Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

Man laiko gaila jas dengiant. turint minty ir tai, kad dengti ir ypač mulčiuoti reikia jau esant kelių laipsnių minusui. O apie tai, kad paspaus didesnis šaltukas, dažnai sužinoma tik iš vakaro. Tad tam labai reikia atrasti laiko ir t.t. ir pan. Ir tos mano užsigrūdinusios - dauguma "maximinės" po kelis litus, kurių ne taip ir gaila. Dar kitas dalykas - arbatinių neauginu, mano mėgstamiausios atsparesnės šalčiams - floribundinės ir kelios vijoklinės (kurios žydi ant pirmamečių stiebų). Ir paskutinis argumentas - mano rožių dauguma prie pietinės namo sienos ir vienais metais labai stropiai dengiau - ir eglišakėmis, ir agroplėvele, bet net ir po tokiais apklotais labai anksti pradeda vegetaciją, ir po naktinių vasario-kovo šalčių vistiek tos vegetuojančios šakos apšąla... Tad kitais metais nusprendžiau padaryti eksperimentą ir nedengiau visai. Dar pernai buvau guodusis, kaip šoką gavau, kai vyras buvo visas rožes "apgenėjęs" iki žemės. Tais metais žydėjo kaip pašėlę.Po žiemos esu iškasusi tik vieną, gautą dovanų mažytę vazonėlyje žydinčią ir paskui pasodintą į gėlyną...
Bet kaip sakiau - tikrai nesiūlau nedengti, nes ir rožės skirtingos ir auginimo vieta visai kita 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 04 kovo 2014 - 22:20
Gal jūs gyvenate prie jūros, ten tikrai yra šilčiau smile.gif
Manau tas pats darbas ar atsodinti rožes, ar jas dengti lotuliukas.gif Bet kai pas mane yra 300 rožių, tai nenorėčiau aš jų kiekvienais metais vis naujų pirkti ir vis atsodinėti iš naujo schmoll.gif Be to daugumą savo rožių net negaučiau Lietuvoje nusipirkti.
Atsakyti
"Man laiko gaila jas dengiant. turint minty ir tai, kad dengti ir ypač mulčiuoti reikia jau esant kelių laipsnių minusui. O apie tai, kad paspaus didesnis šaltukas, dažnai sužinoma tik iš vakaro. Tad tam labai reikia atrasti laiko ir t.t. ir pan."

Rožes pradedu denginėti, kai lauke laikosi apie -10 laipsnių. Nemanau, kad reikia pradėti denginėti esant keliems laipsniams minus.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 03 04, 22:50)
Gal jūs gyvenate  prie jūros, ten tikrai yra šilčiau  smile.gif
Manau tas pats darbas ar atsodinti rožes, ar jas dengti  lotuliukas.gif  Bet kai pas mane yra 300 rožių, tai nenorėčiau aš jų kiekvienais metais vis naujų pirkti ir vis atsodinėti iš naujo  schmoll.gif Be to daugumą savo rožių net negaučiau Lietuvoje nusipirkti.

oho kokia kolekcija bigsmile.gif pas mane nuli reik nubraukti ir tai skaiciau, jau, kad daug biggrin.gif
dar tik dvi ziemas pas mane rozes ziemojo, tai kol kas nenusibodo- man patinka jas dengti. juolab, kad darbas dirbamas jau kai lauke nebera daug darbu, kai jau senai isigalejes minusas- nereikia per galva verstis, kad viska suspetum.
-----------
pasnekam apie siu metu planus- kiek kas ir ko svajojat sodinti?
man, pagal paruosta zeme kol kas tetelpa vienui viena nauja roze doh.gif verysad.gif
aisku, gal pradejus judeti zemes darbams ir dar kokiai vienai vietos atsiras, bet kol kas- schmoll.gif
ot tai liudesys- kaip narkomanui be dozes...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 03 05, 07:53)

-----------
pasnekam apie siu metu planus- kiek kas ir ko svajojat sodinti?
man, pagal paruosta zeme kol kas tetelpa vienui viena nauja roze doh.gif  verysad.gif
aisku, gal pradejus judeti zemes darbams ir dar kokiai vienai vietos atsiras, bet kol kas- schmoll.gif
ot tai liudesys- kaip narkomanui be dozes...

Noriu prisijungt del roziu auginimo 4u.gif Sklypas naujas,jame jokiu kulturu nera buve, priemolis,kartais buna labai vejuota,augint galiu link pietu,pietvakariu,vakaru puses, rytinio kiemo kampo neturiu,ka patartumet. Renkuosi sibirkos rozyne,vakar susirasiau,imesiu per piet sarasa, gal ka dar pasiulysit.
Kaip man zeme paruost auginimui, kazkur paskaityt galeciau mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal jūs gyvenate  prie jūros, ten tikrai yra šilčiau   smile.gif
Manau tas pats darbas ar atsodinti rožes, ar jas dengti  lotuliukas.gif  Bet kai pas mane yra 300 rožių, tai nenorėčiau aš jų kiekvienais metais vis naujų pirkti ir vis atsodinėti iš naujo  schmoll.gif Be to daugumą savo rožių net negaučiau Lietuvoje nusipirkti.

tai, kad nereikia atsodinti. Adeliūtė, manrods, norėjo parašyti, kad renkasi atsparias, labiau tinkančias mūsų klimatui. Aš taip pat prieš pirkdama labai daug skaičiau ir rinkausi. Arbatinių hibridinių vien dėl tos pačios priežasties net neperku, vijoklinių taip pat ( išskyrus dvi lepesnes: New Dawn ir Raubritter). Visos likusios žydi ant pirmamečių ūglių ir tikrai gausiai smile.gif

QUOTE(Barboraaa @ 2014 03 05, 08:18)
Kaip man  zeme paruost auginimui, kazkur paskaityt galeciau mirksiukas.gif

Sibirkos psl yra skyrelis 'Rožių priežiūra' ir dar Elijošių psl galima rasti patarimų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 05 kovo 2014 - 08:49
Bet kai pas mane yra 300 rožių,

ogogo kokia ispudinga kolekcija
prasom pasirodyti, kokie groziai pas jus buna per tati ziedu pika.
pakvepinkit tema, o jau liudna skaityti kai ner ziedu smile.gif
tikrai ne daug kas gali pasigirti tokiomis kolekcijomis.
Atsakyti
Pasiilgau rožių sodinimo. Vakar užbėgau į turgų, paklausinėjau, ar šiemet vešis iš latvių. Jau nekantrauju. Savo rožes truputį pradengiau. Neišžiemojo tik kelios savašaknės, bet pernai vėlai rudenį sukišau iš puodelių į žemę, o visur rašo, kad metus nepersodinėti.
Atsakyti
Na, atsparios prie -20C tik senovinės rožės. Žinoma, jei yra daug sniego, tai ir AH užsnigtos gali -25 C atlaikyti. Bet rizika- bus to sniego ar ne smile.gif
New Dawn taip pat žydi ant pirmamečių šakų. Tačiau, jei jo neuždengiu, kad ir pietinėje pusėje auga prie pat namo sienos, jis nušąla.
Čia nuotraukoje jis buvo kelias žiemas dengtas. Terasa toje vietoje apie 80 cm.

user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]

Apie rožių sodinimą galite pasiskaityti ir čia:My Webpage

O apie tą 300 vnt., tikrai, kad tiek daug susodinta neatrodo. Kas būna pirmą kart, kartais paklausiu, kiek manote yra čia rožių rolleyes.gif ir jie atsako, o daug.. gal kokie 90 lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
ispudingas rozynas, oi kaip akys pasiilgo siu vaizdu
aciu labai uz vaizdelius smile.gif
kokiame plote jos susodintos?
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 03 05, 09:37)

bigsmile.gif koooks grožis wub.gif , gal galit pasakyt kuom maitinat jas, tokios vešlios, tiek pumpurų, o nuo visokiu amaru kaip ginates, eco ar chemija? As su savo 8 rožėm galiu slėptis, bet juk pradžia visad būna nuo nedidelio kiekio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 05, 08:39)

Sibirkos psl yra skyrelis 'Rožių priežiūra' ir dar Elijošių psl galima rasti patarimų  4u.gif

4u.gif
Manau,kad liksiu prie šių,Double White,Ruskela,Stanwell Perpetual,Botzaris.

Dalele, rožynas wub.gif

Atsakyti