedengiau visai, nes nenoriu tokių, kur su eglišakiais reikia tupinėti. Pagalvojau-nušals, tai nušals.
Ačiū už patarimus tikrai, reiks spręst, kaip čia toliau daryti.
Tik šias dvi ir teturiu, pirkau pigias, kad pabandyčiau auginti/eksperimentuoti. Jos nenušalo,mačiau sprogsta abi puikiai, nedengiau visai, nes nenoriu tokių, kur su eglišakiais reikia tupinėti. Pagalvojau-nušals, tai nušals.
Ačiū už patarimus tikrai, reiks spręst, kaip čia toliau daryti.
na va ,sededama sumasciau,kad bandysim zeme pilt ir gerai suvoluot,o kai sodinsim rozes,toj vietoj gerai ispurent..kazkaip nesinori jas is vienos vietos i kita kilnot
QUOTE(Lovers @ 2014 03 21, 15:32)
na va ,sededama sumasciau,kad bandysim zeme pilt ir gerai suvoluot,o kai sodinsim rozes,toj vietoj gerai ispurent..kazkaip nesinori jas is vienos vietos i kita kilnot
kada jus užsaket,mano kaip ner,taip ner
QUOTE(Barboraaa @ 2014 03 21, 18:07)
kada jus užsaket,mano kaip ner,taip ner
sausio pradzioj
QUOTE(zuikis5 @ 2014 03 21, 11:34)
plikom šaknim gal paskubėjot pirkti Nors pirmos gėlės gal geriausiai prigyja ir auga
"Sibirka" visi kiti augintojai iš užsienio rožes sunčia plikomis šaknimis. Todėl ir anksti siunčia, kol rožės dar neprabudę. Kai rožės būna su nedideliais lapeliais, jų šaknys taip pat būna pradėję augti. Todėl tokių rožių jau plikomis šaknimis nebesiunčia, ir tokios prasprogę rožės dažniausiai jau parduodamos vazonuose. Sodinant tokias rožes, labai svarbu nesuardyti šaknų. Nes jaunos baltos šaknytės labai traškios. Vėliau rožei augant šaknys sutvirtėja ir jau sodinant rožes rudenį, galima jas vėl sodinti plikomis šaknimis.
ingushka, "Sodo rožė"pavadinimų nesumaišo . O "Astrid Graffin von Hardenberg" labai graži rožė. Žinoma, kartais jos žiedai užsilydo, bet pas mane tik vieną kart taip buvo.
Hosted on Fotki]My Webpage[/URL]
sveiki, priminkite kada reikia purskti ir kuo (berods vario trasom), nuo gribiniu ligu?
kokia proporcija, gal kokia kita priemone rekomenduotumet? ir kada jau arbatinuku susalusias parudavusias sakeles nupjauti?
aciu
kokia proporcija, gal kokia kita priemone rekomenduotumet? ir kada jau arbatinuku susalusias parudavusias sakeles nupjauti?
aciu