Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(Barboraaa @ 2014 03 05, 22:24)
g.gif apziuresiu,savaitgali,zinau tik tiek,kad teta ja nukerpa ziemai.

Ačiū už pagyras 4u.gif Ryt, kai nudenginėsiu rožes joms tai perduosiu smile.gif
Barboraaa, tai jei teta rožę nukerpa žemai, tai ji tikrai yra senovinė, kuri žiedus subrandina tik ant antramečių šakų. Tad ir nežydi tos pirmametės šakos..

Angliška rožė "Charlotte"
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 05 kovo 2014 - 23:01
Dalele - as jau isivaizduoju koks pas tave grozis per pati roziu zydejimo pika 4u.gif. Saunuole!
O del tu roziu kiekiu tai pritariu - kai tik pradejom tvarkyt aplinka uzsisakiau is Sibirkos pavasari roziu - susodinau visas i vazonus iki rudens ir sustaciau ant terasos. Is viso gavosi apie 30 nemazu vazonu, tai kaimynai irgi stebejosi - kur as toki kieki susodinsiu lotuliukas.gif. O jau rudeni kai susodinau tai net nustebo, kad nelabai cia kas ir matosi doh.gif. Na ir tikrai ismetyk jas po visa sklypa po truputeli po viena - vaizdo nebus, bet meistriskai parinktoj ir sukurtoj kompozicijoj - vaizdelis ne silpnu nervu ziurovams thumbup.gif
Atsakyti
sakykite, o nudengus rozes, jau jau reikia prikirpti iki sveikos vietos, ar dar anksti? Stiebu virsunes juodos, vadinasi nusale, pas mane visos arbatines wub.gif
Atsakyti
Norėčiau patarimo. Auginu rožes vazonuose. Per žiemą laikiau nešildomam balkone, bet tai kai šiemet mažai šalčių buvo, matyt joms per šilta. Pradėjo augti kaip pasiutusios - daug ugliukų ištysusių. Dabar galvoju kaip gelbėti situaciją? Rudenį aš jų negenėjau, tai gal dabar nugenėti? O gal į lauką nešti? verysad.gif

P.S. auginu Mary Rose ir Sommersonne.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 03 05, 23:58)
Angliška rožė "Charlotte"

oi, kokia graaažiii... wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 03 05, 14:05)
merginos,  rudenį klausinėjau, kaip paruošt peržiemojimui dovanotą rožę. Padariau kaip sakėt, įkišau įduobę gulsčiai ir pridengiau. iš tikro tai ten keli stiebai iš šaknų styrojo, jau be jokių lapų. per žiemą sugalvojau, kur sodinsiu -  užuovėjoj, kur rytų-pietų-pietvakarių saulė sukasi. Tai dar klausimas kilo - kada sodinti? Laukti, kol gyvybę parodys, ar anksčiau?

as tai sodinciau, kai gyvybe parodys... nes jei bus dalinai mirusiu saku- tada iskart nugenesit, o jei dabar pasodinsit ir bus dalinai pasalusiu saku, tai jos iki galo pajuodos ir rozei bus amen. Pasalusiai sakas geriau geneti, kai jau parodys bent maza gyvybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DarkSecrets: 06 kovo 2014 - 13:48
"Mirusias šakas" galima bus nugenėt ir kai rožė jau bus prigijusi.
Atsakyti
QUOTE(ire123 @ 2014 03 06, 14:47)
"Mirusias šakas" galima bus nugenėt ir kai rožė jau bus prigijusi.

Taip smile.gif . Rožes reikia genėti kai jos šiek tiek išsprogę. Tuo skatinamas dar didesnis augimas. Tik senovines reikia genėti dabar (nors aš apie senovines rožes mažiausiai žinau verysad.gif ) Tad su rožių genėjimu dar galima palaukti.
Ožiarage, Mary Rose galinga rožė, jai vazone labai daug vietos reikia smile.gif
Neturiu gražios Mary Rose nuotraukos, tad įmetu
"Chippendale" (krūminė rožė)

Gal nesupyksite, kad vis nuotraukas kraunu 4u.gif . Man jau žiedų kažkaip norisi, o iki jų dar taip toli...
Atsakyti
Tikrai nesupyksime, man labai patinka realios foto. Pati taip dariausi pageidaujamu sarasus. Kai ziuri pardaveju katalogus, ten visos vienos uz kita grazesnes ir dazniausiai is labai arti matosi tik ziedas...
Atsakyti
Iš arti geriausia parodyti, kaip tas žiedas atrodo. Juk jei nuotrauka bus iš toli, tai nesuprasi nė kokie tie žiedai. Jei reikia pažiūrėti žiedus aš juos žiūriu HMF puslapyje, kur nuotraukos.
My Webpage
Atsakyti
Cia dar paklausiu, nudengiau siandien rozes lipancias, o prognoze rodo,kad bus saule, labai blogai, reiks vel uzdengti g.gif , kiek supratau,visa savaite saule g.gif
Atsakyti
Jie tik vakar nudengei, tai tuomet truputį kažką užmesk nuo saulės. Bet jei rožės atidengtos prieš kelias dienas, tai manau, kad niekuo dengti nebereikia. Jos jau apsipratę su UV. Man blogiau, savo kelių rožynų dar nenudengiau, o nuo dabar bus saulė ir labai šilta. Šiandiena nudenginėti tikriausiai nebus kada, o šeštadienį važiuoju į Vilnių (į LRD seminarą). Lieka šiems darbams sekmadienis.
Atsakyti