Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 09, 19:20)
rozes pirkau is Sibirkos rozyno,ten surasyta viskas,as patikejau,kitais metais dengsiu,jau uzteks cirku . Supratau,kad roze yra labai lepunele,bet vistiek as jas myliu  wub.gif

Yra daug daugiau lepesnių augalų, nei rožės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 09, 14:12)
Perziurejau siandien savo rozes, dengiau tik vijoklines, o visas kitas tik durpem uzpyliau. Ir ka turiu dabar, vijoklines turi grazias , zalias sakas , o visos  kitos pajuodusios, tik tos vietos keli cm nuo  saknu yra zalios. Tai reik suprast,kad nusalo  g.gif  Neturejus rimtu reikalu su rozem, nusipirkau atsparias salciams, tai ir nedengiau  doh.gif

viskas gerai, relax- perziemojo. nukirpsi iki tos vietos kur zalia ir tiek bedos. jei zalia- vadinas perziemojo. ne visoms veislems reikia isaugoti tas zalias sakas, tik toms , kurios zydi ant antrameciu ugliu. pas tave pernai sodintos, tai gal del to kiek jautriau reagavo i salti- nespejo kaip reikiant isitivirtinti...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 03 10, 08:34)
viskas gerai, relax- perziemojo. nukirpsi iki tos vietos kur zalia ir tiek bedos. jei zalia- vadinas perziemojo. ne visoms veislems reikia isaugoti tas zalias sakas, tik toms , kurios zydi ant antrameciu ugliu.  pas tave pernai sodintos, tai gal del to  kiek jautriau reagavo i salti- nespejo kaip reikiant isitivirtinti...

Vobla sako vobla zino biggrin.gif , bet zinai, kai nori didesnio krumo,tikiesi,o cia vel nuo pradzios, vel bus panasaus ugio, bet ka jau cia bedarysi, gyveni ir mokaisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 10, 08:40)
Vobla sako vobla zino  biggrin.gif , bet zinai, kai nori didesnio krumo,tikiesi,o cia vel nuo pradzios, vel bus panasaus ugio, bet ka jau cia bedarysi, gyveni ir mokaisi  smile.gif

nebijok- tikrai augs didesnes nei buvo pernai. o kita ziema labiau uzkutosi ir gal geriau perziemos. as jau siemet taip apmuturiavau- 4 sluoksniais, ale ziemos tai nebuvo, tai nuo vasario viduriot eko pradet isrengineti po viena sluoksni, kad nenusustu biggrin.gif . gerai, kad vietoj po langu, o ne kur kaime, soduose....
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 03 10, 09:44)
as jau siemet taip apmuturiavau- 4 sluoksniais, ale ziemos tai nebuvo, tai nuo vasario  viduriot eko pradet isrengineti po viena sluoksni, kad nenusustu biggrin.gif . gerai, kad vietoj po langu, o ne kur kaime, soduose....

Jau geriau rožes apmuturiuoti, nei po to stresuoti žiūrint į vis žemiau krentantį termometro stulpelį smile.gif . Nuimti vieną sluoksnį dangos ar pakelti uždengimo galus truputį paprasčiau, nei lakstyti su agrodanga po rožyną lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, nudengiau ir aš jau vakar, nukapsčiau kompostą - visos atrodo gyvos, vienos labiau gyvesnės, kitos - ne taip, bet ir tos atžels.... Sibirkos rožės peržiemojo tikrai neblogai, net ir lepesnių šakos daugumos žalios (tiesa, buvau prilenkus kai kurias). Buvau apkaupus kompostu ir uždengus eglišakiais - tai matosi viskas gerai, pora arbatinių turiu lepių, tos kaip visada nušąlo iki apkaupimo, na ir dar Gruss an Aachen matosi lepūnėlė bus. Kitos tai šaunuolės biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norėjau paklaust, ar jau pilnai nudengėt rožes? Aš tai šiandien kaupus iš durpių visoms išsklaidžiau, bet Louis Odier mano buvo palenkta ir po eglišakiais, tai žiūriu - sprogti jau pradėjus doh.gif Tai vėl aš ją po eglišakėms pakišau, kad nenušaltų ir nenudegtų saulėje. O ant kitų rožių irgi dar po kelis eglišakius palikau...
Atsakyti
Sveikos rožių mylėtojos 4u.gif nežinau ar į šitą temą rašau savo klausimą bet daugiau neradau kur klausti.. Tai va, vakar gavau maximinę mini rozytę. Žydi pora žiedelių ir yra daug dar nežydinčių pumpurų. Norėtūsi nenumarinti nes labai jau graži rožytė. Norėčiau ją persodinti nes škanys stipriai išlindusios per vazono skylutes. Bet kyla klausimas ar galiu ja persodinti su tiek daug pumpurų ir žiedų? ar laukti kol vsi nužydės? o gal tiesiog juos nukarpyti ir tada persodinti ? iš anksto ačių už atsakymą
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2014 03 11, 19:42)
Sveikos,

Norėjau paklaust, ar jau pilnai nudengėt rožes? Aš tai šiandien kaupus iš durpių visoms išsklaidžiau, bet Louis Odier mano  buvo palenkta ir po eglišakiais, tai žiūriu - sprogti jau pradėjus  doh.gif  Tai vėl aš ją po eglišakėms pakišau, kad nenušaltų ir nenudegtų saulėje. O ant kitų rožių irgi dar po kelis eglišakius palikau...

Tikriausiai dabar ne nušalimas baisus, o staigus rožių atidengimas plieskaint saulei. Aš kai kuriuos rožynus ir visas vijoklines jau atidengiau pilnai. Pradžioje dar buvau palikusi labai plonos agrodangos sluoksnį, bet vakar ir šiandiena jau nuėmiau. Tos, kurias atidengiau- peržiemojo puikiai. Jau kai kurios pradėję sprogti, bet ateinnati vėsi savaitė vegetaciją kažkiek pristabdys.
Prieš kelis postus plepėjome apie likusius lapus ant rožių. Tai rašiau, kad kai kurie lapai labai gražiai išsilaikė. Dabar jie nuvyto, tad tikrai reikės nukarpyti tongue.gif .
Atsakyti
Labas vakaras,laukiu ryt,poryt savo roziu siuntinio,jas sodint reikia,ar cia jau tinkamas laikas blink.gif juk nelaikysi pakuotej g.gif
Atsakyti
QUOTE(Barboraaa @ 2014 03 11, 20:46)
Labas vakaras,laukiu ryt,poryt savo roziu siuntinio,jas sodint reikia,ar cia jau tinkamas laikas blink.gif juk nelaikysi pakuotej g.gif

Sodinti jau galima smile.gif . Tik pasodinę truputį pridenkite agrodanga, kad apsaugoti nuo saulės. Šeštadienį pranašaujams lietus, tai pasodintoms rožėms bus labai gerai smile.gif
Jei ne paslaptis kokias rožes užsisakėte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 11 kovo 2014 - 20:02
QUOTE(Dalelė @ 2014 03 11, 20:02)
Sodinti jau galima  smile.gif . Tik pasodinę truputį pridenkite agrodanga, kad apsaugoti nuo saulės. Šeštadienį pranašaujams lietus, tai pasodintoms rožėms bus labai gerai smile.gif
Jei ne paslaptis kokias rožes užsisakėte?

Botzari,Ruskela,Double white,Stanwell Perpetual.
Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti