Labas rytas,ačiū visoms už diskusiją,taip merginos aš sutinku,kad metrais matuojama, bet čia ir galvosūkys, visą šį pusė reikalauja pertvarkymo, taigi dėl to ir nesumąstau ar iš abiejų pusių sodinti,ar tik vienoj [ne prie namo]
Prie namo yra1.8 m.x 6 m. o į kitą pusę 6 m x 9 m.
Ačiū saulelė už nuorodą,reikės skubiai sėst studijuoti,nes laikas jau spaudžia.
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 28, 19:18)
Amarai labai gerai nusiplauna ir vandens čiurkšle. Praeinu visas rožes laistydama ir ramu.
AŠMAMA kokį plotą m skirsite rožėms?
AŠMAMA kokį plotą m skirsite rožėms?
Na nežinau, maniškiai amarai tai kažkokie, matyt, atsparūs. Vakare nuplaudavau, o iš ryto jie jau vėl tupėdavo ten pat Tai aktara buvo man išgelbėjimas, nes nupurškus ja, praktiškai visą sezoną būdavo labai ramu.
QUOTE(Vilhelmina @ 2014 03 03, 11:15)
:
O man tai pavasaris visai galva susuko.... ka daryt su roziu apdengimu? palikau dar po pora saku uzmestu, kad prilengtu stiebu saule labai nenudegintu... gal nuimt? o ka su kaupukais durpiu daryt? nes tuos apkaupimus irgi palikau...bet gal mazumele nuimt dar tokio ankstyvo sezono savo rozyne nesu turejus, tai is viso pasimeciau viskas kaip ir isziemojo sekmingai, tai nesinori dabar klaidu pridaryt
O man tai pavasaris visai galva susuko.... ka daryt su roziu apdengimu? palikau dar po pora saku uzmestu, kad prilengtu stiebu saule labai nenudegintu... gal nuimt? o ka su kaupukais durpiu daryt? nes tuos apkaupimus irgi palikau...bet gal mazumele nuimt dar tokio ankstyvo sezono savo rozyne nesu turejus, tai is viso pasimeciau viskas kaip ir isziemojo sekmingai, tai nesinori dabar klaidu pridaryt
Mane irgi domina, ką kitos darot? Aš tai kaupukus išsklaidžiau, bet palikau eglišakius. Gal jau verta juos nuimt? Ar dar ankstoka?
Jei jau noras kyla išrengti savo rožes ,tai darykite apniukusią dieną.
QUOTE(ilonux @ 2014 03 03, 16:37)
Na nežinau, maniškiai amarai tai kažkokie, matyt, atsparūs. Vakare nuplaudavau, o iš ryto jie jau vėl tupėdavo ten pat Tai aktara buvo man išgelbėjimas, nes nupurškus ja, praktiškai visą sezoną būdavo labai ramu.
pas mane matyt tos pacios veisles amarai: kasdien po du kartus praeidavau su muiluotu vandeniu, kol priejau isvados, kad rozems galva plaunu dazniau nei sau, o tolko jokio. tik po actaros isivyravo taika ir ramybe
QUOTE(saulelė @ 2014 03 03, 16:45)
Jei jau noras kyla išrengti savo rožes ,tai darykite apniukusią dieną.
o ar ne per anksti?
QUOTE(ire123 @ 2014 03 03, 17:25)
Dabar oras palankus nudenginėti rožes, bet svarbiausias rodiklis yra pašalas. Pas mane dar jo pilna, o daugiausia po rožėmis, kur buvo kaupeliai. Kai kur laikau eglišakius, kai kur agroplėvelę, saugau nuo saulės. Jei žemė būtų atitrpusi, nuimčiau.
pas mane zeme jau atsilusi visai- lengvai sminga per kastuva i zeme, siandien net paravejau- nustebau kaip gerai piktzoles raunasi. bet ziauriai sausa. kol nebus normalaus lietaus - nenudenginesiu bet palikau jau tik po agroplevele- visa kita nurinkau praeita savaite. is esmes siemet buvo galima roziu ir nedengt: runeni apgenejus roziu sakas sumeciau i lauzaviete, o siandien apsiziurejau, kad jos ten ziema pragulejo kuo zaliausios ir kuo svieziausios
Na, nesutikčiau, kad rožių šiemet galima buvo ir nedengti . Nebent kokias senovines auginate. Vis tik -18C, - 20 C ir dar be sniego, tikrai labai pavojinga rožėms. Aš jau pradedu atidenginėti rožes. Pas mane įšalo senai nėra. Tik ryt žadama saulėta diena, nelabai tinkama šiam darbui. Nes kaip rašo ire123, tai geriau daryti apniukusią dieną. Kaune trečiadienį lietus, gerai būtų, kad rožės gautų to lietaus. Bet atidenginėti rožes per lietų ir dar šlapią agrodangą tąsyti- tai gal, jau ne . Jaučiu ketvirtadieniui darbai nusikels
QUOTE(ire123 @ 2014 03 03, 19:25)
Dabar oras palankus nudenginėti rožes, bet svarbiausias rodiklis yra pašalas. Pas mane dar jo pilna, o daugiausia po rožėmis, kur buvo kaupeliai. Kai kur laikau eglišakius, kai kur agroplėvelę, saugau nuo saulės. Jei žemė būtų atitrpusi, nuimčiau.
aciu labai visoms uz pasidalinima del roziu nudengimo. ryt eisiu isalo matuot. ir pamazele kaupukus salinsiu ir sakas
Aš jau antri metai nedengiu. Žinoma, kad nesiūlau ir kitiems tą patį daryti. Tiesiog, bandau auginti pagal principą - tegul išgyvena stipriausios Ir faktas tas, kad šiemet tikrai nekokios sąlygos augalams - šaltis be sniego. vienintelę prilenkiau ir mulčiavau durpėmis Leo da Vinci O jauniklę Europeana kitoj vietoj ir pamiršau. Bet ją būčiau dengusi tik todėl, kad vėlai pasodinta ir silpna
AŠMAMA, lauksime tęsinio
AŠMAMA, lauksime tęsinio
Nemanau, kad tai geriausias būdas taip atsirinkinėti rožės: iššals- neišals Paprasčiausiai laiiko, darbo ir pinigų gaila. Juk tik po kelių metų rožės parodo savo tikrą grožį . Tai koks grožis gali būti, kai rožė atauga kiekvienais metais iš naujo
nesupratau, pas jus jos visai nenušąla? ar čia turite omeny vijoklines rožes?