[quote=Daisoja,2014 03 15, 22:24]
[quote=GIZZI5,2014 03 15, 16:36]
Daisoja, su dideliu malonumu peržiūrėjau visą rožyną, ir likau sužavėta labai sudomino vienas egzempliorius kas ji
Egzempliorius buvo parko rožė iš Florexlit'o, jei dar kas atsimena. Pirkta pagal spalvą ir numerį, sakė susirasti kataloge. Užaugdavo didžiulė, gausiai žydėdavo, bet gana greitai nubyrėdavo. Siekdavo antrą aukštą, kol nepasimirė po antros labai šaltos žiemos, nes turėjo būti ,,nedengiama".
[/quote]
Gaila, šitoks grožis. Aš dengiu visada visas, nepasitikiu parašymais, nedengti.
Ech, nors pavadinimas būtų žinomas.
[quote=GIZZI5,2014 03 15, 16:36]
Daisoja, su dideliu malonumu peržiūrėjau visą rožyną, ir likau sužavėta labai sudomino vienas egzempliorius kas ji
Egzempliorius buvo parko rožė iš Florexlit'o, jei dar kas atsimena. Pirkta pagal spalvą ir numerį, sakė susirasti kataloge. Užaugdavo didžiulė, gausiai žydėdavo, bet gana greitai nubyrėdavo. Siekdavo antrą aukštą, kol nepasimirė po antros labai šaltos žiemos, nes turėjo būti ,,nedengiama".
[/quote]
Gaila, šitoks grožis. Aš dengiu visada visas, nepasitikiu parašymais, nedengti.
Ech, nors pavadinimas būtų žinomas.
QUOTE(Adeliutė @ 2014 03 15, 21:52)
Daisoja, labai gražios rožės. Man labai patiko baltoji White Meidiland'. Gal žinote, kokia nr.48. Ačiū,
Tai viena iš miniatiūrinių, parduodamų vazonėliuose kaip kambarinės be pavadinimo. Sodinu lauke, nes man, kaip ,,mažažemei", tinkamo dydžio. Gaila, kad jos gyvena maždaug 10 metų. Gal tik pas mane taip.
Daisoja, Jūsų dėka bene būsiu atradus vieną savo nežiniukę papasakokit šiek teik apie Cariną - iš foto dažnumo matosi, kad mėgstat ją Man rodos, bus ir maniškė tokia pat... ar seniai auginat, kaip pas jus žiemoja, žydi, kvapas?
QUOTE(Vobla @ 2014 03 16, 21:18)
taip
Ar Jūs įsitikinusi ,kad pas jus Parade? Kiek žinau jos išauga iki 2 metrų, o ir žiedo forma nepanaši, spalvą objektyvas gali neperduoti tiksliai. O gal pas jus dar jaunutė. Ji taip pat mano noruose, bet jei taip kaip pas jus auga lyg krūmelis, tai man netinka Rosebook rašo, kad nesunkiai pasiekia 3 - 3,5 metrų aukštį ir žydi dėdeliomis kekėmis
QUOTE(saulelė @ 2014 03 17, 13:53)
Ar Jūs įsitikinusi ,kad pas jus Parade? Kiek žinau jos išauga iki 2 metrų, o ir žiedo forma nepanaši, spalvą objektyvas gali neperduoti tiksliai. O gal pas jus dar jaunutė. Ji taip pat mano noruose, bet jei taip kaip pas jus auga lyg krūmelis, tai man netinka Rosebook rašo, kad nesunkiai pasiekia 3 - 3,5 metrų aukštį ir žydi dėdeliomis kekėmis
na, tiek kiek galima pasitiket motule maxima ant ipakavimo buvo Parade uzrasyta ir nuotrauka ant pokiuko ji atitinka siaip ji augi, nors jauna( uzpernai sodinta), tik as ja gerokai pakarpau- neleidziau labai issistiebti, nes toj vietoj man bus per didele.
Gal kuri auginat roze "Balerina" ? Labai ji man miela, noriu iki negaliu. Nelabai randu kas parduoda, sakiau siemet leksiu I turgu pas latvi,gal jis tures. Va tokios , http://www.gardenact...rina_flower.jpg
kazin ,kaip jos auga,ar atsparios lietui, ligoms
kazin ,kaip jos auga,ar atsparios lietui, ligoms
QUOTE(Vobla @ 2014 03 17, 15:17)
na, tiek kiek galima pasitiket motule maxima ant ipakavimo buvo Parade uzrasyta ir nuotrauka ant pokiuko ji atitinka siaip ji augi, nors jauna( uzpernai sodinta), tik as ja gerokai pakarpau- neleidziau labai issistiebti, nes toj vietoj man bus per didele.
Pas mane tokia pat , pirkta iš Maxima, kaip Parade, bet aš labai abejoju, kad tai ji. Labiau panaši į Louise Odier, tokie apvalučiai žiedai. Parade kitoks atspalvis, ir žiedai labiau "pasitaršę".
Sveiki, gal kas zino kas galejo atsitikti rozem. Is pavasario auga labai graziai, o kai pradeda zydet numeta lapus ir lieka tik tai ziedai
QUOTE(ire123 @ 2014 03 17, 15:58)
Pas mane tokia pat , pirkta iš Maxima, kaip Parade, bet aš labai abejoju, kad tai ji. Labiau panaši į Louise Odier, tokie apvalučiai žiedai. Parade kitoks atspalvis, ir žiedai labiau "pasitaršę".
ant pakuotes buvo tokie taisyklingi arbatos puodelio formos ziedukai kai prasiskeide- paveiksliuka atitiko. todel abejoniu nekilo. dabar va googlinu- randu du variantus: viena- ziedai ne tokio tvarkingo sukimosi, spalva panasi, o kiti paveiksliukai- tokie kaip pas mane:
http://davesgarden.c...owimage/306943/
kas bebutu- roze teisinga, grazi ir atspari.
QUOTE(zuikis5 @ 2014 03 17, 12:07)
Daisoja, Jūsų dėka bene būsiu atradus vieną savo nežiniukę papasakokit šiek teik apie Cariną - iš foto dažnumo matosi, kad mėgstat ją Man rodos, bus ir maniškė tokia pat... ar seniai auginat, kaip pas jus žiemoja, žydi, kvapas?
Šiaip ją dukra išsirinko, kai dar rausva spalva jai netrukdė. Bet tas rausvumas nėra ,,barbiškas", toks labiau peleninis. Žydi du kartus, patogi skinti dovanojimui, kvapas labai malonus, nuostabiai rytais aprasoja, net ir spygliai jos gražūs:
https://plus.google....925487643554471
Kadangi arbatinė-hibridinė, tai stipriai kasmet dengiu. Virš dengimo pavasarį tenka nugenėti, nes nušąla.
Papildyta:
QUOTE(Milis @ 2014 03 17, 16:19)
Sveiki, gal kas zino kas galejo atsitikti rozem. Is pavasario auga labai graziai, o kai pradeda zydet numeta lapus ir lieka tik tai ziedai
Gal raudonjuodis dėmėtumas? Ar atsiranda dėmės ant lapų prieš nukrentant?
Ar dengiate rožes prieš žiemą? Ligos puola nusilpusius augalus.