Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(janudi @ 2013 09 24, 21:19)
Aciu visoms, purksiu, vis tiek rasiu laika, kai nelis, kas labiausiai tiktu mano atveju? Topas tiktu? Ar kas kita? Patarkite, ko reikes, ta nusipirksiu, nes siai dienai namuose turiu tik topa.

Champion-u dabar rudenį purkškit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 10 04, 09:18)
fragezeichen bus 3-5 metrų aukščio, tai kaip ir privalo šakas auginti  smile.gif
Aš jau pati viską persodinu - vyras nebepasirašo mano gėlių stumdymams po sodą kaip šachmatų lentoje  biggrin.gif Užsisakiau krūvą rožių, tau tikiuosi bus geras oras sodinimui  rolleyes.gif

vaje, na zinojau kad vijokline, bet kad tooookio ilgumo sakos kazkaip negalvojau. tai gal tempt prie pat terasos, kad but jai atrama...
kaip supratau turit sita roze? kaip ziemoja?
Atsakyti
QUOTE(Mėlyn@kė @ 2013 10 04, 11:31)
kur saketes? ax.gif

www.baumschule-horstmann.de. Nežinau, ar į LT siunčia..

QUOTE(rek @ 2013 10 04, 14:42)
vaje, na zinojau kad vijokline, bet kad tooookio ilgumo sakos kazkaip negalvojau. tai gal tempt prie pat terasos, kad but jai atrama...
kaip supratau turit sita roze? kaip ziemoja?

Neturiu, bet domėjausi ja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 04 spalio 2013 - 14:15
Sveikutes,

Esu šviežiai iškepta rožių augintoja. Vėlyvą pavasarį gavau staigmeną nuo vyro - 40 rožių gėlyną su levandų juosta. Net nežinau jų veislės. Visą vasarą augo ir žydėjo, vos spėjau karpyt nužydėjusius žiedynus. Į vasaros antrą pusę pradėjo baltuot lapeliai, supratau, kad miltligė pripuolė. Purškiau vieną kart su žaliuoju muilu. Klausimas, kaip paruošt jas žiemai, ar dar purškt papildomai? Kada nugenėt? Ir kuo apdengt? Eglišakių nenoriu, o ir daug jų reiktų tokiam kiekiui rožių. Turiu galimybės gaut daug beržo žievės mulčo. Gal tiktų? Iš anksto dėkoju už atsakymus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2013 10 04, 18:44)
Sveikutes,

Esu šviežiai iškepta rožių augintoja. Vėlyvą pavasarį gavau staigmeną nuo vyro - 40 rožių gėlyną su levandų juosta. Net nežinau jų veislės. Visą vasarą augo ir žydėjo, vos spėjau karpyt nužydėjusius žiedynus. Į vasaros antrą pusę pradėjo baltuot lapeliai, supratau, kad miltligė pripuolė. Purškiau vieną kart su žaliuoju muilu. Klausimas, kaip paruošt jas žiemai, ar dar purškt papildomai? Kada nugenėt? Ir kuo apdengt? Eglišakių nenoriu, o ir daug jų reiktų tokiam kiekiui rožių. Turiu galimybės gaut daug beržo žievės mulčo. Gal tiktų? Iš anksto dėkoju už atsakymus  4u.gif

Ar tiktų beržo žievės mulčas--nežinau, niekada nebandžiau rožėms naudoti šios šiltinimo medžiagos . Mano rožės susodintos eilute. Rožių kaklelį gerai apiberiu durpėmis ir šonus apstatau skydais , užmetu celofaną ,prie žemės prispausdama jį akmenimis, šonuose palieku vėdinimo angas, tai yra celofaną prispaudžiu tik tiek kad nenupustų vėjas ir rožės kvėpuotų, kitaip iššus .Skydai viršumi remiasi vienas į kitą iš, šono žiūrint sudaro trikampį.
Neseniai perskaičiau, kad šaltesnėse šalyse rožes apiberia paprastomis daržo žemėmis. Žemių privalumas tame, kad jos į save nesugeria daug vandens ir greitai pradžiusta. Durpės drėgmę sulaiko savyje. Ar gerai mulčiuoti žemėmis-nežinau, šiemet pabandysiu vieną rožę apiberti žiemai žemėmis--žiūrėsim kas bus
Daug įdomių žinių apie rožes, tik gaila,kad rusų kalba
http://www.gardenia....ges/rosi038.htm
Jau keli metai, kai visas savo rožes (ne tik vijoklines) žiemai dengiu tik taip ir esu patenkinta rezultatais
http://www.gardenia....es/rosi_019.htm

Atsakyti
šiaip tai geriau būtų sužinoti kokios rožės, nes vienos lepios kitos nelabai. maniškės jokios ne veislinės, paprasto, tai aš jas šiek tiek apkerpu ir apipilu durpėm, jau taip žiemoja kelinta žiema iš eilės
bet jūsų vyras tai šaunuolis
Atsakyti
Ar įmanoma rožes užsiauginti iš sėklų?Sūnus nupirko U.K. 1800 sėklų,9 spalvų.Žalio supratimo neturiu kada jas sėti?Kaip auginti? g.gif
Atsakyti
sveikos, jau manau reikia pakalbet apie roziu dengima? neisivaizduoju kur egliu saku gaut (na Vilniuje gyvenu), gal sakau kokios girininkijos prekiauja? o gal kokios siuolaikiskos alternatyvos yra? pasidalinkti patirtim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rek @ 2013 10 22, 11:46)
sveikos, jau manau reikia pakalbet apie roziu dengima? neisivaizduoju kur egliu saku gaut (na Vilniuje gyvenu), gal sakau kokios girininkijos prekiauja? o gal kokios siuolaikiskos alternatyvos yra? pasidalinkti patirtim  4u.gif

Aš vietoj eglių šakų naudoju pušų šakas. Eglių tai pas mus nėra gausiai ir man gaila. O čia apylinkėse ištisi laukai pušų prisisėję. Na, buvę dirbami laukai. Jos dar nedidelės ir gana vešlios. Žemių savininkai jas kerta. Naikina. Rožių iki šiol neturėjau, bet dengti daug ką reikia. Taigi dengiu pušaitėmis jaunomis ir jų šakomis.
Atsakyti
Šiuo metu galima nebent tik kuoliukus susikalt, prie kurių patogiau eglišakius laikui atėjus pririšt. Šakų galima gauti tiek girininkijose, tiek pas privačius miškų turėtojus, kurie turi leidimus kirsti.

Kol dar nėra reikalo dengti apsirūpinti medžiaga tikrai neverta, spygliai greičiau nubyrės ir vėl nebus kuo. Berods Streamy buvo visą foto reportažą įdėjus, kokias pati palapines saviškėms paruošia - galima ir be eglišakių.

O galima ir visai nedengti, t.y. minimaliai sniegu užversti.
Atsakyti
Laba diena

Ikisiu trigrasti del dengimo roziu ax.gif keli metai is eiles nenaudoju eglisakiu, nes neturiu kur ju prisirinkti tai vietoj ju naudoju dezutes medines ( kur prie parduotuviu buna) zinia mano rozes nera aukstos ax.gif tai ant ju uzberiu po kibira durpiu ir uzvoziu dezute o jeigu didesne roze tai dvi suremiu .... na perziemoja rozes... o paskui tas dezutes arba sudeginu arba sunaudoju vasariniu geliu rasodui ax.gif ir paskui i lauza....
Atsakyti
Siandien padariau didziuli darba. Savo 5 vijoklines rozes net 3 valandas ruosiau ziemos miegui smile.gif Jau nekalbu kiek kartu teko eiti i miska ir kiek teko atsinesti pusu bei egliu saku (gerai, kad kazkas kaip tik egle nupjove, o sakas ismete) smile.gif
Atsakyti