Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(Dalelė @ 2014 03 07, 09:32)
Jie tik vakar nudengei, tai tuomet truputį kažką užmesk nuo saulės. Bet jei rožės atidengtos prieš kelias dienas, tai manau, kad niekuo dengti nebereikia. Jos jau apsipratę su UV. Man blogiau, savo kelių rožynų dar nenudengiau, o nuo dabar bus  saulė ir labai šilta. Šiandiena nudenginėti tikriausiai nebus kada, o šeštadienį važiuoju į Vilnių (į LRD seminarą). Lieka šiems darbams sekmadienis.

as tik siandien nudengiau, laukiu saules, begsiu vel I lauka pridengsiu kiek su agro plevele, nes visa savaite laikyti uzdengtas ,jau man gaila

Sekmadienis sauletas ir +7, bent taip rodo orai . Nors as pirma kart girdziu,kad saules gali bijot rozes, bet mano ir patirtis su jom tik keli metai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Parsivelkuvėl: 07 kovo 2014 - 09:41
Dalelė rašė:"Taip smile.gif . Rožes reikia genėti kai jos šiek tiek išsprogę. Tuo skatinamas dar didesnis augimas. Tik senovines reikia genėti dabar (nors aš apie senovines rožes mažiausiai žinau verysad.gif ) Tad su rožių genėjimu dar galima palaukti."

Ir senovines rožes genime kaip ir visas, kai nudengiame. Tikriausiai kalbėjot apie tas, kurios atsparios šalčiui ir žiemoja be priedangų- tada taip, pjaunam, šalinam, o kai pasimatys gyvybė, dar pakoreguosim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ire123: 07 kovo 2014 - 11:08
Sveikos, merginos:)
Praeitą vasarą pasisodinau pirmąjį savo rožyną. Iš nesusimąstymo visas rožes palikau su lapais, kurie taip ir kabo po šiai dienai. Buvo apdengto eglišakėm.Visos rožės gyvos, gal koks galiukas nušalęs. Tikiuos grybas koks neįsimes.. Klausimas- ar tuos lapus nuimt dabar, ar laukt kol pradės leist ūglius ir reiks genėt?
Ačiūsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(darsija @ 2014 03 07, 17:16)
Sveikos, merginos:)
Praeitą vasarą pasisodinau pirmąjį savo rožyną. Iš nesusimąstymo visas rožes palikau su lapais, kurie taip ir kabo po šiai dienai. Buvo apdengto eglišakėm.Visos rožės gyvos, gal koks galiukas nušalęs. Tikiuos grybas koks neįsimes.. Klausimas- ar tuos lapus nuimt dabar, ar laukt kol pradės leist ūglius ir  reiks genėt?
Ačiūsmile.gif

Labas Darsija,
Tu padariai smulkia klaidelia, blink.gif kad neiškarpiai lapu iš rudenio ir dar reikėjo šakas apkarpit jaunas, kad sumedėtu kitos šakos. smile.gif
Na nieko baisaus, lapus apkarpik, o dėl šaku gali palaukt kokia savaite kita. Jei matysi kad kaikurios šakos pajuodavo, tai reikės nukirpti jas. smile.gif
Atsakyti
Ačiū. Nuo sode pas mamą augančių rožių niekad lapų nekirpdavom,patys nukrisdavo. Šiltas ruduo ir žiema šįkart įtakos turėjo.
Atsakyti
QUOTE(ArturasKri @ 2014 03 08, 01:28)
Labas Darsija,
Tu padariai smulkia klaidelia, blink.gif  kad neiškarpiai lapu iš rudenio ir dar reikėjo šakas apkarpit jaunas, kad sumedėtu kitos šakos. smile.gif
Na nieko baisaus, lapus apkarpik, o dėl šaku gali palaukt kokia savaite kita. Jei matysi kad kaikurios šakos pajuodavo, tai reikės nukirpti jas. smile.gif

blink.gif blink.gif O gal atgal į mokyklos suolą?

Aš prieš kąnors kirpdama po tokio komentaro dar devynis šaltinius apie rožių priežiūrą paskaityčiau Darsijos vietoje doh.gif g.gif blink.gif
Tikrai ne visas rožes reikia kirpti, juolab pavasarį gyvus lapus unsure.gif
Pas mane viena besidriekiančioji bent pernai peržiemojo kaip visžalė visa žalia ir gyva.. Didžiausias krūmas. Kitos pačios pameta lapus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2014 03 08, 21:15)
blink.gif  blink.gif  O gal atgal į mokyklos suolą?

Aš prieš kąnors kirpdama po tokio komentaro dar devynis šaltinius apie rožių priežiūrą paskaityčiau Darsijos vietoje doh.gif   g.gif  blink.gif
Tikrai ne visas rožes reikia kirpti, juolab pavasarį gyvus lapus unsure.gif
Pas mane viena besidriekiančioji bent pernai peržiemojo kaip visžalė visa žalia ir gyva.. Didžiausias krūmas. Kitos pačios pameta lapus cool.gif

"tyli upė" na lapus tai butina ant žiemos nukirpti, nes jeigu paliksi lapus nenukirptus, tai gali ligos persimesti ant kitu metu. O dėl šaku karpimo, tai žiurint kokia vijoklinės ar kruminės, reikia juos skirtingai karpyti ant žiemos. smile.gif

"tyli upė" ir beje mano tėtis, augina rožes. O rožių veisliu yra virš 400. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ArturasKri: 08 kovo 2014 - 22:53
Darsija, nurinkit tuos lapus nuo krūmelių, juk ir nepuošia. Jei rožės žalios - puiku , sulauksit ir žiedų!

ArturasKri,kaip smagu, kad vyrai puošia mūsų žemę rozėmis! Matosi, kad tėčiui ne tik padedat jas auginti thumbup.gif .
Kai pakviečiu savo sūnus pasigrožėt kokiu žiedu, tai iš mandagumo pasako: na taip gražu - ir mauna kuo greičiau, kad nerodyčiau daugiau g.gif .

Atsakyti
Dėl lapų iškarpymo iš rudens tai su ArturuKri sutinku. Tai labai neįdomus darbas, bet atseit sumažina ligų plitimą. Dabar, jei tie lapai žali ir tikrai tvirti, nepavytę, palikite. Pas mane Rosarium Uetersen ir Baroc liko su keliais nenukirptais lapais iš rudens, tai tikrai lapai tvirti, tvirti. Gražučiai tokie, aš juos ir paliksiu. Bet Jacques Cartier rožė liko vienintelė nenukarpyta iš visų rožių (tikriausiai mano kantrybė karpant senovinėms rožėms lapus buvo pasibaigusi schmoll.gif ), tai nori nenori, bet dabar teks lapus jai nukarpyti. Baisūs- padžiuvę, pavytę tokie.
Bet kad iš rudens karpyti jaunas šakas... ką aš žinau. Gal tu Arturai Kri turėjai galvoje jaunus riebius ūglius mirksiukas.gif , kurie rugsėjį išvaro į aukštį, kaip kokie bepročiai. Tiems, tai viršūnes galima nurėžti, nes žiemą uždengti tikrai pašals, nes yra nesumedėję.
Dabar nudengus rožes reikia atlikti tik kosmetinį genėjimą. Viską kas nušąlę, pajuodę, ligota. Labai senas šakas taip pat galima dabar iškirpti. Vėliau jau sprogstant rožėms, karpome visas smulkias šakas, tas šakas kurios auga pačiame rožės viduryje. Dar iškerpame ir tas šakas kurios buvo nelabai aiškios dėl ligos. Serga ar ne, na tokios gelstelėjusios. Vėliau tokios šakos, kad ir pradėję lyg ir sprogti, vis tiek nudžiūna. Tad, kam rožei eikvoti energiją tokios mirštančios šakos maitinimui. Tuomet ir trumpiname rožes, kad krūmas būtų norimo dydžio.
O kol rašiau ire123 ir atsakė thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 09 kovo 2014 - 09:52
Perziurejau siandien savo rozes, dengiau tik vijoklines, o visas kitas tik durpem uzpyliau. Ir ka turiu dabar, vijoklines turi grazias , zalias sakas , o visos kitos pajuodusios, tik tos vietos keli cm nuo saknu yra zalios. Tai reik suprast,kad nusalo g.gif Neturejus rimtu reikalu su rozem, nusipirkau atsparias salciams, tai ir nedengiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 09, 15:12)
Perziurejau siandien savo rozes, dengiau tik vijoklines, o visas kitas tik durpem uzpyliau. Ir ka turiu dabar, vijoklines turi grazias , zalias sakas , o visos  kitos pajuodusios, tik tos vietos keli cm nuo  saknu yra zalios. Tai reik suprast,kad nusalo  g.gif  Neturejus rimtu reikalu su rozem, nusipirkau atsparias salciams, tai ir nedengiau  doh.gif

Atsparios šalčiams g.gif . Jei rimtai- tai reikėtų žiūrėti kokiai zonai priskiriama rožė. O ne tikėti užrašu- atspari šalčiui. Kartais ant tvorų būna tokių užrašų verysad.gif , bet tai nėra tai, kas parašyta lotuliukas.gif Pažiūrėkite HMF puslapyje zoną ir žinosite kiek ta rožė atspari. My Webpage
Pvz. Lions Rose zona 6 -9 (Lietuva yra 6 (Klaipėdos kraštas) -5 zonoje)My Webpage
Labai nedaug rožių yra atsparių mūsų klimatui, tad daugumą rožių vis tik reikia dengti. Gerai, kai kartais tas rožes uždengia sniegas, bet kai jo šiemet nebuvo, tai ir tas trumpas minusas su siaubingu vėju, buvo mirtinas kai kurioms nedengtoms rožėms.
Parsivelkuvėl, jei taisyklingai pasodinote rožes, jos visos ataugs, tad nėra ko perdaug nerimauti smile.gif Gal kiek vėliau pradžiugins savo žiedais. Bet ką reiškia tos dvi savaitės vėliau, palyginus su visos vasaros žydėjimu wub.gif Labai gaila, kai nušąla vijoklinės rožės ar senovinės rožės žydinčios ant antramečių stiebų verysad.gif . O taip, tai svarbu yra tik, kad skiepo vieta neiššaltų.
Lion's Rose
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 03 09, 16:43)
Atsparios šalčiams  g.gif . Jei rimtai- tai reikėtų žiūrėti kokiai zonai priskiriama rožė. O ne tikėti užrašu- atspari šalčiui. Kartais ant tvorų būna tokių užrašų  verysad.gif , bet tai nėra tai, kas parašyta  lotuliukas.gif Pažiūrėkite HMF puslapyje zoną ir žinosite kiek ta rožė atspari. My Webpage
Pvz. Lions Rose zona 6 -9 (Lietuva yra 6 (Klaipėdos kraštas) -5 zonoje)My Webpage
Labai nedaug rožių yra atsparių mūsų klimatui, tad daugumą rožių vis tik reikia dengti. Gerai, kai kartais tas rožes uždengia sniegas, bet kai jo šiemet nebuvo, tai ir tas trumpas minusas su siaubingu vėju, buvo mirtinas kai kurioms nedengtoms rožėms.
[url=http://%5bURL=http://public.fotki.com/dalrai/floribunda-roses/lions-rose/lionsrose-3.html][img]

rozes pirkau is Sibirkos rozyno,ten surasyta viskas,as patikejau,kitais metais dengsiu,jau uzteks cirku . Supratau,kad roze yra labai lepunele,bet vistiek as jas myliu wub.gif
Atsakyti